X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • amazed87 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja też jestem z lutego, dokładnie 10:) To moje pierwsze dziecko ale trzecią ciąża. Dwie poprzednie niestety poronilam. Teraz będzie tylko dobrze !
    Ojaa, ja z 14 lutego, ale super:) Będzie dobrze i koniec!

MonaLiza lubi tę wiadomość

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Dzięki za pomoc:)
    Paulina_2603 mam tak samo umiejscowione łożysko i mi gin powiedział, że mogę zacząć czuć nawet po 20tc i na początku może to być tak delikatne, że pomylę np z ruchami jelit. Aczkolwiek mam nadzieję, że tak nie będzie:) Mnie niestety nikt nie ważył, a do karty ciąży gin mi wpisał tak jak mu podałam :/ i do tej pory nadal jestem bez ważenia. A Ty tak schudłaś, bo wymiotowałaś czy apetyt Ci spadł na początku ciąży?
    U mnie zero wymiotów i tylko trochę mdłości.
    Nie wymiotowalam. W ogóle nie chciało mi się jeść. A jeszcze początkowo byłam na diecie cukrzycowej.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • amazed87 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja piłam dużo wody z cytryną i miętą, czystka (jest na zatrzymanie wody w organiźmie), piłam też kiedyś drenafast. W ciąży nie kombinuje bo wiele rzeczy nie można, ale też nie puchnę tak, raz czy może dwa w ciąży spuchłam ale to i ciśnienie, pogoda miało na to wpływ u mnie. A wcześniej różne leki jakie przyjmowałam.
    Sprobuję póki co wodę z cytryną i miętą:) Tak sobie ostatnio pomyślałam, ze chwała niebiosom, że nie będziemy rodzić w takie upały...

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amazed ja jestem z 13 lutego :D
    A czujesz,że woda Ci się zatrzymuje? Ja teraz jakoś z tym nie walczę... Ale też nie mam takiego problemu jak przed ciążą.
    Upały nie są fajne, ale nie wiem jak będzie zimą, nogi i tak puchną itp. moja mama dwa razy zimą rodziła :P mówi,że moim bratem to butów nie była wstanie założyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 11:42

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam być z 14 lutego ale się chyba doczekać już nie mogłam :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • amazed87 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super, wodniki to fajne znaki chociaż niektórzy biorą nas za dziwakow to ja wolę nazywac to indywidualizmem :D

MonaLiza lubi tę wiadomość

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Amazed ja jestem z 13 lutego :D
    A czujesz,że woda Ci się zatrzymuje? Ja teraz jakoś z tym nie walczę... Ale też nie mam takiego problemu jak przed ciążą.
    Upały nie są fajne, ale nie wiem jak będzie zimą, nogi i tak puchną itp. moja mama dwa razy zimą rodziła :P mówi,że moim bratem to butów nie była wstanie założyć.
    Tak, czasem mam problemy z puchnieciem i czuję się taką pełna, przed ciąża też tak miałam, ale teraz faktycznie mniej jest to upierdliwe.

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam nie wiem czy mnie pamiętacie tez miała byc styczniowa mama i troche tu pisałam ale niestety nie udało mi sie. Chciałam wam powiedzieć ze w lipcu ponownie zobaczyłam 2 kreseczki boje sie bardzo ale i ciesze chciałam żebyście wiedziały ze nie zaprzestałam starań mimo ze chyba jestem z was najstarsza. W Sierpniu jadę do PL to sobie wszytko sprawdzę i mam nadzieje ze tym razem bedzie juz wszytko ok. Ta ciaża wygląda inaczej testy wychodzą dobrze i nie mam żadnych plamień ani krwawień wiec jest nadzieja
    Powodzenia stycznióweczki widzę ze rośniecie pięknie az miło was podejrzeć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 13:03

MonaLiza, Paulina_2603, Ruddaa, OlinkaO, katepr, MaryAnn, Mila83, spaceangel, Jenny Wren, Zośkaaa, Maławina, An_ja, wisienka94 lubią tę wiadomość

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Dziewczyny witam nie wiem czy mnie pamiętacie tez miała byc styczniowa mama i troche tu pisałam ale niestety nie udało mi sie. Chciałam wam powiedzieć ze w lipcu ponownie zobaczyłam 2 kreseczki boje sie bardzo ale i ciesze chciałam żebyście wiedziały ze nie zaprzestałam starań mimo ze chyba jestem z was najstarsza. W Sierpniu jadę do PL to sobie wszytko sprawdzę i mam nadzieje ze tym razem bedzie juz wszytko ok. Ta ciaża wygląda to inaczej testy wychodzą dobrze i nie mam żadnych plamień ani krwawień wiec jest nadzieja
    Czesc:) ja jestem tu nowa i nie znam Twojej historii, ale dziewczyny przyjęły mnie jak swoją więc teraz się zadomawiam. Strasznie Ci współczuję ostatnich przejść, życzę Ci żeby obecną ciąża przebiegala bezproblemowo i łagodnie. Wpadaj do nas chwalić się brzuszkami:)

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Dziewczyny witam nie wiem czy mnie pamiętacie tez miała byc styczniowa mama i troche tu pisałam ale niestety nie udało mi sie. Chciałam wam powiedzieć ze w lipcu ponownie zobaczyłam 2 kreseczki boje sie bardzo ale i ciesze chciałam żebyście wiedziały ze nie zaprzestałam starań mimo ze chyba jestem z was najstarsza. W Sierpniu jadę do PL to sobie wszytko sprawdzę i mam nadzieje ze tym razem bedzie juz wszytko ok. Ta ciaża wygląda inaczej testy wychodzą dobrze i nie mam żadnych plamień ani krwawień wiec jest nadzieja

Hej!! Swietne wiesci!! Milo, ze o nas pamietalas i sie odezwalas ;) mam nadzieje, ze nas nadgonisz i dzidzia bedzie zdrowa i jeszcze da Ci popalic ;) trzymam kciuki i dawaj znac czasem co u Ciebiem

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Co za płodność super ! Będzie dobrze nie ma innej opcji. Gratuluję i trzymam kciuki.

A co do wodniaków to dla mnie wiadomo najlepszy znak :) Ale nasze dzidziusie będą koziorozcami.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • amazed87 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, chociaż ja mam termin na połowę stycznia, więc tak naprawdę różnie może być. To jest prawda, że pierwsze ciążę przeważnie są przenoszone?

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub super wieści :*

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestemz lutego tylko 20 :) i zmiana znakow zachodzi . czyli wronik rybka i taka jestem pomieszna ;)

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja siostra o rok mlodsza z 7 lutego , fajne te wodniki troche pokrecone ;) ale tak poztywnie

Seli, MonaLiza lubią tę wiadomość

nzjdskjowix3r3hl.png
  • cotton Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub,pewnie, ze Cie pamietamy!:) Super wieść , gratuluję i trzymam kciuki!

Amazed witaj:)

Spaceangel cieszę się, ze to jednak sprawa pęcherza i ze juz jest lepiej:)

Powiem Wam, ze zarówno w pierwszwj jak i w drugiej ciąży ciagle cos bylo nie tak z moimi wynikami z moczu, w osadzie non stop wychodzily bakterie. Od kilku miesiecy codziennie jem Zuravit i teraz kazde wyniki super. Więc pomaga:)

Co do tych koziorożcow naszych moze byc różnie, zalezy kiedy brzdace przyjda na świat. Tak jak moja córka- awansowała na strzelca;)

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zamowilam detektor tetna :D bede spokojniejsza , jak wroce do uk , jak bede mogla sluchac jak bije serduszko :)

nzjdskjowix3r3hl.png
  • cotton Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Wlasnie zamowilam detektor tetna :D bede spokojniejsza , jak wroce do uk , jak bede mogla sluchac jak bije serduszko :)

Super:) Angelsound ten zwykły czy jakis bardziej wypasiony?

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub super że się szybko udało! I fajnie że 9 nas pamiętałaś, powodzenia ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mama proponowała, że nawet mi kupi... Ale jakoś nie czuje potrzeby, staram się nie panikować :)

Rudda Ty miałaś jakąś wizytę w PL czy odwiedzasz rodzinę?

dZhdp1.png

‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ