STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
amazed87 wrote:Hej MonaLiza:) tak, to mój rocznik. Ano widzisz my jak widzimy się codziennie to nie widzimy aż tak bardzo jak nam rosną
Pewniej Twojej sąsiadce się w pierwszej chwili głupio zrobiło i pomyślała, ze po prostu zjadłaś większą kolację
sąsiadka powiedziała że gratuluję brzuszka ale pewnie chwilowo jej się głupio zrobilo
I wtedy ja się zdziwiłam że to właśnie już wygląda jak ciąża A nie jak jakieś przytycie zwykłe. Oprócz brzucha ciągle mnie piersi bolą i brzuch i całkiem się czuje w ciąży. Mam nadzieję że w środę poznam płeć. Już bym chciała kupować coś więcej bo mam na razie 4 duperele. A jakoś płeć jednak pozwoli iść w jakaś konkretna stronę mimo że nie chce kupować typowo różowych czy niebieskich rzeczy. U nas we wrześniu są targi "Mata tatą i dziecko " tam mam zamiar się natchnac bądź oblowic
-
spaceangel wrote:Mi kilka dni temu też wyszedł mocz w normie. Lekarz mówił że to się zmienia nawet z godziny na godzinę więc reguły nie ma
No mi wynik nie do konca dobry wyszedl z moczy, Wymaz z bakteriami (chodzi o czystosc pochwy) wyszedl ok. Czuje pecherz ale acerolla w syropie i cieple skarpety i od razu lepiej
Co do smakow... To mam smaka na lemoniade i pije wiecej wody z cytryna niz zawsze ;p a przed ciaza uwielbialam slodycze, teraz moga nie istniec. Jem tez wiecej warzyw. Odrzucalo mnie od pizzy ale ostatnio juz jem
Nadaje z lozka, zaraz ide kawke zrobie. Maz spi, kot do nas sie wtulili malenstwo sie wita z rana. Lubie ten moment rano i wieczorem. Lubie pomasowac palcem brzuch i czuc jak "odpowiada"
No i tak wyglądam w 17+4lepiej niż przed ciążą!! hahaha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ebcce98d916.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 08:36
-
Ja się zastanawiam czy mnie "wywali" ale z drugiej strony... nie wiem czy aż tak duży będzie, choć zawsze myślałam, że będę jak wieloryb
-
MonaLiza wrote:Ja jestem rocznik 86
sąsiadka powiedziała że gratuluję brzuszka ale pewnie chwilowo jej się głupio zrobilo
I wtedy ja się zdziwiłam że to właśnie już wygląda jak ciąża A nie jak jakieś przytycie zwykłe. Oprócz brzucha ciągle mnie piersi bolą i brzuch i całkiem się czuje w ciąży. Mam nadzieję że w środę poznam płeć. Już bym chciała kupować coś więcej bo mam na razie 4 duperele. A jakoś płeć jednak pozwoli iść w jakaś konkretna stronę mimo że nie chce kupować typowo różowych czy niebieskich rzeczy. U nas we wrześniu są targi "Mata tatą i dziecko " tam mam zamiar się natchnac bądź oblowic
No pewnie w głowie Twojej sąsiadki przez chwilę sporo się działoU nas te zastój z zakupami do momentu poznania płci, chociaż ja już stoję na starcie od pojawienia się 2 kresek na teście
jestem strasznie niecierpliwa i całe szczęście że narzeczony nie jest w gorącej wodzie kąpany to się trochę uzupełniamy:)
To niewielka różnica wieku między nami, pewnie mniejsza niż myślimy, bo ja z lutego a Ty kiedy masz urodzinki?
To też Twój pierwszy dzidziuś czy już bedziesz miała trzódkę? -
8485 wrote:To jest moja kolejna ciaza i w zadnej na tym.etapie nie mialam takiego wielkiego
Podobno w kolejnych ciążach szybciej widać, no i co ciąża to inaczej -
Seli wrote:No mi wynik nie do konca dobry wyszedl z moczy, Wymaz z bakteriami (chodzi o czystosc pochwy) wyszedl ok. Czuje pecherz ale acerolla w syropie i cieple skarpety i od razu lepiej
Co do smakow... To mam smaka na lemoniade i pije wiecej wody z cytryna niz zawsze ;p a przed ciaza uwielbialam slodycze, teraz moga nie istniec. Jem tez wiecej warzyw. Odrzucalo mnie od pizzy ale ostatnio juz jem
Nadaje z lozka, zaraz ide kawke zrobie. Maz spi, kot do nas sie wtulili malenstwo sie wita z rana. Lubie ten moment rano i wieczorem. Lubie pomasowac palcem brzuch i czuc jak "odpowiada"
No i tak wyglądam w 17+4lepiej niż przed ciążą!! hahaha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ebcce98d916.jpg
Pewnie jak wszystkie wrzucimy swoje brzuszki w 9 miesiącu to będziemy podobnie wyglądały podobnie:) -
amazed87 wrote:Delikatne wypuklenie widać, ale pewnie w koszulce jeszcze nic się nie odznacza:) super:) u każdej brzuszek rośnie w swoim tempie i wiele czynników ma na to wpływ, najważniejsze to żeby dziecko sobie tam uwiło bezpieczne gniazdko a reszta będzie ok:)
Pewnie jak wszystkie wrzucimy swoje brzuszki w 9 miesiącu to będziemy podobnie wyglądały podobnie:)
Czy ja wiem... Są mniejsze brzuszki i większejest lekkie wypuklenie, totalnie nie widać w koszulce czy nawet w obcisłym ubraniu
No chyba, że zjem coś takiego, że mnie wezdnie... Ale to i przed ciążą bywało gorzej. Nawet potrafili mi ustąpić miejsca albo pytać "które to dziecko"
-
Seli wrote:Czy ja wiem... Są mniejsze brzuszki i większe
jest lekkie wypuklenie, totalnie nie widać w koszulce czy nawet w obcisłym ubraniu
No chyba, że zjem coś takiego, że mnie wezdnie... Ale to i przed ciążą bywało gorzej. Nawet potrafili mi ustąpić miejsca albo pytać "które to dziecko"
-
No ja czuje się piękniejsza, seksowniejsza w ciąży
bo brzucha nie mam ciągle napompowanego, tak to często zatrzymywała się woda, puchłam albo miałam wzdęcia. A teraz? Cycki pełne, większe, jędrne, figura jak za czasów liceum
Mąż zachwycony hehe
amazed87 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam pytanie jak Wy liczycie tygodnie ciąży? Trochę się pogubiłam, bo mój lekarz liczy tydzień który mi leci - czyli jak dzisiaj mam 15t3d to liczy 16 tydzień, a znowu na usg często jak chodzę do innego to on to liczy jako 15 i tak się zastanawiam jak podawać jak mnie ktoś zapyta?
-
Bo lekarze podają ten który jest czyli jak ja mam 17 to 17 a mówi się, że niby już to 18
-
amazed87 wrote:Dziewczyny, mam pytanie jak Wy liczycie tygodnie ciąży? Trochę się pogubiłam, bo mój lekarz liczy tydzień który mi leci - czyli jak dzisiaj mam 15t3d to liczy 16 tydzień, a znowu na usg często jak chodzę do innego to on to liczy jako 15 i tak się zastanawiam jak podawać jak mnie ktoś zapyta?
-
Marin wrote:Paulina2603, a masz jakieś kg na +? Czujesz już ruchy? Idziemy podobnie, ja termin z om mam na 31. Oczywiście wszyscy mnie pocieszają że pierwsza ciąża jest przeważnie przenoszona.
Dzidziuś sam zdecyduję
-
Dzięki za pomoc:)
Paulina_2603 mam tak samo umiejscowione łożysko i mi gin powiedział, że mogę zacząć czuć nawet po 20tc i na początku może to być tak delikatne, że pomylę np z ruchami jelit. Aczkolwiek mam nadzieję, że tak nie będzie:) Mnie niestety nikt nie ważył, a do karty ciąży gin mi wpisał tak jak mu podałami do tej pory nadal jestem bez ważenia. A Ty tak schudłaś, bo wymiotowałaś czy apetyt Ci spadł na początku ciąży?
U mnie zero wymiotów i tylko trochę mdłości. -
Ja ważę się sama
przed ciążą też ważyłam się często bo był moment, że waga mi skakała dziwnie... nawet o 2kg w ciągu tygodnia w tył albo przód... No ale to wszystko puchnięcie i woda
-
Seli wrote:Ja ważę się sama
przed ciążą też ważyłam się często bo był moment, że waga mi skakała dziwnie... nawet o 2kg w ciągu tygodnia w tył albo przód... No ale to wszystko puchnięcie i woda
-
amazed87 wrote:No pewnie w głowie Twojej sąsiadki przez chwilę sporo się działo
U nas te zastój z zakupami do momentu poznania płci, chociaż ja już stoję na starcie od pojawienia się 2 kresek na teście
jestem strasznie niecierpliwa i całe szczęście że narzeczony nie jest w gorącej wodzie kąpany to się trochę uzupełniamy:)
To niewielka różnica wieku między nami, pewnie mniejsza niż myślimy, bo ja z lutego a Ty kiedy masz urodzinki?
To też Twój pierwszy dzidziuś czy już bedziesz miała trzódkę? -
amazed87 wrote:Ja chyba też mam problem z zatrzymaniem wody w organizmie, będę musiała po porodzie coś z tym zrobić, chyba że samo mi minie. Jak z tym walczyłaś/walczysz? Ciekawe czy są jakieś sprawdzone domowe sposoby.
Ja piłam dużo wody z cytryną i miętą, czystka (jest na zatrzymanie wody w organiźmie), piłam też kiedyś drenafast. W ciąży nie kombinuje bo wiele rzeczy nie można, ale też nie puchnę tak, raz czy może dwa w ciąży spuchłam ale to i ciśnienie, pogoda miało na to wpływ u mnie. A wcześniej różne leki jakie przyjmowałam.