X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Dziewczyny pamietajcie ze macica jest twardsza od naszego tluszczu na brzuchu i zawsze bedzie jakby lekko twarda dla nas...to nie koniecznie sa twardnienia . Jesli nie boli to jest ok. Potem kolo 20tyg zaczna sie skurcze ale takie niegrozne i niebolesne, pojedyncze spinania się macicy. ;)

Pocieszaj ;p ehh ale mi brzuch twardnieje powyzej macicy... nawet wysoko bo praktycznie caly pod zebra. Nie wiem co dalej bo niby ciaza zdrowa, nie ma plamien ani innych rzeczy a musze non stop lezec :/ bo byle krzatanie sie po domu sprawia, ze boli i musze odlezec...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moze Ci twardnieć pod zebrami? Skóra Ci twardnieje?

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Jak moze Ci twardnieć pod zebrami? Skóra Ci twardnieje?

Napina sie i wszystko jest twarde, mysle, ze od jelit. Ale jak dotykam to jakbym dotykala taki twardy material, palec sie nie "zatapia" nie wiem jak to inaczej opisac. Ogolnie caly brzuch mam twardy jak juz a nie podbrzusze i ja mam przy tym bole, ale jak sie poloze to przechodzi.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pewnie jelitaa. Mnie tez pobolewają w sumie

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy siak dzieje sie to przez wysilek... czasem bardzo niewielki, to troche dobija... chcialam cwiczyc w ciazy i cieszyc sie wakacjami, mam obawy co do naszego wyjazdu. Myslicie, ze jest na to jakis sposob? Czy jak moj organizm sie przemecza to dupa blada i mam lezec plackiem? :/

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak czy siak dzieje sie to przez wysilek... czasem bardzo niewielki, to troche dobija... chcialam cwiczyc w ciazy i cieszyc sie wakacjami, mam obawy co do naszego wyjazdu. Myslicie, ze jest na to jakis sposob? Czy jak moj organizm sie przemecza to dupa blada i mam lezec plackiem? :/
    Nie ma sposobu organizm wie co dla Ciebie dobre :D ale nie zaszkodzi podpytać lekarza

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Nie ma sposobu organizm wie co dla Ciebie dobre :D ale nie zaszkodzi podpytać lekarza

Podpytam... Bo dziwi mnie, ze tak nic nie moge zrobic. A mialam dobra kondycje, energii czuje, ze mam duzo.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze to nie przez wysilek no bo co wysilek ma do jelit, raczej nic. Bardziej pewnie o pozycje pionową :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 21:39

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Ja mysle ze to nie przez wysilek no bo co wysilek ma do jelit, raczej nic. Bardziej pewnie o pozycje pionową :p

No do jelit nic. Ale boli caly brzuch ;p zaczynajac od dolu. A nie same jelita ;) skomplikowana sprawa ;D

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu. Obudził mnie ból i piłka w podbrzuszu. Ale bardziej mnie przeraził fakt że jak wkładałam luteinę to szyjka była bardzo miękka. Takiej miękkiej nigdy nie miałam. Czekam na badanie dam znać później

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 11:36

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka w ciąży jest bardziej rozpulchniona niż normalnie. Daj znać co powiedzą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 11:39

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • cotton Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Jestem w szpitalu. Obudził mnie ból i piłka w podbrzuszu. Ale bardziej mnie przeraził fakt że jak wkładałam luteinę to szyjka była bardzo miękka. Takiej miękkiej nigdy nie miałam. Czekam na badanie dam znać później

Trzymam kciuki zeby bylo wszystko w porzadku,daj znac jak sie czegos dowiesz.

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketepr masz chyba racje z tymi jelitami. Wczoraj i dzis normalnie sie zalatwiam i dzis moglam poszalec ;p

Spaceangel przy luteinie ona taka jest, mi lekarz nie kazal sie przejmowac. Zanim zaczelam brac lutke to byla dosc twarda.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra po 2 godzinach czekania i pocenia się ze szpitala mnie wysłali do przychodni obok nie wiadomo po co. po godzinie czekania lekarz stwierdził zapalenie pęcherza i namarudził że za gruba jestem :) przepisał 1 saszetkę za 30 zł. Magiczna saszetka hehe

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale USG nie zrobił bo zepsute jestem tak zmęczona że mi się tylko śmiać chce

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • cotton Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Matko,cóż to za szpital?? Nawet Cie nie zbadali??

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotton wrote:
    O Matko,cóż to za szpital?? Nawet Cie nie zbadali??
    ostatni raz mnie zbadali ale to pewnie dlatego ze z krwawieniem a twardnienie podbrzusza to nic haha mogłam głupia pójść po 19 wtedy już żadna przychodnia by mnie nie wzięła tylko musieli by mnie zbadać na miejscu. Zobaczymy może to rzeczywiście zapalenie pęcherza. oby

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragedia... Ale moze chociaz pomoze?...

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby bo dzisiaj naprawdę boli. Do tego migrene mam od wczoraj. Idę się poużalać nad sobą do męża :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :D ja dziś dobrze się mam - są lekkie jakies tam bóle i ciągnięcia ale ogólnie spoko.

Kupiłam dziś chlebek arabski i zrobiłam z fileta miąsko, z pekinki, pomidora, czerwonej cebulki, ogórka i papryki surówkę :D i sos na jogurcie. Mmm :D najadłam się :D

Głowa lekko mnie ćmi bo podobno mają być ulewy :P

dZhdp1.png

‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ