X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub,super! Gratuluję i trzymam kciuki! Teraz będzie już wszystko w porządku :) Rośnijcie zdrowo :)

Rub45 lubi tę wiadomość

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Wlasnie zamowilam detektor tetna :D bede spokojniejsza , jak wroce do uk , jak bede mogla sluchac jak bije serduszko :)

No własnie pamiętałam ze ty tez z UK jak ty dajesz rade z ta służba zdrowia tutaj. Juz pewnie po pierwszym usg jesteś miałaś juz połówkowe w UK to znaczy chyba jeszcze nie bo oni tak jakoś koło 20tc robia to jeszcze pewnie ci nie wyznaczyli? Trzymam kciuki za twoją cierpliwość do nich

Dziewczyny bardzo dziękuję i moze teraz bede czasami zaglądała do was bo wcześniej to tak troche kiepsko mi było z samopoczuciem
    Jecze raz pozdrawiam was wszystkie i dziękuję za pamięć...
    Ps dam znać w sierpniu jak poszła mi pierwsza wizyta i co tam na usg wypatrzyli powinnam sie pojawić po 15-tym z wieściami

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też kusi detektor ale nieee.. Mam dużo tłuszczu na brzuchu jak nie znajdę tętna to nie będę mogła spać a już i tak mój poziom zmartwień przekracza rozsądek :D dzisiaj znów nieco twardnieje mi brzuch dużo pije i odpoczywam

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Mnie też kusi detektor ale nieee.. Mam dużo tłuszczu na brzuchu jak nie znajdę tętna to nie będę mogła spać a już i tak mój poziom zmartwień przekracza rozsądek :D dzisiaj znów nieco twardnieje mi brzuch dużo pije i odpoczywam

A pijesz moze zurawine albo accerole? Ja pije, cieple skarpety na noc i jest duzo lepiej. Do tego podjadam sliwki i wrocilo wszystko do normy. Juz mi nie twardnieje tak brzuch i wrocily silniejsze i czestrze ruchy ;D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę sobie kupić żurawinę ja ledwo daje radę w koszulce w nocy tak gorąco jest. ale wczoraj nawet spodnie założyłam hehe. wzięłam urofuraginum wyczytałam że można w drugim trymestrze. mam nadzieję że jutro będzie lepiej

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    muszę sobie kupić żurawinę ja ledwo daje radę w koszulce w nocy tak gorąco jest. ale wczoraj nawet spodnie założyłam hehe. wzięłam urofuraginum wyczytałam że można w drugim trymestrze. mam nadzieję że jutro będzie lepiej

Oby ;) ja dokupilam ten syrop. Mi tez jest goraco ale jak zdejme skarpety na noc to sie przeziebie ;/ przerabialam to juz kiedys... Tak mam, ze przez stopy zaraz pecherz... ale jest duzo lepiej niz przedwczoraj czy wczoraj do poludnia.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj jest lepiej twardnienia są bardzo małe za to mam coś jak bóle miesiączkowe zwłaszcza jak się podnosze do tego mam mdłości. jak nie urok to sraczka :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • amazed87 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    dzisiaj jest lepiej twardnienia są bardzo małe za to mam coś jak bóle miesiączkowe zwłaszcza jak się podnosze do tego mam mdłości. jak nie urok to sraczka :)
    Też mam czasem bóle miesiaczkowe, co prawda rzadziej niż w 1 trymestrze, ale zdarzają się. Mam nadzieje, że na tym etapie to normalne:)

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam po weekendzie? ;)
    Ja o 10 wizytuje, zobaczymy co tam się dziś dowiem :D

katepr lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli kciuki :* Pewnie poznasz płeć :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta jest z tym zamiarem ;D no i taka przed wyjazdowa kontrolna ;) wczoraj rozmawialiśmy z mężem o dzieciu a temu się chyba nie podobało bo mocno się prężył w brzuchu :D mimo wszystko obstawiamy dziewczynkę, wbrew wszystkim :D ale syna tez chce. Szkoda, że to nie parka bliżniakow ;D

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie polecam detektora, u mnie nie znalazł tętna (tzn znalazł raz na kilka długich prób)- wiecie jaki stres?? pojechałam na IP a dziecko rozrabiało w najlepsze. schowałam głęboko w szafie i nie mam zamiaru używać. detektor Sonoline C.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    a ja nie polecam detektora, u mnie nie znalazł tętna (tzn znalazł raz na kilka długich prób)- wiecie jaki stres?? pojechałam na IP a dziecko rozrabiało w najlepsze. schowałam głęboko w szafie i nie mam zamiaru używać. detektor Sonoline C.
    z tego powodu właśnie nie kupuje :D Seli ja również obstawiam chłopca :D byle było zdrowe :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dlatego nie kupiłam detektora. Znając życie przez moje saldo nic by się nie udawało znaleźć. Więc nie potrzebny mi ten stres. Ale na pewno jak bym słyszała bicie serduszka to byłabym spokojna
    Jednak nie kupuje. Seli kciuki za wizyte. Ja mam w środę i też mam nadzieję poznać płeć :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze za godzinkę bedzie wszystko jasne ;D

Pogoda juz upalna, skwar makabryczny.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli obyś się dziś dowiedziała kto tam.mieszka :)

Seli lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pojadę szukać parasola albo namiotu na plażę. W sumie bez sensu że nie korzystam z plaży jak jest okazja.

Zośkaaa lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz chyba mozna, w koncu 18 tc prawie skonczony ;)

Ja musze kupic pareo, klapki i kapelusz... ale obawiam się, ze nie poszaleje bo na nasz wyjazd codziennie deszcz zapowiadaja...

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że przegrzanie wywołuje skurcze więc chyba bez różnicy który tydzień.Ale chyba nie ma co przesadzać i panikowac.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • amazed87 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli koniecznie daj znać jak u lekarza. Trzymam kciuki:)

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ