STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Vew wrote:Dziecko ma dopiero 5 cm długości i lekarz mi powiedział że jak na tą wielkość to nie jest idealne tylko przy górnej granicy
https://mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt/
tutaj mama ginekolog wszystko fajnie opisała, w dodatku dołączyła wykres, z którego wynika, że przy 5 cm górna granica to 2,1-2,2, a nie 1,6... 1,6 jest jak najbardziej w porządkupoczytaj sobie w wolnej chwili, zawsze to głowa będzie spokojniejsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 11:36
-
Agnuka wrote:https://mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt/
tutaj mama ginekolog wszystko fajnie opisała, w dodatku dołączyła wykres, z którego wynika, że przy 5 cm górna granica to 2,1-2,2, a nie 1,6... 1,6 jest jak najbardziej w porządkupoczytaj sobie w wolnej chwili, zawsze to głowa będzie spokojniejsza
Agnuka, Zośkaaa, Onana36, katepr, MonaLiza, sallvie, olkakarolka lubią tę wiadomość
- 27.12.2020 CB
- 02.02.2021 beta HCG 128
- 05.02.2021 beta HCG 379 -
Magdoczka wrote:Cześć dziewczyny
Ja mam tak samo, codziennie rano wymioty, po pracy muszę się położyć, bo czuję się tak zmęczon (mimo że praca siedząca), zwykłe wyjście do sklepu też mnie wykańcza..
A podobno drugi trymestr miał być lżejszy
Mi wymioty i mdłości minęły w dniu badań prenatalnych, czyli w 12+5. Zasapana jestem często i to juz od początku ciąży, nawet gdy rozmawiam w mężem i cos bym robiła w tym czasie to musze zrobić przerwę na spokojny oddech. Senność czasem doskwiera, ale jest już też lepiej
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Vew wrote:Dziewczyny, wcześniej pisalam o obrzęku płodu, i dużym prawdopodobieństwem wad genetycznych lub poronienia. Właśnie wracam z badań prenatalnych, po obrzęku nie ma śladu, jest widoczna kość nosowa, pęcherz moczowy i żołądek, lekarz mówi że przezierność średnia bo 1,6 ale ja jestem dobrej myśli. Po prostu jakiś cud że się tak stało❤03.04.2008 Córeńka
❤02.06.2010 Synuś
❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*] -
Zośkaaa wrote:To okropne... Czyli rozumiem, ze nikt go nie ruszy...
A mnie chyba grypa bierze-dreszcze, ból mięśni, ból głowy. Leżę piję herbatę, do pracy już raczej nie wrócę. Dzidziuś najważniejszy.❤03.04.2008 Córeńka
❤02.06.2010 Synuś
Vew no pieknie! Cieszę się
Onana gdzie ten polip dokladnie jest umiejscowiony? Na szyjke zawsze mozna pessar założyć a skurcze wyciszyć. Bierzesz magnez? Leż dużo
A ja mam dziś przypływ energii...wcale nie czuje sie jak w ciąży i chyba troche zaczynam się nakręcać :pWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 14:23
-
Vew wrote:Dziewczyny, wcześniej pisalam o obrzęku płodu, i dużym prawdopodobieństwem wad genetycznych lub poronienia. Właśnie wracam z badań prenatalnych, po obrzęku nie ma śladu, jest widoczna kość nosowa, pęcherz moczowy i żołądek, lekarz mówi że przezierność średnia bo 1,6 ale ja jestem dobrej myśli. Po prostu jakiś cud że się tak stało
Cudowne wieści!!Agulaa30 lubi tę wiadomość
Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
spaceangel wrote:płeć nie wychodzi z krwi to się stwierdza po USG. wyniki z krwi to prawdopodobieństwo, ryzyko wystąpienia wad u dziecka jak w USG wszystko ok to i z krwi powinno być ok. trochę mnie dziwi że macie dziewczyny krew osobno i USG osobno ja miałam krew omawiana razem z USG i na tej podstawie robił skorygowaną kalkulacje ryzyka. ale wiadomo nfz to nfz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 14:37
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
Własnie zobaczyłam ze przywitałam nowy tydzień!!! więc witamy sie z wami w 14 tygodniu
:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 14:43
olkakarolka lubi tę wiadomość
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
Agulaa30 wrote:tez miałam na nfz i miałam wszystko od razu... nie mogą zrobic usg prenatalnego bez wyników na pappę... tak jest przynajmniej u nas w Toruniu.. i na nfz i miałam wyniki od razu wszystkie... dlatego tez sie dziwie ze lekarze robia usg bez wszystkich wyników..
Skąd takie info, ze nie mogą zrobić USG bez wyników krwi? Wiem, ze nie tylko u mnie jest tak praktykowane. Niektóre dziewczyny nawet nie decydują się na pappe po wcześniejszym prawidłowym USG.
Wszystkie pomiary sa wydrukowane, złączone z resztą papierów i po wynikach pappy lekarz wykonujacy usg koryguje wszystko łącznie z wynikami, więc mogą.
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Zośkaaa wrote:Skąd takie info, ze nie mogą zrobić USG bez wyników krwi? Wiem, ze nie tylko u mnie jest tak praktykowane. Niektóre dziewczyny nawet nie decydują się na pappe po wcześniejszym prawidłowym USG.
Wszystkie pomiary sa wydrukowane, złączone z resztą papierów i po wynikach pappy lekarz wykonujacy usg koryguje wszystko łącznie z wynikami, więc mogą.Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
Agulaa30 wrote:bo chciałam zrobic prywatnie bez pappy i nie chcieli mi zrobic bo mówili ze musi byc pobrana krew !! nie zrobią samego usg.. dzwonilam po 4 prywatnych lekarzach u nas w miescie bo wiecej nie ma takich punktów gdzie robią prenatalne... a chciałam tylko usg bo dziewczyny tu pisały ze taniej... no u nas nie przeszło bez krwi..
No to widocznie u Was. I widocznie naciagaja lekko.W większości miejsc nie ma problemu by zrobić samo usg. Pappa jest wolnym wyborem kobiety tak naprawde, albo robisz, albo nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 14:55
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
katepr wrote:Vew no pieknie! Cieszę się
Onana gdzie ten polip dokladnie jest umiejscowiony? Na szyjke zawsze mozna pessar założyć a skurcze wyciszyć. Bierzesz magnez? Leż dużo
❤03.04.2008 Córeńka
❤02.06.2010 Synuś
Zośkaaa wrote:No to widocznie u Was. I widocznie naciagaja lekko.W większości miejsc nie ma problemu by zrobić samo usg. Pappa jest wolnym wyborem kobiety tak naprawde, albo robisz, albo nie.
.
-
Agulaa30 wrote:moze tak ale ja robiłam na nfz i tez musieli robic pappe a gdyby nie musieli to by nie robili krwi bo to tez duzy koszt wiec by im sie nie opłaciło na free robic..a miarodajny wynik dopiero jest wraz z wynikami z krwi + usg..
No więc właśnie czekam na ten właśnie wynik. Zarówno USG jak i krew byla robiona w tym samym dniu więc w krwi nic zmienić się nie mogło. Lekarz dostaje wyniki krwi, później je koryguje z tym co pomierzyl ma USG i jest wynik wszystkiego gotowy do obioru.
A poza tym to nie powiedzialabym, ze pappa jest miarodajna. Nifty owszem, ale pappa to jedynie statystyka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 15:19
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Agulaa30 wrote:moze tak ale ja robiłam na nfz i tez musieli robic pappe a gdyby nie musieli to by nie robili krwi bo to tez duzy koszt wiec by im sie nie opłaciło na free robic..a miarodajny wynik dopiero jest wraz z wynikami z krwi + usg..
Przecież lekarz ma w systemie zapisane nasze badanie, wie jakie było tętno płodu i jaka przeziernosc. Otrzymując wyniki krwi oblicza ryzyko skorygowane na podstawie usg, a nie z kapelusza. I tyle. Różnica jest tylko taka, że trzeba dłużej czekać na wyniki. A czy lekarz zrobi obliczenia przy pacjentce, czy później...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 15:23
Zośkaaa lubi tę wiadomość