STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruddaa wrote:wrzuc zdjecie , pokazesz nam . Dobrze , ze dostalas skierowanie ,elpeij rozwiac watpliwosci niz sie meczyc cala ciaze . Mam nadzieje , ze wszytsko bezie dobrze
https://naforum.zapodaj.net/73bbb653358f.jpg.html
To sa zdjecia z poniedziałku gdzie lekarz nic niepokojącego nie stwierdzaj a wczoraj mi nie dała zdjecia.Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
To pierwsze co wrzuciłaś... Jest dość nie wyraźne, nawet trudno rozpoznać na nim dziecko - przynajmniej mi...
A masz te z wczorajszej wizyty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 07:44
-
Seli wrote:To pierwsze co wrzuciłaś... Jest dość nie wyraźne, nawet trudno rozpoznać na nim dziecko - przynajmniej mi...
A masz te z wczorajszej wizyty?tylko twarz
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
Agulaa30 wrote:na tym pierwszym jest cała twarz i raczka dziecka ...przyjrzyj sie
tylko twarz
ja widzę rozmazane jakby 3 kuleale to wiesz, zdjęcie zdjęcia...
-
nick nieaktualnyAga, to pierwsze nic nie wnosi co do badań prenatalnych (jeśli widzisz tam buzię - ok, dziecko ma buzie). Dzieci z wadami maja nos - problemem jest kość nosowa, a nie brak nosa. Kwestia nr 2, czy ten pierwszy lekarz ma uprawnienia do wykonywania badań prenatalnych? Niektórzy nie mają, mają małą wiedzę i się za to nie zabierają żeby nie narobić niepotrzebnie stresu przyszłej mamie.
Wg mnie możesz skonsultować z kimś innym, ale ja bym od razu szła w rozszerzone badania, bo raczej na innym usg wyjdzie to samo, z niewielką różnica, bo to będzie inny sprzet. O ile wielkość dziecka moze się znacznie różnic, bo np dziecko może mocniej się "wygiąć"/skulić i pomiar będzie mniejszy, to kość raczej nie zmaleje/nie urośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 07:55
-
Paulcia28 wrote:Też bym chciała to wiedzieć... Ja idę dziś się dowiedzieć czy z kropkiem wszystko ok. I szczerze? Od wczoraj czarne myśli , będzie co ma być
Trzymam kciuki -
Minie Black wrote:Aga, to pierwsze nic nie wnosi co do badań prenatalnych (jeśli widzisz tam buzię - ok, dziecko ma buzie). Dzieci z wadami maja nos - problemem jest kość nosowa, a nie brak nosa. Kwestia nr 2, czy ten pierwszy lekarz ma uprawnienia do wykonywania badań prenatalnych? Niektórzy nie mają, mają małą wiedzę i się za to nie zabierają żeby nie narobić niepotrzebnie stresu przyszłej mamie.
Wg mnie możesz skonsultować z kimś innym, ale ja bym od razu szła w rozszerzone badania, bo raczej na innym usg wyjdzie to samo, z niewielką różnica, bo to będzie inny sprzet. O ile wielkość dziecka moze się znacznie różnic, bo np dziecko może mocniej się "wygiąć"/skulić i pomiar będzie mniejszy, to kość raczej nie zmaleje/nie urośnieAgata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
Agulaa30 wrote:Ona nie ma uprawnien do takich badań jak prenatalne... ja byłam u niej tylko prywatnie na dodatkowym badaniu usg ze wzgedów takich ze moj ginekolog powiedział ze mam nisko kosmówkę.... a ona zauwazyła ze "nie uwidoczniła NB" , i Nie prawidłowy obraz NT 2.1 mm. ale to drugie chyba w normie... wizyte mam w poniedziałek u swojego gina ale ja chyba zwariuje ..bo u nas jest tak ze najpierw robi usg na nfz a po tygodniu powie co widzi ..tylko ze mi od razu powiedział ze zadnych nie prawidłowosci nie widzi!!!.pojade dzisiaj i niech mi powie
Ja bym poszła po prostu na prenatalne a nie na kolejną wizytę, gdzie ktoś nie zrobi odpowiedniego badania...Minie Black, Marciiik, Zośkaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzyli żadne z tych badań nie było wykonane przez lekarza mającego doświadczenie i odpowiednie szkolenie zakończone certyfikatem FMF?! Daruj sobie inne wizyty i idź po prostu na prenatalne do jakiegos konkretnego lekarza, chyba, że dalej chcesz się zastanawiać
Marciiik, Seli, Paulina_2603, anika82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dzwoniłam do lekarza na prenatalne... najpierw mi zrobi lekarz usg i zobaczy czy faktycznie nie ma kosci nosowej...on robi tez prenatalne...jesli faktycznie sie okaze ze nie ma to zakwalifikują mnie w srode na te badania...ale do wtorku musze czekac na usg dokładne
buu..
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
nick nieaktualnyAga, sory, ale dla mnie jest to nieodpowiedzialne z Twojej strony. Usg prenatalne robi się w konkretnym czasie, Tobie ten czas się kończy. Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że to ma być wizyta na nfz, więc szanse, że zmieścisz się w czasie są niewielkie, zdajesz sobie sprawie z możliwego czasu oczekiwania? Piszesz o zakwalifikowanie się na badanie! A nie jego umówieniu.
Paulina_2603 lubi tę wiadomość
-
Minie zgodzę się z Tobą... Mamy taką a nie inną służbę zdrowia, rozumiem, że nie każdego stać na wizyty prywatne itp. Jednak decydując się na dziecko człowiek liczy się z kosztami przecież. A te trzy badania skoro nie są refundowane to chyba można je wliczyć w koszt ciąży skoro cała reszta jest darmowa? Tak samo potem... Jeśli będzie jakieś podejrzenie, że dziecko choruje albo jest coś nie tak to nie czekałabym rok na wizytę u specjalisty a idę prywatnie... Jakby mi ktoś powiedział, że jest coś nie tak, jest jakiś problem to poszłabym od razu do kogoś prywatnie, nawet jeśli to miałoby mocno szarpnąć budżetem domowym bo dziecko ważniejsze...
Paulina_2603 lubi tę wiadomość
-
ja osobiście na nic bym nie czekała, na żadne usg sprawdzające itp i dopiero później ewentualne prenatalne... od razu umówiłabym się na prenatalne prywatnie, samo usg będzie Cię kosztowało ok 250 zł, a przynajmniej będziesz coś więcej wiedziała...
widzę po suwaczku, że jesteś już w 13+0, to tak naprawdę we wtorek będziesz już 13+4, a badanie można robić maksymalnie do 13+6, w zależności od wielkości dziecka.
Wydaje mi się, że nie będziesz miała już czasu na dalsze czekanie na badanie.Paulina_2603 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny... Można jakoś... Rozruszać ból pleców? Nie wiem co zrobiłam, mam plaster apapu przyklejony tam, jest odrobinę lepiej ale chodzić, siedzieć, leżeć nie mogę ;/ nie wiem co zrobiłam...
-
Seli moja mama ma tak czasem. Schyli się i koniec przez tydzien nie moze siadac lezec schylać się. Jej działa najlepiej rozgrzewający plaster i przeciwbólowe oczywiście lekarze dokładnie nie więdzą co jej się tam dzieje ...
Ja również zgadzam się z Minie. Agula nie czekaj do wtorku tylko leć gdzieś do specjalisty prywatnie. Nt może i w normie ale kość nosowa też jest ważna.
-
nie kazdego stac na płatne prenatalne!! a jesli bede miała je na nfz to bede miała 13 tydz.5 dni. wiec sie mieszcze bo robią do 13+6 . a co jesli cos bedzie nie tak to mam usunąć? chyba niee!!
.