X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia ani razu nie miałam plamien. A badalas ddimery czy jakoś tak ? Niektóre dziewczyny co robią zastrzyki badają to. Moi lekarze nic o tym nie mówili.
    Niestety ale niektóre siniaki mam kilkucentymetrowe. Może jak sama sobie będę robić to się to zmieni. Mam wrażenie że mąż nie robił tego zbyt delikatnie. Czasem jak mama robiła to było lepiej.
    Mój babelek na badaniach grzecznie pozowal :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszedł siniak tylko po pierwszym zastrzyku. Był okropny, taki aż granatowy na początku... Czasami też mam problem z wbiciem się i niestety szukam innego miejsca. A jak zdarzy się, że zaboli, to mówię sobie "poród bardziej będzie cię bolał...". Zawsze pomaga :P

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny . U mnie na początku był cały brzuch w wielkich siniakach , krwiakach . Zaczęłam wbijać igle pod katem a nie prosto object lepiej . Czasami wbijam po 3 razy bo cholernie boli ... narazie mam tylko takie ukłucia na brzuchu i jeden malutki siniaczek . Słyszałam gdzieś ze nie które dziewczyny zbierają strzykawki z ostatnich 3 miesięcy aby później bykondo sesji z maluszkiem co myślicie ? Jakieś serce ze strzykawek ? Jednak to poświęcenie z naszej strony ... :) Monalizna ile przytyłaś ? Ja 5 kg a nie byłam już szczupła tylko taka zbita po siłowni . Narazie waga się zastrzymala i dobrze uff ;)

nzjdskjowix3r3hl.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu w życiu bym nie chciała zdjęcia ze strzykawkami , fuj. Ciężko mi powiedzieć ile przytyłąm bo ja to codziennie ważyłam inaczej, ale będzie coś z 4 kg.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zauważyłyscie jakieś zmiany na ciele? u mnie mocno uwidoczniły się żyły na piersiach i w okolicach. Brzuch mi ciąży mam już trochę ciążowego do tego wzdęcia i wieczne uczucie pełności. Czuję się jak wieloryb a co dopiero później. Zaczynam czuć się w ciąży. Miłego dnia dziewczyny lecę na działkę zebrać jeżyny i wezmę się za dżemy

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie jakieś 2kg przytulam ale mam tyle nadprogramowych kg że płakać nie będę jak nie będę dużo tyla:) heh:) ciąży jaki takiej bienwidac jeszcze ale pod wieczór taki mam brzuch jakby. W 8mies już była, wszystko przez wzdęcia.

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Dziewczyny zauważyłyscie jakieś zmiany na ciele? u mnie mocno uwidoczniły się żyły na piersiach i w okolicach. Brzuch mi ciąży mam już trochę ciążowego do tego wzdęcia i wieczne uczucie pełności. Czuję się jak wieloryb a co dopiero później. Zaczynam czuć się w ciąży. Miłego dnia dziewczyny lecę na działkę zebrać jeżyny i wezmę się za dżemy
    U mnie to samo, żyły na piersiach bardzo widoczne. Po całym dniu też czuje się taka pełna. Na wadze tego jakoś nie widać bo zaczynam nadrabiać do wagi sprzed ciąży. Na początku schudłam prawie 3 kg. Mam nadzieję, że dużo nie przytyje.

17CDp1.png lcZRp1.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    U mnie to samo, żyły na piersiach bardzo widoczne. Po całym dniu też czuje się taka pełna. Na wadze tego jakoś nie widać bo zaczynam nadrabiać do wagi sprzed ciąży. Na początku schudłam prawie 3 kg. Mam nadzieję, że dużo nie przytyje.
    Też nadrabiam. Schudlam na początku 2 kilo. Teraz jestem 0,5 kg na plusie. I niestety w cycki poszło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 13:39

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 0,5 kg na plusie ;) piersi dwa rozmiary większe, brzuszek lekko widoczny, jak mnie wezdmie to bardziej :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czujecie na dole brzucha takie napięcie?? jakby dzidzia sie wybychała? lub obracała??bo ja nawet czuje gdzie dzidzia jest...a wy tak macie?

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to komoda odebrana :) Myślałam, że będzie więcej widocznych śladów użytkowania, a tu bardzo dobry stan :) No i ta cena 20 zł :) I co jest fajne, to że jest z prawdziwego sosnowego drewna, nie jakaś tam badziewna płyta. Wanienkę ze stelażem będziemy mieli od znajomych. Kupimy nowy przewijak i będzie ok :)

Zośkaaa lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Dziewczyny a czujecie na dole brzucha takie napięcie?? jakby dzidzia sie wybychała? lub obracała??bo ja nawet czuje gdzie dzidzia jest...a wy tak macie?
    Ja tak często mam. W ogóle mi się wydaje że np tam.akurat pcha nogę czy coś.

Agulaa30 lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję czasem napięcie w brzuchu, czasem lekkie pobolewanie, ale absolutnie żadnych ruchów. Jak Was czytam to jestem w szoku :D

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +3kg, a chudziutka to nie jestem, więc boję się, że z taką tendencją tycia skończę do 100 ;/ Czuję napięcie i ciągnięcie i żyły na piersiach też widoczne.
    Jak ja bym chciała już zacząć coś kupować. Póki co wydajemy większość na budowę, fundamenty już stoją <3 aż miło jak tak widać, że coś się dzieje ;)
    W przyszły poniedziałek na spontanie jedziemy nad morze, a później "zahaczymy" o wieś, gdzie nie ma zasięgu i jest cisza i spokój <3

Miłego tygodnia Mamuśki :*

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jakoś ogarniam, późno jak na mnie :P
    ale dziś jakoś tak...

Mam w planach mielone, leśny mech :D trochę poogarniać w domu a potem zobaczy się.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś w planach ciąg dalszy słoików bo wczoraj się rozleniwiłam. Na obiad moje ulubione spaghetti carbonara. Miłego dnia

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie już też teściowa wydzwania, że ma ogórki do zrywania już w ogrodzie, a ja nie mam chęci na razie ich zaprawiac, ale bedzie trzeba... U rodziców znów gruszka ma tyle owoców (az dziwne przy tej suszy), ze gałęzie się uginają. Na szczęście jeszcze dojrzewają, ale będę musiała załatwić trochę kompotu.

U mnie 2,5kg na plusie.
    Wczoraj zabraliśmy mojego brata na ryby, zapomniałam się posmarować kremem z filtrem i twarz mam jak burak :/

Co do ruchów, oprócz tych dwóch razy póki co jeszcze nic nie czułam. Owszem bardzo często słyszę bąblowanie, to znak, ze mały buszuje, ale nie czuje, pewnie to tez zasługa łożyska na przedniej ścianie. Jeszcze poczekam troszkę na wyrazniejsze ruchy.

Wczoraj zabrałam od mamy ciuszki po braciszku, czekam jeszcze na paczkę od znajomej i wtedy wszystko wypiore tak wstepnie :)

A dziś jeszcze wizyta u mojego neurologa, który pewnie będzie upierał się na cc, ale z drugiej strony wiem, ze chce dla mnie jak najlepiej... Aaa, no i mam tez nadzieję, ze doczekam się w środę wyników prentalanych. Jade się dziś też zapisać na polowkowe :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę z mężem uzgodnić, bo chcialabym porobić sloiki, ale musi je ze mną pojechać kupić, tak samo jak i ogórasy i inne warzywka :P

Dziś kupiłam buraczki na sok, marchew, jabluszka :D do tego owocki, staram się non stop coś podjadać takiego. Mam na razie 0,5 kg na plusie.

dZhdp1.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połówkowe mamy 31.08, tak na koniec wakacji ;) Do kolejnej wizyty u ginekologa zleci, bo to 10.08, a po drodze 2 tygodnie urlopu to i jakoś tak się inaczej czekać będzie ;) I może będzie już co widać.. teściowa z mamą obstawiają chłopaka.

Dziś na lenia robię spaghetti bolognese :D
    Na szczęście u mnie teściowa póki co robi słoiki, ale jak już pójdziemy na swoje to trzeba będzie działać ;)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam na fb, to i tu napisze. Doczekałam się opisu prenatalnych. Ryzyko jakiejkolwiek trisomii baaaaardzo niskie. Nie wymagamy dalszej diagnostyki :) Jestem mega szczęśliwa :)

Polowkowe mamy 25 sierpnia, to bedzie 22+1 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 14:30

MonaLiza, Magdoczka, Agnuka lubią tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ