X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    "na klinikach" tak się mówi, ale to nie klinika tylko zwykły szpital :P

Nie wiem o co chodzi z tamtym szpitalem, miał super opinie jeszcze do nie dawna, teraz po prostu same negatywy... Bo wiadomo,że zła opinia się wszędzie czyjaś znajdzie ale tam... nie ma ani jednej pozytywnej ;/ i nie wiem co się tam zadziało...
    Ale kliniki to szpital akademicki. Katepr słusznie z tłumem studentów skojarzyla

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki szpital blisko Ciebie jest?

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    Ale kliniki to szpital akademicki. Katepr słusznie z tłumem studentów skojarzyla

Tak? Nie wiedziałam.

U mnie jest Kamieńskiego...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy każdy swoje auto :) teraz starszego zamieniamy na nowy i większy :) nie wyobrażam sobie życia bez auta. O ile bez dzieci to mały problem to już z dzieckiem wolę autem podróżować, jest to wygoda.

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje koleżanki tam rodziły (po dwa razy) i spoko. Choć jedna z nich uznała, że to taka taśmówka, choć podejrzewam, że w szpitalach z dużą liczbą pacjentów, tak bywa.

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas problemu nie ma wcale :) Domyślam się, że na wakacje lepiej wyjechać jest autem z dzieckiem.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    Moje koleżanki tam rodziły (po dwa razy) i spoko. Choć jedna z nich uznała, że to taka taśmówka, choć podejrzewam, że w szpitalach z dużą liczbą pacjentów, tak bywa.

Ale kiedy? Bo to od jakiś paru miesięcy jest podobno tragedia... Naprawdę, same negatywne opinie na grupie fb... A słyszałam, że to był świetny szpital.

dZhdp1.png

• Onana36 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Co do porodów, to tak na prawdę.. opinia zależy od tego jak poród przebiegał. Jeśli ktoś miał ciężki poród, to ani miła położna nie pomoże i będzie to źle wspominał. U nas o Oświęcimiu same złe rzeczy niby słyszę, ale jak się później okazuje, to spora część kobiet, którą stać na prywatne kliniki idzie bez problemu tutaj i rodzi bez narzekań i w dodatku są zadowolone. Tak więc wiele zależy od porodu. Wiadomo, że jak trafi się na stary typ pielęgniarek i położnych, to ciężko, ale teraz w większości są miłe i starają się pomóc.

Sama się zastanawiam czy iść właśnie do nas czy np jechać do Tychów lub Katowic.. Tyle, że stąd mam ginekologa, więc to też inny komfort psychiczny.. Poza tym remont właśnie robią i mają podobno skończyć na grudzień 2018.

Za mną chodzi pizza, od kilku dni. Ale sama nie zamawiam bo jej po prostu nie zjem, a mąż ciągle pracuje i go nie ma.. problemy trzeciego świata ;P

Co do samochodu, to już dawno się dogadaliśmy, że muszę mieć czym się poruszać więc mąż ma taki roboczy, a ja wygodniejszy ;D sprawiedliwość musi być ;)
    U mnie dziś na kolację pizza. Sama robię. Mam nadzieję że będzie pyszna.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też rosół. Ja prawka na razie nie mam chociaż jak na mój wiek powinnam mieć. W zeszłym roku zaliczyłam egzamin praktyczny i przejezdzilam 20 godzin. Wspominam to jako koszmar kiepsko mi szło nerwy mnie zjadały a instruktorka była niecierpliwa i uszczypliwa. Często wychodziłam z auta z trzęsącymi rękami a nie raz nawet z płaczem. Trauma. Mąż ma prawko kocha jeździć mamy też przyzwoite auto. Ja mam na szczęście do pracy całe 2 minuty drogi.

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak tylko osiemnastkę skończyłam to zrobiłam prawko :) Tacie na tym zależało i nie raz jeździłam z nim później albo robiłam za kierowcę :P A, że moi rodzice mieli trzy samochody, a tylko ja i tata prawko... To dużo jeździłam :P

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel trafiłaś na jakiegoś gbura. Zmień szkołę lub instruktora :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ale kiedy? Bo to od jakiś paru miesięcy jest podobno tragedia... Naprawdę, same negatywne opinie na grupie fb... A słyszałam, że to był świetny szpital.
    Ostatnia już ponad rok temu, więc faktycznie dużo mogło się zmienić. Ale o klinikach nic złego nigdy nie słyszałam. Może poza tym, że remont by się im przydał;)

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy nasi piłkarze naprawdę nie mogą wbić jako pierwsi tego gola?
    Nie wiem czy oglądacie - przegrywamy 1:0

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa...i chyba jednak mogłam wybrać film zamiast meczu :p

Zośkaaa lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Spaceangel trafiłaś na jakiegoś gbura. Zmień szkołę lub instruktora :)
    Zamierzam ale to może w przyszłym roku. To było dla mnie naprawdę traumatyczne przeżycie

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Czy nasi piłkarze naprawdę nie mogą wbić jako pierwsi tego gola?
    Nie wiem czy oglądacie - przegrywamy 1:0
    Przykro patrzeć..:/

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten mecz jest tak beznadziejny, ze sie totalnie wyłączyłam i moje myśli sa juz przy jutrzejszych prenatalnych.. o 14:45

Onana36, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobobo wrote:
    Ten mecz jest tak beznadziejny, ze sie totalnie wyłączyłam i moje myśli sa juz przy jutrzejszych prenatalnych.. o 14:45

Nie dziwię się. Trzymam kciuki od samego rana :)

A co do meczu to teraz juz całkiem pozamiatane. A grają lepiej niż ostatnio. Grają do przodu, a ostatnio cały czas cofali.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Taa...i chyba jednak mogłam wybrać film zamiast meczu :p

Po meczu chyba o 22:05 jest Sherlock. Chyba na TVP2. Uwielbiam Bedenicta :)

3:0

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra. Chociaż popcorn był pyszny :D

Zośkaaa, Paulcia28 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ