STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na prenatalnych miałam tak, że na usg widziałam co lekarz bada i dzikusa mojego
Tłumaczył co widzi, mózg, serce, nosek, przepływy itp. nie wiem ile trwało ale z 15 min na pewno
A potem przy biurku opowiedział mi o ryzykach itp.
-
anika82 wrote:u mnie zrobił tylko usg i do widzenia. pózniej od pielęgniarki dostałam kartkę z opisem , pobrała krwe i za tydzień mam przyjśc po pelny winik i spotkanie z genetykiem , może on mi więcej powie. lekarz co robił usg to tylko na pytanie czy wszystko jest ok powiedział że raczej tak
-
MonaLiza wrote:A jak wygląda badanie prenatalne lekarz na bieżąco mówi co widzi czy np zbada i dopiero potem się siada i omawia ?
U mnie mowil na bieżąco. Ze np.crl wynosi tyle, przeziernosc tyle, kość nosowa obecna, potem okrecal obraz i pokazywał, ze sa dwie stópki, dwie nóżki, dwie raczki, dwa platy mózgu, mozdzek, pęcherz moczowy, żołądek, bicie serduszka. Takze bardzo mi sie podobało, ze mówił na bieżąco. I na koncu powiedzial, ze wszystko wygląda bardzo ładnie i nie widzi nic niepokojącego.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Zośkaaa wrote:U mnie mowil na bieżąco. Ze np.crl wynosi tyle, przeziernosc tyle, kość nosowa obecna, potem okrecal obraz i pokazywał, ze sa dwie stópki, dwie nóżki, dwie raczki, dwa platy mózgu, mozdzek, pęcherz moczowy, żołądek, bicie serduszka. Takze bardzo mi sie podobało, ze mówił na bieżąco. I na koncu powiedzial, ze wszystko wygląda bardzo ładnie i nie widzi nic niepokojącego.
-
Paulcia28 wrote:Lekarz nie potrafi stwierdzić w którym tygodniu zarodek przestał się rozwijać. Jeszcze 1.6 było wszystko dobrze. A teraz ... Dziewczyny czy w takiej sytuacji może się obejść bez zabiegu skoro dzieciątka nie ma?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 12:13
11.2017 - aniołek 8tc
-
No u mnie był problem i z dzieckiem i ze mną
bo zaczęłam się tak śmiać... Że cała się trzęsłam a ze mną dziecko bo dziecko fikało, i tak się nakręcaliśmy
-
MonaLiza wrote:Ja wolałam zabieg niż ronic w bólach nie wiadomo jak długo. Psychicznie dla mnie zabieg był lepszy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 12:17
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie nie chcieli zrobić zabiegu bez wywołania poronienia tabletkami. U kumpeli to trwało 2 dni... Nie dzięki to ja już wolałam w domu poczekać dłużej ale bez chemii. Natura sama zaczęła działać
-
Paulcia28 wrote:Nie ma poprostu lekarz znalazł pusty pęcherzyk nie ma nic zero . Mogę gdybac że ok 9 tyg przestał się rozwijać maluch . Wolę tabletki nie dam się wylyzeczkowac nie
11.2017 - aniołek 8tc
-
Paulcia skonsultuj się z innym lekarzem. Twój przypadek jest bardzo dziwny... Zarodek nie mógł tak sobie wyparowac (przepraszam za stwierdzenie). Musiałabyś krwawic itd. Zanim cokolwiek postanowisz, poszlabym jeszcze to sprawdzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 12:30
-
Seli wrote:Agulaa30 to są 3 badania na całą ciążę! Nie wyobrażam sobie... Naprawdę. Dziecko to koszta, masz dwójkę to powinnaś wiedzieć. Tak jak dziewczyny piszą, a co będzie potem? Denerwujesz się bo piszesz, że coś jest nie tak, nie możesz tego sprawdzić... Co będzie potem? Bo nie daj Boże (nie życzę nikomu) będzie coś nie tak to lekarze na nfz nie wystarczą...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 12:28
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
Agulaa30 wrote:a czy wy rozumiecie co ja pisze?? byłam 2 razy prywatnie !! co mam co tydzień latac na usg ? to ze mam dzieci to nie znaczy ze musze miec fure kasy !! byłam w ciazy blizniaczej i ani razu prywatnie nie byłam bo nie miałam takiej potrzeby!!! nikt mnie nie chce przyjąć dzisiaj na prenatalne bo trzeba czekac!! nawet na zwykle usg nie mozna dzisiaj bo nie maja miejsc! nie w kazdym miescie da sie wszystko załatwic od reki.
To zamiast tych dwóch razy trzeba było iść po prostu na prenatalne prywatnie a nie zwykłą wizytę... A to normalne, że trzeba poczekać, ale to kwestia 2-3 dni...Minie Black lubi tę wiadomość
-
Agulaa przede wszystkim nie krzycz na nas :p
Czy Ci lekarze u których byłaś prywatnie mają certyfikat FMF? Nikt nie pisał też że masz się odrazu za godzinę umówićwięcej spokoju. W takim razie czekaj na te wyniki badan prenatalnych ale tam będziesz mieć tylko określone ryzyko pamiętaj.
-
nick nieaktualnyPaula jest to możliwe, obumarły zarodek się kurczy. U mnie między stwierdzeniem braku akcji serca, a szpitalem miałam odstęp 2 tygodni, dzidzia się zmniejszyła z 1.30 cm na 0.4cm...
Aga, nie będę z Tobą dyskutowala już, bo nie widzę sensu, ale krzyczeć to możesz sobie do lustra, albo na męża. Gratuluję poziomu wypowiedzi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 12:47
-
Dziewczyny, potrzebuję porady
odebrałam przed chwilą wyniki posiewu moczu i nie jest dobrze ;/
Całe szczęście, że mój lekarz jest taki zapobiegliwy, zawsze wychodzi z założenia, że lepiej zrobić coś dodatkowego i mieć jasną sytuację, niż coś przeoczyć...
czy któraś z Was w poprzedniej ciąży miała zakażenie bakterią streptococcus agalactiae?ja już się naczytałam na internecie i już mi serdecznie wystarczy ;<
jutro rano mam wizytę u swojego lekarza i później w południe prenatalne, także myślę, że rano ustalimy jakiś plan działania i antybiotykoterapię, ale może któraś z Was już to przechodziła i będzie w stanie powedzieć mi coś więcej dzisiaj...?