STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mialam, sprzedalam, ale kupię znowu. Jak dla mnie genialny uspokajacz:)
Ruddaa lubi tę wiadomość
Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Ja byłam na sorze dziś i wiecej do niedouków ginekologow tam nie pojadę... Masakra jakaś... Będę chodzic prywatnie po prostu gdzies blizej... Ale z Czarkiem wszystko w porzadku, to najwazniejsze.
Ruddaa lubi tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
https://allegro.pl/przenosny-detektor-tetna-plodu-angelsounds-zel-i6942862164.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Amobile%3Aquery&bi_c=YWVkNmJjYTQtNTcwZi00NjBhLThlNGItZWI5NDA0YTI4YTRhAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=113ea527-c202-4e5e-a91d-c59beb66463a
Mialam taki, cena niska, a sprawdzal sie bardzo dobrze. Serduszko slyszalam od ok 13 tc. Sprzadalam, bo myslalam ze teraz kupię taki z wyswietlaczem co pokazuje jakie jest tętno, ale stwierdziam, ze chyba az takiej potrzeby nie mam,kupię to co mialam:)Natalka 09.12.'15 ♥️
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Zośkaaa wrote:Ja byłam na sorze dziś i wiecej do niedouków ginekologow tam nie pojadę... Masakra jakaś... Będę chodzic prywatnie po prostu gdzies blizej... Ale z Czarkiem wszystko w porzadku, to najwazniejsze.
Najwazniejsze, ze z Dzidziulem dobrze, odpoczywaj.Natalka 09.12.'15 ♥️
cotton wrote:https://allegro.pl/przenosny-detektor-tetna-plodu-angelsounds-zel-i6942862164.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Amobile%3Aquery&bi_c=YWVkNmJjYTQtNTcwZi00NjBhLThlNGItZWI5NDA0YTI4YTRhAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=113ea527-c202-4e5e-a91d-c59beb66463a
Mialam taki, cena niska, a sprawdzal sie bardzo dobrze. Serduszko slyszalam od ok 13 tc. Sprzadalam, bo myslalam ze teraz kupię taki z wyswietlaczem co pokazuje jakie jest tętno, ale stwierdziam, ze chyba az takiej potrzeby nie mam,kupię to co mialam:)
11.2017 - aniołek 8tc
-
Sylwunis wrote:Ja po wczorajszej wizycie, mam nakaz odpoczynku, zakaz robienia prac wymagających wysiłku, luteina zwiększona dawka. I zwolnienie na 3 tyg. No i zakaz baraszkowania do odwołania. Było, krótkie USG serduszko biło 138 uderzeń, młode chyba spało.
Dlaczego ? cos jest nie tak ? Co lekarz powedzial ? -
Ruddaa wrote:Ja tez mysle o takim detaktorze tetna . Bo troszke swiruje i sie martwie , jak zaczyna bolec .Cotton moge zapytac co sie stalo z Twoja coreczka w 20 tyg ciazy ? Jezlei tylko masz ochote odpowiedziec i nie jest to zbyt bolesne ,aby odpowiedzec .
Troszkę czasu minęlo, juz nie mam takiego problemu z mowieniem o Córeczce jak jeszcze niedawno. Wszystko bylo okej,cala ciąża przebiegala w zasadzie bezproblemowo. Dzień przed skonczonym 20 tygodniem poszlam do toalety i w momencie odeszly mi wody. Jak dojechalam do szpitala, wode mialam nawet w butach. Na usg potwierdzilo się, ze nic nie zostalo. Na nastepny dzien urodzilam Klaudusie. Śliczną,małą kruszynkę. Byly to najgorsze dwa dni w moim zyciu. Dlaczego tak sie stalo? Nie wiem do dnia dzisiejszego. W szpitalu jedyne co slyszalam, to ze w 90% przypadków pekniecie pecherza plodowego powoduje jakas infekcja, z tym, ze u mnie zadnej infekcji nie wykryto. Jak bylam w marcu na poszukiwaniach lekarza, moja ówczesna lekarka powiedziala, ze moglo to byc spowodowane niewydolnością szyjki. Jaka byla jej długość w 20 tyg- nie wiem. W 16 tc miałam ostatnią wizytę,wtedy szyjka miala 28mm. Z tego co wiem teraz, niewiele. Dla tamtej lekarki to bylo okej i byc moze przez to "okej" nie mam teraz przy sobie córeczki. Ale co tak naprawdę bylo przyczyną,nie dowiem się juz nigdy.
Przez tą moją historię bede miec zakladany pessar,juz za niecale 3 tygodnie. Mam nadzieję, ze pomoże i będę mogła cieszyć się ponownym macierzyństwem.Natalka 09.12.'15 ♥️
Bardzo mi przykro
Cotton . To pewnie bedzie bolalo do konca zycia ...Ja o teraz nie mialam pojecia jaka musi byc dlugosc szyjki , i aby na to zwracac uwage . To co przeszlas to horror , tego sie wlasnie boje, chyba za duzo czytam o jakis problemach w pozniejszym czasie , pekniecu wod plodowych.... .
Dzielna jesses ,ze zdecydowalas sie na nastepna ciaze . I dziekuje , ze sie podzielilas , z nami swoja historia .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 14:58
-
cotton wrote:https://allegro.pl/przenosny-detektor-tetna-plodu-angelsounds-zel-i6942862164.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Amobile%3Aquery&bi_c=YWVkNmJjYTQtNTcwZi00NjBhLThlNGItZWI5NDA0YTI4YTRhAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=113ea527-c202-4e5e-a91d-c59beb66463a
Mialam taki, cena niska, a sprawdzal sie bardzo dobrze. Serduszko slyszalam od ok 13 tc. Sprzadalam, bo myslalam ze teraz kupię taki z wyswietlaczem co pokazuje jakie jest tętno, ale stwierdziam, ze chyba az takiej potrzeby nie mam,kupię to co mialam:) -
Ruddaa wrote:Bardzo mi przykro
Cotton . To pewnie bedzie bolalo do konca zycia ...Ja o teraz nie mialam pojecia jaka musi byc dlugosc szyjki , i aby na to zwracac uwage . To co przeszlas to horror , tego sie wlasnie boje, chyba za duzo czytam o jakis problemach w pozniejszym czasie , pekniecu wod plodowych.... .
Dzielna jesses ,ze zdecydowalas sie na nastepna ciaze . I dziekuje , ze sie podzielilas , z nami swoja historia .
Bedzie bolało, tak na prawde caly czas o niej myślę, caly czas jest w moim sercu. To byla planowana ciąża, wymarzona, bardzo chcielismy powiekszyc rodzinę. I co nagorsze nic tragedii nie zapowiadało. Szczerze mówiąc to od razu po porodzie wiedziałam, ze bedzieny sie starac jak najszybciej to bedzie możliwe,brakuje to tej drugiej malej istotki.Natalka 09.12.'15 ♥️
Mojej mamy siostra urodzila druga coreczke w Niemeczech z waada serduszka , mala miala operacje , nic nie wskazywalo tragedi , 3 miesiace wszpitalu . Kilka dni po wyjsciu do domu , mala zsiniala i umarla w szpitalu . Minelo 17 lat a ciocia mowi , ze codziennie o niej mysli , ze tego nie da sie wymazac z pamieci i zastanwaia sie jaka by byla . Mysle , ze u Ciebie bedzie tak samo .
-
Ruddaa wrote:Dziewczyny gdzie kupujecie ciazowe ciuchy ? Zeby nie zbankrutowac ??? Lece do Polski 31 lipca i cos bym sobie dokupila
I tak mam wrazenie , ze chodze ciagle w tym samym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 17:28
olkakarolka lubi tę wiadomość
-
Ruddaa wrote:Dziewczyny gdzie kupujecie ciazowe ciuchy ? Zeby nie zbankrutowac ??? Lece do Polski 31 lipca i cos bym sobie dokupila
I tak mam wrazenie , ze chodze ciagle w tym samym
11.2017 - aniołek 8tc
-
Sanka dopisz u mnie chłopiec Seweryn
Najwyższej jak mu się zmieni zmienimy tutaj ale czuję że zostanie jak jest:)Sylwunis, Sanka lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Jeny jakie ja mam mdloaci i wymioty w poprzednich ciazach byly aby mdlosci bez wymiotow myslalam ze troche sie to unormuje dzisiaj 13 tyd a tu bez zmian
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:05
https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Aniołek styczeń 2014 [*]