X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja trzech dupkow upilnowac nie moglam ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    jaka masz aplikacje
    HiMommy. codziennie podaje coś ciekawego na temat rozwoju w danym momencie w formie notatki od dziecka

mommytobe lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No ja trzech dupkow upilnowac nie moglam ;p
    Ja na 4 teraz na 3 dupki mam ustawione budziki. Mojemu to się kojarzy z seksmisją i za każdym razem dodaje "weź tabletkę" głosem robota :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 21:27

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4808e535db20.jpg

To moja apteczka i na dole niebieskie opakowanie na leki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 21:27

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4808e535db20.jpg

To moja apteczka i na dole niebieskie opakowanie na leki.

Mam calkiem podobno. To z ikei? Mam rtvke taka brazowa i mam wlasnie tam cale leki ;) i bandarze, plastry i wszystko tam mozna znalezc ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajome cukiereczki :)
    Ostatnio też ratowalam sie plastrami apap Ice :)

A pudełko calkiem fajne, musze popatrzec za czyms większym :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli nie szafka już trochę lat ma ale nie z Ikei. No ja też tam mam jakieś gripexy itp.
    Zoskaa na allegro na pewno też są pudełka. Przy takiej ilości leków to inaczej to naprawdę można się wsciec. Ja się wsciekam raz w tygodniu przy ładowaniu pudełka. A jak bym codziennie.miala grzebać w tych lekach to by.mi się nie chciało.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pudeleczka tanio tez sa w aptece ;) ja mialam male na trzy przegrodki ;p

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee nie jest źle ja mam całą jedną wiszącą szafke plus 1 polke w drugiej szafce. W większości to leki młodego. Niektorych juz nawet nie chowam z blatu bo nie ma sensu :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Pudeleczka tanio tez sa w aptece ;) ja mialam male na trzy przegrodki ;p

Właśnie takie mam, ale przy takiej ilości leków to się nie sprawdza.

Mona, juz sprawdzałam właśnie na allegro, jutro coś kupie :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) podczytuje was od paru dni i chyba czas się przywitac;) jestem po dwóch poronieniach i to moja trzecia ciąża, tym razem na neoparin i acard i mam nadzieję że się w końcu uda;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 23:14

mommytobe, Marciiik, Agnuka lubią tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onana36 wrote:
    Ja mieszkam na Podlasiu i wszędzie mam daleko :(
    A skąd jesteś. Ja też z Podlasia. I my dużo jeździmy po całej Polsce

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Witam:) podczytuje was od paru dni i chyba czas się przywitac;) jestem po dwóch poronieniach i to moja trzecia ciąża, tym razem na neoparin i acard i mam nadzieję że się w końcu uda;)
    Witaj :) to podobnie jak ja. Kolejna do potwierdzenia zasady " do trzech razy sztuka " :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 tabletek luteiny 2 tabletki estrogenu , rano tabletka na komórki nk i eutythox . Plus zastrzyk rano . Acard kazali mi odstawić , No i witaminki , kwasy dha , witamina d3 , metylowane formy b6 b12 i aktywny kwas foliowy . Bez bicia się przyznaje , ze z 2 razy zapominam witamin , może dlatego ze biorę je wieczorem ? I padłam ;)

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Witamy . Jestem na tym samym zestawie i tez po 2 poronieniach , tylko mam już jedna duża córę :) lat 14

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    A skąd jesteś. Ja też z Podlasia. I my dużo jeździmy po całej Polsce
    Mieszkam pod Białymstokiem.
    My też do tej pory dużo podróżowaliśmy a to samo, a to z dziećmi. A teraz ja się niestety na podróże nie nadaje.
    A Ty skąd jesteś?

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    9 tabletek luteiny 2 tabletki estrogenu , rano tabletka na komórki nk i eutythox . Plus zastrzyk rano . Acard kazali mi odstawić , No i witaminki , kwasy dha , witamina d3 , metylowane formy b6 b12 i aktywny kwas foliowy . Bez bicia się przyznaje , ze z 2 razy zapominam witamin , może dlatego ze biorę je wieczorem ? I padłam ;)
    Kiedy zaleca się badanie komórek NK i jaki lek na to bierzesz ? To jest jedno z pośród badań którego nie miałam co mnie trochę martwi.
    Miłej niedzielki dziewczyny.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę zauważyłam w karcie ciąży że mam brać 2x1 luteine dopochwowo do 24 tyg. A jestem.pewna że na wizycie mówił by brać już tylko jedna i od około tygodnia biorę tylko jedna. I pytanie czy ja źle zrozumiałam czy źle zapisal w karcie. Chyba będę brać 2 jakby co to nie zaszkodzi.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja dziś pospałam... Ale ogólnie dużo śpię też w ciągu dnia, mam nadzieję, że za 2 h nie weźmie mnie znów śpiączka i coś ogarnę w domu :P

Witaj Mammamia :)

dZhdp1.png

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Kurczę zauważyłam w karcie ciąży że mam brać 2x1 luteine dopochwowo do 24 tyg. A jestem.pewna że na wizycie mówił by brać już tylko jedna i od około tygodnia biorę tylko jedna. I pytanie czy ja źle zrozumiałam czy źle zapisal w karcie. Chyba będę brać 2 jakby co to nie zaszkodzi.

nie zaszkodzi raczej przy zagrozonej ciazy lutka raz 2

MonaLiza lubi tę wiadomość

thgfcsqvu04h8c8a.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ