STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
katepr wrote:W h&m teraz są fajne promocje. Jeansy kupiłam za 50zł plus rabat 10% .
do tego koszulke i sweterek. Za wszystko dałam 75zł więc naprawdę spoko
Agula ja w poprzedniej ciąży miałam na przedniej ścianie wysoko ale jak jeden mówi tak a drugi siak to cholera wie...nastepnym.razem zapisz sobie pytania do lekarza na kartce.a ktoras z was ma ciaze praktycznie bezobjawową?
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
Agulaa30 wrote:No dokladnie pytan jest.ciagle wiele ale pamieć krótka heh... mi dwoch.lekarzy powiedzialo ze jest dobrze bo wysoko a jeden znowu ze nisko...dowiem sie przy.nastepnej wizycie
a ktoras z was ma ciaze praktycznie bezobjawową?
oprócz wzdęć i bardzo sporadycznych mdłości córa rośnie po cichutku
napędziła stracha 3 tygodnie temu dwoma krwawieniami a tak to wszystko odpukać w porządku
11.2017 - aniołek 8tc
-
Ja mam taką komodę z takim przewijakiem i nie spada :p tylko innej firmy. Ale on jest tak zmontowany ze nie ma szans. Wstyd sie przyznac ale jeszcze po kapieli czasem mlodego na nim ubieram
Ja ciążowe potrzebuje glownie na zime. Niestety jak ma się dziecko to się wychodzi zimą tak samo jak latem :p
Baldachim do kosza :pWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 08:54
-
Dziewczyny, obudziłam się rano z krwawieniem. Dzwoniłam do lekarza, kazał leżeć i przyjechać do niego później.
Czy to koniec moich marzeń o dziecku, czy to jakiś głupi przewrotny żart, że w poniedziałek widziałam machające rączkami dziecko a dzisiaj mam je stracić? -
spaceangel wrote:Ja
oprócz wzdęć i bardzo sporadycznych mdłości córa rośnie po cichutku
napędziła stracha 3 tygodnie temu dwoma krwawieniami a tak to wszystko odpukać w porządku
kazdy organizm jest inny... no ja tez mega wzdecia mam nawet espumisan nie pomaga... zgagi zero i pare razy miałam wymioty gdzies w 5 tyg. a tak to nic a nic
az chce sie życ
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
Jenny Wren wrote:I dzisiaj, bellybestfriend pokazało mi, "gratulacje, mija okres największego zagrożenia utraty ciąży". Co to ma być.
.
-
spaceangel wrote:tu jest link do zestawu. Baldachimu nie trzeba montować. Szkoda że trochę cena wysoka
https://allegro.pl/baby-raj-19el-zestaw-poscieli-i-mebli-dla-dziecka-i7058648502.html
-
Zośkaaa wrote:Akurat przy moich wrzodziejacych jelitach jabłko ze skórką odpada. W ogóle na jabłko moge sobie pozwolić sporadycznie. A jeśli juz to najlepiej musialabym jeść pieczone.
Jakiś rok temu zrobiłam sobie takie postanowienie, ze rzucam słodycze a codziennie będę w to miejsce jeść jabłko. Ze skórką na dodatek. Po tygodniu już miałam zaostrzenie choroby.
Co do ciuchów, ostatnio byłam w galerii i zaczęły się letnie wyprzedaże. Trafiłam na mega sukienke maxi w Reserved także na lato jestem zaopatrzona. Gorzej ze spodniami na jesień...
-
Jenny Wren wrote:I dzisiaj, bellybestfriend pokazało mi, "gratulacje, mija okres największego zagrożenia utraty ciąży". Co to ma być.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 09:43
11.2017 - aniołek 8tc
-
Jenny Wren może to tylko jakieś naczynko.
Mój gin do którego mam 200 km powiedział że jak tylko zechce L4 to mam mu napisać smsa i on je wystawi elektronicznie. To teraz takie cuda że nie muszę iść na wizytę ? Już w pracy ustaliła że od środy idę na zwolnienie i nie wiem czy nie iść po nie lepiej tu do lekarza na miejscu
Tylko czy uda mi się wbić na wtorek.
Niezwykła uspokoj się bo już mnie zaczynasz denerwowaćZośkaaa lubi tę wiadomość
-
Niezwykła wrote:czesc dziewczyny Ja zwariuje z ta Beta
tak wysoka a brak widocznosci ciazy
nie daje rady funkcjonowac
.
-
Jenny Wren wrote:Dziewczyny, obudziłam się rano z krwawieniem. Dzwoniłam do lekarza, kazał leżeć i przyjechać do niego później.
Czy to koniec moich marzeń o dziecku, czy to jakiś głupi przewrotny żart, że w poniedziałek widziałam machające rączkami dziecko a dzisiaj mam je stracić?
Kochana połóż sie i spokojnie. Choc wiem, ze ciezko,bo przechodzilam to w zeszla środę. Masz duphaston,luteine? W szpitalu przy takich akcjach daja 4 duphastony na raz,jakby co to skonsultuj ze swoim lekarzem, a pozniej jedź sprawdzic ze wzzystko jest okej, zeby sie uspokoic.
Ja wyszlam ze wszpitala w poniedziałek. Skad krwawienia i ciagle plamienia-niewiadomo. Na usg wszystko wyglada okej. I wszyscy lekarze tam zgodnie twierdzą, ze nie ma znaczenia czy jest sie w domu czy w szpitalu,leki sa takie same, a oni i tak nic wiecej zrobic nie mogą. Jak mnie zapytał gosc przy usg czy dali mi jakis środek cud, to powiedzialam, ze w moim przypadku na pewno troche spokoju psychicznego.
Jeszcze w posiewie wyszla candida bardzo liczna, e. coli dosc liczna i e. fecalis ppjedyncze. I to dostalam jal juz w domu bylam. Wiec Macmiror w ruch,mam nadzieję, ze pomoze.
W poniedzialek bylam jeszcze na prenatalnych,u lekarza ktorego polecila moja dr. Masakra! Buc ani slowem sie nie odezwal,ja juz zestresowana tam lezalam, maz stal skichany. A jak o cos zapytalam to "pozniej!" Na koncu powiedzial, ze wszysto okej,ale o szczegóły musialam dopytac, a i tak lewno cos odburknal. Na 3D nie przelaczyl abi na sekunde, o plci moglismy zapomniec. Zawolal 250 zl i nara.
Najwazniejsze, ze z maluchem okej,ale zla jestem na samo badanie. W poprzednich ciazach chodzilisny do lekarza ktory dokladnie wszystko sprawdzal,tlumaczyl na bieżąco co widac,co chwile przelaczal na 3D zebysmy dzieciatko zobaczyli,robil wszystko zebysmy mieli jak najladniejsze zdjecia w 3D i jeszcze dostawalismy plyte z filmikim. I to wszystko w tej samej cenie. A teraz taki buc,ech...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:13
Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Niezwykła wrote:czesc dziewczyny Ja zwariuje z ta Beta
tak wysoka a brak widocznosci ciazy
nie daje rady funkcjonowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:12
MonaLiza, Zośkaaa, agniesja, malami91, olkakarolka, sallvie lubią tę wiadomość
-
Jenny jeszcze na slowo pocieszenia. Lezalam na sali z dziewczyną,ktora przykechala z krwotokiem. Dosłownie. Zanim ja przyjechi juz wszyscy mysleli, ze tp koniec. A na USG pieknie bijace serduszko. Potem sie uspokoilo i na nastepny dzien znowu krwotok,z duzym skrzepem ktory uderzyl o toalete. Myslala, ze koniec. Na USG,serce pieknie bilo. I tak sobie obie lezalysmy nie wiedziac o co chodzi i juz po prostu z czarnym humorem smiejac sie "-Na co w ciąży wydawalas kasę?
- Aaa na podpaski..."
Glowa do gory,na pewno wszystko bedzie dobrze:*Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Jenny, moze to jakiś krwiaczek malutki? Jedź do lekarza jak najszybciej i wszystko się wyjaśni
Wierzę, ze maluch sobie spokojnie rośnie. A to, ze mija okres najwiekszego zagrożenia ciąży to bardzo dobry znak
Dziecko od tej chwili juz jest o wiele mniej narażone na skutki np.przyjmowanych leków
Juz teraz wszystko będzie sie tylko doksztalcac
Niezwykła, ja juz nie wiem jak mam do Ciebie rozmawiać... Pisałam, że pecherzyk może być czasem widoczny dopiero od bety 5tys., a 3770 to nijak 5 tys., co nie?
Nic nie pojawi się od tak! Najpierw samo zaplodnione jajeczko potrzebuje kilku dni by w ogóle dotrzeć do macicy, zagniezdzanie też trwa jakiś czas, a więc idąc dalej nie powstanie Ci od razu pęcherzyk a tym bardziej nie uwidoczni się zarodek. I to radzę zapamiętać, bo zaraz będzie, ze.pojawi się pęcherzyk, a nie ma zarodka i dlaczego? Bo wszystko potrzebuje czasu. Dodatkowo i każdej kobiety jest to indywidualna sprawa, na którą wpływa wiele czynników, jak dokladny dzien owulki, dzień zagniezdzenia... Co Ci jeszcze mamy napisać żeby Ci przemówić bo nie wiem?
Witam Was w baaaardzo gorący już od rana dzień, a cóż to bedzie dalej.
Sallvie, czekam na zaproszenie na fb
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019