STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
spaceangel wrote:Gorąco u was?
-
Dziewczyny bylam na usg w poniedzialek...wszystko ok zadnych odchylen tylko mialam podobno nisko.kosmowke...bylam dzisiaj prywatnir..kosmowka ok...ale nf 2.1 przyziernosc karkowa jakos tak.... i nie uwidoczniono nb kosci.nosowej...jestem zalamana...dala mi.skierowanie na prenatalne... ale myslicie ze lekarz w poniedzialek by tego nie zauwazyl??
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
Nie powinno się puszczać skóry przed wyjeciem igły. I nigdy nie pocierać miejsca po wkluciu. Ja np. nie robię zastrzyku prostopadle, zawsze pod minimalnym kątem.
-
Fyffes wrote:No tak chyba klasycznie
Łapie fałdkę, wkłuwam się prostopadle zgodnie z tym co w ulotce, później puszczam i igła sama wychodzi.
Tak jak Paulina pisze - igłe.najlepiej wbić pod kątem ostrym.
Ale za to po wkluciu delikatnie popuszczam skórę, ale nie całkowicie. Tak mi tata pokazywal, a daje w pracy zwierzakomi wychodziło mu perfekcyjnie
Vew, trzymam kciuki by to byla jednak zła diagnoza...
Agula...pójdź jeszcze raz na te prenatalne. Przeziernosc 2,1 to nie jest wcale zła przeziernosc.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
No ja jeszcze nie bylam ... na prenatalnych...wlasnie mnie wyslala...ale nie uwidoczniono kosci.nosowej? Mam sie bac? Tyle sie naczytalam ze zasnac.nie moge ....ale ze pierwszy.lekarz by to przeoczyl ? Ja lekarzem nie jestem ale widze na zdjeciu usg.nosek...
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
Zośkaaa wrote:Co do temki to różnie ze mna. Wczoraj na pogotowiu mi mierzyli i miałam 37,6 przed godzina 22 i nie uznali tego za jakąś anomalie.
Gdy jest chlodniej jest mi tez chlodno, dziś np.w domu chodze w grubej bluzie. Ale wychodzac na zewnatrz po.chwili jestem spocona... A gdy jest gorąco to juz w ogóle się męczę... w nocy wtedy jestem poodkrywana.
11.2017 - aniołek 8tc
-
Tzn ja tez nie robię tak całkiem prostopadle, jakiś tam kąt zawsze jest. Jutro najwyżej spróbuje pod większym
Agulaa, narazie nie panikuj. Idź na badania i nie nastawiaj się negatywnie. Skoro to jeszcze nie było isg prenatalne może sprzęt był gorszej jakości, może lekarz nie kumaty, a może po prostu gorszy dzień. Na spokojnie. Trzymamy kciukiAgulaa30 lubi tę wiadomość
-
Agulaa30 wrote:No ja jeszcze nie bylam ... na prenatalnych...wlasnie mnie wyslala...ale nie uwidoczniono kosci.nosowej? Mam sie bac? Tyle sie naczytalam ze zasnac.nie moge ....ale ze pierwszy.lekarz by to przeoczyl ? Ja lekarzem nie jestem ale widze na zdjeciu usg.nosek...
11.2017 - aniołek 8tc
-
Agulaa30 wrote:No ja jeszcze nie bylam ... na prenatalnych...wlasnie mnie wyslala...ale nie uwidoczniono kosci.nosowej? Mam sie bac? Tyle sie naczytalam ze zasnac.nie moge ....ale ze pierwszy.lekarz by to przeoczyl ? Ja lekarzem nie jestem ale widze na zdjeciu usg.nosek...
wrzuc zdjecie , pokazesz nam . Dobrze , ze dostalas skierowanie ,elpeij rozwiac watpliwosci niz sie meczyc cala ciaze . Mam nadzieje , ze wszytsko bezie dobrze -
Dziewczyny , czy ktores puchna stopy ? Mam stojaca prace , po 2 h bola mnie stopy po 3 h mocniej po 5 mysle , ze odpadna . Leedwo chodze jak wroce do domu .
Przytylam juz 5 kg , tylko mi ciagle jest niedobrze , jak nie zjem co 2,3 h . I musza byc to weglowodany , inaczej orgaznim nie da sie oszukac , owocami czy jogurtem , zaraz mnie mdli .
Fajnie , ze macie wsparcie z pracy , ja sie mega wkurzylam 2 dni temu , po powrocie z polski , mam zmieniony kontrakt na gorszy ... jak to moja menagerka powiedziala , zaraz odchodzisz( za 5 miesiecy ) ...a ja musze myslec o company bussnines .. wrrr , chyba bede pisala na nia skarge , bo cos podlatuje mi dyskryminacja z powodu ciazy . -
Ruddaa wrote:Dziewczyny , czy ktores puchna stopy ? Mam stojaca prace , po 2 h bola mnie stopy po 3 h mocniej po 5 mysle , ze odpadna . Leedwo chodze jak wroce do domu .
Przytylam juz 5 kg , tylko mi ciagle jest niedobrze , jak nie zjem co 2,3 h . I musza byc to weglowodany , inaczej orgaznim nie da sie oszukac , owocami czy jogurtem , zaraz mnie mdli .
Fajnie , ze macie wsparcie z pracy , ja sie mega wkurzylam 2 dni temu , po powrocie z polski , mam zmieniony kontrakt na gorszy ... jak to moja menagerka powiedziala , zaraz odchodzisz( za 5 miesiecy ) ...a ja musze myslec o company bussnines .. wrrr , chyba bede pisala na nia skarge , bo cos podlatuje mi dyskryminacja z powodu ciazy .
Co do Twojej menagerki to faktycznie wredna małpa , nie daj się. Jak będzie Ci dalej życie utrudniać to złóż skargę i tyle.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
MonaLiza wrote:Czy możemy mieć jakoś wpływ na ta przeziernosc czy to jedynie geny ?Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Wrrr ale jestem wściekła. Nie śpimy już od 4.40 bo mała się obudziła, oczywiście wstałam do niej ja bo któżby inny. W międzyczasie musiałam lecieć do łazienki bo myślałam że się posikam. Ona w płacz bo przecież matka nie ma prawa zrobić siku. Więc dałam ją na chwilę do męża, ten jak zaczął do niej gadać, pytać ją o coś i w ogóle zabawiać że nie udało jej się już położyć spać. Wiadomo że siedzę z nią ja no bo to przecież oczywiste. Tak samo oczywiste że to absolutnie nie jest jego wina i o co mi w ogóle chodzi... grrrrr!!!!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 06:15
-
Sanka wrote:Wrrr ale jestem wściekła. Nie śpimy już od 4.40 bo mała się obudziła, oczywiście wstałam do niej ja bo któżby inny. W międzyczasie musiałam lecieć do łazienki bo myślałam że się posikam. Ona w płacz bo przecież matka nie ma prawa zrobić siku. Więc dałam ją na chwilę do męża, ten jak zaczął do niej gadać, pytać ją o coś i w ogóle zabawiać że nie udało jej się już położyć spać. Wiadomo że siedzę z nią ja no bo to przecież oczywiste. Tak samo oczywiste że to absolutnie nie jest jego wina i o co mi w ogóle chodzi... grrrrr!!!!!!!
Dzień dobry wszystkimJakbym czytała o sobie. Też zawsze w biegu na to siku, bo przecież młoda nie rozumie, że mama musi i domaga się przytulaska już, zaraz, natychmiast. I się drze w niebogłosy. A mój mąż zamiast iść mnie zastąpić, dać buziaka i położyć znowu do spania, to on zaczyna z nią dyskusje w środku nocy. No krew się we mnie wtedy gotuje. Stary facet, a nie potrafi zrozumieć różnicy między dniem a nocą... Chcesz z nią porozmawiać? To w dzień, w nocy się śpi, więc nie gadamy. Nie rozumie
Sanka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczyny.
Wstalam dzis z cudownym humorem po wczorajszej udanej wizycie i teraz juz tylko nie moge sie doczekac kolejnych zeby zobaczyc moje malenstwo
Tak sie ciesze ze dzisiaj juz piatek i dwa dni wolne bedaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Hej... A ja się wyspałam, było ok... Ale zachciało mi się wymiotować, tak się pochyliłam, że coś łupło mi w plecach ;( normalnie nie mogę się schylić i bolą jak cholera.... Chodzić nie można, nie wiem jak to się stało ;/ Starość?