X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    A macie już widoczne brzuszki? :D

ja nie, mam bardzo mały.... I na razie 0,5 na plusie ale ostatnio też tak było i pewnie zniknie :P albo już nie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja chodzę prywatnie, i ostatnio dzidzia się wierciła i dopilnował by dobrze zajrzeć :) Więc myślę, że i tym razem znajdzie sposób :D

Mi ciśnienia nikt nie mierzył... Hah, ciekawe jakie mam :P

Mnie też dopadł pęcherz, ewidentnie ;/ męcze się ;/
    Mnie też nikt jeszcze nie mierzyl, tylko pewnego dnia jak były te drastyczne zmiany pogody to czulam się naprawdę fatalnie - głowa mi pękała, byłam słaba i nie miałam siły się podnieść i z ciekawości w aptece zmierzyłam i 165/100 i tak kilka razy mi się podnosiło do takiego poziomu, lekarz kazał wypoczywać i brać magnez i póki co się unormowało. Zależało mi, zeby to ustabilizować, bo pomijając fakt że jest to niebezpieczne dla dziecka to nie wyobrażałam sobie leżeć większość dnia, żadne plotki i seriale tego świata nie wypełnią takiego czasu :D
    P.S na kłopoty z pęcherzem zjedz żurawinkę albo herbatę żurawinową:)

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ja nie, mam bardzo mały.... I na razie 0,5 na plusie ale ostatnio też tak było i pewnie zniknie :P albo już nie.
    Wow, to jeszcze w normalnych ciuszkach śmigasz:) mnie wyskoczył brzuch w 12tc, myslę ze to dlatego że mam lożysko na przedniej ścianie i już mam naprawdę spory... :D już niedlugo będę się toczyć pewnie :D

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    A kiedy powiedzieli Ci płeć, na usg genetycznym czy jakos niedawno?
    Gratuluję córy:)
    Tak na prenatalnych w 13 tygodniu ale lekarz nieźle się nameczyl żeby zaczęła współpracować i też to na tym etapie nie jest pewne. Brzucha praktycznie zero może coś tam odstaje ale tłuszcz zakrywa

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja chodzę prywatnie, i ostatnio dzidzia się wierciła i dopilnował by dobrze zajrzeć :) Więc myślę, że i tym razem znajdzie sposób :D

Mi ciśnienia nikt nie mierzył... Hah, ciekawe jakie mam :P

Mnie też dopadł pęcherz, ewidentnie ;/ męcze się ;/
    A powinni mierzyć. Ja muszę przed każda wizyta meldowac się u położnej. Mierzy mi ciśnienie i wagę i wpisuje do moje karty ciąży

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    A powinni mierzyć. Ja muszę przed każda wizyta meldowac się u położnej. Mierzy mi ciśnienie i wagę i wpisuje do moje karty ciąży
    No dokładnie, ja zaważyłam że u mnie w przychodzi faktycznie ciężarne przed wizytą u gina meldują się u położnej, ale dopiero po 20tc ciązy chyba, nie mam pojęcia dlaczego tak jest. Także jak macie okazję, to od czasu do czasu warto kontrolnie zmierzyć ciśnienie.

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel - mi nie mierzono... Lekarz skapnął się na ostatniej wizycie - 2 tyg. temu... W rejestracji babki zajmują się ciężarnymi ale mną nigdy - może mało widoczna jestem :P Nie podoba mi się to bo płacę grubo za wizytę... MA najlepszy sprzęt i jest wychwalany... Ale to trochę przypał.

Co do ciuchów, to kupilam ciążowe spodnie, jeansy długie i szorty. Wygodniej mi, miewałam wzdęcia a brzuszek lekko idzie od dołu i mieszcze się ale nie jest wygodnie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny - powinnam się martwić tym że jeszcze nie czuję ruchów? Nie chcę wyjść na histeryczkę, ale z tego co czytałam to część z Was już czuje :)

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Spaceangel - mi nie mierzono... Lekarz skapnął się na ostatniej wizycie - 2 tyg. temu... W rejestracji babki zajmują się ciężarnymi ale mną nigdy - może mało widoczna jestem :P Nie podoba mi się to bo płacę grubo za wizytę... MA najlepszy sprzęt i jest wychwalany... Ale to trochę przypał.

Co do ciuchów, to kupilam ciążowe spodnie, jeansy długie i szorty. Wygodniej mi, miewałam wzdęcia a brzuszek lekko idzie od dołu i mieszcze się ale nie jest wygodnie.
    Jeansy te z materiałem na brzuch? Jeśli tak to też je mam i są genialne:)

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Jeansy te z materiałem na brzuch? Jeśli tak to też je mam i są genialne:)

Tak, te z pasem :)

A gdzie masz łożysko? Przednia, tylnia ściana? Ja mam na tylnej i dlatego szybko czułam, ale nie codziennie.

dZhdp1.png

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak, te z pasem :)

A gdzie masz łożysko? Przednia, tylnia ściana? Ja mam na tylnej i dlatego szybko czułam, ale nie codziennie.
    Przednia ściana, wysoko.

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Przednia ściana, wysoko.

Mówią, że koło 18 - 20 tygodnia, jeszcze czas :) ja byłam w szoku ale lekarz powiedział, że to to :P

dZhdp1.png

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mówią, że koło 18 - 20 tygodnia, jeszcze czas :) ja byłam w szoku ale lekarz powiedział, że to to :P
    Mam nadzieję, bo juz siedzę jak na szpilkach :D
    A jakie to uczucie? faktycznie jakby ktoś tam delikatni pukał od środka? Jej, to musi być niesamowite:) Często maleństwo daje o sobie znać?

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Mam nadzieję, bo juz siedzę jak na szpilkach :D
    A jakie to uczucie? faktycznie jakby ktoś tam delikatni pukał od środka? Jej, to musi być niesamowite:) Często maleństwo daje o sobie znać?
    Ja poczułam dwa razy... Najpierw 14+5 i drugiego dnia, nie byłam pewna czy to to... W 15+3 byłam u gina i on mnie wypytywał, wytłumaczyłam, że to takie... jakby skrobanie od środka to powiedział, że tak. I tak mnie wymęczył na wizycie, że na usg maluch "odpychał" usg, śmieszne to było ale po wizycie jakieś 3 h tak dał popalić mi... Że poczulam nawet na dłoni ruch. Byłam w mega szoku. I tak czułam do ostatniej niedzieli codziennie. Po weselu jak się wytańczyłam i 3 dni odchorowywałam tak dopiero wczoraj wieczorem coś czułam i dziś rano. Ogólnie rano i wieczorem czuje :P wczoraj nie spałam do 1 bo męczył mnie pęcherz i maluch jest blisko pęcherza.

dZhdp1.png

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja poczułam dwa razy... Najpierw 14+5 i drugiego dnia, nie byłam pewna czy to to... W 15+3 byłam u gina i on mnie wypytywał, wytłumaczyłam, że to takie... jakby skrobanie od środka to powiedział, że tak. I tak mnie wymęczył na wizycie, że na usg maluch "odpychał" usg, śmieszne to było ale po wizycie jakieś 3 h tak dał popalić mi... Że poczulam nawet na dłoni ruch. Byłam w mega szoku. I tak czułam do ostatniej niedzieli codziennie. Po weselu jak się wytańczyłam i 3 dni odchorowywałam tak dopiero wczoraj wieczorem coś czułam i dziś rano. Ogólnie rano i wieczorem czuje :P wczoraj nie spałam do 1 bo męczył mnie pęcherz i maluch jest blisko pęcherza.
    Niesamowicie się czyta takie rzeczy:) To musi być piękne. Wróżę Ci chłopaka, nie wiem czemu tak o tym pomyślałam jak przeczytałam Twojego ostatniego posta:)

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płeć poznałam w 15t3d ciąży. Miałam przeczucie, że będzie chłopiec no i jest. Mam nadzieję, że już się to nie zmieni :) Ruchów póki co nie czuję, bo łożysko mam na przedniej ścianie. A brzuszek rośnie :) Już nie da rady ukryć ciąży, choć odrabiam straty kilogramów z początku ciąży.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edf629be63be.jpg

Seli lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Niesamowicie się czyta takie rzeczy:) To musi być piękne. Wróżę Ci chłopaka, nie wiem czemu tak o tym pomyślałam jak przeczytałam Twojego ostatniego posta:)

Obśmiałam się :D wszyscy mi wróżą chłopaka :P Ja tam się ucieszę nie ważne co będzie :P może wtedy poszaleje na zakupach.

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! U mnie co wizytę mierzą ciśnienie i wagę.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Ja płeć poznałam w 15t3d ciąży. Miałam przeczucie, że będzie chłopiec no i jest. Mam nadzieję, że już się to nie zmieni :) Ruchów póki co nie czuję, bo łożysko mam na przedniej ścianie. A brzuszek rośnie :) Już nie da rady ukryć ciąży, choć odrabiam straty kilogramów z początku ciąży.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edf629be63be.jpg
    Ale piękny brzuszek:) mam podobny i też łozysko na przedniej ścianie, więc chyba w takim przypadku brzuszki szybciej się pokazują:) na kiedy masz termin?

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Obśmiałam się :D wszyscy mi wróżą chłopaka :P Ja tam się ucieszę nie ważne co będzie :P może wtedy poszaleje na zakupach.
    Ciekawe czy zgadliśmy:) ja tez już się nie mogę doczekać zakupów, a własnie czekamy aż poznamy płeć, nie mamy jeszcze praktycznie nic oprócz kilku ubranek które kupiłam, bo nie potrafiłam się powstrzymać :D

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ