Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vew bardzo mi przykro... :( tak jak Katepr mówi, idź to jeszcze skonsultuj z innym lekarzem, umów się jeszcze do jakiegoś super specjalisty na prenatalne.

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Gorąco u was?
    W sumie ciepło dzisiaj było 25 st Ale wiał wiatr. Wieczorem jest niby chłodniej Ale mi i tak duszno. Mój małżonek śpi pod kordłą A ja w samej koszulce na ramiączkach. W nocy potrafię się wzbudzać bo mi tak gorąco. Jestem ciekawa czy to normalne

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam na usg w poniedzialek...wszystko ok zadnych odchylen tylko mialam podobno nisko.kosmowke...bylam dzisiaj prywatnir..kosmowka ok...ale nf 2.1 przyziernosc karkowa jakos tak.... i nie uwidoczniono nb kosci.nosowej...jestem zalamana...dala mi.skierowanie na prenatalne... ale myslicie ze lekarz w poniedzialek by tego nie zauwazyl??

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Fyffes Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Fyffes a jak podajesz ta heparyne?
    No tak chyba klasycznie ;) Łapie fałdkę, wkłuwam się prostopadle zgodnie z tym co w ulotce, później puszczam i igła sama wychodzi.

zi13ikgn2ucj5bsa.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinno się puszczać skóry przed wyjeciem igły. I nigdy nie pocierać miejsca po wkluciu. Ja np. nie robię zastrzyku prostopadle, zawsze pod minimalnym kątem.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zastrzyki robi mąż albo mama. Mam siniaki ale obrzeku nie miałam. Robią różnymi metodami wciąż szukając ideału. Raz boli mniej raz bardziej.

Zoskaa z ziół poczytaj o senesie.

Zośkaaa lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fyffes wrote:
    No tak chyba klasycznie ;) Łapie fałdkę, wkłuwam się prostopadle zgodnie z tym co w ulotce, później puszczam i igła sama wychodzi.

Tak jak Paulina pisze - igłe.najlepiej wbić pod kątem ostrym.
    Ale za to po wkluciu delikatnie popuszczam skórę, ale nie całkowicie. Tak mi tata pokazywal, a daje w pracy zwierzakom ;) i wychodziło mu perfekcyjnie :)

Vew, trzymam kciuki by to byla jednak zła diagnoza...

Agula...pójdź jeszcze raz na te prenatalne. Przeziernosc 2,1 to nie jest wcale zła przeziernosc.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możemy mieć jakoś wpływ na ta przeziernosc czy to jedynie geny ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jeszcze nie bylam ... na prenatalnych...wlasnie mnie wyslala...ale nie uwidoczniono kosci.nosowej? Mam sie bac? Tyle sie naczytalam ze zasnac.nie moge ....ale ze pierwszy.lekarz by to przeoczyl ? Ja lekarzem nie jestem ale widze na zdjeciu usg.nosek...

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Co do temki to różnie ze mna. Wczoraj na pogotowiu mi mierzyli i miałam 37,6 przed godzina 22 i nie uznali tego za jakąś anomalie.
    Gdy jest chlodniej jest mi tez chlodno, dziś np.w domu chodze w grubej bluzie. Ale wychodzac na zewnatrz po.chwili jestem spocona... A gdy jest gorąco to juz w ogóle się męczę... w nocy wtedy jestem poodkrywana.
    Dokładnie u mnie tak samo.dobrze że teraz jest chłodniej bo tuttaj dochodziło do 35 stopni w cieniu. Zwłaszcza kiedy jeszcze pracowałam a klimatyzacji w pracy brak

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Fyffes Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ja tez nie robię tak całkiem prostopadle, jakiś tam kąt zawsze jest. Jutro najwyżej spróbuje pod większym :)

Agulaa, narazie nie panikuj. Idź na badania i nie nastawiaj się negatywnie. Skoro to jeszcze nie było isg prenatalne może sprzęt był gorszej jakości, może lekarz nie kumaty, a może po prostu gorszy dzień. Na spokojnie. Trzymamy kciuki :)

Agulaa30 lubi tę wiadomość

zi13ikgn2ucj5bsa.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    No ja jeszcze nie bylam ... na prenatalnych...wlasnie mnie wyslala...ale nie uwidoczniono kosci.nosowej? Mam sie bac? Tyle sie naczytalam ze zasnac.nie moge ....ale ze pierwszy.lekarz by to przeoczyl ? Ja lekarzem nie jestem ale widze na zdjeciu usg.nosek...
    Nie martw się na zapas wiadomo że sprzęt sprzętowi nie równy a i lekarze są różni. Ten nie zobaczył może inny zobaczy. Trzymam kciuki

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:

wrzuc zdjecie , pokazesz nam . Dobrze , ze dostalas skierowanie ,elpeij rozwiac watpliwosci niz sie meczyc cala ciaze . Mam nadzieje , ze wszytsko bezie dobrze :)

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , czy ktores puchna stopy ? Mam stojaca prace , po 2 h bola mnie stopy po 3 h mocniej po 5 mysle , ze odpadna . Leedwo chodze jak wroce do domu .
    Przytylam juz 5 kg , tylko mi ciagle jest niedobrze , jak nie zjem co 2,3 h . I musza byc to weglowodany , inaczej orgaznim nie da sie oszukac , owocami czy jogurtem , zaraz mnie mdli .

Fajnie , ze macie wsparcie z pracy , ja sie mega wkurzylam 2 dni temu , po powrocie z polski , mam zmieniony kontrakt na gorszy ... jak to moja menagerka powiedziala , zaraz odchodzisz( za 5 miesiecy ) ...a ja musze myslec o company bussnines .. wrrr , chyba bede pisala na nia skarge , bo cos podlatuje mi dyskryminacja z powodu ciazy .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Dziewczyny , czy ktores puchna stopy ? Mam stojaca prace , po 2 h bola mnie stopy po 3 h mocniej po 5 mysle , ze odpadna . Leedwo chodze jak wroce do domu .
    Przytylam juz 5 kg , tylko mi ciagle jest niedobrze , jak nie zjem co 2,3 h . I musza byc to weglowodany , inaczej orgaznim nie da sie oszukac , owocami czy jogurtem , zaraz mnie mdli .

Fajnie , ze macie wsparcie z pracy , ja sie mega wkurzylam 2 dni temu , po powrocie z polski , mam zmieniony kontrakt na gorszy ... jak to moja menagerka powiedziala , zaraz odchodzisz( za 5 miesiecy ) ...a ja musze myslec o company bussnines .. wrrr , chyba bede pisala na nia skarge , bo cos podlatuje mi dyskryminacja z powodu ciazy .
    Mi puchly jeszcze przed ciążą ale ja pracowałam 8 h na stojąco , podejrzewam że gdybym teraz dalej pracowała to bym jak balon wyglądała. Ja jak apetytu nie miałam bądź słaby był tak teraz muszę się hamować i omijać lodówkę bo wszystko mi smakuje. Będę dziś na wizycie pytać lekarza o gimnastykę ciążowa, bo plecy zaś mi siadają.
    Co do Twojej menagerki to faktycznie wredna małpa , nie daj się. Jak będzie Ci dalej życie utrudniać to złóż skargę i tyle.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Czy możemy mieć jakoś wpływ na ta przeziernosc czy to jedynie geny ?
    Też bym chciała to wiedzieć... Ja idę dziś się dowiedzieć czy z kropkiem wszystko ok. I szczerze? Od wczoraj czarne myśli , będzie co ma być

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrr ale jestem wściekła. Nie śpimy już od 4.40 bo mała się obudziła, oczywiście wstałam do niej ja bo któżby inny. W międzyczasie musiałam lecieć do łazienki bo myślałam że się posikam. Ona w płacz bo przecież matka nie ma prawa zrobić siku. Więc dałam ją na chwilę do męża, ten jak zaczął do niej gadać, pytać ją o coś i w ogóle zabawiać że nie udało jej się już położyć spać. Wiadomo że siedzę z nią ja no bo to przecież oczywiste. Tak samo oczywiste że to absolutnie nie jest jego wina i o co mi w ogóle chodzi... grrrrr!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 06:15

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Wrrr ale jestem wściekła. Nie śpimy już od 4.40 bo mała się obudziła, oczywiście wstałam do niej ja bo któżby inny. W międzyczasie musiałam lecieć do łazienki bo myślałam że się posikam. Ona w płacz bo przecież matka nie ma prawa zrobić siku. Więc dałam ją na chwilę do męża, ten jak zaczął do niej gadać, pytać ją o coś i w ogóle zabawiać że nie udało jej się już położyć spać. Wiadomo że siedzę z nią ja no bo to przecież oczywiste. Tak samo oczywiste że to absolutnie nie jest jego wina i o co mi w ogóle chodzi... grrrrr!!!!!!!

Dzień dobry wszystkim :) Jakbym czytała o sobie. Też zawsze w biegu na to siku, bo przecież młoda nie rozumie, że mama musi i domaga się przytulaska już, zaraz, natychmiast. I się drze w niebogłosy. A mój mąż zamiast iść mnie zastąpić, dać buziaka i położyć znowu do spania, to on zaczyna z nią dyskusje w środku nocy. No krew się we mnie wtedy gotuje. Stary facet, a nie potrafi zrozumieć różnicy między dniem a nocą... Chcesz z nią porozmawiać? To w dzień, w nocy się śpi, więc nie gadamy. Nie rozumie :(

Sanka lubi tę wiadomość

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny.
    Wstalam dzis z cudownym humorem po wczorajszej udanej wizycie i teraz juz tylko nie moge sie doczekac kolejnych zeby zobaczyc moje malenstwo :)
    Tak sie ciesze ze dzisiaj juz piatek i dwa dni wolne beda :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+1) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+6) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

age.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... A ja się wyspałam, było ok... Ale zachciało mi się wymiotować, tak się pochyliłam, że coś łupło mi w plecach ;( normalnie nie mogę się schylić i bolą jak cholera.... Chodzić nie można, nie wiem jak to się stało ;/ Starość?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ