STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kurcze była chwila spokoju a tu znowu tyle takich informacji. niby miał być juz spokojniejszy okres a tu lipa. bardzo dużo dziewczyn z naimi sie pożegnało. u mnie na wcześniejszym forum to dosłownie kilka a tu.. oby nikt juz więcej
-
Paulcia28 wrote:Lekarz nie potrafi stwierdzić w którym tygodniu zarodek przestał się rozwijać. Jeszcze 1.6 było wszystko dobrze. A teraz ... Dziewczyny czy w takiej sytuacji może się obejść bez zabiegu skoro dzieciątka nie ma?
Ja nie mialam zabiegu. Udalo sie po podaniu w szpitalu farmakologii. Bylam w 9tc. Ale nie zawsze w pełni się oczyści i warto jednak miec zabieg aby byc pewnym ze wszystko się oczyścilo... strasznie wspolczuje. Ale dasz rade! Potrzeba czasunie wierzę w to jeszcze...
Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
Julcia 18.01.2019
mommytobe
-
Paulcia ale jak nie ma? Skoro był to jest tylko pewnie serduszko przestało bić i przestał się rozwijać. Jasne że może obejść się bez zabiegu i o to walcz. Podaje się leki dopochwowo i czeka...dopiero jak leki nie zadziałają to robią zabieg. Przykro mi
-
Jak lekarz zalecił zabieg to ja bym robiła na Twoim miejscu. Przy mojej stracie też miałam zabieg. A dziewczyna z pokoju trafiła do szpitala bo miała komplikacje po naturalnym poronieniu, nie wszystko się oczyscilo i miała straszne bóle i nadal betę hcg we krwi.
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
katepr wrote:Paulcia ale jak nie ma? Skoro był to jest tylko pewnie serduszko przestało bić i przestał się rozwijać. Jasne że może obejść się bez zabiegu i o to walcz. Podaje się leki dopochwowo i czeka...dopiero jak leki nie zadziałają to robią zabieg. Przykro miDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia a jest szansa, że lekarz się pomylił?... bo to też dziwne, że był zarodek, było serduszko i zniknął...
Przypomina mi się moje usg, jak widać na początku tylko pęcherzyk i trzeba było pogmerać by zobaczyć dzidzie nawet jak miała już 3 cm... -
Paulcia28 wrote:Dziewczyny żegnam się z wami. Nie ma maleństwa. Jest tylko pęcherzyk plodowy. Jadę na zabieg. Życzę Wam powodzenia
Cooo!? To aż nieprawdopodobneBardzo mi przykro, dużo siły kochana dla Ciebie i męża...
Co do zabiegu, może zdecyduja sie najpierw podać tabletki poronne, poronienie samoistne jest o milion razy lepsze niż ingerowanie w organizm lyzeczkowaniem... Także może rozważ ta opcje i porozmawiaj z lekarzem...
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Agula, rozumiem, ze nie kazdego stać ma ciągle wizyty i badania prywatne, jednak tu chodzi o ważną sprawe...
Choćbym miała stanąć na głowie zdobylabym te pieniądze i nie czekała tylko poszla do lekarza z certyfikatem i robiła szybko prenatalne...
Taki lekarz mający pojęcie i wprawe w tym co robi potrafi zbadac wszystko w 10 minut i dokładnie wszystko powiedziec... Cos jest albo nie ma, cos mierzy tyle i tyle, a nie inaczej... Bo takie gdybanie u kilku ginekologow bez uprawnien do tego moze wykończyć nerwowo...Seli, Paulina_2603, olkakarolka lubią tę wiadomość
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
dziewczyny mam pytanie, ile czasu trwało u Was badanie prenatalne?? moje trwało z 5 min. lekarz powiedział że jego zdaniem wszystko ok. ale widać było że to badanie po łebkach. robiłam na nfz , a dowiedziałam się że ten lekarz własnie taki szybki na Nfz, jak idziesz płatnie to robi o wiele dokładniej. myślilicie że powinnam się marwwić ze coś przeoczył?? dodam że jest to bardzo dobry specjalista u mnie w mieście. ale poczułam się zlana. myślicie że w te 5 min zobaczyłby jak coś jest nie ok?
-
Seli co do ćwiczeń, gdy juz sie rozruszasz to rob sobie koci grzbiet tak jak dziewczyny juz wczesniej pisały. Albo siadanie i wyciaganie na podlodze rąk jak najdalej, tez takie jakby wyciąganie. Na kręgosłup takie ćwiczenia sa bardzo skuteczne. I lekkie
Seli, Kobobo lubią tę wiadomość
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
anika82 wrote:dziewczyny mam pytanie, ile czasu trwało u Was badanie prenatalne?? moje trwało z 5 min. lekarz powiedział że jego zdaniem wszystko ok. ale widać było że to badanie po łebkach. robiłam na nfz , a dowiedziałam się że ten lekarz własnie taki szybki na Nfz, jak idziesz płatnie to robi o wiele dokładniej. myślilicie że powinnam się marwwić ze coś przeoczył?? dodam że jest to bardzo dobry specjalista u mnie w mieście. ale poczułam się zlana. myślicie że w te 5 min zobaczyłby jak coś jest nie ok?
U mnie tez szybko poszlo. Tym bardziej, ze maluch wspolpracowal i byl spokojny. Wszystkie pomiary dokładnie porobił, sprawdzil wszystko co bylo trzeba. Obejrzal malucha z kazdej strony, wszystko grało, tez sie dziwilam ze tak szybko, ale.skoro jest ok, to nie masz raczej co sie martwicanika82 lubi tę wiadomość
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
katepr wrote:A miałaś wczesniej jakieś usg? I wtedy był zarodek? ...dziwne.
Doczytałam ...nawet zdjęcie wrzucałaś z zarodkiem, przecież nie mógł zniknąc. W szpitalu i tak zrobią dodatkowo usgDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Zośkaaa wrote:Seli co do ćwiczeń, gdy juz sie rozruszasz to rob sobie koci grzbiet tak jak dziewczyny juz wczesniej pisały. Albo siadanie i wyciaganie na podlodze rąk jak najdalej, tez takie jakby wyciąganie. Na kręgosłup takie ćwiczenia sa bardzo skuteczne. I lekkie
o dziękinie wiem jak będzie z leżeniem bo jak tylko jestem w pozycji leżącej mam zawroty głowy... Ale koci grzbiet spróbuje zrobić, mam od 3h apap przyklejony i odrobine lepiej jest bo się mogę ruszać...
-
u mnie zrobił tylko usg i do widzenia. pózniej od pielęgniarki dostałam kartkę z opisem , pobrała krwe i za tydzień mam przyjśc po pelny winik i spotkanie z genetykiem , może on mi więcej powie. lekarz co robił usg to tylko na pytanie czy wszystko jest ok powiedział że raczej tak