X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Seli co do ćwiczeń, gdy juz sie rozruszasz to rob sobie koci grzbiet tak jak dziewczyny juz wczesniej pisały. Albo siadanie i wyciaganie na podlodze rąk jak najdalej, tez takie jakby wyciąganie. Na kręgosłup takie ćwiczenia sa bardzo skuteczne. I lekkie :)
    i mi naprawdę pomogły, od półtora tygodnia przeszło mi, mimo że krzyż bolał już bardzo, miałam problemy z siedzeniem, leżeniem, wstawaniem. A to tylko kilka minut dziennie, bo to tylko dwa ćwiczenia

Seli lubi tę wiadomość

• OlinkaO Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja miałam poronienie zatrzymane i wówczas dochodzi do obumarcia zarodka, ale kobieta najczęściej o tym nie wie, nie ma bólu, nie ma krwawienia, skurczy. Szyjka macicy mocno trzyma. Najczęściej na wizycie dowiaduje się, że serce nie bije, mój zarodek też się kurczył, a pewnie rozkladał, a pęcherz płodowy był cały czas duży. Natomiast przy łyzeczkowaniu pobrano materiał o wadze ok. 48 g z cechami ludzkich tkanek i komórek.
    Przed zabiegiem należy podać leki poronne i rozkurczowe aby szyjka puściła, na siłę nic nie robią. Zabieg max. 20 minut pod narkozą, ronienie - bolesne i długotrwałe na tym etapie ciąży. Inaczej jak ktoś poronil w 6 tc, prawie świeżo po zrobieniu testu i pęcherzyk był malutki, łatwiej o samoczynne oczyszczenie, ale serce mamy tak samo cierpi...

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula bardzo Ci współczuję :( jestem myślami z Tobą

• Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań prenatalnych, to ja trzy dni wcześniej oddawałam krew na pappę, której wyniki miały iść bezpośrednio do doktora. Wizyta trwałą spokojnie z 40 min. Najpierw badanie na fotelu, sprawdza mi śluz jakimiś papierkami, potem na łóżku najpierw przez brzuch, potem przezpochwowo, w pewnym momencie miałam głowicę i na brzuchu i wewnątrz :)Następnie lekarz wyszedł odebrać wyniki pappy. Jak wrócił znów kazał położyć się i przez brzuch coś jeszcze sprawdził. Ostatecznie przy biurku wszystko wprowadzał w program i objaśniał. Także ja byłam bardzo zadowolona. Przezierność też badał kilkukrotnie w różnych ustawieniach dzidziusia.

Co do sprawy Agulla30 do mnie bardziej nie na miejscu wydaje mi się pouczanie kogoś ile pieniędzy powinien/musi wydać żeby można było uznać, że zrobił dla dziecka wszystko.

010i3e3k3szwmdsp.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka to prawda serce mamy krwawi nawet jak jest to 6 tydzień... Ja dwa razy sama ronilam w 6 i 7 tygodniu. Nie zapomnę tych skurczy i bólu do końca życia. Myślę że tylko bole pogodowe mogą być gorsze.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luucy wrote:
    Co do badań prenatalnych, to ja trzy dni wcześniej oddawałam krew na pappę, której wyniki miały iść bezpośrednio do doktora. Wizyta trwałą spokojnie z 40 min. Najpierw badanie na fotelu, sprawdza mi śluz jakimiś papierkami, potem na łóżku najpierw przez brzuch, potem przezpochwowo, w pewnym momencie miałam głowicę i na brzuchu i wewnątrz :)Następnie lekarz wyszedł odebrać wyniki pappy. Jak wrócił znów kazał położyć się i przez brzuch coś jeszcze sprawdził. Ostatecznie przy biurku wszystko wprowadzał w program i objaśniał. Także ja byłam bardzo zadowolona. Przezierność też badał kilkukrotnie w różnych ustawieniach dzidziusia.

Co do sprawy Agulla30 do mnie bardziej nie na miejscu wydaje mi się pouczanie kogoś ile pieniędzy powinien/musi wydać żeby można było uznać, że zrobił dla dziecka wszystko.

Luucy tutaj nikt nie wylicza pieniędzy... Tylko chodzi tutaj o to żeby pójść na konkretne badanie usg genetyczne. A, że to kosztuje to niestety. Trzeba się czasem liczyć z kosztami. Tym bardziej jeśli ma się jakieś wątpliwości.

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po 2 godz od podania leku sie zaczelo... zaluje tylko ze od razu nie poprosilam o leki przeciwbólowe bo myslalam ze zejde. Zgadzam sie ze najpierw lepiej poddac sie farmakologii zeby szyjka się rozszerzyla. Tak mi tlumaczyla moja gin wtedy bo tez chcialam zabieg od razu ale podczas zabiegu mechanicznie musza rozszerzać i jest to mniej korzystne dla kobiety... brrr. Nie chce juz do tego wracać. Ważne, ze nie jest to wyrok i po 3 cyklach można juz sie starac. U nas za 1 razem sie udalo. Ale co sie przeżyje to nasze...

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luucy masz trochę racji, ale są tu dziewczyny po wielu stratach, gdzie wydalysmy tysiące zł na badania, lekarzy często odmawiając sobie przy tym wielu rzeczy i tak jak pisze Seli, lepiej jest pójść do jednego konkretnego specjalisty i mieć czarno na białym. Takie jest moje zdania, mamy prawo je wyrazić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 13:32

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w klinice i znaleźli zarodek ale brak akcji serca. We wtorek będą mnie lxzeczkowac no chyba że dostane krwawienia.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tylko,że ja mam po prostu kontakt z różnymi rodzicami jako pedagog specjalny... I nie zawsze to są super ustawieni rodzice. A jak dziecko jest z niepełnosprawnością czy to intelektualną czy ruchową to już w ogóle... Odmawiają sobie wszystkiego bo są rehabilitacje, logopeda, rewalidacje, terapie różnego stopnia, lekarze bo często jest problem z sercem, padaczką itp... A państwowo nie dostają tyle tego. Ba... Państwo da Ci 3 godziny w miesiącu np. rehabilitacji... To jest nic. Albo kardiologa na cito za parę miesięcy albo rok... I choć nie jest to miłe i moim zdaniem upadlające to ludzie proszą o pomoc, jak nie fundacje, to o jeden procent, robią zbiórki... Przykre to jest, ale dla dziecka robi się wszystko aby miało godne życie. A nikt nie wie co go spotka. Czy to będzie prezes wielkiej firmy z górą kasy czy zwykły, szary kowalski...
    A jeśli są jakieś przesłanki to lepiej iść, konkretnie w odpowiednie miejsce i to przebadać, nawet jak to kosztuje. Potem się ma czyste sumienie, że zbadało się sprawę, poszło gdzie trzeba. Wiele kobiet chodzi na nfz z tego co czytam, ale np. badania prenatalne robią prywatnie, bo jak w późniejszym etapie okaże się, że jest coś nie tak z np. serduchem to można temu zapobiec, albo być przygotowanym przy porodzie na możliwie szybką reakcję ze strony lekarzy...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Byłam w klinice i znaleźli zarodek ale brak akcji serca. We wtorek będą mnie lxzeczkowac no chyba że dostane krwawienia.

Przykro mi... Trzymaj się dzielnie, może pójdzie naturalnie. Wiadomo, że naturalnie jest lepiej i organizm inaczej znosi niż ingerencje :(

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Współczuję z całego serca

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Przykro mi... Trzymaj się dzielnie, może pójdzie naturalnie. Wiadomo, że naturalnie jest lepiej i organizm inaczej znosi niż ingerencje :(
    Nie będą ryzykować bo macica jest silnie ukrwiona i lekarz powiedział że będzie się lało. A ja mam krew Rh - i może być kiepsko. No nic. Po wakacjach podchodzę ponownie do in vitro. Powodzenia wam życzę dziewczyny

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia przykro mi :(

17CDp1.png lcZRp1.png
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A jak wygląda badanie prenatalne lekarz na bieżąco mówi co widzi czy np zbada i dopiero potem się siada i omawia ?

Zalezy od natury lekarza. Moj na biezaco cos mowil ale nie zawsze wiedzialam czy to co mowi to dobrze czy zle... na koniec tez opowiedzial...

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Nie będą ryzykować bo macica jest silnie ukrwiona i lekarz powiedział że będzie się lało. A ja mam krew Rh - i może być kiepsko. No nic. Po wakacjach podchodzę ponownie do in vitro. Powodzenia wam życzę dziewczyny

Trzymam kciuki by było dobrze, i trwało krótko, a potem za następną procedurę. Odezwij się od czasu do czasu jak tam poszło...

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

Przykro mi. Trzymam kciuki !!!

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia trzymaj się ..

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia bardzo mi przykro. To niesprawiedliwe :( Trzymaj się Kochana.

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na nfz na wizycie i będzie SYN najprawdopodobniej :)

Onana36, anika82, Seli, Agnuka, olkakarolka, Kobobo, MonaLiza, MonaLiza, MonaLiza, katepr, sallvie, MaryAnn, agniesja lubią tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ