X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Paulina, na pewno wszystko ok, tak jak piszesz, to statystyka ale dobrze rozumiem, ze sie myśli.

U mnie minęły 2 tygodnie i nadal czekam na wyniki i caly opis z prenatalnych, a babka w rejestracji mi powiedziała, ze u tego lekarza, u którego miałam robione trwa to nawet czasem do 5 tygodni o.O
    A ja za tydzień w czwartek mam ginke i liczyłam na wyniki. Jak ich nie będzie to mu chyba łeb ukręcę.
    tyle czasu czekasz na wyniki?? masakra!! ja miałam od reki od razu... wyniki pappa miałam tez od razu... 1 dzień przed usg prenatalnym popierali mi krew i na drugi dzień juz wyniki były przed usg... no to masakra ze musisz zeyc w takiej niepewności :(

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaczeek wrote:
    Dzięki dziewczyny. Tylko chodzę płacze i nie nadaje się do niczego.
    Nie wiem jak wziąść się w garść i myśleć pozytywnie.
    nie dziwię ci sie ....ale pamietaj musisz wierzyc ze bedzie dobrze!!!

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaczeek w poprzedniej grupie miałam dziewczynę której tez ryzyko wyszło 1:4 i wada serca. Zrobiła amniopunkcję i wyszło ze bedzie zerowa dziewczynka jeśli chodzi o wady genetyczne no i tak kest. Co prawda ma wadę serca ale jest już po jednej operacji, czeka na druga i naprawdę mała świetnie sobie radzi! Ten wynik nie musi oznaczać nic złego, jeśli się boisz zdecyduj się na amniopunkcję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 19:22

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • kasiaczeek Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowa.

Olis87 ja chce zrobić aminopunkcje. Niestety muszę czekać do 15 tygodnia, więc chyba zwariuje.

1usah371rwy853le.png

NT 3,5 nieprawidłowy przepływ żylny zd 1:4
    Czekam na wynik nifty... ZDROWY CHŁOPAK
    Echo serca - wszystko dobrze

17.01.2019 synuś jest już z nami
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaczek trzymaj się i postaraj nie denerwować dla tej małej istotki .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia przepraszam kochana wczoraj wysłałam zaproszenie ale musiałam kliknąć coś podwójnie i jednak zaproszenie nie poszło

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    tyle czasu czekasz na wyniki?? masakra!! ja miałam od reki od razu... wyniki pappa miałam tez od razu... 1 dzień przed usg prenatalnym popierali mi krew i na drugi dzień juz wyniki były przed usg... no to masakra ze musisz zeyc w takiej niepewności :(

Ja byłam na nfz. Więc wiadomo, ze się nie spieszą. Ale jestem spokojna. Usg wyszło jak najbardziej prawidłowo, a krew na pappe miałam pobierana dopiero po usg.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2018, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie śpię. Od wczoraj jestem flak dosłowny. Bolą mnie wszystkie mięśnie, krzyż, raz mi gorąco, raz mam dreszcze. Jutro po prenatalnych jadę na IP. Wykańczam się.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

czesc. dziewczyny jezeli na usg prenatalnym wychodza wszytskie pomiary dobrze to czy z krwii badania moga wysjc zle? i cy z krwii wychodzi plec dziecka?

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    czesc. dziewczyny jezeli na usg prenatalnym wychodza wszytskie pomiary dobrze to czy z krwii badania moga wysjc zle? i cy z krwii wychodzi plec dziecka?
    płeć nie wychodzi z krwi to się stwierdza po USG. wyniki z krwi to prawdopodobieństwo, ryzyko wystąpienia wad u dziecka jak w USG wszystko ok to i z krwi powinno być ok. trochę mnie dziwi że macie dziewczyny krew osobno i USG osobno ja miałam krew omawiana razem z USG i na tej podstawie robił skorygowaną kalkulacje ryzyka. ale wiadomo nfz to nfz

sallvie, toyotarav4 lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też najpierw pappa i z wynikami na usg gdzie omawiamy całość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pobieraną krew tego samego dnia co usg. Wynik po dwóch tygodniach z uwagi na obliczenia ryzyka itd. Co poradnia to inaczej praktykują. Ja mam podane ryzyko podstawowe i skorygowane.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Mam ostatnio sajgon ze wszystkim a ciąża daje się we znaki, wszystko robię na raty, szybko się męczę a dziś to już tragedia. Mówię do męża przy wspólnym śniadaniu "nie wymiotowałam dziś" a on " to sukces" po czym za chwile zwymiotowałam sobie na talerz, na te śniadanie ;/ dobrze, że mąż zdążył zjeść ;/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hej dziewczyny :) Mam ostatnio sajgon ze wszystkim a ciąża daje się we znaki, wszystko robię na raty, szybko się męczę a dziś to już tragedia. Mówię do męża przy wspólnym śniadaniu "nie wymiotowałam dziś" a on " to sukces" po czym za chwile zwymiotowałam sobie na talerz, na te śniadanie ;/ dobrze, że mąż zdążył zjeść ;/
    powinny już powoli przechodzić wymioty przynajmniej w teorii :D ja też bardzo szybko się męcze kiedy zaczyna pobolewać podbrzusze to znak że muszę zwolnić

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    powinny już powoli przechodzić wymioty przynajmniej w teorii :D ja też bardzo szybko się męcze kiedy zaczyna pobolewać podbrzusze to znak że muszę zwolnić

Nie przechodzą :( Też tak mam, poszłam ostatnio na zakupy i już musiałam po nich odleżeć :p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taa ja wczoraj skosiłam trawę podlałam i resztę dnia leżałam plackiem. a moja mama pracowała do końca ciąży zajmowała się domem starszym dzieckiem i mężem pijakiem. babcia nosiła wodę ze studni i pracowała przy sianokosach hehe

toyotarav4 lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was, czytam was codziennie ale boję się cokolwiek udzielać,WGL do tej pory jakoś nie za bardzo przyzwyczajam się że bed3 miała maluszka, wolę jakoś tak sama nie wiem, nie chc3 się znów rozczarować... w środę mam prenatalne i boję się jak cholera, cały czas w stresie czy będzie dobrze, czy maluch żyje... zwariować idzie od tego. Jeszcze ostatnio prawie nie pracuje, wszystko mi śmierdzi i przeszkadza więc musiałam większość klientów pożegnać narazie i od tego nic ni3 robienia tylko doszukuję się problemów. W pierwszej ciąży właśnie an prenatalnych się dowiedziałam że serduszko nie bije... dlatego teraz nie umiem jakoś spokojnie czekać. Tak bym chciała żeby tym razem się udało... wtedy nie mialaam leków, teraz zastrzyki, acard więc może...
    Miłego piateczka wszystkim:)

MonaLiza, Seli lubią tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    płeć nie wychodzi z krwi to się stwierdza po USG. wyniki z krwi to prawdopodobieństwo, ryzyko wystąpienia wad u dziecka jak w USG wszystko ok to i z krwi powinno być ok. trochę mnie dziwi że macie dziewczyny krew osobno i USG osobno ja miałam krew omawiana razem z USG i na tej podstawie robił skorygowaną kalkulacje ryzyka. ale wiadomo nfz to nfz
    Ja w klinice będę mieć krew teg9 dnia co usg i wyniki krwi po 14 dniach. Dziwne ale co zrobić.

Witaj mammamia11. Ja mam prenatalne w poniedziałek. Strach już jak nie wiem co.

Znowu mnie od rana głowa boli :(

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    taa ja wczoraj skosiłam trawę podlałam i resztę dnia leżałam plackiem. a moja mama pracowała do końca ciąży zajmowała się domem starszym dzieckiem i mężem pijakiem. babcia nosiła wodę ze studni i pracowała przy sianokosach hehe

Dokładnie... Ja czuje się źle z tym, że tak nic nie mogę... Idę do sklepu po spożywkę, nie dźwigam nawet nie wiadomo czego tylko jakiś chleb, szynka, serek, trochę owoców i potem godzinę leżę ;/ a do tego te wymioty...

Mammmamia witaj :)

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dokładnie... Ja czuje się źle z tym, że tak nic nie mogę... Idę do sklepu po spożywkę, nie dźwigam nawet nie wiadomo czego tylko jakiś chleb, szynka, serek, trochę owoców i potem godzinę leżę ;/ a do tego te wymioty...

Mam to samo. Idę tylko na ryneczek po podstawowe rzeczy, wracam i padam ze zmęczenia. Jeszcze jak do tego dołożymy upały, to jest totalna masakra.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ