X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Seli - to pulsowanie jest Twoje :) potwierdzam to co napisała koleżanka powyżej :)

Ja wiem, że moje :D ale właśnie to tak jest od wczesnych tygodni i po całej linii od pępka - śmieszne uczucie :)
    co do twardnienia to ja mam chyba wypchane jelita ponad pępek albo w linii pępka... i tam mi twardnieje i wymacać mogę wnętrzności... Dziwnie mam twardą górę brzucha czasami. Ale nie przejmuje się, macica jest ok 3 cm pod pępkiem więc lekarz mówil, że póki bóle są itp. wyżej to nie jest związane z ciążą.

to u nas przeciętne dziecie jest bo w 15+3 miało 117h, na dzień dzisiejszy pewnie też by miał coś koło 160, czyli przeciętnie, nie wiem, musiałam F. jakoś źle zrozumieć :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dzisiaj gadał do brzucha ale nadal nic :P my we wrześniu wylatujemy do Bułgarii. ubezpieczyłam się od kosztów rezygnacji 100% jakby coś się działo ale nie sądzę

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w weekend wróciłam z Majorki, generalnie lot itd spoko, ale, że ciągle mam "poranne" mdłości to dwa dni spędziłam w hotelu nad WC ;)

Swoją drogą, to świetne miejsce na wakacje z 2/4 latkiem, piaszczyste plaże, baaaardzo łagodne zejścia do morza i przyjemny wiaterek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 19:45

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce nad morze! obojętnie gdzie :D hehe, gdybym wiedziała,że pewne terminy mi się poprzesuwają to byśmy zabukowali wcześniej hotel.

Minie Black lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• sallvie Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Mała waży 160 g :)
    nie chwale się, bo teraz w weekend wróciliśmy z wakacji i mam tyle zaległości, że nie mogę się sama ogarnąć :D a dzisiaj wizytowalismy :)

A Ciebie to cyh n fb nie ma nie ? :)

an1315 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sel i ja też mam często twardy brzuch właśnie na górze. A szczególnie jak za dużo zjem.

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    A Ciebie to cyh n fb nie ma nie ? :)
    Nie, dla mnie za wcześnie :) jestem w jednej grupie na fb z wątku, w którym się głównie udzielam od początku mojej przygody z ovu :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    Sel i ja też mam często twardy brzuch właśnie na górze. A szczególnie jak za dużo zjem.

no właśnie ja dużo nie jem... głównie małe porcje, staram się jednak by było w odpowiednich dostępach.

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy Wam wymiary z usg pokrywają się z terminem miesiączki?
    u mnie wg OM 9.01, od początku wg USG ciąża starsza ale o kilka dni a wczoraj byłam na usg (co prawda w przychodni na NFZ-wiec moze sprzet stary) i wg wymiarów BDP (wymiar dwuciemieniowy główki) i długości FL (długość kości udowej) ciąża ma ponad 17 tygodnii a ja wczoraj miałam 15tydzien5dzień.
    martwię się :((

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    dziewczyny czy Wam wymiary z usg pokrywają się z terminem miesiączki?
    u mnie wg OM 9.01, od początku wg USG ciąża starsza ale o kilka dni a wczoraj byłam na usg (co prawda w przychodni na NFZ-wiec moze sprzet stary) i wg wymiarów BDP (wymiar dwuciemieniowy główki) i długości FL (długość kości udowej) ciąża ma ponad 17 tygodnii a ja wczoraj miałam 15tydzien5dzień.
    martwię się :((

U mnie np. kość, brzuszek i główka różnią się dniami, ale to kwestia 1-3 dni.

dZhdp1.png

• Maławina Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam na usg genetycznym badali łożysko? Bo mi słowa o tym nie powiedział

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • Maławina Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pozatym to dowiedzialam się ze moje dziecko jest starsze o tydzień więc dziś zaczynam 14 tydzień a nie 13

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prenatalnym tylko usłyszałam, że mam łóżysko na tylnej ścianie i wysoko, nie odkleja się itp. na kolejnej wizycie nic nie mówił :)

dZhdp1.png

• cotton Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na prenatalnych nic buc jeden nie powiedział! Na tym wydruku mam tylko, ze łożysko nisko na przedniej ścianie.
    Co do wymiarów to mniej wiecej do 11 tc bylo idealnie z om, teraz dzidzius jest 5 dni starszy. Ale ja i tak tygodnie licze wedlug om:)

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badać napewno badał, nie zawsze lekarze mówią w szczegółach co badają i po co. Ale muszą zbadać ;) ja dostalam tez szczegolowy opis i moge.sobie poczytać co badal :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Badać napewno badał, nie zawsze lekarze mówią w szczegółach co badają i po co. Ale muszą zbadać ;) ja dostalam tez szczegolowy opis i moge.sobie poczytać co badal :p

W sumie masz chyba rację, ja dostałam opis badania na 3 strony a4 :) i jest tam wszystko wyszczególnione.

dZhdp1.png

• Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny , wczoraj mialam pierwsze spotkanie z polozna 16+6 . I jestem zszokowana . Zwazyla mnie , zmierzyla mocz zbadala takim paskiem czy nie ma bakterii cisnienie , pobrala krew ( na syndrom Downa, tylko dlatego , ze nie mogli tego zmierzyc na usg w szpitalu ) Nie pytala jak sie czuje , jak jej wpsomnilam ,ze bolala mnie macica to nie spytala o nic. Ipowiedziala , o szczepieniu w ciazy . Zero osluchania brzucha , czy serduszka nic . Kolejna wizyta w 25 tyg wow. Czyli jakbym nie byla w pl , to bym miala tylko te jedne usg co mi tutaj niczego nie powiedzialo , niby prenetalne . Jak dobrze , ze lece do Polski za tydzien .

U Nas sa nadal straszne upaly , ciezko ze wszytskim , godzina 9;26 a ja siedze przy wiatraku . Ciezko wszytsko robic .2 godzinne wczorajasze zakupy rodzinne , wymeczyly mnie . Obkupilam core jak jedzie na wakacje do Polski ze swoim tata , spotkamy sie w Slupsku ( niestety w tym roku nie mamy wakacji , pierwszyraz w zyciu , przez moja glupote , jak zarezerwowalam wyjazd do Turcjii to nie ubezpieczylam w razie rezygnacjii, ponieaz myslam , ze jest to wliczone w koszta , stralcilismy 5000 zl ) Super chociaz , ze cora bedzie miala fajne wakacje, ) nad morzem w Polsce , w gorach z tata i z dziadkai wyjazd do Turcjii . Fajnie miec duzo osob do kochania ;) Kupilam sobie ciazowe szorty w h &m i sukenike , niestey nie bylo nic fajnego na przecenie .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maławina wrote:
    Dziewczyny czy Wam na usg genetycznym badali łożysko? Bo mi słowa o tym nie powiedział

U mnie jakoś w 12 tc napisała na wyniku, że kosmówka prawidłowa, bez cech odklejania. To chyba oznacza, że jeszcze nie było wykształconego łożyska.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po usg prenatalnym wychodziło, że dziecko wymiarami starsze o tydzień. Ale lekarz powiedziała, że to wszystko jest w granicach błędu i póki co lepiej sugerować się terminem z OM.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po prenatalnych termin taki sam jak z OM czyli 30 grudnia.
    Do następnej wizyty jeszcze dwa tygodnie... Jak ja to wytrzymam... A po tej wizycie 1,5 tygodnia i połówkowe :)
    Wrzesień za to bedzir u nas obfitował w warsztaty dla kobiet w ciąży. Zapisałam się na trzy: Mama Wie, Świadoma Mama i Bezpieczny Maluch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 10:59

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ