X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Hej MonaLiza:) tak, to mój rocznik. Ano widzisz my jak widzimy się codziennie to nie widzimy aż tak bardzo jak nam rosną:) Pewniej Twojej sąsiadce się w pierwszej chwili głupio zrobiło i pomyślała, ze po prostu zjadłaś większą kolację :D
    Ja jestem rocznik 86 :) sąsiadka powiedziała że gratuluję brzuszka ale pewnie chwilowo jej się głupio zrobilo :) I wtedy ja się zdziwiłam że to właśnie już wygląda jak ciąża A nie jak jakieś przytycie zwykłe. Oprócz brzucha ciągle mnie piersi bolą i brzuch i całkiem się czuje w ciąży. Mam nadzieję że w środę poznam płeć. Już bym chciała kupować coś więcej bo mam na razie 4 duperele. A jakoś płeć jednak pozwoli iść w jakaś konkretna stronę mimo że nie chce kupować typowo różowych czy niebieskich rzeczy. U nas we wrześniu są targi "Mata tatą i dziecko " tam mam zamiar się natchnac bądź oblowic :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Mi kilka dni temu też wyszedł mocz w normie. Lekarz mówił że to się zmienia nawet z godziny na godzinę więc reguły nie ma

No mi wynik nie do konca dobry wyszedl z moczy, Wymaz z bakteriami (chodzi o czystosc pochwy) wyszedl ok. Czuje pecherz ale acerolla w syropie i cieple skarpety i od razu lepiej ;)

Co do smakow... To mam smaka na lemoniade i pije wiecej wody z cytryna niz zawsze ;p a przed ciaza uwielbialam slodycze, teraz moga nie istniec. Jem tez wiecej warzyw. Odrzucalo mnie od pizzy ale ostatnio juz jem ;)

Nadaje z lozka, zaraz ide kawke zrobie. Maz spi, kot do nas sie wtulil ;) i malenstwo sie wita z rana. Lubie ten moment rano i wieczorem. Lubie pomasowac palcem brzuch i czuc jak "odpowiada" :)

No i tak wyglądam w 17+4 :D lepiej niż przed ciążą!! hahaha

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ebcce98d916.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 08:36

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie brzuch duzy jak tak dalej bedzie rósł to bede miala wielkiego jak slon

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam czy mnie "wywali" ale z drugiej strony... nie wiem czy aż tak duży będzie, choć zawsze myślałam, że będę jak wieloryb :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• 8485 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest moja kolejna ciaza i w zadnej na tym.etapie nie mialam takiego wielkiego

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • amazed87 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja jestem rocznik 86 :) sąsiadka powiedziała że gratuluję brzuszka ale pewnie chwilowo jej się głupio zrobilo :) I wtedy ja się zdziwiłam że to właśnie już wygląda jak ciąża A nie jak jakieś przytycie zwykłe. Oprócz brzucha ciągle mnie piersi bolą i brzuch i całkiem się czuje w ciąży. Mam nadzieję że w środę poznam płeć. Już bym chciała kupować coś więcej bo mam na razie 4 duperele. A jakoś płeć jednak pozwoli iść w jakaś konkretna stronę mimo że nie chce kupować typowo różowych czy niebieskich rzeczy. U nas we wrześniu są targi "Mata tatą i dziecko " tam mam zamiar się natchnac bądź oblowic :)

No pewnie w głowie Twojej sąsiadki przez chwilę sporo się działo :D U nas te zastój z zakupami do momentu poznania płci, chociaż ja już stoję na starcie od pojawienia się 2 kresek na teście :D jestem strasznie niecierpliwa i całe szczęście że narzeczony nie jest w gorącej wodzie kąpany to się trochę uzupełniamy:)
    To niewielka różnica wieku między nami, pewnie mniejsza niż myślimy, bo ja z lutego a Ty kiedy masz urodzinki?
    To też Twój pierwszy dzidziuś czy już bedziesz miała trzódkę?:)

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    To jest moja kolejna ciaza i w zadnej na tym.etapie nie mialam takiego wielkiego

Podobno w kolejnych ciążach szybciej widać, no i co ciąża to inaczej ;)

dZhdp1.png

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No mi wynik nie do konca dobry wyszedl z moczy, Wymaz z bakteriami (chodzi o czystosc pochwy) wyszedl ok. Czuje pecherz ale acerolla w syropie i cieple skarpety i od razu lepiej ;)

Co do smakow... To mam smaka na lemoniade i pije wiecej wody z cytryna niz zawsze ;p a przed ciaza uwielbialam slodycze, teraz moga nie istniec. Jem tez wiecej warzyw. Odrzucalo mnie od pizzy ale ostatnio juz jem ;)

Nadaje z lozka, zaraz ide kawke zrobie. Maz spi, kot do nas sie wtulil ;) i malenstwo sie wita z rana. Lubie ten moment rano i wieczorem. Lubie pomasowac palcem brzuch i czuc jak "odpowiada" :)

No i tak wyglądam w 17+4 :D lepiej niż przed ciążą!! hahaha

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ebcce98d916.jpg
    Delikatne wypuklenie widać, ale pewnie w koszulce jeszcze nic się nie odznacza:) super:) u każdej brzuszek rośnie w swoim tempie i wiele czynników ma na to wpływ, najważniejsze to żeby dziecko sobie tam uwiło bezpieczne gniazdko a reszta będzie ok:)
    Pewnie jak wszystkie wrzucimy swoje brzuszki w 9 miesiącu to będziemy podobnie wyglądały podobnie:)

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Delikatne wypuklenie widać, ale pewnie w koszulce jeszcze nic się nie odznacza:) super:) u każdej brzuszek rośnie w swoim tempie i wiele czynników ma na to wpływ, najważniejsze to żeby dziecko sobie tam uwiło bezpieczne gniazdko a reszta będzie ok:)
    Pewnie jak wszystkie wrzucimy swoje brzuszki w 9 miesiącu to będziemy podobnie wyglądały podobnie:)

Czy ja wiem... Są mniejsze brzuszki i większe :) jest lekkie wypuklenie, totalnie nie widać w koszulce czy nawet w obcisłym ubraniu :P No chyba, że zjem coś takiego, że mnie wezdnie... Ale to i przed ciążą bywało gorzej. Nawet potrafili mi ustąpić miejsca albo pytać "które to dziecko" :D

dZhdp1.png

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Czy ja wiem... Są mniejsze brzuszki i większe :) jest lekkie wypuklenie, totalnie nie widać w koszulce czy nawet w obcisłym ubraniu :P No chyba, że zjem coś takiego, że mnie wezdnie... Ale to i przed ciążą bywało gorzej. Nawet potrafili mi ustąpić miejsca albo pytać "które to dziecko" :D
    No coś Ty hahaha, ale wiesz że masz rację bo moja dobra znajoma po porodzie ma lepszą figurę niż przed:D Nic tylko mieć dzieci! Zresztą w ciąży też wyglądała cudownie - kolorki na twarzy, w ogóle nie musiała się malować bo wyglądała pięknie! I ma synka, ciekawe czy u Ciebie też się z plcią sprawdzi:)

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja czuje się piękniejsza, seksowniejsza w ciąży :P bo brzucha nie mam ciągle napompowanego, tak to często zatrzymywała się woda, puchłam albo miałam wzdęcia. A teraz? Cycki pełne, większe, jędrne, figura jak za czasów liceum :) Mąż zachwycony hehe :D

amazed87 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie jak Wy liczycie tygodnie ciąży? Trochę się pogubiłam, bo mój lekarz liczy tydzień który mi leci - czyli jak dzisiaj mam 15t3d to liczy 16 tydzień, a znowu na usg często jak chodzę do innego to on to liczy jako 15 i tak się zastanawiam jak podawać jak mnie ktoś zapyta?

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo lekarze podają ten który jest czyli jak ja mam 17 to 17 a mówi się, że niby już to 18 :P

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie jak Wy liczycie tygodnie ciąży? Trochę się pogubiłam, bo mój lekarz liczy tydzień który mi leci - czyli jak dzisiaj mam 15t3d to liczy 16 tydzień, a znowu na usg często jak chodzę do innego to on to liczy jako 15 i tak się zastanawiam jak podawać jak mnie ktoś zapyta?
    Zawsze podaje się skończony tydzień. Masz skończonych 15 tygodni ciąży :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Paulina2603, a masz jakieś kg na +? Czujesz już ruchy? Idziemy podobnie, ja termin z om mam na 31. Oczywiście wszyscy mnie pocieszają że pierwsza ciąża jest przeważnie przenoszona.
    Na początku ciąży schudłam prawie 3 kg. Teraz może odrobilam kilogram, więc praktycznie jeszcze 2 na minusie. Ruchów jeszcze nie czuję. Mam łożysko na przedniej ścianie więc poczekam pewnie jeszcze ze dwa tygodnie. Już nie mogę się doczekać. A co do terminu, to jednak chciałabym przenosić do stycznia. Ale chcieć to ja sobie mogę ;) Dzidziuś sam zdecyduję ;)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • amazed87 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomoc:)
    Paulina_2603 mam tak samo umiejscowione łożysko i mi gin powiedział, że mogę zacząć czuć nawet po 20tc i na początku może to być tak delikatne, że pomylę np z ruchami jelit. Aczkolwiek mam nadzieję, że tak nie będzie:) Mnie niestety nikt nie ważył, a do karty ciąży gin mi wpisał tak jak mu podałam :/ i do tej pory nadal jestem bez ważenia. A Ty tak schudłaś, bo wymiotowałaś czy apetyt Ci spadł na początku ciąży?
    U mnie zero wymiotów i tylko trochę mdłości.

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważę się sama :P przed ciążą też ważyłam się często bo był moment, że waga mi skakała dziwnie... nawet o 2kg w ciągu tygodnia w tył albo przód... No ale to wszystko puchnięcie i woda :(

dZhdp1.png

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja ważę się sama :P przed ciążą też ważyłam się często bo był moment, że waga mi skakała dziwnie... nawet o 2kg w ciągu tygodnia w tył albo przód... No ale to wszystko puchnięcie i woda :(
    Ja chyba też mam problem z zatrzymaniem wody w organizmie, będę musiała po porodzie coś z tym zrobić, chyba że samo mi minie. Jak z tym walczyłaś/walczysz? Ciekawe czy są jakieś sprawdzone domowe sposoby.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    No pewnie w głowie Twojej sąsiadki przez chwilę sporo się działo :D U nas te zastój z zakupami do momentu poznania płci, chociaż ja już stoję na starcie od pojawienia się 2 kresek na teście :D jestem strasznie niecierpliwa i całe szczęście że narzeczony nie jest w gorącej wodzie kąpany to się trochę uzupełniamy:)
    To niewielka różnica wieku między nami, pewnie mniejsza niż myślimy, bo ja z lutego a Ty kiedy masz urodzinki?
    To też Twój pierwszy dzidziuś czy już bedziesz miała trzódkę?:)
    Ja też jestem z lutego, dokładnie 10:) To moje pierwsze dziecko ale trzecią ciąża. Dwie poprzednie niestety poronilam. Teraz będzie tylko dobrze !

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Ja chyba też mam problem z zatrzymaniem wody w organizmie, będę musiała po porodzie coś z tym zrobić, chyba że samo mi minie. Jak z tym walczyłaś/walczysz? Ciekawe czy są jakieś sprawdzone domowe sposoby.

Ja piłam dużo wody z cytryną i miętą, czystka (jest na zatrzymanie wody w organiźmie), piłam też kiedyś drenafast. W ciąży nie kombinuje bo wiele rzeczy nie można, ale też nie puchnę tak, raz czy może dwa w ciąży spuchłam ale to i ciśnienie, pogoda miało na to wpływ u mnie. A wcześniej różne leki jakie przyjmowałam.

dZhdp1.png

‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ