X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy jutro jechać po łóżeczko i komodę ale jakoś tak... Poczekamy.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    My mieliśmy jutro jechać po łóżeczko i komodę ale jakoś tak... Poczekamy.
    Podziwiam za cierpliwość:) ale racja, czasu zostało jeszcze dużo, więc nie ma pośpiechu.

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Podziwiam za cierpliwość:) ale racja, czasu zostało jeszcze dużo, więc nie ma pośpiechu.

Ja chciałam już zadbać o pokój, ale... Przez to,że nie czułam ruchów i źle się czułam to jakieś takie złe myśli naszły i bałam się :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja chciałam już zadbać o pokój, ale... Przez to,że nie czułam ruchów i źle się czułam to jakieś takie złe myśli naszły i bałam się :P
    Rozumiem Cię doskonale, bo ja czasami żeby uspokoić natrętne myśli umawiam się gdzieś prywatnie na usg, bo do wizyty u gina jeszcze daleko a on i tak rzadko robi usg i jak mnie złapią jakieś złe przeczucia to nie potrafię ich odpędzić... Ale jesteśmy już w 2 trymestrze, wiec najgorsze minęło i teraz to już na pewno będzie dobrze!

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Rozumiem Cię doskonale, bo ja czasami żeby uspokoić natrętne myśli umawiam się gdzieś prywatnie na usg, bo do wizyty u gina jeszcze daleko a on i tak rzadko robi usg i jak mnie złapią jakieś złe przeczucia to nie potrafię ich odpędzić... Ale jesteśmy już w 2 trymestrze, wiec najgorsze minęło i teraz to już na pewno będzie dobrze!

Nie wiem, ja jakoś miałam wyrzuty, że chwile tańczyłam :P ale myślę,że to jelita do tego pęcherz i moje bolączki stąd się wzięły...

dZhdp1.png

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie wiem, ja jakoś miałam wyrzuty, że chwile tańczyłam :P ale myślę,że to jelita do tego pęcherz i moje bolączki stąd się wzięły...
    Myślę, że niepotrzebnie i jestem pewna że wszystko jest ok, a wręcz dzidziuś się cieszył że mama tańczy i się dobrze bawi:) W końcu ruch jest wskazany w ciąży. Ale wiem, że każda rzecz może wzbudzić nasze podejrzenia, bo jednak to pierwsza ciąza i na wszelki wypadek dmuchamy na siebie.
    Ja np miałam wesele przyjaciółki zaraz po tym jak zrobiłam test i wyszly dwie krechy, a nie chciałam jej tego dnia o tym informować, bo to był jej dzień i nie chciałam odwracać jej uwagi od tej wyjątkowej chwili, a w dodatku bylam świadkową, więc wyobraź sobie jak się nakombinowałam żeby nie pić :D a też sporo tańczyłam i nic się nie stało:)

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Myślę, że niepotrzebnie i jestem pewna że wszystko jest ok, a wręcz dzidziuś się cieszył że mama tańczy i się dobrze bawi:) W końcu ruch jest wskazany w ciąży. Ale wiem, że każda rzecz może wzbudzić nasze podejrzenia, bo jednak to pierwsza ciąza i na wszelki wypadek dmuchamy na siebie.
    Ja np miałam wesele przyjaciółki zaraz po tym jak zrobiłam test i wyszly dwie krechy, a nie chciałam jej tego dnia o tym informować, bo to był jej dzień i nie chciałam odwracać jej uwagi od tej wyjątkowej chwili, a w dodatku bylam świadkową, więc wyobraź sobie jak się nakombinowałam żeby nie pić :D a też sporo tańczyłam i nic się nie stało:)

Ale mnie bolał przeokropnie brzuch... robiłam przerwy itp. Wydeło mnie. W niedzielę musiałam ciągle leżeć bo chodzenie powodowało ból i twardnienie brzucha. W pierwszych tygodniach to ja nawet biegałam :P ale cóż...

Teraz mnie naparza pęcherz ;/ a maleństwo się odzywa i czuje jak jest blisko pęcherza co powoduje jeszcze większy ból...

dZhdp1.png

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ale mnie bolał przeokropnie brzuch... robiłam przerwy itp. Wydeło mnie. W niedzielę musiałam ciągle leżeć bo chodzenie powodowało ból i twardnienie brzucha. W pierwszych tygodniach to ja nawet biegałam :P ale cóż...

Teraz mnie naparza pęcherz ;/ a maleństwo się odzywa i czuje jak jest blisko pęcherza co powoduje jeszcze większy ból...
    O kurcze:( a mowiłaś o tym pęcherzu lekarzowi? Bo chyba nie będzie Cię tak bolało do porodu?

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    O kurcze:( a mowiłaś o tym pęcherzu lekarzowi? Bo chyba nie będzie Cię tak bolało do porodu?

Na ostatniej wizycie były wyniki słabe, czekam na wyniki z powtórki, teraz miałam wizytę w odstępie dwóch tygodni więc powiem mu, że się pogorszyło. Robił mi też wymaz na infekcję, nic nie wyszło, zobaczymy co z posiewu się pokaże... Ale zaczęło mnie boleć tak wczoraj dopiero mocno... A wcześniej to bywało chwilowe, więc pewnie się rozkręcało.

dZhdp1.png

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, na pewno bedzie wszystko ok tylko najgorzej ze tak Cię boli i się meczysz...:(

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, tylko to męczy :p ale nie jest to też taki super ciągły ból, najgorzej jest właśnie na wieczór, a i dziś skusilam się na arbuza - mega pyszny byl... no i dodatkowo wymęczyłam pęcherz :P

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Ale piękny brzuszek:) mam podobny i też łozysko na przedniej ścianie, więc chyba w takim przypadku brzuszki szybciej się pokazują:) na kiedy masz termin?
    Termin mam na 30 grudnia :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez co wizyta cisnienie mam mierzone i wage

amazed87 lubi tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No dokładnie, tylko to męczy :p ale nie jest to też taki super ciągły ból, najgorzej jest właśnie na wieczór, a i dziś skusilam się na arbuza - mega pyszny byl... no i dodatkowo wymęczyłam pęcherz :P
    Masz jakieś konkretne smaki czy jesz tak jak przed ciązą?:) U mnie żadnych dziwactw :D

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Termin mam na 30 grudnia :)
    Super, to jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to Sylwestra spędzicie już razem:) boisz się porodu?

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam amazed87. Czy 87 to Twój rocznik ?

Mi na każdej wizycie mierzą ciśnienie i ważą. Co do brzuszka mam już spory wydaje mi się. Ostatnio nawet sąsiadka mi pogratulowala A ja się zdziwiłam i zapytałam : czego ? :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:

Mi na każdej wizycie mierzą ciśnienie i ważą. Co do brzuszka mam już spory wydaje mi się. Ostatnio nawet sąsiadka mi pogratulowala A ja się zdziwiłam i zapytałam : czego ? :)
    Hej MonaLiza:) tak, to mój rocznik. Ano widzisz my jak widzimy się codziennie to nie widzimy aż tak bardzo jak nam rosną:) Pewniej Twojej sąsiadce się w pierwszej chwili głupio zrobiło i pomyślała, ze po prostu zjadłaś większą kolację :D

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Na ostatniej wizycie były wyniki słabe, czekam na wyniki z powtórki, teraz miałam wizytę w odstępie dwóch tygodni więc powiem mu, że się pogorszyło. Robił mi też wymaz na infekcję, nic nie wyszło, zobaczymy co z posiewu się pokaże... Ale zaczęło mnie boleć tak wczoraj dopiero mocno... A wcześniej to bywało chwilowe, więc pewnie się rozkręcało.
    Mi kilka dni temu też wyszedł mocz w normie. Lekarz mówił że to się zmienia nawet z godziny na godzinę więc reguły nie ma

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:

ja myślałam że mam już ciążowy brzuch a to był mój chory pęcherz.. teraz jak mi przechodzi to się spłaszczyłam i tylko mój tłuszczyk został. objawow ciąży nie mam, brzucha nie ma , ruchów nie czuję a do USG daleko :(

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Marin Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2603, a masz jakieś kg na +? Czujesz już ruchy? Idziemy podobnie, ja termin z om mam na 31. Oczywiście wszyscy mnie pocieszają że pierwsza ciąża jest przeważnie przenoszona.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ