X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi widze po stopce, ze troche przeszlas...

Aliqua to pierwsza ciaza? Skad mowa o wywolywaniu?

Zizia my kupilismy z mezem body 3 szt. Takie dosc uniwersalne bo w paski, ze slonikiem ;) ale ogolnie tez staram sie nie kupowac nic. Chce tez najpierw umeblowac pokoj. Trzeba gdzies to chowac ;p

Ally McBeal lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Aliqua Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem,niby to jest standard przy cukrzycy...bo juz lekarz na bazie "swojego doświadczenia" przewiduje mi duże dziecko....idę we wrześniu jeszcze do innego lekarza,zobaczymy co on powie.W sumie wywoływany lub cesarka byłaby ok,ze względu na możliwość obecności mojego faceta przed i co najwazniejsze po porodzie przy mnie ale jeszcze daleka droga przed nami i myślę że wszysyko wyjdzie w praniu.to jest moja trzecia ciąża ale pierwsze maleństwo,ze tak to określe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 15:37

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba bede miec ogromne dziecko ;p ale nic o wywolywaniu nie slyszalam ;)
    To skoro to nie pierwsza ciaza to troche starania trwaly... Mamy tutaj "slodkie mamy" ;) wiec na pewno wespra.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Aliqua Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieeeee,wcześniej ciąże były nieplanowane ;) mieszają mi Ci lekarze w głowie tylko więc może dzięki Wam cos mi sie rozjasni,bo ze mnie wstydnis ktory lekarza o nic nie zapyta,a Was sie nie boje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 15:48

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skoro pierwsze dziecko to poprzednie ciaze przerwane czy co?

dZhdp1.png

• Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest mówione że słodkie mamy będą mieć duże dziecko. Moja lekarka każe o uważać na wszytsko i stosować jak najmniej insuliny abym ja za dużo nie przytyla ani dziecko zbyt nie urosło.

Mama dwóch chłopców;)
    cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się przecież widzę na codzień dzieci mam z cukrzycą i raz na jakis czas się zdarzają duże albo np z wagą donoszonego w 35tyg...ale nie jest tak zawsze, dlatego u nas się nie rozwiązuje wczesniej ciąży bez wskazań :)

Seli tak myśle bo powiedział że tylko mam na 5min podejść i że nie zapłace(że niby po znjakmości? Ale poprosze żeby chociaż na chwilje przylozył usg a nuż młode pokaże co ma między nogami...nie wytrzymam do 7 wrzesnia :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 16:21

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Zgadzam się przecież widzę na codzień dzieci mam z cukrzycą i raz na jakis czas się zdarzają duże albo np z wagą donoszonego w 35tyg...ale nie jest tak zawsze, dlatego u nas się nie rozwiązuje wczesniej ciąży bez wskazań :)

Seli tak myśle bo powiedział że tylko mam na 5min podejść i że nie zapłace(że niby po znjakmości? Ale poprosze żeby chociaż na chwilje przylozył usg a nuż młode pokaże co ma między nogami...nie wytrzymam do 7 wrzesnia :|

A to kiedy mialas ostatnia wizyte? I po co Ci taka 5 minutowa? ;p ja tez sie nie moge doczekac, choc zaczynam myslec co mi da ta wizyta...

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 lipca :p 5minutowa wlasnie chyba po to zeby nie placic :p

Aliqua masz cukrzycę ciążową?

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze ja się przywitam - czytam od początku, ale ostatnio mam trochę więcej czasu... więc postanowiłam się odezwać. Termin na 11.01. Chociaż nadal w to nie wierzę...:)

Witam wszystkie stycznióweczki!

Kobobo, Kobobo, Sylwunis lubią tę wiadomość

201901097452.png
  • Aliqua Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cukrzycę typu 1,od 14 lat,od 10 na pompie,od miesiąca dodatkowo na CMG

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliqua wrote:
    Mam cukrzycę typu 1,od 14 lat,od 10 na pompie,od miesiąca dodatkowo na CMG

A poprzednie ciąże jak były prowadzone?

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    13 lipca :p 5minutowa wlasnie chyba po to zeby nie placic :p

Aliqua masz cukrzycę ciążową?

Ale coś Ci przepisze? Popatrzy na wyniki? :P Ja mam mieć wymaz robiony, ten ostatni wyszedł dobrze, ale mam jeszcze mocz powtórzyć i tak w sumie nie wiem czy nie zrobić go szybciej.... Bo czuje, że mnie pęcherz boli ;/ coś się przeziębiłam, wydawało mi się że przeszło ale chyba powróciło mocniej ;/

dZhdp1.png

• Aliqua Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednie ciąże trwały bardzp krótko,nie były prowadzone dlatego to założenie lekarza o wywolaniu bardzo mnie zdziwiło

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliqua wrote:
    Poprzednie ciąże trwały bardzp krótko,nie były prowadzone dlatego to założenie lekarza o wywolaniu bardzo mnie zdziwiło

Czyli były przerwane? Przykro mi...
    A jesteś pewna teraz tego lekarza? Co lekarz to opinia i różnie to potrafi być.

dZhdp1.png

• Aliqua Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wogole mogę w piatym miesiącu pójść do innegow lekarza zeby sprawdzić co on uważa? Nie będzie to dziwnie wyglądało? Jak tylko dowiedziałam się o ciąży to poszłam sie do niego zarejestrować ale jest tak "zawalony" pacjentkami ze na pierwszą prywatną wizytę udalo mi się zapisać dopiero na koniec września.jestem zadowolona z obecnego lekarza ale chciałabym usłyszeć opinię innego lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 16:55

Kobobo lubi tę wiadomość

• Aliqua Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak były ale nie chcę o tym mówić bo nie chcę nikogo urazić,tym bardziej tutaj,gdzie tyle kobiet opisuje swoje dlugie starania a potem bolesne straty....

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zależności co chcesz zrobić... Piąty miesiąc to późno, działania różnego rodzaju podejmuje się wcześniej. Np. u mnie z podejrzeniem cukrzycy krzywą robiłam w 15 tc a nie po 20 jak się robi standardowo. Jeśli Ci zależy i możesz to bym poszukała kogoś prywatnego.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliqua wrote:
    Tak były ale nie chcę o tym mówić bo nie chcę nikogo urazić,tym bardziej tutaj,gdzie tyle kobiet opisuje swoje dlugie starania a potem bolesne straty....

Rozumiem ;)

dZhdp1.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ally McBeal wrote:
    To jeszcze ja się przywitam - czytam od początku, ale ostatnio mam trochę więcej czasu... więc postanowiłam się odezwać. Termin na 11.01. Chociaż nadal w to nie wierzę...:)

Witam wszystkie stycznióweczki!
    Cześć ;)
    Jak masz na imię? ;) I jak się macie w dwupaku?

Ally McBeal lubi tę wiadomość

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ