STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulaa30 wrote:No dokladnie pytan jest.ciagle wiele ale pamieć krótka heh... mi dwoch.lekarzy powiedzialo ze jest dobrze bo wysoko a jeden znowu ze nisko...dowiem sie przy.nastepnej wizycie
a ktoras z was ma ciaze praktycznie bezobjawową?
ja!!!! piersi jak zwykle nie bolały i nie bolą, brzuch zaczął boleć w 14 tygodniu wcześniej zero objawów, zadnych mdłości, wymiotów. Ewentualnie głód odczuwam szybko i wtedy mnie mdli ale ogólnie to ciąża jak bez ciazyMama dwóch chłopców;)
cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!! -
cotton ja miałam podobne udg prenatalne, tylko że byłam na nfz, i teraz żałuję trzeba było pójśc do lekara prywatnie u którego byłam w pierwszej ciąży, on własnie wszytko omawiał. ale że u Ciebie prywatnie i taki to dziwne. wążne ze wszystko ok
-
anika82 wrote:cotton ja miałam podobne udg prenatalne, tylko że byłam na nfz, i teraz żałuję trzeba było pójśc do lekara prywatnie u którego byłam w pierwszej ciąży, on własnie wszytko omawiał. ale że u Ciebie prywatnie i taki to dziwne. wążne ze wszystko ok
No dokladnie. Fachowiec moze i dobry,ale zdolnosci interpersonalnych zero. Więc jak tylko Bozia da, to ba polowkowe zapisujemy sie do tego lekarza, do ktorego chodzilismy w poprzednich ciazach.Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
spaceangel wrote:u mnie 33 stopnie dziś.miałam dzis wizytę kazał mi odstawić duphaston. Teraz mam brać tylko witaminy. Ginekolog nie może wystawić dłuższego zwolnienia? Mój tylko wystawia od wizyty do wizyty.
Przeważnie tak jest, ze id wizyty do wizyty.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Jenny Wren wrote:Dziewczyny, obudziłam się rano z krwawieniem. Dzwoniłam do lekarza, kazał leżeć i przyjechać do niego później.
Czy to koniec moich marzeń o dziecku, czy to jakiś głupi przewrotny żart, że w poniedziałek widziałam machające rączkami dziecko a dzisiaj mam je stracić?
Jeśli dziś masz przyjechać to jedź koniecznie, a jeśli "później" to nie dziś to koniecznie na IP. Nadal krwawisz? Czy to plamienie?
-
Odebrałam wyniki badań prenatalnych. Lekarz mnie oszukał, bo dziecko nie miało tego dnia 5 cm, tylko 6,5 a to przy takim małym człowieczku jest różnica. Przeziernosc karkowa 1,7.
Trisomia 21 podstawowe 1:473 a skorygowane 1:743 - trochę się tym martwię. Wiem, że to tylko statystyka itd., ale mimo wszystko człowiek myśli. Czytałam u mamaginekolog, że nieprawidłowy wyniki jest przy ryzyku poniżej 1:300.
Trisomia 18 podstawowe 1:1165 a skorygowane <1:20000
Trisomia 13 podstawowe 1:3650 a skorygowane <1:20000.
Dobrze, że w środę wizyta...
Aha! I termin taki sam jak z OM 30 grudniaBędzie ciekawie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:21
MonaLiza lubi tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:Niestety.. Dzwoniłam do ośmiu położnych i dopiero ósma powiedziała, że może się mną zająć, ale od razu zastrzegła, że gdybym zaczęła rodzić w święta albo w sylwestrową noc, to ona nie przyjedzie..
-
Paulina, na pewno wszystko ok, tak jak piszesz, to statystyka ale dobrze rozumiem, ze sie myśli.
U mnie minęły 2 tygodnie i nadal czekam na wyniki i caly opis z prenatalnych, a babka w rejestracji mi powiedziała, ze u tego lekarza, u którego miałam robione trwa to nawet czasem do 5 tygodni
A ja za tydzień w czwartek mam ginke i liczyłam na wyniki. Jak ich nie będzie to mu chyba łeb ukręcę.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Dzisiaj kolejne badanie usg. Pobranie krwi do pappa.
Nt 3.5 cel 6.5. Wyszły jeszcze nieprawidłowe przepływy żylne.ryzyko zd 1:4. Masakra.
Zaczynam się poddawać.
W poniedziałek wizytę u mojego lekarza. Zobaczę co mi poradzi.
NT 3,5 nieprawidłowy przepływ żylny zd 1:4
Czekam na wynik nifty... ZDROWY CHŁOPAK
Echo serca - wszystko dobrze
17.01.2019 synuś jest już z nami -
kasiaczeek wrote:Dzisiaj kolejne badanie usg. Pobranie krwi do pappa.
Nt 3.5 cel 6.5. Wyszły jeszcze nieprawidłowe przepływy żylne.ryzyko zd 1:4. Masakra.
Zaczynam się poddawać.
W poniedziałek wizytę u mojego lekarza. Zobaczę co mi poradzi.
Jejku Kochana,strasznie mi przykro,ze ciagle slyszysz jakies złe informacje... Moge sobie tylko wyobrazic jak sie musicie czuć. Pamietaj, ze cuda sie zdarzaja, może sie okazac ze bedzie dobrze, za co ogromnie trzymam kciuki!:*Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
kasiaczeek wrote:Dzisiaj kolejne badanie usg. Pobranie krwi do pappa.
Zaczynam się poddawać.
W poniedziałek wizytę u mojego lekarza. Zobaczę co mi poradzi.❤03.04.2008 Córeńka
❤02.06.2010 Synuś
❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*] -
Dzięki dziewczyny. Tylko chodzę płacze i nie nadaje się do niczego.
Nie wiem jak wziąść się w garść i myśleć pozytywnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 15:21
NT 3,5 nieprawidłowy przepływ żylny zd 1:4
Czekam na wynik nifty... ZDROWY CHŁOPAK
Echo serca - wszystko dobrze
17.01.2019 synuś jest już z nami -
Kasiaczeek przykro mi że musisz takie coś przechodzić... Mimo wszystko mam nadzieję że będzie dobrze, a obraz usg jest zaklamany i dzidzia jest zdrowa jak rybka...
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Tristee wrote:Serio az taka masakra? Ja tez chce tam rodzic,ale ja mam termin na koniec stycznia wiec moze tak zle nie będzie, a masz jakas polecona położną? Bo moja z poprzedniego porodu juz tam nie pracuje:/
Niestety, nie mam żadnej z polecenia. Opinii szukałam w internecie i po kolei dzwoniłam. Generalnie wszystkie mają dobre opinie.