X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Gdzies juz pisalam I powtorze - duzo wody z cytryna, do tego herbata z pokrzywy i suszona zurawina. Woda z cytryna dzialala zawsze na mnie najszybciej.

Pije duzo wody z cytryna ;p od poczatku ciazy to moj smak numer jeden ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliqua wrote:
    Mam cukrzycę typu 1,od 14 lat,od 10 na pompie,od miesiąca dodatkowo na CMG
    Też mam cukrzycę typu 1 i na pompie jestem od 8 tygodnia ciąży. Ciaza z zaskoczenia bo niby nie mogłam zajść naturalnie

Aliqua lubi tę wiadomość

Mama dwóch chłopców;)
    cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Uśmiałam się z tej "szynki"
    Kurczę to słownik zmienia i często nie wyśpię błędu. Chodziło o szyjkę

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Jenny Wren Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    zoska a zebym to ja wiedziala nie wiem :) :) myslalam ze Ty wiesz :).

Seli Ty juz czujesz takie kopniaki.... ??

Dziewczyny a co oznacza bo ma napisane na wyniku prenatalnym łożysko na tylnej ścianie nisko?? to cos nie tak ?

Wszystko w porządku z łożyskiem, nie martw się. Nawet lepiej, że jest na tylnej ścianie - znaczy, że bliżej Twoich pleców niż brzucha.
    Odwrotnie natomiast (ja tak mam) gdy jest łożysko z przodu. (nie przodujące!) Bo później się odczuwa ruchy, podobno słabiej. A przy ewentualnej cesarce jest trudniej, bo łożysko znajduje się po tej stronie co brzuch.

rfxgvfxmxsf2l7sh.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może będę nie poprawna politycznie ... No ale , cóż ... zastanawiam się jakie trzeba mieć wyczucie , aby mówić o przerwaniu swoich 2 ciąż ! Na takim forum ; gdzie wiele z Nas długo się starało , miało kilka strat ... Chyba , można to było przemilczeć ? Pozatym mamy XI wiek ! Nie średniowiecze , naprawdę istnieje masa środków antykoncepcyjnych ... przerwanie jednej ciąży ... No Okey czyjaś wpadka , zapominalstwo , nie uwaga ? Jednak po pierwszym zabiegu trzeba było pomyśleć ... usuwanie ciąż to nie wyrywanie zęba ....

Paulina_2603, Aga9090, czarnaiwi, Seli, Pomarańczka83, olkakarolka, Mammamia11, toyotarav4, MonaLiza, Sylwunis, Zośkaaa, Asia8787 lubią tę wiadomość

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nic dodać, nic ująć...

Zośkaaa, Asia8787 lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Aliqua Debiutantka

Wysłany: 19 lipca 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Może będę nie poprawna politycznie ... No ale , cóż ... zastanawiam się jakie trzeba mieć wyczucie , aby mówić o przerwaniu swoich 2 ciąż ! Na takim forum ; gdzie wiele z Nas długo się starało , miało kilka strat ... Chyba , można to było przemilczeć ? Pozatym mamy XI wiek ! Nie średniowiecze , naprawdę istnieje masa środków antykoncepcyjnych ... przerwanie jednej ciąży ... No Okey czyjaś wpadka , zapominalstwo , nie uwaga ? Jednak po pierwszym zabiegu trzeba było pomyśleć ... usuwanie ciąż to nie wyrywanie zęba ....

Dwukrotnie zostałam o to tu zapytana dlatego odpowiedziałam, starałam się to zrobić delikatnie.nie chcę się wdawać w dyskusję bo temat jest drażliwy i właśnie dla wielu bolesny.to temat rzeka,nic nie jest czarne albo białe w kwestiach związanych z moralnością.
    Bardzo dziekuje Seli że pod moim postem napisała "rozumiem" bez zbędnych komentarzy.
    Wywoływanie okresu przez lekarza kilka dni po spodziewanej miesiaczce gdzie to nie skrobanie małych płodów tak jak pokazują to plakaty.to co zrobilam mialo mniejszy wplyw na stan mojego organizmu niz stosowanie antykoncepcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 06:56

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliqua wrote:
    Dwukrotnie zostałam o to tu zapytana dlatego odpowiedziałam, starałam się to zrobić delikatnie.nie chcę się wdawać w dyskusję bo temat jest drażliwy i właśnie dla wielu bolesny.to temat rzeka,nic nie jest czarne albo białe w kwestiach związanych z moralnością.
    Bardzo dziekuje Seli że pod moim postem napisała "rozumiem" bez zbędnych komentarzy.
    Wywoływanie okresu przez lekarza kilka dni po spodziewanej miesiaczce gdzie to nie skrobanie małych płodów tak jak pokazują to plakaty.to co zrobilam mialo mniejszy wplyw na stan mojego organizmu niz stosowanie antykoncepcji.
    wiesz co...może lepiej się tu nie udzielaj, to ostatnie zdanie Cię pogrążyło.

".to co zrobilam mialo mniejszy wplyw na stan mojego organizmu niz stosowanie antykoncepcji."

:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 07:59

Mila83, Paulina_2603, MonaLiza, EmWu, Zośkaaa lubią tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliqua wrote:

Nie jestem zwolenniczką aborcji, ale też nie potępiam. Na szczęście nigdy nie znalazłam się i mam nadzieję nigdy nie znajdę się w sytuacji, w której musiałabym zdecydować o byciu lub niebyciu mojego maleństwa. Jednak potraktowanie aborcji jako środka antykoncepcyjnego zagotował mi krew w żyłach. I nie dlatego, ze długo staraliśmy się o dziecko, ale tak zwyczajnie, po ludzku. To jest zwyczajne s***two. Lepiej zejdź mi z oczu.

olkakarolka, MonaLiza lubią tę wiadomość

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 08:08

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Ja bym nie wchodziła w dyskusję. Trudno mi uwierzyć, że ktoś poważny wchodzi na takie forum i pisze takie rzeczy w kraju, gdzie aborcja nie jest legalna. A w dodatku udaje tak głupiego, że teraz niby planowane ale nie za bardzo dba o wizytę i porządnego lekarza :P Nie mówiąc o tym, że antykoncepcja to nie tylko pigułki ale i prezerwatywy. Pomijając to wszystko wydaje mi się, że takie trolololo się przypałętalo by ożywić nieco nasz wątek ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli szkoda słów :(:(

zmieniając temat- od kilku dni śpię z poduszką ciążową motherhood- jakość snu nieporównywalna- jestem z niej mega zadowolona, jednak zawinięta kołdra to nie to samo.
    gorzej jest tylko ze zmienianiem boku, bo muszę ją przekładać.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam C i nie mogę z nią spać, muszę zmienić sobie na I :P ale też nie mam brzucha to tak się wstrzymuje :)

dZhdp1.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam poduszkę, ale mamy za małe łóżko i zawsze w środku nocy ją wyrzucam, żeby się do męża przytulić :P Ale nie powiem, bo rwa kulszowa trochę odpuściła.

@Aliqua, tak na prawdę to wystarczyło powiedzieć, że to Twoja pierwsza ciąża i po sprawie. Nikt by się w dyskusje nie wdawał ani nic, szczególnie że wiesz na jakim forum jesteś. To zwykły nietakt z Twojej strony. Do tego porównanie aborcji do antykoncepcji.. serio?

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bardzo liberalna w tej kwestii. Każdy ma prawo robić ze swoim życiem i ciałem co uważa ale to niestety nie jest miejsce na nawet wspominanie o tym. Cześć z nas starała się wiele lat, straciła dzieci i naprawdę lepiej niech osoby które z własnej woli przerwały ciążę o tym nie pisały tutaj

toyotarav4, Ruddaa, Sylwunis, olkakarolka, Paulina_2603 lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dziewczyny... Ja bym nie wchodziła w dyskusję. Trudno mi uwierzyć, że ktoś poważny wchodzi na takie forum i pisze takie rzeczy w kraju, gdzie aborcja nie jest legalna. A w dodatku udaje tak głupiego, że teraz niby planowane ale nie za bardzo dba o wizytę i porządnego lekarza :P Nie mówiąc o tym, że antykoncepcja to nie tylko pigułki ale i prezerwatywy. Pomijając to wszystko wydaje mi się, że takie trolololo się przypałętalo by ożywić nieco nasz wątek ;)

bardzo mądrze napisałąs

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

kude naucczce mnie wygrywac aukcje na allegro co zalicytuje toktos mnie przebije i d...pa ja sie chyba do tego nie nadaje. u nas leje ulewy popada i duchota parno dalej. nogi chwile pochodze i czuje ze mam jak banie. ale wczoraj zrobilam 20 sloiczkow ogoreczkow ze swojego ogrodka mniam

Ruddaa lubi tę wiadomość

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    kude naucczce mnie wygrywac aukcje na allegro co zalicytuje toktos mnie przebije i d...pa ja sie chyba do tego nie nadaje. u nas leje ulewy popada i duchota parno dalej. nogi chwile pochodze i czuje ze mam jak banie. ale wczoraj zrobilam 20 sloiczkow ogoreczkow ze swojego ogrodka mniam

Zazdraszczam :D ja się przymierzam w tym roku do zrobienia swoich, mężowi już zapowiedzialam, że ma mi pomóc :P

Też nie mogłam nigdy nic wygrać na allegro :P odpuściłam sobie.

dZhdp1.png

• 8485 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewiczy tez wam sie nasilily objawy u mnie mdlosci sa wieksze niz na poczatku

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do opisania o sobie to jest moja 6 ciaza z czego mam corkr 9 lat i syna 3.5l reszta niestety straty wiele badan i nic nawet badanie plodu nic niewykazalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 09:39

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ