X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    A macie już widoczne brzuszki? :D

ja nie, mam bardzo mały.... I na razie 0,5 na plusie ale ostatnio też tak było i pewnie zniknie :P albo już nie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja chodzę prywatnie, i ostatnio dzidzia się wierciła i dopilnował by dobrze zajrzeć :) Więc myślę, że i tym razem znajdzie sposób :D

Mi ciśnienia nikt nie mierzył... Hah, ciekawe jakie mam :P

Mnie też dopadł pęcherz, ewidentnie ;/ męcze się ;/
    Mnie też nikt jeszcze nie mierzyl, tylko pewnego dnia jak były te drastyczne zmiany pogody to czulam się naprawdę fatalnie - głowa mi pękała, byłam słaba i nie miałam siły się podnieść i z ciekawości w aptece zmierzyłam i 165/100 i tak kilka razy mi się podnosiło do takiego poziomu, lekarz kazał wypoczywać i brać magnez i póki co się unormowało. Zależało mi, zeby to ustabilizować, bo pomijając fakt że jest to niebezpieczne dla dziecka to nie wyobrażałam sobie leżeć większość dnia, żadne plotki i seriale tego świata nie wypełnią takiego czasu :D
    P.S na kłopoty z pęcherzem zjedz żurawinkę albo herbatę żurawinową:)

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ja nie, mam bardzo mały.... I na razie 0,5 na plusie ale ostatnio też tak było i pewnie zniknie :P albo już nie.
    Wow, to jeszcze w normalnych ciuszkach śmigasz:) mnie wyskoczył brzuch w 12tc, myslę ze to dlatego że mam lożysko na przedniej ścianie i już mam naprawdę spory... :D już niedlugo będę się toczyć pewnie :D

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    A kiedy powiedzieli Ci płeć, na usg genetycznym czy jakos niedawno?
    Gratuluję córy:)
    Tak na prenatalnych w 13 tygodniu ale lekarz nieźle się nameczyl żeby zaczęła współpracować i też to na tym etapie nie jest pewne. Brzucha praktycznie zero może coś tam odstaje ale tłuszcz zakrywa

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja chodzę prywatnie, i ostatnio dzidzia się wierciła i dopilnował by dobrze zajrzeć :) Więc myślę, że i tym razem znajdzie sposób :D

Mi ciśnienia nikt nie mierzył... Hah, ciekawe jakie mam :P

Mnie też dopadł pęcherz, ewidentnie ;/ męcze się ;/
    A powinni mierzyć. Ja muszę przed każda wizyta meldowac się u położnej. Mierzy mi ciśnienie i wagę i wpisuje do moje karty ciąży

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    A powinni mierzyć. Ja muszę przed każda wizyta meldowac się u położnej. Mierzy mi ciśnienie i wagę i wpisuje do moje karty ciąży
    No dokładnie, ja zaważyłam że u mnie w przychodzi faktycznie ciężarne przed wizytą u gina meldują się u położnej, ale dopiero po 20tc ciązy chyba, nie mam pojęcia dlaczego tak jest. Także jak macie okazję, to od czasu do czasu warto kontrolnie zmierzyć ciśnienie.

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel - mi nie mierzono... Lekarz skapnął się na ostatniej wizycie - 2 tyg. temu... W rejestracji babki zajmują się ciężarnymi ale mną nigdy - może mało widoczna jestem :P Nie podoba mi się to bo płacę grubo za wizytę... MA najlepszy sprzęt i jest wychwalany... Ale to trochę przypał.

Co do ciuchów, to kupilam ciążowe spodnie, jeansy długie i szorty. Wygodniej mi, miewałam wzdęcia a brzuszek lekko idzie od dołu i mieszcze się ale nie jest wygodnie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny - powinnam się martwić tym że jeszcze nie czuję ruchów? Nie chcę wyjść na histeryczkę, ale z tego co czytałam to część z Was już czuje :)

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Spaceangel - mi nie mierzono... Lekarz skapnął się na ostatniej wizycie - 2 tyg. temu... W rejestracji babki zajmują się ciężarnymi ale mną nigdy - może mało widoczna jestem :P Nie podoba mi się to bo płacę grubo za wizytę... MA najlepszy sprzęt i jest wychwalany... Ale to trochę przypał.

Co do ciuchów, to kupilam ciążowe spodnie, jeansy długie i szorty. Wygodniej mi, miewałam wzdęcia a brzuszek lekko idzie od dołu i mieszcze się ale nie jest wygodnie.
    Jeansy te z materiałem na brzuch? Jeśli tak to też je mam i są genialne:)

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Jeansy te z materiałem na brzuch? Jeśli tak to też je mam i są genialne:)

Tak, te z pasem :)

A gdzie masz łożysko? Przednia, tylnia ściana? Ja mam na tylnej i dlatego szybko czułam, ale nie codziennie.

dZhdp1.png

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak, te z pasem :)

A gdzie masz łożysko? Przednia, tylnia ściana? Ja mam na tylnej i dlatego szybko czułam, ale nie codziennie.
    Przednia ściana, wysoko.

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Przednia ściana, wysoko.

Mówią, że koło 18 - 20 tygodnia, jeszcze czas :) ja byłam w szoku ale lekarz powiedział, że to to :P

dZhdp1.png

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mówią, że koło 18 - 20 tygodnia, jeszcze czas :) ja byłam w szoku ale lekarz powiedział, że to to :P
    Mam nadzieję, bo juz siedzę jak na szpilkach :D
    A jakie to uczucie? faktycznie jakby ktoś tam delikatni pukał od środka? Jej, to musi być niesamowite:) Często maleństwo daje o sobie znać?

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Mam nadzieję, bo juz siedzę jak na szpilkach :D
    A jakie to uczucie? faktycznie jakby ktoś tam delikatni pukał od środka? Jej, to musi być niesamowite:) Często maleństwo daje o sobie znać?
    Ja poczułam dwa razy... Najpierw 14+5 i drugiego dnia, nie byłam pewna czy to to... W 15+3 byłam u gina i on mnie wypytywał, wytłumaczyłam, że to takie... jakby skrobanie od środka to powiedział, że tak. I tak mnie wymęczył na wizycie, że na usg maluch "odpychał" usg, śmieszne to było ale po wizycie jakieś 3 h tak dał popalić mi... Że poczulam nawet na dłoni ruch. Byłam w mega szoku. I tak czułam do ostatniej niedzieli codziennie. Po weselu jak się wytańczyłam i 3 dni odchorowywałam tak dopiero wczoraj wieczorem coś czułam i dziś rano. Ogólnie rano i wieczorem czuje :P wczoraj nie spałam do 1 bo męczył mnie pęcherz i maluch jest blisko pęcherza.

dZhdp1.png

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja poczułam dwa razy... Najpierw 14+5 i drugiego dnia, nie byłam pewna czy to to... W 15+3 byłam u gina i on mnie wypytywał, wytłumaczyłam, że to takie... jakby skrobanie od środka to powiedział, że tak. I tak mnie wymęczył na wizycie, że na usg maluch "odpychał" usg, śmieszne to było ale po wizycie jakieś 3 h tak dał popalić mi... Że poczulam nawet na dłoni ruch. Byłam w mega szoku. I tak czułam do ostatniej niedzieli codziennie. Po weselu jak się wytańczyłam i 3 dni odchorowywałam tak dopiero wczoraj wieczorem coś czułam i dziś rano. Ogólnie rano i wieczorem czuje :P wczoraj nie spałam do 1 bo męczył mnie pęcherz i maluch jest blisko pęcherza.
    Niesamowicie się czyta takie rzeczy:) To musi być piękne. Wróżę Ci chłopaka, nie wiem czemu tak o tym pomyślałam jak przeczytałam Twojego ostatniego posta:)

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płeć poznałam w 15t3d ciąży. Miałam przeczucie, że będzie chłopiec no i jest. Mam nadzieję, że już się to nie zmieni :) Ruchów póki co nie czuję, bo łożysko mam na przedniej ścianie. A brzuszek rośnie :) Już nie da rady ukryć ciąży, choć odrabiam straty kilogramów z początku ciąży.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edf629be63be.jpg

Seli lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Niesamowicie się czyta takie rzeczy:) To musi być piękne. Wróżę Ci chłopaka, nie wiem czemu tak o tym pomyślałam jak przeczytałam Twojego ostatniego posta:)

Obśmiałam się :D wszyscy mi wróżą chłopaka :P Ja tam się ucieszę nie ważne co będzie :P może wtedy poszaleje na zakupach.

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! U mnie co wizytę mierzą ciśnienie i wagę.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Ja płeć poznałam w 15t3d ciąży. Miałam przeczucie, że będzie chłopiec no i jest. Mam nadzieję, że już się to nie zmieni :) Ruchów póki co nie czuję, bo łożysko mam na przedniej ścianie. A brzuszek rośnie :) Już nie da rady ukryć ciąży, choć odrabiam straty kilogramów z początku ciąży.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edf629be63be.jpg
    Ale piękny brzuszek:) mam podobny i też łozysko na przedniej ścianie, więc chyba w takim przypadku brzuszki szybciej się pokazują:) na kiedy masz termin?

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Obśmiałam się :D wszyscy mi wróżą chłopaka :P Ja tam się ucieszę nie ważne co będzie :P może wtedy poszaleje na zakupach.
    Ciekawe czy zgadliśmy:) ja tez już się nie mogę doczekać zakupów, a własnie czekamy aż poznamy płeć, nie mamy jeszcze praktycznie nic oprócz kilku ubranek które kupiłam, bo nie potrafiłam się powstrzymać :D

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ