STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarnaiwi widze po stopce, ze troche przeszlas...
Aliqua to pierwsza ciaza? Skad mowa o wywolywaniu?
Zizia my kupilismy z mezem body 3 szt. Takie dosc uniwersalne bo w paski, ze slonikiemale ogolnie tez staram sie nie kupowac nic. Chce tez najpierw umeblowac pokoj. Trzeba gdzies to chowac ;p
Ally McBeal lubi tę wiadomość
-
No właśnie nie wiem,niby to jest standard przy cukrzycy...bo juz lekarz na bazie "swojego doświadczenia" przewiduje mi duże dziecko....idę we wrześniu jeszcze do innego lekarza,zobaczymy co on powie.W sumie wywoływany lub cesarka byłaby ok,ze względu na możliwość obecności mojego faceta przed i co najwazniejsze po porodzie przy mnie ale jeszcze daleka droga przed nami i myślę że wszysyko wyjdzie w praniu.to jest moja trzecia ciąża ale pierwsze maleństwo,ze tak to określe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 15:37
-
Ja chyba bede miec ogromne dziecko ;p ale nic o wywolywaniu nie slyszalam
To skoro to nie pierwsza ciaza to troche starania trwaly... Mamy tutaj "slodkie mamy"wiec na pewno wespra.
-
Ale skoro pierwsze dziecko to poprzednie ciaze przerwane czy co?
-
To nie jest mówione że słodkie mamy będą mieć duże dziecko. Moja lekarka każe o uważać na wszytsko i stosować jak najmniej insuliny abym ja za dużo nie przytyla ani dziecko zbyt nie urosło.Mama dwóch chłopców;)
cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!! -
Zgadzam się przecież widzę na codzień dzieci mam z cukrzycą i raz na jakis czas się zdarzają duże albo np z wagą donoszonego w 35tyg...ale nie jest tak zawsze, dlatego u nas się nie rozwiązuje wczesniej ciąży bez wskazań
Seli tak myśle bo powiedział że tylko mam na 5min podejść i że nie zapłace(że niby po znjakmości? Ale poprosze żeby chociaż na chwilje przylozył usg a nuż młode pokaże co ma między nogami...nie wytrzymam do 7 wrzesniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 16:21
-
katepr wrote:Zgadzam się przecież widzę na codzień dzieci mam z cukrzycą i raz na jakis czas się zdarzają duże albo np z wagą donoszonego w 35tyg...ale nie jest tak zawsze, dlatego u nas się nie rozwiązuje wczesniej ciąży bez wskazań
Seli tak myśle bo powiedział że tylko mam na 5min podejść i że nie zapłace(że niby po znjakmości? Ale poprosze żeby chociaż na chwilje przylozył usg a nuż młode pokaże co ma między nogami...nie wytrzymam do 7 wrzesnia
A to kiedy mialas ostatnia wizyte? I po co Ci taka 5 minutowa? ;p ja tez sie nie moge doczekac, choc zaczynam myslec co mi da ta wizyta... -
Aliqua wrote:Mam cukrzycę typu 1,od 14 lat,od 10 na pompie,od miesiąca dodatkowo na CMG
A poprzednie ciąże jak były prowadzone? -
katepr wrote:13 lipca :p 5minutowa wlasnie chyba po to zeby nie placic :p
Aliqua masz cukrzycę ciążową?
Ale coś Ci przepisze? Popatrzy na wyniki?Ja mam mieć wymaz robiony, ten ostatni wyszedł dobrze, ale mam jeszcze mocz powtórzyć i tak w sumie nie wiem czy nie zrobić go szybciej.... Bo czuje, że mnie pęcherz boli ;/ coś się przeziębiłam, wydawało mi się że przeszło ale chyba powróciło mocniej ;/
-
Aliqua wrote:Poprzednie ciąże trwały bardzp krótko,nie były prowadzone dlatego to założenie lekarza o wywolaniu bardzo mnie zdziwiło
Czyli były przerwane? Przykro mi...
A jesteś pewna teraz tego lekarza? Co lekarz to opinia i różnie to potrafi być. -
Czy wogole mogę w piatym miesiącu pójść do innegow lekarza zeby sprawdzić co on uważa? Nie będzie to dziwnie wyglądało? Jak tylko dowiedziałam się o ciąży to poszłam sie do niego zarejestrować ale jest tak "zawalony" pacjentkami ze na pierwszą prywatną wizytę udalo mi się zapisać dopiero na koniec września.jestem zadowolona z obecnego lekarza ale chciałabym usłyszeć opinię innego lekarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 16:55
Kobobo lubi tę wiadomość
-
W zależności co chcesz zrobić... Piąty miesiąc to późno, działania różnego rodzaju podejmuje się wcześniej. Np. u mnie z podejrzeniem cukrzycy krzywą robiłam w 15 tc a nie po 20 jak się robi standardowo. Jeśli Ci zależy i możesz to bym poszukała kogoś prywatnego.
-
Aliqua wrote:Tak były ale nie chcę o tym mówić bo nie chcę nikogo urazić,tym bardziej tutaj,gdzie tyle kobiet opisuje swoje dlugie starania a potem bolesne straty....
Rozumiem -
Ally McBeal wrote:To jeszcze ja się przywitam - czytam od początku, ale ostatnio mam trochę więcej czasu... więc postanowiłam się odezwać. Termin na 11.01. Chociaż nadal w to nie wierzę...
Witam wszystkie stycznióweczki!
Jak masz na imię?I jak się macie w dwupaku?
Ally McBeal lubi tę wiadomość