STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak ja nienawidze ciążowego mózgu papki. Siedzę sobie spokojnie w pracy i przed godziną uświadomiłam sobie, że miałam coś DZISIAJ załatwić w urzędzie. Urząd do 15 czynny. Jak nie załatwie, to jestem w dupie. I wiadomo, panika
Czy zdąże, czy trafie, czy wiem w ogóle gdzie to jest. Musiałam zamknąć przybytek i popędziłam z nadzieją. Efekt jest taki, że koniec końców zdążyłam, ale urwałam zderzak w samochodzie wjeżdzając w kraweznik
Seli, agniesja, Kobobo lubią tę wiadomość
-
anika82 wrote:Vew co to znaczy? Źle się czujesz że to wynależli?
Kasiaczek coś Ci druga Pani doktor sugerowała co robić? Jakie było tętno?
Co do temperatury mi cały czas gorąco. Śpimy przy otwartym balkonie włączonym wiatraki i ja przykryta orześcieradłem
tętno 163. Pani doktor kazała pappa zrobić. Jadę w poniedziałek zrobię. Nie wiem co da mi ten wynik - ta statystyka. 9 jadę do mojego lekarza prowadzącego, zobaczę co on powie. Bardzo mu ufam.
Nie bardzo mogę sobie z tym poradzić, długo czekałam na ciążę na bobaska a taka informacja jednak dobiła.
NT 3,5 nieprawidłowy przepływ żylny zd 1:4
Czekam na wynik nifty... ZDROWY CHŁOPAK
Echo serca - wszystko dobrze
17.01.2019 synuś jest już z nami -
Paulcia strasznie wspolczuję
(
Ja dalej w szpitalu, krwawienia juz nie ma, ale caly czas sie cos paprze. Wiec nie wiem ile tu jeszcze bede,jak sie uspokoi to moze w werkend mnie wypisza.Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
cotton wrote:Paulcia strasznie wspolczuję
(
Ja dalej w szpitalu, krwawienia juz nie ma, ale caly czas sie cos paprze. Wiec nie wiem ile tu jeszcze bede,jak sie uspokoi to moze w werkend mnie wypisza.❤03.04.2008 Córeńka
❤02.06.2010 Synuś
❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*] -
cotton wrote:Paulcia strasznie wspolczuję
(
Ja dalej w szpitalu, krwawienia juz nie ma, ale caly czas sie cos paprze. Wiec nie wiem ile tu jeszcze bede,jak sie uspokoi to moze w werkend mnie wypisza.
-
anika82 wrote:dziewczyny mam pytanie, ile czasu trwało u Was badanie prenatalne?? moje trwało z 5 min. lekarz powiedział że jego zdaniem wszystko ok. ale widać było że to badanie po łebkach. robiłam na nfz , a dowiedziałam się że ten lekarz własnie taki szybki na Nfz, jak idziesz płatnie to robi o wiele dokładniej. myślilicie że powinnam się marwwić ze coś przeoczył?? dodam że jest to bardzo dobry specjalista u mnie w mieście. ale poczułam się zlana. myślicie że w te 5 min zobaczyłby jak coś jest nie ok?
moje trwało 40 min. Bardzo dokładne dostałam zdjęcia i opis.
NT 3,5 nieprawidłowy przepływ żylny zd 1:4
Czekam na wynik nifty... ZDROWY CHŁOPAK
Echo serca - wszystko dobrze
17.01.2019 synuś jest już z nami -
anika82 wrote:straszne jest te lezenie w szpitalu, pamietam że przez to normalnie cały czas mi sie chciało płakać , dni takie same. ale może jakoś cos cię podkuruja i juz bedzie lpeij, no i tu jestes bezpieczniejsza szybciej można zareagować
Dokladnie, ale psychicznie jestem spokojniejsza, ze gdyby co to zawsze jakas pomoc na miejscu. Jeszcze mi tu przywiezli koleżankę w 8 tygodniu,tez z krwotokami. Ale tak sie dogadalysmy, ze jak zaczelysmy plotkowac wczoraj po poludniu, tak rozmowy trwaly przez bezsenna noc i dalej jest wesolo,dobre nastawienie najwazniejsze:)Kobobo, Zośkaaa lubią tę wiadomość
Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
A mi plecy odeszly to pochylilam sie do mycia wlosow i znow
w dodatku czuje cisnienie i leb mi rozsadza.
Wrrr... a mam urodziny kolezanki w plenerze. Zdechne tam ale pojde :pEwelinaaaa lubi tę wiadomość
-
Seli spróbuj już się nie schylać
Apropo wczorajszej rozmowy o jeździe autem w ciąży. Jak tak pisalyscie że nie bardzo i w ogole to mialam nawet pisać ze mi się super jezdzi bo tak jest..ale dziś próbowałam auto otworzyć kluczem od mieszkania :p
Cotton a jak córka znosi rozłąke?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 16:29
MonaLiza, agniesja lubią tę wiadomość
-
A apap miałam 7h na plecach i było było super
teraz nakleiłam sobie na czoło bo bym umarła z bólu głowy... Mam nadzieję, że nie za dużo tego dziś użyłam.
Ja gaf na razie nie robię... Albo jeszcze nie wiem co zrobiłam -
Paulcia
Sanka kochana jak będziesz miała czas zmień na głównej stronie moją datę porodu na 21.01
Ps po prenatalnych 12.07 jeszcze raz się do Ciebie zgłoszę i jak tam data będzie w razie w inna to zaktualizujesz mnie jeszcze raz i z tym terminem zostane juz do koncaSanka lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Piszecie o pappa. Mi USG prenatalne zrobiła mi moja ginekolog. Trwało 30 minut na pewno. Na pobranie krwi pojechałam do centrum diagnostyki prenatalnej w Gdańsku. Wypełniłam formularz pobrali mi krew i położna mówi to teraz do Pani doktor na pomiar. Wiecie ile trwało to USG? Też z 5 minut. Dobrze że moja lekarka zrobiła mi swoje badanie bo po tym badaniu w centrum to bym nie wiedziała nic...Mama dwóch chłopców;)
cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!! -
Paulcia28 tak bardzo mi przykro
mam nadzieję że znajdziecie w sobie siłę do dalszej walki i wkrótce wrócisz tu do nas pochwalić się swoim maleństwem!
Ech a mi córka od wczoraj gorączkuje do prawie 40st, wczoraj miała 39,9 a dziś 39,8 mimo ciągłego podawania leków. Teraz w końcu śpi już od trzech godzin i właściwie to czekamy na objawy, bo poza gorączką nic nie ma. Pewnie to jakiś wirus i za jakiś czas przejdzie bo zrobiłam jej badanie ogólne moczu i bez zmian, czekam jeszcze na wynik morfologii i crp. Ale osłuchowo jest bez zmian, gardło czyste, uszy też więc na razie obserwujemy