X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vew bardzo mi przykro... :( tak jak Katepr mówi, idź to jeszcze skonsultuj z innym lekarzem, umów się jeszcze do jakiegoś super specjalisty na prenatalne.

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Gorąco u was?
    W sumie ciepło dzisiaj było 25 st Ale wiał wiatr. Wieczorem jest niby chłodniej Ale mi i tak duszno. Mój małżonek śpi pod kordłą A ja w samej koszulce na ramiączkach. W nocy potrafię się wzbudzać bo mi tak gorąco. Jestem ciekawa czy to normalne

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam na usg w poniedzialek...wszystko ok zadnych odchylen tylko mialam podobno nisko.kosmowke...bylam dzisiaj prywatnir..kosmowka ok...ale nf 2.1 przyziernosc karkowa jakos tak.... i nie uwidoczniono nb kosci.nosowej...jestem zalamana...dala mi.skierowanie na prenatalne... ale myslicie ze lekarz w poniedzialek by tego nie zauwazyl??

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Fyffes Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Fyffes a jak podajesz ta heparyne?
    No tak chyba klasycznie ;) Łapie fałdkę, wkłuwam się prostopadle zgodnie z tym co w ulotce, później puszczam i igła sama wychodzi.

zi13ikgn2ucj5bsa.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinno się puszczać skóry przed wyjeciem igły. I nigdy nie pocierać miejsca po wkluciu. Ja np. nie robię zastrzyku prostopadle, zawsze pod minimalnym kątem.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zastrzyki robi mąż albo mama. Mam siniaki ale obrzeku nie miałam. Robią różnymi metodami wciąż szukając ideału. Raz boli mniej raz bardziej.

Zoskaa z ziół poczytaj o senesie.

Zośkaaa lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fyffes wrote:
    No tak chyba klasycznie ;) Łapie fałdkę, wkłuwam się prostopadle zgodnie z tym co w ulotce, później puszczam i igła sama wychodzi.

Tak jak Paulina pisze - igłe.najlepiej wbić pod kątem ostrym.
    Ale za to po wkluciu delikatnie popuszczam skórę, ale nie całkowicie. Tak mi tata pokazywal, a daje w pracy zwierzakom ;) i wychodziło mu perfekcyjnie :)

Vew, trzymam kciuki by to byla jednak zła diagnoza...

Agula...pójdź jeszcze raz na te prenatalne. Przeziernosc 2,1 to nie jest wcale zła przeziernosc.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możemy mieć jakoś wpływ na ta przeziernosc czy to jedynie geny ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jeszcze nie bylam ... na prenatalnych...wlasnie mnie wyslala...ale nie uwidoczniono kosci.nosowej? Mam sie bac? Tyle sie naczytalam ze zasnac.nie moge ....ale ze pierwszy.lekarz by to przeoczyl ? Ja lekarzem nie jestem ale widze na zdjeciu usg.nosek...

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Co do temki to różnie ze mna. Wczoraj na pogotowiu mi mierzyli i miałam 37,6 przed godzina 22 i nie uznali tego za jakąś anomalie.
    Gdy jest chlodniej jest mi tez chlodno, dziś np.w domu chodze w grubej bluzie. Ale wychodzac na zewnatrz po.chwili jestem spocona... A gdy jest gorąco to juz w ogóle się męczę... w nocy wtedy jestem poodkrywana.
    Dokładnie u mnie tak samo.dobrze że teraz jest chłodniej bo tuttaj dochodziło do 35 stopni w cieniu. Zwłaszcza kiedy jeszcze pracowałam a klimatyzacji w pracy brak

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Fyffes Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ja tez nie robię tak całkiem prostopadle, jakiś tam kąt zawsze jest. Jutro najwyżej spróbuje pod większym :)

Agulaa, narazie nie panikuj. Idź na badania i nie nastawiaj się negatywnie. Skoro to jeszcze nie było isg prenatalne może sprzęt był gorszej jakości, może lekarz nie kumaty, a może po prostu gorszy dzień. Na spokojnie. Trzymamy kciuki :)

Agulaa30 lubi tę wiadomość

zi13ikgn2ucj5bsa.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    No ja jeszcze nie bylam ... na prenatalnych...wlasnie mnie wyslala...ale nie uwidoczniono kosci.nosowej? Mam sie bac? Tyle sie naczytalam ze zasnac.nie moge ....ale ze pierwszy.lekarz by to przeoczyl ? Ja lekarzem nie jestem ale widze na zdjeciu usg.nosek...
    Nie martw się na zapas wiadomo że sprzęt sprzętowi nie równy a i lekarze są różni. Ten nie zobaczył może inny zobaczy. Trzymam kciuki

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:

wrzuc zdjecie , pokazesz nam . Dobrze , ze dostalas skierowanie ,elpeij rozwiac watpliwosci niz sie meczyc cala ciaze . Mam nadzieje , ze wszytsko bezie dobrze :)

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , czy ktores puchna stopy ? Mam stojaca prace , po 2 h bola mnie stopy po 3 h mocniej po 5 mysle , ze odpadna . Leedwo chodze jak wroce do domu .
    Przytylam juz 5 kg , tylko mi ciagle jest niedobrze , jak nie zjem co 2,3 h . I musza byc to weglowodany , inaczej orgaznim nie da sie oszukac , owocami czy jogurtem , zaraz mnie mdli .

Fajnie , ze macie wsparcie z pracy , ja sie mega wkurzylam 2 dni temu , po powrocie z polski , mam zmieniony kontrakt na gorszy ... jak to moja menagerka powiedziala , zaraz odchodzisz( za 5 miesiecy ) ...a ja musze myslec o company bussnines .. wrrr , chyba bede pisala na nia skarge , bo cos podlatuje mi dyskryminacja z powodu ciazy .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Dziewczyny , czy ktores puchna stopy ? Mam stojaca prace , po 2 h bola mnie stopy po 3 h mocniej po 5 mysle , ze odpadna . Leedwo chodze jak wroce do domu .
    Przytylam juz 5 kg , tylko mi ciagle jest niedobrze , jak nie zjem co 2,3 h . I musza byc to weglowodany , inaczej orgaznim nie da sie oszukac , owocami czy jogurtem , zaraz mnie mdli .

Fajnie , ze macie wsparcie z pracy , ja sie mega wkurzylam 2 dni temu , po powrocie z polski , mam zmieniony kontrakt na gorszy ... jak to moja menagerka powiedziala , zaraz odchodzisz( za 5 miesiecy ) ...a ja musze myslec o company bussnines .. wrrr , chyba bede pisala na nia skarge , bo cos podlatuje mi dyskryminacja z powodu ciazy .
    Mi puchly jeszcze przed ciążą ale ja pracowałam 8 h na stojąco , podejrzewam że gdybym teraz dalej pracowała to bym jak balon wyglądała. Ja jak apetytu nie miałam bądź słaby był tak teraz muszę się hamować i omijać lodówkę bo wszystko mi smakuje. Będę dziś na wizycie pytać lekarza o gimnastykę ciążowa, bo plecy zaś mi siadają.
    Co do Twojej menagerki to faktycznie wredna małpa , nie daj się. Jak będzie Ci dalej życie utrudniać to złóż skargę i tyle.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Czy możemy mieć jakoś wpływ na ta przeziernosc czy to jedynie geny ?
    Też bym chciała to wiedzieć... Ja idę dziś się dowiedzieć czy z kropkiem wszystko ok. I szczerze? Od wczoraj czarne myśli , będzie co ma być

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrr ale jestem wściekła. Nie śpimy już od 4.40 bo mała się obudziła, oczywiście wstałam do niej ja bo któżby inny. W międzyczasie musiałam lecieć do łazienki bo myślałam że się posikam. Ona w płacz bo przecież matka nie ma prawa zrobić siku. Więc dałam ją na chwilę do męża, ten jak zaczął do niej gadać, pytać ją o coś i w ogóle zabawiać że nie udało jej się już położyć spać. Wiadomo że siedzę z nią ja no bo to przecież oczywiste. Tak samo oczywiste że to absolutnie nie jest jego wina i o co mi w ogóle chodzi... grrrrr!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 06:15

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Wrrr ale jestem wściekła. Nie śpimy już od 4.40 bo mała się obudziła, oczywiście wstałam do niej ja bo któżby inny. W międzyczasie musiałam lecieć do łazienki bo myślałam że się posikam. Ona w płacz bo przecież matka nie ma prawa zrobić siku. Więc dałam ją na chwilę do męża, ten jak zaczął do niej gadać, pytać ją o coś i w ogóle zabawiać że nie udało jej się już położyć spać. Wiadomo że siedzę z nią ja no bo to przecież oczywiste. Tak samo oczywiste że to absolutnie nie jest jego wina i o co mi w ogóle chodzi... grrrrr!!!!!!!

Dzień dobry wszystkim :) Jakbym czytała o sobie. Też zawsze w biegu na to siku, bo przecież młoda nie rozumie, że mama musi i domaga się przytulaska już, zaraz, natychmiast. I się drze w niebogłosy. A mój mąż zamiast iść mnie zastąpić, dać buziaka i położyć znowu do spania, to on zaczyna z nią dyskusje w środku nocy. No krew się we mnie wtedy gotuje. Stary facet, a nie potrafi zrozumieć różnicy między dniem a nocą... Chcesz z nią porozmawiać? To w dzień, w nocy się śpi, więc nie gadamy. Nie rozumie :(

Sanka lubi tę wiadomość

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny.
    Wstalam dzis z cudownym humorem po wczorajszej udanej wizycie i teraz juz tylko nie moge sie doczekac kolejnych zeby zobaczyc moje malenstwo :)
    Tak sie ciesze ze dzisiaj juz piatek i dwa dni wolne beda :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... A ja się wyspałam, było ok... Ale zachciało mi się wymiotować, tak się pochyliłam, że coś łupło mi w plecach ;( normalnie nie mogę się schylić i bolą jak cholera.... Chodzić nie można, nie wiem jak to się stało ;/ Starość?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ