X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli soki robisz sama ? Jateraz mogę jesc już normalnie bo na początku ciężko było. Tylko bułeczki i fast foody wchodziły. Też na zwolnieniu już lepiej się odżywiać.
    Czytacie sobie na różnych stronach opisy ciąży tydzień po tygodniu ? Ja wciąż nie wiem który tydzień powinnam czytać :/ skoro teraz mam 15 to czytam dla 15 czy dla 16? Teraz czytam oba naraz ale nie wiem właściwie na 100 % który powinnam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 22:14

uwo99n73lnbybmmo.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle pieczywa raczej nie jem. Ogólnie dużo nie jem ale tak jak na codzien jakos tam sie powstrzymuję to w ciązy sobie nie odmawiam jak mam na cos ochote. Mam 1kg już na plusie :/ w 1wszej na plusie mialam dopiero w 20 tyg.. takze nie podoba mi się to :p
    Ja opisów nie czytam, wolę nie wracać do wspimnień z embriologii na studiach haha :p ale jesli masz pełen 15 skonczony to leci 16 wiec o 16 bym czytała :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, soki sama robie ;) maz zakupil Huroma na swieta i robimy soki - prawdziwe soki wychodza, klarowne. Ma jeszcze funkcje sorbetow i przecierow. Chce zrobic ketchup domowy i sos do pizzy ;)

Ja nie czytam tych opisow, przeczytalam pare razy i z roznych stron, sa rozne, nie pasuja do mnie ;p

Ja to w sumie od koncowki czerwca to na urlopie jestem, nie l4 :D a na razie tego w ogole nie czuje...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakąś solowirowke2 dość prosta i sporo z nią roboty. Np soki kupkę marchewkowe lubię bo są gęste A u mnie wychodzi sik nie do przelkniecia. Ale chociaż owocowe sobie będę robić
    Ja jestem na zwolnieniu ale w ogóle ma razie nie odpoczywam
    Ciągle coś do roboty. A to z psami iść A to obiad zakupu kosmetyczka bank apteka lekarze itd.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza jest wolnoobrotowa, kosztowała ale polecam bo robi dobre soki i dużo soku wyciska a to co wylatuje to rzeczywiście suchy wiór :) i np. jabłek nie obieram, gruszek, marchewkę też w sumie tylko myję. Wystarczy pokroić i wrzucić. Chwila pracy.

No właśnie, trzeba będzie zakupy zrobić... A ja nawet nie wiem co dziś na obiad :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam rosół. Jedyną zupa którą lubię.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rosołu jeszcze też trochę mam, wczoraj robiłam takie kawałeczki wołowiny z warzywkami i ryżem.

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie umiem odprawiać takich warzyw z ryżem itp. Mam teraz czas to będę kombinować.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co najśmieszniejsze potrafię ugotować coś i podprawiać bez próbowania :D Warzyw też tych nie tknęłam, ja miałam miąsko z ryżem :) a mężowi różne warzywka robię z różnym mięsem do pracy.

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wielu warzyw nie lubię zwłaszcza na ciepło. Ciężka jestem w karmieniu nad czym ubolewam.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wielu rzeczy nie jem. Sama za to gotuje i podobno dobrze :) Lubię wymyślać, śmieje się, że ja najadam się gotowaniem :P

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym tak chciała :) za to mam tak że jak coś już lubię to jem na potęgę. Gotować zbytnio nie lubię bo nie lubię sprzątania . I czesto mi coś nie wychodzi. Pamiętam kiedyś karpatka mi wyrosła aż na pol cm :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah :D Mi czasem też coś nie wyjdzie. Ja ogólnie mało jadam, w ciąży staram się chociaż małe porcje ale często aby nie głodować.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Niestety mój lekarz na urlopie i trafiłam do jakiegoś dziadka konowała. Był strasznie nie miły i ciągle mnie popędzał i opierdzielał. Jedyne co usłyszałam że macica obkurczona ale część pochwowa zachowana. Nic więcej mi nie chciał tłumaczyć i jeszcze dostałam ochrzan że go nie słucham. Dostałam luteinę 3x1 dopochwowo i odpoczynek. Jak się pogorszy to do szpitala. Nigdy już do niego nie pójdę

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie zlecił USG tylko zrobił badanie ręczne. Masakra

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Jestem po wizycie. Niestety mój lekarz na urlopie i trafiłam do jakiegoś dziadka konowała. Był strasznie nie miły i ciągle mnie popędzał i opierdzielał. Jedyne co usłyszałam że macica obkurczona ale część pochwowa zachowana. Nic więcej mi nie chciał tłumaczyć i jeszcze dostałam ochrzan że go nie słucham. Dostałam luteinę 3x1 dopochwowo i odpoczynek. Jak się pogorszy to do szpitala. Nigdy już do niego nie pójdę

Słabo... Nic się nie dowiedziałaś a tylko dodatkowe nerwy ;/

dZhdp1.png

• cotton Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:

Masakra,idziesz i wiesz jeszcze mniej niż przedtem: / Ja też mam ciagle napięte to podbrzusze, jak wstaje to normalnie jakby mi tam kamień ciążył. Siostra miala w ciazy podobnie i to byly skurcze macicy, bylo ciężko ale wytrwala. Bierzesz magnez?

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak biorę magnez. Jestem bardziej zdenerwowana niż byłam przed wizyta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 10:07

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje dostać się prywatnie gdzieś indziej cholerna służba zdrowia

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terminy u dobrych lekarzy są dopiero na połowę sierpnia. Poczekam tydzień jak się nic nie zmieni pójdę do szpitala. Dobrze że oprócz tych twardnien nic się nie dzieje. Chciałabym mieć spokojną ciążę ehh

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ