STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam wizytę za tydzień, taką przed wakacjami
Też myślałam o warsztatach na wrzesieńNa bezpieczny maluch jestem zapisana ale zastanawiałam się nad "mama wie"
-
My mamy wizytę za 2 tygodnie, mam nadzieję, iż nasz maluch pokaże kim jest bo jak na razie wciąż pupą się odwraca i plecami
. Jak u Was z kilogramami? bo ja kurcze mam już 2kg na plusie i nie wiem skąd.. jem sporo mniej niż przed ciążą, nie jem praktycznie żadnych słodyczy, gdzie przed ciążą jadłam ogromne ilości a jednak waga strasznie szybko idzie w górę...
-
Seli moja siostra była na tych warsztatach jak była w ciąży i bardzo poleca
Sylwunis ja nadrabiam dopiero to co schudłam na początku ciąży (prawie 3 kg). Teraz może kilogram odrobilam, ale jeszcze nie ważę tyle co przed ciążą. -
A ja właśnie... Miałam 0,5 kg i mi zniknęło... Teraz znów się pojawiło i nie wiem czy już na stałe... Trochę mnie to martwi,że nie przybywa kilogramów bo jednak dzidzia waży, łożysko i wody także...
-
U mnie ciąża młodsza o 8 dni niż wynika z om. Spokojnie wszystko w granicach błędu. U mnie zawsze miesiączki spóźnialy się albo były wcześniej. Ważne że dziecko zdrowe. Kupiłam espumisan i herbate koperkowa.zaczynam walczyć ze wzdęciami. Jutro chyba zajrze do ginekologa bo mam dokuczliwe bóle podbrzusza i ciągle jest napięty. Ból trochę odpuszcza po dwójce więc to pewnie jelita ale wolę to sprawdzić
11.2017 - aniołek 8tc
-
Seli wrote:A ja właśnie... Miałam 0,5 kg i mi zniknęło... Teraz znów się pojawiło i nie wiem czy już na stałe... Trochę mnie to martwi,że nie przybywa kilogramów bo jednak dzidzia waży, łożysko i wody także...
11.2017 - aniołek 8tc
-
Raczej nie mam jakiś super genów do chudnięcia... Może nie byłam nigdy przy kości a raczej z niedowagą... Ale moja mama np. 30 kg... A ja się zastanawiam jak to będzie bo brzuch widoczny dla mnie i dla męża, a waga wcale nie rośnie...
-
Seli wrote:Raczej nie mam jakiś super genów do chudnięcia... Może nie byłam nigdy przy kości a raczej z niedowagą... Ale moja mama np. 30 kg... A ja się zastanawiam jak to będzie bo brzuch widoczny dla mnie i dla męża, a waga wcale nie rośnie...
jak już mówiłam siostra z ostatnią córką nic nie przybyła. ze starsza córką 10kg z synem 6kg. u nas cała rodzina przy kości z tendencja do tycia. Nie ma reguły
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:Spokojnie to normalne
jak już mówiłam siostra z ostatnią córką nic nie przybyła. ze starsza córką 10kg z synem 6kg. u nas cała rodzina przy kości z tendencja do tycia. Nie ma reguły
Mam nadzieję, lekarz niby powiedział, że nie muszę tyćTylko cóż, to wygląda raczej jakbym chudła a na miejsce moich kg wchodziła waga dziecka.
-
Seli wrote:A ja właśnie... Miałam 0,5 kg i mi zniknęło... Teraz znów się pojawiło i nie wiem czy już na stałe... Trochę mnie to martwi,że nie przybywa kilogramów bo jednak dzidzia waży, łożysko i wody także...
Na tym etapie wszystko razem i tak wazy niewiele
U mnie w tej chwili moze lekko ponad 3kg na plusie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 14:24
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Zośkaaa wrote:Na tym etapie wszystko razem i tak wazy niewiele
U mnie w tej chwili moze lekko ponad 3kg na plusie.
Ale coś tam waży... pewnie gdyby nie wzdęcie i lekkie zaparcie pewnie by tego 0,5 nie było jak ostatnio.
-
8485 wrote:A czuje sie jak bym mmial+10kg ciezko mi strasznie
Może puchniesz? -
spaceangel wrote:Idę jutro do lekarza bo te napięcia, twardnienia czy co to jest zaczynają mnie martwić
Mam tak samo, daj znac po lekarzu...Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
spaceangel wrote:Idę jutro do lekarza bo te napięcia, twardnienia czy co to jest zaczynają mnie martwić
a jak odleżysz nie znika? -
I nie ma to nic wspólnego z wysiłkiem czy stresem nie budzi mnie w nocy i pojawia się często rano i potrafi się trzymać długo. Jak chodzę to o tym zapominam jak leżę to wystarczy że przycisne ręką to czuję lekki ból i napięcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 18:37
11.2017 - aniołek 8tc