X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli moja mama ma tak czasem. Schyli się i koniec przez tydzien nie moze siadac lezec schylać się. Jej działa najlepiej rozgrzewający plaster i przeciwbólowe oczywiście lekarze dokładnie nie więdzą co jej się tam dzieje ...

Ja również zgadzam się z Minie. Agula nie czekaj do wtorku tylko leć gdzieś do specjalisty prywatnie. Nt może i w normie ale kość nosowa też jest ważna.

A można w ciąży taki plaster? bo się zastanawiam....

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co słyszałam, to w ciąży nie jest wskazane używanie plastrów rozgrzewających...

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    z tego co słyszałam, to w ciąży nie jest wskazane używanie plastrów rozgrzewających...

Tak mi się wydaje, że nic rozgrzewającego...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    nie kazdego stac na płatne prenatalne!! a jesli bede miała je na nfz to bede miała 13 tydz.5 dni. wiec sie mieszcze bo robią do 13+6 . a co jesli cos bedzie nie tak to mam usunąć? chyba niee!!
    Idąc tym tropem po co w ogóle badać? I tu nie chodzi o cyferki w dacie tylko o rozmiar dziecka, statystycznie.
    Decydując się na dziecko powinniście być przygotowani raczej na wydatki, bo to pieczątek góry

Martoszka, Agnuka lubią tę wiadomość

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli w ogóle na takie bóle nie powinno się stosować plastrów rozgrzewających, bo np jeśli masz tam jakiś stan zapalny to tylko wtedy się pogłębia schorzenie. Ja kiedyś miałam problem z ledzwiami i stosowalam Olfen plastry ale chłodzące. Ale w ciąży raczej nie można ich stosować.

Kobobo lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Idąc tym tropem po co w ogóle badać? I tu nie chodzi o cyferki w dacie tylko o rozmiar dziecka, statystycznie.
    Decydując się na dziecko powinniście być przygotowani raczej na wydatki, bo to pieczątek góry
    Zgodzę się z Tobą. Przecież wydanie 200-300 zł raz na 3 miesiące to nie kokosy. A co jak dziecko będzie chore i lekarze będą zalecac wizytę u dajmy alergologa czy innego specjalisty do którego na nfz czeka się około 6 miesięcy? A tu widzę całkowitą nieodpowiedzialność

M&M
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Seli w ogóle na takie bóle nie powinno się stosować plastrów rozgrzewających, bo np jeśli masz tam jakiś stan zapalny to tylko wtedy się pogłębia schorzenie. Ja kiedyś miałam problem z ledzwiami i stosowalam Olfen plastry ale chłodzące. Ale w ciąży raczej nie można ich stosować.

Mhm, teraz mam apap chłodzący :) jest lepiej, ale próbowałam się lekko rozruszać, ale chyba dzięki temu plastrowi jest lepiej :P Ja musiałam jakoś źle stanąć, za szybko się wyprostować, no nie wiem....

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co zrozumiałam to Seli się to stało po schyleniu więc.chyba to raczej nie jest stan zapalny? A owszem nie można nagrzewać za bardzo w ciąży ale brzucha a nie pleców. Bierz Seli apap a jak będzie gorzej to może się wybierz do lekarza...

Agula to pożycz może od kogoś...rób jak chcesz ale w 13+4 to ostatni dzwonek na prenatalne. Wiem że nie każdego stać ale wolałabym ostatnie pieniądze wydać i mieć pewność.

Seli, Agnuka lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 to są 3 badania na całą ciążę! Nie wyobrażam sobie... Naprawdę. Dziecko to koszta, masz dwójkę to powinnaś wiedzieć. Tak jak dziewczyny piszą, a co będzie potem? Denerwujesz się bo piszesz, że coś jest nie tak, nie możesz tego sprawdzić... Co będzie potem? Bo nie daj Boże (nie życzę nikomu) będzie coś nie tak to lekarze na nfz nie wystarczą...

dZhdp1.png

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny żegnam się z wami. Nie ma maleństwa. Jest tylko pęcherzyk plodowy. Jadę na zabieg. Życzę Wam powodzenia

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Z tego co zrozumiałam to Seli się to stało po schyleniu więc.chyba to raczej nie jest stan zapalny? A owszem nie można nagrzewać za bardzo w ciąży ale brzucha a nie pleców. Bierz Seli apap a jak będzie gorzej to może się wybierz do lekarza...

Agula to pożycz może od kogoś...rób jak chcesz ale w 13+4 to ostatni dzwonek na prenatalne. Wiem że nie każdego stać ale wolałabym ostatnie pieniądze wydać i mieć pewność.

Na razie liczę, że jakoś to rozruszam :P

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dziewczyny żegnam się z wami. Nie ma maleństwa. Jest tylko pęcherzyk plodowy. Jadę na zabieg. Życzę Wam powodzenia
    jak to? jeju co sie dzieje? co za tydzien tyle złych informacji. wcześniej z dzidzia chyba było ok. bardzo mi przykro

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

Jak to?... :( bardzo mi przykro....

dZhdp1.png

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz nie potrafi stwierdzić w którym tygodniu zarodek przestał się rozwijać. Jeszcze 1.6 było wszystko dobrze. A teraz ... Dziewczyny czy w takiej sytuacji może się obejść bez zabiegu skoro dzieciątka nie ma?

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia bardzo mi przykro :( Dużo siły Ci życzę!

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Lekarz nie potrafi stwierdzić w którym tygodniu zarodek przestał się rozwijać. Jeszcze 1.6 było wszystko dobrze. A teraz ... Dziewczyny czy w takiej sytuacji może się obejść bez zabiegu skoro dzieciątka nie ma?

Ciężko mi powiedzieć, ale dziewczyny tu pisały, że często wszystko odstawiały (duphastony, luteine itp.) i miały naturalne poronienia...

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia bardzo mi przykro! Trzymaj się!

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia nie wierzę.. tak mi przykro! Trzymaj się, buziaki :* ściskam!

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Co??????!!!!!!! Nie wierzę ! Boże jak mi przykro Paulcia ;( szliśmy równo nawet prenatalne w ten sam dzień. Jestem w szoku i bardzo Ci współczuję.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

Matko :O Paulcia przykro mi strasznie!!!

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ