STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
katepr wrote:Seli moja mama ma tak czasem. Schyli się i koniec przez tydzien nie moze siadac lezec schylać się. Jej działa najlepiej rozgrzewający plaster i przeciwbólowe oczywiście lekarze dokładnie nie więdzą co jej się tam dzieje ...
Ja również zgadzam się z Minie. Agula nie czekaj do wtorku tylko leć gdzieś do specjalisty prywatnie. Nt może i w normie ale kość nosowa też jest ważna.
A można w ciąży taki plaster? bo się zastanawiam.... -
Agnuka wrote:z tego co słyszałam, to w ciąży nie jest wskazane używanie plastrów rozgrzewających...
Tak mi się wydaje, że nic rozgrzewającego... -
nick nieaktualnyAgulaa30 wrote:nie kazdego stac na płatne prenatalne!! a jesli bede miała je na nfz to bede miała 13 tydz.5 dni. wiec sie mieszcze bo robią do 13+6 . a co jesli cos bedzie nie tak to mam usunąć? chyba niee!!
Decydując się na dziecko powinniście być przygotowani raczej na wydatki, bo to pieczątek góryMartoszka, Agnuka lubią tę wiadomość
-
Seli w ogóle na takie bóle nie powinno się stosować plastrów rozgrzewających, bo np jeśli masz tam jakiś stan zapalny to tylko wtedy się pogłębia schorzenie. Ja kiedyś miałam problem z ledzwiami i stosowalam Olfen plastry ale chłodzące. Ale w ciąży raczej nie można ich stosować.
Kobobo lubi tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Idąc tym tropem po co w ogóle badać? I tu nie chodzi o cyferki w dacie tylko o rozmiar dziecka, statystycznie.
Decydując się na dziecko powinniście być przygotowani raczej na wydatki, bo to pieczątek góryM&M -
Paulina_2603 wrote:Seli w ogóle na takie bóle nie powinno się stosować plastrów rozgrzewających, bo np jeśli masz tam jakiś stan zapalny to tylko wtedy się pogłębia schorzenie. Ja kiedyś miałam problem z ledzwiami i stosowalam Olfen plastry ale chłodzące. Ale w ciąży raczej nie można ich stosować.
Mhm, teraz mam apap chłodzącyjest lepiej, ale próbowałam się lekko rozruszać, ale chyba dzięki temu plastrowi jest lepiej
Ja musiałam jakoś źle stanąć, za szybko się wyprostować, no nie wiem....
-
Z tego co zrozumiałam to Seli się to stało po schyleniu więc.chyba to raczej nie jest stan zapalny? A owszem nie można nagrzewać za bardzo w ciąży ale brzucha a nie pleców. Bierz Seli apap a jak będzie gorzej to może się wybierz do lekarza...
Agula to pożycz może od kogoś...rób jak chcesz ale w 13+4 to ostatni dzwonek na prenatalne. Wiem że nie każdego stać ale wolałabym ostatnie pieniądze wydać i mieć pewność.Seli, Agnuka lubią tę wiadomość
-
Agulaa30 to są 3 badania na całą ciążę! Nie wyobrażam sobie... Naprawdę. Dziecko to koszta, masz dwójkę to powinnaś wiedzieć. Tak jak dziewczyny piszą, a co będzie potem? Denerwujesz się bo piszesz, że coś jest nie tak, nie możesz tego sprawdzić... Co będzie potem? Bo nie daj Boże (nie życzę nikomu) będzie coś nie tak to lekarze na nfz nie wystarczą...
-
Dziewczyny żegnam się z wami. Nie ma maleństwa. Jest tylko pęcherzyk plodowy. Jadę na zabieg. Życzę Wam powodzeniaDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
katepr wrote:Z tego co zrozumiałam to Seli się to stało po schyleniu więc.chyba to raczej nie jest stan zapalny? A owszem nie można nagrzewać za bardzo w ciąży ale brzucha a nie pleców. Bierz Seli apap a jak będzie gorzej to może się wybierz do lekarza...
Agula to pożycz może od kogoś...rób jak chcesz ale w 13+4 to ostatni dzwonek na prenatalne. Wiem że nie każdego stać ale wolałabym ostatnie pieniądze wydać i mieć pewność.
Na razie liczę, że jakoś to rozruszam -
Paulcia28 wrote:Dziewczyny żegnam się z wami. Nie ma maleństwa. Jest tylko pęcherzyk plodowy. Jadę na zabieg. Życzę Wam powodzenia
-
Paulcia28 wrote:Dziewczyny żegnam się z wami. Nie ma maleństwa. Jest tylko pęcherzyk plodowy. Jadę na zabieg. Życzę Wam powodzenia
Jak to?...bardzo mi przykro....
-
Lekarz nie potrafi stwierdzić w którym tygodniu zarodek przestał się rozwijać. Jeszcze 1.6 było wszystko dobrze. A teraz ... Dziewczyny czy w takiej sytuacji może się obejść bez zabiegu skoro dzieciątka nie ma?Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Lekarz nie potrafi stwierdzić w którym tygodniu zarodek przestał się rozwijać. Jeszcze 1.6 było wszystko dobrze. A teraz ... Dziewczyny czy w takiej sytuacji może się obejść bez zabiegu skoro dzieciątka nie ma?
Ciężko mi powiedzieć, ale dziewczyny tu pisały, że często wszystko odstawiały (duphastony, luteine itp.) i miały naturalne poronienia... -
nick nieaktualny
-