X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dziwna ;p bo dla chlopca wybralabym brazy, czekolady itp. Dla dziewczynki chabry, blekity, fuksje ;p dla mnie nie ma podzialu roz i niebieski, po prostu jest duza barwa ;D a wozek swietny! Jak okazja to czemu nie? ;)

My musimy sypialnie przerobic, kupic komode, przewijak, lozeczko ;) mama mi przywiozla rzeczy... nakupila nawet na 4 latka :/

Ej... Czuje od wczoraj czesciej ruchy. Wydaje mi sie, ze wczoraj to usg rozruszalo malenstwo a dzis jak pomasuje palcem to "odpowiada" ;) niesamowite. Myslalam, ze takie atrakcje za 5 tygodni ;p jak normalnie sie nie wzruszalam na usg ani przy serduchu tak teraz mam ochote sie rozryczec ;p ale bylismy w kinie.

MonaLiza lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli jak odpowiada ? :)

Mam nadzieję że i ja coś za kilka dni poczuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 16:43

uwo99n73lnbybmmo.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się też wydaje że czasem czuję ruchy ale ciężko powiedzieć mam dużo tłuszczu na brzuchu. od kilku dni jak naciskam podbrzusze to jest takie napięte. nie twarde tylko właśnie napięte i tak właśnie to czuję. Jak naciskam to czuję bardzo delikatny ból. Nigdy nie byłam w ciąży tak długo. Tak wygląda i się odczuwa brzuch ciążowy?

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje takie jakby pukniecia, drapniecia od srodka ;) otarcia? Nie wiem jak to lepiej nazwac.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystawiłam ogłoszenie na jednej z grup na fb z mojego miasta, że kupię komodę z przewijakiem i babka do mnie napisała, że ma do wydania za 20 zł :) Kolejna okazja :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/42666b6baf98.jpg
    A byliśmy dzisiaj w Ikei oglądać komody :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 17:27

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co sadzisz o ikei? ;)

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    I co sadzisz o ikei? ;)
    Byliśmy już zdecydowani na taką z czterema szufladami głębokimi na 48 cm za 349 zl. Jest duży wybór. Ale jak trafiła nam się taka okazja, to skorzystamy :) A zaoszczędzona kaska przyda się na coś innego ;)

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Byliśmy już zdecydowani na taką z czterema szufladami głębokimi na 48 cm za 349 zl. Jest duży wybór. Ale jak trafiła nam się taka okazja, to skorzystamy :) A zaoszczędzona kaska przyda się na coś innego ;)

No tak ;) ja wlasnie patrze na ikee ale nie wiem kiedy pojedziemy, na razie czasu braknie ;p

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj muszę jakoś przemoc się i sama sobie zrobić zastrzyk. Prędzej umrę i sama zrobię niż męża poproszę. Jesteśmy pokloceni.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja dzisiaj muszę jakoś przemoc się i sama sobie zrobić zastrzyk. Prędzej umrę i sama zrobię niż męża poproszę. Jesteśmy pokloceni.

Nie dobrze, moze warto pogadac i sie pogodzic? ;)

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja od początku sama robię ;) Najgorszy pierwszy raz, dasz radę ;)

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg. Poszalalam :/ tak sie ostatnio dobrze czuje, ze bylismy z mezem poza domem, kino, spacerki... i mega mnie brzuch zabolal i stwardnial. Ledwo do domu doszlam :/ kurde nie potrafie wywazyc ile moge... bo to nagle lapie a nie czuje jako tako zmeczenia, ze za duzo chodze...

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Omg. Poszalalam :/ tak sie ostatnio dobrze czuje, ze bylismy z mezem poza domem, kino, spacerki... i mega mnie brzuch zabolal i stwardnial. Ledwo do domu doszlam :/ kurde nie potrafie wywazyc ile moge... bo to nagle lapie a nie czuje jako tako zmeczenia, ze za duzo chodze...
    Miałam to samo wczoraj. Dzisiaj zrobiłam 20 słoików ogórków, pranie sprzątanie i leżę. Na szczęście robiłam dużo przerw leżących i czuję się bardzo dobrze. Podsumowując jak chcemy dużo zrobić to trzeba robić przerwy. nie ma rady

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam na placuszki z cukini nasmażyłam całą stertę :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie dobrze, moze warto pogadac i sie pogodzic? ;)

Raczej ciężko będzie.
    Poza tym muszę w końcu robić sama a nie wiecznie liczyć na kogoś.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona - w sumie trochę racji w tym masz :) ale pogodzić się trzeba :P

Spaceangel - o tak... Ale jakoś nie pomyslałam, że to mnie tak zmęczy. teraz leże i też jest ok.

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZROBIŁAM :) Jestem z siebie dumna ! ! !

Seli, Mammamia11, Paulina_2603, olkakarolka, Zośkaaa lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza cały czas w brzuch się klujesz? Kurde ja już nie wyrabiam, porobimy się mi takie guzy pod skórą i ciężko mi sie już wbijać...

f2w3s65gplfl3em1.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 tak ciągle w brzuch. Też mam guzy, to chyba są zrosty. Siniaki wielkie też. Mąż się zaczyna bać, że jak to wbijać w brzuch jak dziecko coraz większe. Ale ja mam tyle sadła, że daleko jest do dziecka.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Mammamia11 tak ciągle w brzuch. Też mam guzy, to chyba są zrosty. Siniaki wielkie też. Mąż się zaczyna bać, że jak to wbijać w brzuch jak dziecko coraz większe. Ale ja mam tyle sadła, że daleko jest do dziecka.

Ja siniakow prawie nie mam, tyko te guzy... masz jakieś plamienia po tych zastrzykach?
    Miałam od poniedziałku do wtorku, trxy dni elw szpitalu na obserwacji i dzisiaj znów trochę zabrazowionego śluzu się pokazało, lekarz na usg nic nie widzi, wszystko ok A jednak lekko plamic zaczęłam, mówi że to od zastrzyki, ale profilaktycznie dołożył mi duphaston 2x1 po nim czuje się okropnie...

Wczoraj zrobił mi spóźnione usg genetyczne, maluch nadal trochę młodszy więc zdążyliśmy i wszystko cacy, tylko babelek już ma jakieś adhd bo tak się kręcił wiercil że ciężko było lekarzowi do ogladac;)

f2w3s65gplfl3em1.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ