STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdoczka wrote:Cześć dziewczyny
Co do objawów, to ja mam cały czas poranne wymioty i nic nie wskazuje na to, żeby miały minąć..
Do tego mam jakieś takie bóle i ciągnięcie w górnej części pochwy czy też wzgórka łonowego (nie wiem, jak to opisać). Najbardziej boli przy zmianie pozycji z leżącej na siedzącą albo przy przekręcaniu się podczas leżenia. Macie takie coś?Magdoczka lubi tę wiadomość
-
Asia8787 wrote:Mammamia, wszyscy ok:)
MonaLiza, często chodzę bez smyczy z nimi, mam fajny teren tam gdzie mieszkam. A jak mam wziąć na smycz, to tylko gówniarę (9 miesięcy), starsza (5 lat) bardzo grzecznawięc ciagna każda w swoje strone A mnie szlag trafia. Raz się przewróciłam
-
Magdoczka wrote:Cześć dziewczyny
Co do objawów, to ja mam cały czas poranne wymioty i nic nie wskazuje na to, żeby miały minąć..
Do tego mam jakieś takie bóle i ciągnięcie w górnej części pochwy czy też wzgórka łonowego (nie wiem, jak to opisać). Najbardziej boli przy zmianie pozycji z leżącej na siedzącą albo przy przekręcaniu się podczas leżenia. Macie takie coś?
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:Dziewczyny do USG mam daleko jest sens zrobić 2x beta hcg żeby chociaż troszkę się upewnić że wszystko gra? Czy teraz już tylko spada?
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Uu Monaliza wiem o czym piszesz. Mój były mial beagla. Świr taki że szok. Raz nam nawiał ze smyczy niewiem jak to zrobił, szukalismy go po całym miescie a jak juz znalezlismy to nie chcial.dac sobie obrozy zalozyc
masakra. A kiedys nawiał i wpadl pod auto i pobiegł dalej. Generalnie zraziłam sie do tej rasy hehe.
Spaceangel nie świruj, wszystko jest si, czekaj grzecznie na usg
-
Dziewczyny powiedzcie, czy któraś z Was tak miała lub ma... Od soboty mam zawroty głowy prawie cały dzień, następnie nagle duży ból głowy i omdlenia. Mam duży apetyt i pragnienie, jem praktycznie co 3 godziny więc się nie zagładzam, czyli to nie od tego. Nigdy nie bolała mnie tak naprawdę głowa,jak już to góra raz w roku brałam jakiś lek przeciwbólowy i pomagał (w końcu naprawdę rzadko stosuje). Kontaktowalam się z moim lekarzem i twierdzi że mam iść do neurologa wykluczyć najpierw tego typu schorzenia. Kolejki prywatnie sierpień wrzesień, NFZ listopad. Masakra. Może to jeszcze od czegoś innego, może okulista? laryngolog?
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
OlinkaO wrote:Dziewczyny powiedzcie, czy któraś z Was tak miała lub ma... Od soboty mam zawroty głowy prawie cały dzień, następnie nagle duży ból głowy i omdlenia. Mam duży apetyt i pragnienie, jem praktycznie co 3 godziny więc się nie zagładzam, czyli to nie od tego. Nigdy nie bolała mnie tak naprawdę głowa,jak już to góra raz w roku brałam jakiś lek przeciwbólowy i pomagał (w końcu naprawdę rzadko stosuje). Kontaktowalam się z moim lekarzem i twierdzi że mam iść do neurologa wykluczyć najpierw tego typu schorzenia. Kolejki prywatnie sierpień wrzesień, NFZ listopad. Masakra. Może to jeszcze od czegoś innego, może okulista? laryngolog?
-
OlinkaO wrote:Dziewczyny powiedzcie, czy któraś z Was tak miała lub ma... Od soboty mam zawroty głowy prawie cały dzień, następnie nagle duży ból głowy i omdlenia. Mam duży apetyt i pragnienie, jem praktycznie co 3 godziny więc się nie zagładzam, czyli to nie od tego. Nigdy nie bolała mnie tak naprawdę głowa,jak już to góra raz w roku brałam jakiś lek przeciwbólowy i pomagał (w końcu naprawdę rzadko stosuje). Kontaktowalam się z moim lekarzem i twierdzi że mam iść do neurologa wykluczyć najpierw tego typu schorzenia. Kolejki prywatnie sierpień wrzesień, NFZ listopad. Masakra. Może to jeszcze od czegoś innego, może okulista? laryngolog?
do specjalisty kobieta w ciąży musi być przyjęta w ciągu maxymalnie 7 dni roboczych(zgodnie z ustawą za życiem )Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 10:51
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
spaceangel wrote:chciałabym mieć usg w pokoju
A nie myslalas o detektorze tętna?Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Ja miałam mega zawroty głowy i musiałam odleżeć bo nie dawało się funkcjonować...
-
Mam taką pracę że dużo czasu spędzam przed komputerem, ale to już od wielu lat, i myślę że to nie ma teraz znaczenia przy omdleniach, tak mi słabo czasami że nie mogę nawet słowa wypowiedzieć i ręką ruszyć... Jak dzwonię do rejestracji i powołuje się na to że jestem w ciąży ale większość mówi że i tak nie przyjmują na pilnie. Ewentualnie mogę przyjść i wybłagac lekarza żeby mnie zbadał. To mi się odechcialo stać kilka godzin w kolejce jak i tak mnie może nie przyjąć. Jak mi się to powtórzy to pojadę na sor do szpitala gdzie jest neurolog. Wtedy chyba już mnie nie oleją.... Bo co innego mogę zrobić...
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
OlinkaO wrote:Mam taką pracę że dużo czasu spędzam przed komputerem, ale to już od wielu lat, i myślę że to nie ma teraz znaczenia przy omdleniach, tak mi słabo czasami że nie mogę nawet słowa wypowiedzieć i ręką ruszyć... Jak dzwonię do rejestracji i powołuje się na to że jestem w ciąży ale większość mówi że i tak nie przyjmują na pilnie. Ewentualnie mogę przyjść i wybłagac lekarza żeby mnie zbadał. To mi się odechcialo stać kilka godzin w kolejce jak i tak mnie może nie przyjąć. Jak mi się to powtórzy to pojadę na sor do szpitala gdzie jest neurolog. Wtedy chyba już mnie nie oleją.... Bo co innego mogę zrobić...
mają obowiązek
ja bym w takiej sytuacji zadzwoniła do NFZ, gdzieś Cię muszą przyjąćOlinkaO lubi tę wiadomość
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
czarnaiwi wrote:ja zawrotów nie mam, ale zdarzają mi się dość mocne bóle głowy-przed ciąża nie miałam takich problemów..
do specjalisty kobieta w ciąży musi być przyjęta w ciągu maxymalnie 7 dni roboczych(zgodnie z ustawą za życiem )
-
Olinka możesz gorzej sie czuc włąsnie od siedzenia przy kompie, maasz i tak organizm przeciążony przez ciążę więc to że kiedys siedziaąłs tyle czasu to niewiele zmienia. jeśli nie chcą Ciebie przyjąć to jedż jak mówisz na ip lepiej niech sprawdzą
OlinkaO lubi tę wiadomość