STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Minie Black wrote:Seli - to pulsowanie jest Twoje
potwierdzam to co napisała koleżanka powyżej
Ja wiem, że mojeale właśnie to tak jest od wczesnych tygodni i po całej linii od pępka - śmieszne uczucie
co do twardnienia to ja mam chyba wypchane jelita ponad pępek albo w linii pępka... i tam mi twardnieje i wymacać mogę wnętrzności... Dziwnie mam twardą górę brzucha czasami. Ale nie przejmuje się, macica jest ok 3 cm pod pępkiem więc lekarz mówil, że póki bóle są itp. wyżej to nie jest związane z ciążą.
to u nas przeciętne dziecie jest bo w 15+3 miało 117h, na dzień dzisiejszy pewnie też by miał coś koło 160, czyli przeciętnie, nie wiem, musiałam F. jakoś źle zrozumieć -
nick nieaktualnyJa w weekend wróciłam z Majorki, generalnie lot itd spoko, ale, że ciągle mam "poranne" mdłości to dwa dni spędziłam w hotelu nad WC
Swoją drogą, to świetne miejsce na wakacje z 2/4 latkiem, piaszczyste plaże, baaaardzo łagodne zejścia do morza i przyjemny wiaterekWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 19:45
-
Ja chce nad morze! obojętnie gdzie
hehe, gdybym wiedziała,że pewne terminy mi się poprzesuwają to byśmy zabukowali wcześniej hotel.
Minie Black lubi tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Mała waży 160 g
nie chwale się, bo teraz w weekend wróciliśmy z wakacji i mam tyle zaległości, że nie mogę się sama ogarnąća dzisiaj wizytowalismy
A Ciebie to cyh n fb nie ma nie ?an1315 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nick nieaktualny
-
anika82 wrote:Sel i ja też mam często twardy brzuch właśnie na górze. A szczególnie jak za dużo zjem.
no właśnie ja dużo nie jem... głównie małe porcje, staram się jednak by było w odpowiednich dostępach. -
dziewczyny czy Wam wymiary z usg pokrywają się z terminem miesiączki?
u mnie wg OM 9.01, od początku wg USG ciąża starsza ale o kilka dni a wczoraj byłam na usg (co prawda w przychodni na NFZ-wiec moze sprzet stary) i wg wymiarów BDP (wymiar dwuciemieniowy główki) i długości FL (długość kości udowej) ciąża ma ponad 17 tygodnii a ja wczoraj miałam 15tydzien5dzień.
martwię się(
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
czarnaiwi wrote:dziewczyny czy Wam wymiary z usg pokrywają się z terminem miesiączki?
u mnie wg OM 9.01, od początku wg USG ciąża starsza ale o kilka dni a wczoraj byłam na usg (co prawda w przychodni na NFZ-wiec moze sprzet stary) i wg wymiarów BDP (wymiar dwuciemieniowy główki) i długości FL (długość kości udowej) ciąża ma ponad 17 tygodnii a ja wczoraj miałam 15tydzien5dzień.
martwię się(
U mnie np. kość, brzuszek i główka różnią się dniami, ale to kwestia 1-3 dni. -
Na prenatalnym tylko usłyszałam, że mam łóżysko na tylnej ścianie i wysoko, nie odkleja się itp. na kolejnej wizycie nic nie mówił
-
Mi na prenatalnych nic buc jeden nie powiedział! Na tym wydruku mam tylko, ze łożysko nisko na przedniej ścianie.
Co do wymiarów to mniej wiecej do 11 tc bylo idealnie z om, teraz dzidzius jest 5 dni starszy. Ale ja i tak tygodnie licze wedlug om:)Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
katepr wrote:Badać napewno badał, nie zawsze lekarze mówią w szczegółach co badają i po co. Ale muszą zbadać
ja dostalam tez szczegolowy opis i moge.sobie poczytać co badal :p
W sumie masz chyba rację, ja dostałam opis badania na 3 strony a4i jest tam wszystko wyszczególnione.
-
Czesc dziewczyny , wczoraj mialam pierwsze spotkanie z polozna 16+6 . I jestem zszokowana . Zwazyla mnie , zmierzyla mocz zbadala takim paskiem czy nie ma bakterii cisnienie , pobrala krew ( na syndrom Downa, tylko dlatego , ze nie mogli tego zmierzyc na usg w szpitalu ) Nie pytala jak sie czuje , jak jej wpsomnilam ,ze bolala mnie macica to nie spytala o nic. Ipowiedziala , o szczepieniu w ciazy . Zero osluchania brzucha , czy serduszka nic . Kolejna wizyta w 25 tyg wow. Czyli jakbym nie byla w pl , to bym miala tylko te jedne usg co mi tutaj niczego nie powiedzialo , niby prenetalne . Jak dobrze , ze lece do Polski za tydzien .
U Nas sa nadal straszne upaly , ciezko ze wszytskim , godzina 9;26 a ja siedze przy wiatraku . Ciezko wszytsko robic .2 godzinne wczorajasze zakupy rodzinne , wymeczyly mnie . Obkupilam core jak jedzie na wakacje do Polski ze swoim tata , spotkamy sie w Slupsku ( niestety w tym roku nie mamy wakacji , pierwszyraz w zyciu , przez moja glupote , jak zarezerwowalam wyjazd do Turcjii to nie ubezpieczylam w razie rezygnacjii, ponieaz myslam , ze jest to wliczone w koszta , stralcilismy 5000 zl ) Super chociaz , ze cora bedzie miala fajne wakacje, ) nad morzem w Polsce , w gorach z tata i z dziadkai wyjazd do Turcjii . Fajnie miec duzo osob do kochaniaKupilam sobie ciazowe szorty w h &m i sukenike , niestey nie bylo nic fajnego na przecenie .
-
Maławina wrote:Dziewczyny czy Wam na usg genetycznym badali łożysko? Bo mi słowa o tym nie powiedział
U mnie jakoś w 12 tc napisała na wyniku, że kosmówka prawidłowa, bez cech odklejania. To chyba oznacza, że jeszcze nie było wykształconego łożyska.
-
U mnie po prenatalnych termin taki sam jak z OM czyli 30 grudnia.
Do następnej wizyty jeszcze dwa tygodnie... Jak ja to wytrzymam... A po tej wizycie 1,5 tygodnia i połówkowe
Wrzesień za to bedzir u nas obfitował w warsztaty dla kobiet w ciąży. Zapisałam się na trzy: Mama Wie, Świadoma Mama i Bezpieczny Maluch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 10:59