STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
amazed87 wrote:A macie już widoczne brzuszki?
ja nie, mam bardzo mały.... I na razie 0,5 na plusie ale ostatnio też tak było i pewnie znikniealbo już nie.
-
Seli wrote:Ja chodzę prywatnie, i ostatnio dzidzia się wierciła i dopilnował by dobrze zajrzeć
Więc myślę, że i tym razem znajdzie sposób
Mi ciśnienia nikt nie mierzył... Hah, ciekawe jakie mam
Mnie też dopadł pęcherz, ewidentnie ;/ męcze się ;/
P.S na kłopoty z pęcherzem zjedz żurawinkę albo herbatę żurawinową -
Seli wrote:ja nie, mam bardzo mały.... I na razie 0,5 na plusie ale ostatnio też tak było i pewnie zniknie
albo już nie.
już niedlugo będę się toczyć pewnie
-
amazed87 wrote:A kiedy powiedzieli Ci płeć, na usg genetycznym czy jakos niedawno?
Gratuluję córy:)
11.2017 - aniołek 8tc
-
Seli wrote:Ja chodzę prywatnie, i ostatnio dzidzia się wierciła i dopilnował by dobrze zajrzeć
Więc myślę, że i tym razem znajdzie sposób
Mi ciśnienia nikt nie mierzył... Hah, ciekawe jakie mam
Mnie też dopadł pęcherz, ewidentnie ;/ męcze się ;/
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:A powinni mierzyć. Ja muszę przed każda wizyta meldowac się u położnej. Mierzy mi ciśnienie i wagę i wpisuje do moje karty ciąży
-
Spaceangel - mi nie mierzono... Lekarz skapnął się na ostatniej wizycie - 2 tyg. temu... W rejestracji babki zajmują się ciężarnymi ale mną nigdy - może mało widoczna jestem
Nie podoba mi się to bo płacę grubo za wizytę... MA najlepszy sprzęt i jest wychwalany... Ale to trochę przypał.
Co do ciuchów, to kupilam ciążowe spodnie, jeansy długie i szorty. Wygodniej mi, miewałam wzdęcia a brzuszek lekko idzie od dołu i mieszcze się ale nie jest wygodnie. -
Seli wrote:Spaceangel - mi nie mierzono... Lekarz skapnął się na ostatniej wizycie - 2 tyg. temu... W rejestracji babki zajmują się ciężarnymi ale mną nigdy - może mało widoczna jestem
Nie podoba mi się to bo płacę grubo za wizytę... MA najlepszy sprzęt i jest wychwalany... Ale to trochę przypał.
Co do ciuchów, to kupilam ciążowe spodnie, jeansy długie i szorty. Wygodniej mi, miewałam wzdęcia a brzuszek lekko idzie od dołu i mieszcze się ale nie jest wygodnie. -
amazed87 wrote:Jeansy te z materiałem na brzuch? Jeśli tak to też je mam i są genialne:)
Tak, te z pasem
A gdzie masz łożysko? Przednia, tylnia ściana? Ja mam na tylnej i dlatego szybko czułam, ale nie codziennie. -
amazed87 wrote:Przednia ściana, wysoko.
Mówią, że koło 18 - 20 tygodnia, jeszcze czasja byłam w szoku ale lekarz powiedział, że to to
-
Seli wrote:Mówią, że koło 18 - 20 tygodnia, jeszcze czas
ja byłam w szoku ale lekarz powiedział, że to to
A jakie to uczucie? faktycznie jakby ktoś tam delikatni pukał od środka? Jej, to musi być niesamowite:) Często maleństwo daje o sobie znać? -
amazed87 wrote:Mam nadzieję, bo juz siedzę jak na szpilkach
A jakie to uczucie? faktycznie jakby ktoś tam delikatni pukał od środka? Jej, to musi być niesamowite:) Często maleństwo daje o sobie znać?wczoraj nie spałam do 1 bo męczył mnie pęcherz i maluch jest blisko pęcherza.
-
Seli wrote:Ja poczułam dwa razy... Najpierw 14+5 i drugiego dnia, nie byłam pewna czy to to... W 15+3 byłam u gina i on mnie wypytywał, wytłumaczyłam, że to takie... jakby skrobanie od środka to powiedział, że tak. I tak mnie wymęczył na wizycie, że na usg maluch "odpychał" usg, śmieszne to było ale po wizycie jakieś 3 h tak dał popalić mi... Że poczulam nawet na dłoni ruch. Byłam w mega szoku. I tak czułam do ostatniej niedzieli codziennie. Po weselu jak się wytańczyłam i 3 dni odchorowywałam tak dopiero wczoraj wieczorem coś czułam i dziś rano. Ogólnie rano i wieczorem czuje
wczoraj nie spałam do 1 bo męczył mnie pęcherz i maluch jest blisko pęcherza.
-
Ja płeć poznałam w 15t3d ciąży. Miałam przeczucie, że będzie chłopiec no i jest. Mam nadzieję, że już się to nie zmieni
Ruchów póki co nie czuję, bo łożysko mam na przedniej ścianie. A brzuszek rośnie
Już nie da rady ukryć ciąży, choć odrabiam straty kilogramów z początku ciąży.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edf629be63be.jpgSeli lubi tę wiadomość
-
amazed87 wrote:Niesamowicie się czyta takie rzeczy:) To musi być piękne. Wróżę Ci chłopaka, nie wiem czemu tak o tym pomyślałam jak przeczytałam Twojego ostatniego posta:)
Obśmiałam sięwszyscy mi wróżą chłopaka
Ja tam się ucieszę nie ważne co będzie
może wtedy poszaleje na zakupach.
-
Paulina_2603 wrote:Ja płeć poznałam w 15t3d ciąży. Miałam przeczucie, że będzie chłopiec no i jest. Mam nadzieję, że już się to nie zmieni
Ruchów póki co nie czuję, bo łożysko mam na przedniej ścianie. A brzuszek rośnie
Już nie da rady ukryć ciąży, choć odrabiam straty kilogramów z początku ciąży.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edf629be63be.jpgna kiedy masz termin?
-
Seli wrote:Obśmiałam się
wszyscy mi wróżą chłopaka
Ja tam się ucieszę nie ważne co będzie
może wtedy poszaleje na zakupach.