STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Vew wrote:A czy te przepływy powinny być zbadane na USG prenatalnym? Ja nie miałam badanych
W pierwszej ciąży niestety nikt mi tego nie zbadał. Ale na polskich lekarzy nie będęnadawać, bo nikt u nas mi ciąży nie prowadził. Wpadałam na wizyty przy okazji, więc ciężko było by takiemu lekarzowi wszystko wyłapać na jednej, czy dwóch wizytach. A w Norwegii nikt mi na ten temat nic nie wspominał. Dopiero jak zauważyli, że dziecko przestało rosnąć, to zbadali. Teraz podejrzewam, będą zwracać na to uwagę tylko i wyłącznie ze względu na poprzednią ciążę.
-
Mi na prenatalnych sprawdzal i na kolejnej tez. Z kazda wizyta teraz patrzy na jelita, serducho, kregoslup itp.
-
Maławina wrote:Hej jestem po usg prenatalnym i wyszedl mi zmniejszony przepływ w jednej tętnicy macicznej, co grozi hipotrofią po 367 tygodniu ciązy więc muszę brac acard 150. Martwię się. Czy któraś z Was tez tak miala?
U mojej córki wykryli hipotrofię na USG połówkowym, ogólnie po prostu była dużo mniejsza niż inne dzieciaczki główkę miała mniejszą nawet o 3 tyg. a brzuszek o 5 tyg. w stosunku do terminu. w 35tc ważyła zaledwie 1660g na szczęście zaciskałam nogi i wytrzymałam aż do 41tc i urodziła się z wagą 2600g po badaniach nic nie stwierdzono. Zdrowa jak rybka do tej pory a ma już prawie 6 lat jest po prostu drobniutka. -
Sylwunis wrote:U mojej córki wykryli hipotrofię na USG połówkowym, ogólnie po prostu była dużo mniejsza niż inne dzieciaczki główkę miała mniejszą nawet o 3 tyg. a brzuszek o 5 tyg. w stosunku do terminu. w 35tc ważyła zaledwie 1660g na szczęście zaciskałam nogi i wytrzymałam aż do 41tc i urodziła się z wagą 2600g po badaniach nic nie stwierdzono. Zdrowa jak rybka do tej pory a ma już prawie 6 lat jest po prostu drobniutka.
Czasem tak jest, w końcu każdy człowiek ma inną posturę itp. Jak wyniki są dobre itp. to najważniejsze zawszeSylwunis lubi tę wiadomość
-
Ruddaa wrote:Dlaczego ? cos jest nie tak ? Co lekarz powedzial ?
po zbliżeniu z narzeczonym pokazała się krew, zapobiegawczo postąpił, powiedział, że na wizycie za 2,5 tyg. zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało jak będzie ok, to mogę wrócić do pracy jak będę chciała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 09:34
-
ktoś oprócz Seli czuje ruchy maleństwa?. ja się staram wsłuchuje ale mam wrażenie że wszystko co czuje to jelita i gazy. niestety. macica za to ciągnie niemiłosiernie wzdęcia napięty brzuch. to moja codzienność teraz. tylko rano ulga bo brzuch jest w miarę płaski
11.2017 - aniołek 8tc
-
Mnie dzis tez ciagnie a w weekend jakby zaparcie lekkie choc niby sie zalatwialam
ale czulam, ze jelita mi wedruja itp. Dzis z tym spokojnie.
Za to od wczoraj ruchy sie wyciszyly i tak sie zastanawiam... -
8485 wrote:Dziewczyny tez macie takie straszne bole glowy jak sobie radzicie ja siegam po tabletke ale mi nie pomaga wcale
paracetamolu nie brałam.
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
8485 wrote:Dziewczyny tez macie takie straszne bole glowy jak sobie radzicie ja siegam po tabletke ale mi nie pomaga wcale
Ja oklady zelowe albo apap ice. -
11.2017 - aniołek 8tc