X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    My zawsze dorzucamy butelkę dobrego alkoholu

Panna mloda w ciazy i sie zastanawiam nad czyms slodkim? Albo takim drobiazgiem co pamiatka zostanie? My dostalismy pare malzenska helpikow ;)

Co do spodni... jak mi brzuch znikl, 36 jest luzne a 38 mega za duze to nie wiem... nie chce kupowac na zas mimo promocji. Wydaje mi sie, ze mnie pozniej wywali z rozstepami ;p albo bede seksi chuda w ciazy :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez alkohol dorzucamy. Co z tego że w ciąży, jak urodzi i wykarmi to wtedy wypiją :D

Też musze wyjść z domu ale jak na zlosc kurier jeszcze nie przyszedł :/

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj kurier sie wyrobil ;D

Wystawilam na olx biurko, zobaczymy czy pojdzie ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak sie czuje slabiutko , ze masakra ...Jak nie ja , zadyszka , brak sil , wchodzenie na 3 pietro problem , bol macicy , brak energii. A to dopiero 17 tydzien . A co bedzie pozniej ? Nadal mnie mdli , prawie codziennie wymiotuje po troche . Zazdraszczam tym na chodzie :)

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zrobilam sie dopiero na chodzie :p ale meczy mnie ten pecherz... Napisze do niego czy mozna furagine.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję cały czas jakbym nigdy nie spała. Uroki ciąży

toyotarav4, olkakarolka lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się czuję strasznie, wiecznie zmęczona, wiecznie jakbym nie spała, wiecznie mi duszno i źle, mam wrażenie, że to przez wiek 34 lata na karku pewnie robi swoje. Ja dzisiaj kupiłam pierwsze ciążowe spodnie, bo już mnie cisną w brzuchu wszystkie, które mam na gumkę. Do tego jem dużo mniej niż wcześniej, apetyt niby mam ale zjem trochę i już nie mogę. Najgorzej jest z obiadem mało wkładam, mniej niż przed ciążą a i tak nie zjadam tego bo zwyczajnie czuję się taka pełna, narzeczony mówi, że go to martwi, że coraz mnie jem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 12:25

p19ugzu3pxudumn2.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze do pienędzy dorzucam coś osobistego. np graweruje na strzynce imiona młodych, albo wazon z grawerunkiem, ręczniki elentualnie na butelce alkoholu cos piszę

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Licytuj w ostatnich 15 sekundach. Zawsze wygrywam chyba że ktoś wcześniej zarzuci jakąś astronomiczną kwotę

ostatnio przegrałam chyba z 15 aukcjii to chyba podam ci na privie moje dane do allegro i bedziesz mi licytowac....no nie potrafie

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    ostatnio przegrałam chyba z 15 aukcjii to chyba podam ci na privie moje dane do allegro i bedziesz mi licytowac....no nie potrafie
    Coś ty dasz radę są też do tego jakieś programy licytuja za Ciebie ale to już musisz sobie poszukać :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego kuriera nadal nie ma :/ zdycham z głodu a zakupy będę musiała z młodym zrobić. Bardzo się cieszę :| jak w ogole nie przyjdzie to zamorduje, już nie raz tak było. Siedze kwitne a ten wyjebongo

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kiepsko sie czuje mdlosci wymioty zmeczenie

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w sumie czuje bardzo dobrze :) tylko brzuch ciągle lekko pobolewa.
    Odnośnie zwierząt. Ja mam dwa beagle jeden ma 7 lat a drugi 8 miesięcy. I ten starszy się już taki starutki wydaje przy tym małym że mi się często chce płakać. Kocham zwierzęta :) A co do trolla z pogardy się nie wypowiem.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na połówkowe prywatnie 250 zł ten sam lekarz co z prenatalnych. Teraz pozostaje czekanie aż do 28 sierpnia

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej :) wprawdzie chwilę mnie nie było, ale teraz dzielnie siedziałam 2,5 godziny i nadrabiałam zaległe posty :D :D
    byliśmy z mężem na wczasach, wczoraj w nocy wróciliśmy. 10 dni odpoczynku-super! Początkowo mieliśmy postanowione, że w tym roku nigdzie nie lecimy, bo na jesień rozpoczynamy budowę wyczekanego i wymarzonego domu, który pochłonie całą maaaaasę pieniędzy, ale w fazie euforii po udanych prenatalnych i wiadomości, że raczej w styczniu powita nas dziewczynka, zarezerwowaliśmy na szybko wyjazd :D tak ostatni raz tylko we dwoje i powiem Wam, że tego nam było trzeba! ;)

w dodatku w poniedziałek (15+1) poczułam pierwsze "bulgotki" od Michasi, wspaniałe uczucie! ;)

Aha, jeszcze uzupełnię post, bo widziałam, że wcześniej ktoś pytał o podróżowanie samolotem - myślę, że jeżeli nie ma przeciwwskazań od lekarza, to śmiało można. Potwierdzam na własnym przykładzie, było ok, 2godzinny lot zniosłam bez najmniejszego problemu - i tego samego życzę każdej z Was. Lot szybciutko mija, a później czas na odpoczynek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 17:01

olkakarolka, Paulina_2603 lubią tę wiadomość

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Co do objawów, to ja mam cały czas poranne wymioty i nic nie wskazuje na to, żeby miały minąć..
    Do tego mam jakieś takie bóle i ciągnięcie w górnej części pochwy czy też wzgórka łonowego (nie wiem, jak to opisać). Najbardziej boli przy zmianie pozycji z leżącej na siedzącą albo przy przekręcaniu się podczas leżenia. Macie takie coś?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Mammamia11 ja jestem z Wrocławia i chodzę do Medfeminy i tam też będę na polowkowych, jak i na wszystkich innych-polecam:)

Co do zwierzaków to widzę, że dużo ich tu mamy. Ja jestem przeszczęśliwą właścicielką dwóch suczek sznaucerków miniaturowych i kocham je tak mocno, że aż brak mi słow :)

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • Tristee Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przeszly mdlosci i aktualnie, kompletnie nie czuje ze jestem w ciazy:/ciekawe jak dlugo to potrwa, ale w pierwszej czułam sie super az do 3 trymetru gdzie giga brzuch mi juz przeszkadzal:)

a8dolhb8oaj8852r.png
    82doha00zacayjkb.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia8787 wrote:
    Cześć Dziewczyny! Mammamia11 ja jestem z Wrocławia i chodzę do Medfeminy i tam też będę na polowkowych, jak i na wszystkich innych-polecam:)

Co do zwierzaków to widzę, że dużo ich tu mamy. Ja jestem przeszczęśliwą właścicielką dwóch suczek sznaucerków miniaturowych i kocham je tak mocno, że aż brak mi słow :)
    Tak trochę nie na temat :) ale jak sobie radzisz że spacerami z dwoma psami naraz ? Ja idąc z moimi czortami nerwy tracę.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia8787 wrote:

A konkretny lekarz jakoś czy wszyscy ok,?

f2w3s65gplfl3em1.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ