X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Seli dzięki :) Właśnie sobie drukuję poradnik.

Ja od dzisiaj mam L4, ale na kilka godzin przyszłam do pracy, bo muszę powiedzieć szefowej o ciąży. Trochę się boję...

Ja tez ;p bo jest tylko wice dyrektor a glownej nie ma... I mam nadzieje, ze nie rozpowiedza mi o ciazy ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na bank już dzisiaj po moim wyjściu wszyscy będą gadać...

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:

Olej to ;) to tylko praca ;) ja tez nie zamierzam sie poswiecac bo to bezsens.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ojej... a kto to? I czemu?

Mój lekarz był długo na L4 i są do niego mega kolejki- na listopad dopiero, a że chciałam się szybko dostać, to zapisałam się do Alicji Ceran. Poszłam i wyszłam z gabinetu z płaczem. Była opryskliwa, nawet mnie nie zbadała, o nic nie pytała, przepisała tylko luteinę i nie wypisując skierowania kazała prywatnie "zrobić usg na mieście" i przyjść jak zrobię usg. Nawet poleciła jakiegoś swojego kolegę. Skierowania na badania też nie dała. Rozstrzesiona wyszłam z gabinetu, pocieszał mnie mąż i ten kuzyn, który tam pracuje. Jak już wychodzilismy z budynku, to przebiegła położona, która razem z nią siedziała i wręczyła mi skierowanie na usg, u nich na miejscu.
    Rozstrzesiona pojechałam do mojego lekarza. Z płaczem powiedziałam, co mnie spotkało i błagałam o przyjęcie. Lekarz mimo że przyjął dziś już 50 pacjentek, zgodził się też przyjąć mnie w swojej przerwie na obiad. Od ręki zrobił mi usg, dał skierowanie na wszelakie badania i poprowadzi moją ciążę :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:

Ja na razie nie mówię, bo u mnie też się rozniesie :) przez 6 lat pracy w tej firmie ani razu nie byłam na l4, więc dla wszystkich bedzie szok :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli a kiedy masz wizyte?
    Ja na uczelni nie powiem dopóki nie będzie widać brzuszka heh :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uczelnia to inna sprawa ;p
    Ja 28.05 w urodziny meza ;) ja musze dzis w pracy powiedziec.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdarzają wam się bole brzucha takie jakbyście miały zaraz okres dostać ? Mnie zaczęło teraz bolec i się boje. W razie czego wzielam nospe bo chwilowo taki większy był ten bol

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Dziewczyny zdarzają wam się bole brzucha takie jakbyście miały zaraz okres dostać ? Mnie zaczęło teraz bolec i się boje. W razie czego wzielam nospe bo chwilowo taki większy był ten bol
    W pierwszej ciąży miałam takie bóle, co chwilę latalam do łazienki bo myślałam że to okres przyszedł. Teraz też mam czasami, ale słabe :)

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusie styczniowe a jak sie czujecie?? bo ja bez zmian...jak i przed ciążą... dokucza wam senność ...mdłosci?

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli a ty masz juz brzuszek?

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula u mnie trochę mdłości męczą.. No i drzemki mam z córcia.. Właśnie najgorzej uporczywa jest ta senność w ciąży, ja gdybym mogła to bym spała caly dzień, gorzej w nocy :/

dxomdf9h9r427akt.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co. Objawy objawami, ja za to od pon męczę się z zawalonym gardłem i katarem :( do tego temperatura 37 (ciążowa :P)... Prawie nie spałam dziś w nocy :/
    Co do bólu podbrzusza to nie dokucza mi jakoś bardzo. Czuje takie napuchnięcie w dole. W pierwszej ciąży mega bolał mnie dół brzucha i piersi. A teraz o dziwo troszkę widzę, że piersi się powiększyły, ale wgl nie bolą :D Gdzieś czytałam, że bywa tak, że w pierwszej ciąży organizm mocniej reaguje na wzrost hormonów i bardziej się to wszystko odczuwa. Ale to pewnie sprawa indywidualna ;) A i jeszcze od wczoraj zaczęłam cześciej latać siku :]

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z objawów to bol brzucha, lekko powiększone piersi i bol sutków i ciągły głód

Marta81 lubi tę wiadomość

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, ja też latam sikac często... W nocy też :/

dxomdf9h9r427akt.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból piersi i głód co 1,5h/2h. I zasypiam około 21 i za to wstaje koło 6/7

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Alex co doktorek odpisał? Tak sobie myślę, że może powinnaś pójść skonsultować się z innym lekarzem??
    Nie odpisał jeszcze. On czasem tak ma jak ma dużo pracy. Zastanawiam się czy powtarzać jutro ta betę. Może ona już zwolniła i dlatego słabiej przyrosla. I jeszcze po południu robiłam to nie ma mniejszego stezenia? Czy tylko moczu się to tyczy?
    Chce wierzyć że nie stracę tego dziecka...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej Stycznióweczki!
    Witam się i z Wami ja, Agnieszka. W poniedziałek testowałam - pozytywnie :) Widzę już ładnie się ropisałyście, muszę nadrobić :P
    Trochę o mnie: mąż jeszcze nie wie, chce mu jakoś ładnie wręczyć zdjęcie USG (ale jeszcze muszę się umówić do gina haha), mamy już jedną córeczkę - Anię -> Lipcówka 2016 :D
    Uciekam do pracy, będę tu zaglądała!

Marciiik, mommytobe, Minie Black lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że mi objawy odpuscily. Piersi nie bolą, jedynie sutki jak scisnę to troche. Dzisiaj z nerwów nie mogę jeść I mam cały dzień mdlosci...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex przykro mi, że musisz przechodzić tą niepewność :( to co mogę Ci z własnego doświadczenia poradzić, to spróbuj czymś zając myśli. Obejrzyj jakiś serial, film, poczytaj ksiązke itp. Ja jak czekałam w tamtej ciąży na usg, bo były złe prognozy to mi to pomagało. Tak to praktycznie ryczałam ciągle... Można zwariować, wiem o tym. Ale jeszcze nic nie jest postanowione! Trzymaj sie! Ściskam! ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 14:18

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ