STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ☺ wróciliśmy z badań prenatalnych i tak ekspresowego badania chyba żadna z Was nie miała. Pobranie krwi, 5 minut u lekarza genetyka i 2 minuty(!) na USG. Na szczęście wszystko jest w porządku, ale liczyłam na więcej uwagi i szczegółów. Dzieciątko jest o tydzień i 1 dzień większe niż daty ostatniej miesiączki.
Powiedzcie jeszcze czy ok. 12 tygodnia nasiliły się Wam niektóre objawy, np. mdłości lub wymioty?👶11.01.2019 r. ❤️ ♀️
-
Witajcie dziewczyny,
Chciałam się przywitać z fasolkiem który kończy dziś 12 tygodni
Tak czytam wasze posty i wychodzi na to że nie mam jeszcze instynktu macierzyńskiego...może dlatego ze ciąża raczej z rozsądku niż chęci ze względu na cukrzycę i powikłania. Do porodu i po będę musiała radzic sobie.w.większości sama ze względu na to ze moj facet wraca z,pracy tylko na,weekendy także mam nadzieję ze jak będę Was podglądać to troszkę mi sie wszystko rozjasniWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 19:20
-
czesc troche podczytuje ale przyznam ze musze nadrobic, ja odebralam dzis wynik z pappa generalnie niby wszytsko oki ale ja nic nie potrafie rozszyfrowac z tych wynikow.
Wolne b hcg 12,60 odpowiada 0,464MoM
Pappa 2,416 odpowiada 0,733MoM
Trisomia 21 ryzyki podstawowe 1:162 ryzyko skorygowane 1:3140
trisomia 18 1 :417 1:6522
trisomia 13 1:1303 1:18932
ktos to wytlumaczy na chlopski rozum -
Kochana ryzyko masz niskie. Moja ginka tłumaczyła, że w Polsce jeśli ryzyko jest wyższe niż 1:300 to kierują na amniopunkcje. Masz super wynik więc nie masz się czym martwić
toyotarav4 lubi tę wiadomość
-
Zośkaaa wrote:Ja mam troche materialow, zamawialam gdy jeszcze nie bylam w ciazy tak "na zaś"
i nie moge jakos się zabrac do szycia.
a mozesz polecic stronke z materialami cgcialam zakupic materialy na pieluchy flanelowe i tetrowe. ile powwinnam zamowic materialu na 15 pieluch -
Dziewczyny zaproscie salvie do znajomych, ona Was dalej pokieruje w wiadomosciach priv co zrobic by dolaczyc na fb
Toyota, na fb jestem w kilku grupach z materialami, najsolidniejsza jest "Czupurna - tania bawelna", czasem babka ma glupie teksty ale generalnie jest szybko I dobrze wszystko zliczone. Paczke masz juz w domu do 3 dni po przelewie pieniedzy.
Potem jest jeszcze Marysieńka cos tam cos tam, jutro zerkne dokladna nazwe bo nie pamietam. Ale ta babka bywa nieogarnieta, musisz pilnowac czy wszystko Ci zliczyla itd.
Duzo jest takich grup, ale w kazdej grupie kazdy material ma standardowa szerokosc 160cm, kupujesz na metry co 0,5m.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
toyotarav4 wrote:po czym ty to czytasz ze jest ryzyko niskie
Gdyby ryzyko skorygowane wynosilo np.1:300 I generalnie ponizej liczby 300 wtedy mialabys się czym martwic. U Ciebie ryzyko skorygowane jest w tysiącach, wiec jest niskie, jest oktoyotarav4, Jenny Wren lubią tę wiadomość
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Zośkaaa wrote:Gdyby ryzyko skorygowane wynosilo np.1:300 I generalnie ponizej liczby 300 wtedy mialabys się czym martwic. U Ciebie ryzyko skorygowane jest w tysiącach, wiec jest niskie, jest ok
dziekuje wiesz co to ile trzeba kupic materialu na okolo 15 pieluch bo ja sie zupelnie nie znam ale dalabym material kolezance wiec ona by mi uszyla -
spaceangel wrote:Cześć dziewczyny.Ale sobie wstydu narobiłam. Zasłabłam u babki na paznokciach. Musiałam się położyć u niej na fotelu kosmetycznym bo zrobiło mi się czarno przed oczami oblały mnie poty i bym zemdlała. Migrena od wczoraj nie odpuszcza
-
MonaLiza wrote:Mammamia ani razu nie miałam plamien. A badalas ddimery czy jakoś tak ? Niektóre dziewczyny co robią zastrzyki badają to. Moi lekarze nic o tym nie mówili.
Niestety ale niektóre siniaki mam kilkucentymetrowe. Może jak sama sobie będę robić to się to zmieni. Mam wrażenie że mąż nie robił tego zbyt delikatnie. Czasem jak mama robiła to było lepiej.
Mój babelek na badaniach grzecznie pozowal
Mi moja immunolog powiedziala , ze diametry robi sie od drugiego trymestru . Jescze nie mialam ,ale lece 31 lipca do Pl , wiec bede robila , anty xa , diametry , i bialko s. -
toyotarav4 wrote:dziekuje wiesz co to ile trzeba kupic materialu na okolo 15 pieluch bo ja sie zupelnie nie znam ale dalabym material kolezance wiec ona by mi uszyla
A to zalezy jakie wielkie chcesz te pieluchy
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
toyotarav4 wrote:zapomnialam Wan napisac ze dzis wypozyczylam sobie z internetu z firmy detektor tetna plodu wziela, na probe na 4 tygodnie za 100 zl swietna sprawa super slychac serducho... polecam
Jaka firma wypozycza detektory?
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Paulina_2603, czy myslalas juz gdzie chcesz rodzic? Ja od poczatku myslalam o Polnej w Poznaniu tez ze wzgledu na nasza ginekolog, ale gdy poczytalam opinie to tam gorzej niz u mnie w Kościanie, co mnie bardzo zresztą dziwi...
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Zośkaaa wrote:Paulina_2603, czy myslalas juz gdzie chcesz rodzic? Ja od poczatku myslalam o Polnej w Poznaniu tez ze wzgledu na nasza ginekolog, ale gdy poczytalam opinie to tam gorzej niz u mnie w Kościanie, co mnie bardzo zresztą dziwi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 11:52
-
a ja sie zapisałam na usg na piątek... mam jakąś potrzebe sprawdzic czy jest wszystko ok... wtedy będę spokojniejsza..
toyotarav4 lubi tę wiadomość
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
8485 i Justyna. Uważam że powinnyście najpierw trochę się poudzielać tutaj na ogólnodostepnym forum i dopiero wtedy dołączyć na fejsa. Jednak już trochę się zżyłyśmy- najpierw tutaj, i dziwnie tak po jednym poście na forum odrazu kogoś dodawać do tajnej grupy. Niewiem jak reszta uważa?
Jenny Wren, olkakarolka, MonaLiza, Zośkaaa lubią tę wiadomość