X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • cotton Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    ostatni raz mnie zbadali ale to pewnie dlatego ze z krwawieniem a twardnienie podbrzusza to nic haha mogłam głupia pójść po 19 wtedy już żadna przychodnia by mnie nie wzięła tylko musieli by mnie zbadać na miejscu. Zobaczymy może to rzeczywiście zapalenie pęcherza. oby

Kurcze myslalam,ze sprawdza chociaz jak tam ta szyjka, a tu nic...

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotton wrote:
    Kurcze myslalam,ze sprawdza chociaz jak tam ta szyjka, a tu nic...
    spokojnie sprawdził mi szyjkę w przychodni i ponoć nie mam się czym martwić. ale USG niestety nie zrobił

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tymi lekarzami, niektórzy pracują jak za karę.... jak znosicie upały.. bo ja totalnie źle, w głowie mi się kręci, brakuje mi tchu, puls mam powyżej 100, a ciśnienie ostatnio najczęściej 95/70, wizyta 08.08. mam nadzieję, że wszystko ok, bo mdłości wszystkie przeszły, ochota na słodkie nie wróciła plamień nie ma i czekam jak na zbawienie na pierwsze ruchy, żeby wiedzieć czy wszystko jest ok...

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie straszna duchota, głównie przesiaduje w domu to jest chłód i nie ma problemu z temperaturą, wychodzę rano albo później.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunis wrote:
    Masakra z tymi lekarzami, niektórzy pracują jak za karę.... jak znosicie upały.. bo ja totalnie źle, w głowie mi się kręci, brakuje mi tchu, puls mam powyżej 100, a ciśnienie ostatnio najczęściej 95/70, wizyta 08.08. mam nadzieję, że wszystko ok, bo mdłości wszystkie przeszły, ochota na słodkie nie wróciła plamień nie ma i czekam jak na zbawienie na pierwsze ruchy, żeby wiedzieć czy wszystko jest ok...
    widzę,że jesteśmy na tym samym etapie,zazdroszczę,że mdłości Ci przeszły,ja zauważyłam,że tak,jak miałam mega parcie na słodkie w I trym,tak teraz nie myślę o nich prawie w ogóle-no poza lodami wodnymi-bo na ich punkcie nadal mam fioła-za to wszelkie karmele,śmietanki,czekolada itd wywołują wręcz odruch wymiotny,mdli mnie strasznie z rana i w ciągu dnia tak po prostu,zwłaszcza jak nie zdąrze zjeść śniadania przed pracą,a przez te upały mam wrażnenie,że mam mega ból glowy i nogi jak kamienie...II trym jak narazie nie jest za ciekawy...

82o5ppm.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez dalej mdli

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponad 30 stopni nie ma czym oddychać. Staram się nie wychodzić za dużo ale ktoś musi zakupy zrobić

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano wychodzę po zakupy, tak 8-9.

u nas parno, niby popadało i pada ale to nic nie zmieniło :/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris_ wrote:
    widzę,że jesteśmy na tym samym etapie,zazdroszczę,że mdłości Ci przeszły,ja zauważyłam,że tak,jak miałam mega parcie na słodkie w I trym,tak teraz nie myślę o nich prawie w ogóle-no poza lodami wodnymi-bo na ich punkcie nadal mam fioła-za to wszelkie karmele,śmietanki,czekolada itd wywołują wręcz odruch wymiotny,mdli mnie strasznie z rana i w ciągu dnia tak po prostu,zwłaszcza jak nie zdąrze zjeść śniadania przed pracą,a przez te upały mam wrażnenie,że mam mega ból glowy i nogi jak kamienie...II trym jak narazie nie jest za ciekawy...

Termin ustawiony na suwaczku mam z OM choć ostatnio młode był wg USG starsze o 2 dni ale nie zmieniam. Ja zawsze miałam bardzo duże parcie na słodkie w poprzednich ciążach również, w tej słodkie może dla mnie nie istnieć, od czasu do czasu zjem loda żeby się ochłodzić, czekolada może dla mnie nie istnieć, odrzuciło mnie też od wszystkich fast foodów, ewentualnie pizza przejdzie.

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunis wrote:
    Termin ustawiony na suwaczku mam z OM choć ostatnio młode był wg USG starsze o 2 dni ale nie zmieniam. Ja zawsze miałam bardzo duże parcie na słodkie w poprzednich ciążach również, w tej słodkie może dla mnie nie istnieć, od czasu do czasu zjem loda żeby się ochłodzić, czekolada może dla mnie nie istnieć, odrzuciło mnie też od wszystkich fast foodów, ewentualnie pizza przejdzie.
    mój termin też z OM,ale u mnie może być młodszy,też juz tak zostawiłam narazie. Mi się zmieniło,bo początkowo miałam ochote na słodkie bardzo,ale od jakis 2 tyg wręcz odwrotnie,po zjedzeniu mdłości na potęgę. Może to też przez tą pogodę,bo jest dramat.a zwłaszcza jak się chodzi do pracy,do biura bez klimatyzacji.koszmar.
    A co do braku objawów,mówią,że w II Trym wszystkie się normują i podobno wtedy jest najlepszy stan...ja cały czas czekam na to ;)ale nie martw się na zapas :) chociaż wiem,że łatwo się mówi,ja zaczynam rozmyślać nad tym detektorem tętna,żeby podczas kilku tyg miedzy wizytami podsłuchiwac dzidziolka :)

82o5ppm.png
  • amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!:) Widzę, że jesteście już ze sobą zżyte, ale mam nadzieję że przyjmiecie jeszcze jedną styczniówkę?:)

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, wpadaj :D

dZhdp1.png

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli - dziękuję:) napiszę coś o sobie, żeby nie było tak anonimowo. Mam na imię Ewelina i jestem z Łodzi, aktualnie 15t2d:) termin z OM na 16.01, a z USG 12.01. Niestety jeszcze nie znam płci, bo na ostatnim usg małe bawiło się pępowiną i wszystko zasłoniło:) czytałam, ze większość kobiet ma od razu przeczucia co do płci - ja chyba jestem jakaś dziwna, bo nie mam żadnych:D a Wy pochwalcie się czy znacie już płeć i kiedy poznałyście:)

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Seli - dziękuję:) napiszę coś o sobie, żeby nie było tak anonimowo. Mam na imię Ewelina i jestem z Łodzi, aktualnie 15t2d:) termin z OM na 16.01, a z USG 12.01. Niestety jeszcze nie znam płci, bo na ostatnim usg małe bawiło się pępowiną i wszystko zasłoniło:) czytałam, ze większość kobiet ma od razu przeczucia co do płci - ja chyba jestem jakaś dziwna, bo nie mam żadnych:D a Wy pochwalcie się czy znacie już płeć i kiedy poznałyście:)

Ooo :D moja imienniczka :) To moja pierwsza ciąża... na początku mówiłam 'będzie córeczka', potem jak zobaczyłam na usg przez jakieś dwa -trzy tygodnie mówilam "to chyba jednak chłopak" a teraz znów myślę o córce ale śni mi się, że rodzę syna :P także.. sama nie wiem. Ja ostatnio widziałam na usg (15+3) ale nie było wystarczająco dobrze wykształcone i lekarz nie chciał zgadywać, więc liczę, że dowiem się w poniedziałek.

dZhdp1.png

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ooo :D moja imienniczka :) To moja pierwsza ciąża... na początku mówiłam 'będzie córeczka', potem jak zobaczyłam na t9tyusg przez jakieś dwa -trzy tygodnie mówilam "to chyba jednak chłopak" a teraz znów myślę o córce ale śni mi się, że rodzę syna :P także.. sama nie wiem. Ja ostatnio widziałam na usg (15+3) ale nie było wystarczająco dobrze wykształcone i lekarz nie chciał zgadywać, więc liczę, że dowiem się w poniedziałek.
    Ooo to teraz na pewno się dowiesz jeśli tylko dziecko dobrze się ułoży:) daj koniecznie znać! U mnie też 1 ciąża, w 6tc trafiłam do szpitala z plamieniem i od tego czasu biorę luteinę, teraz dodatkowo mam małe problemy z ciśnieniem, bo za bardzo skacze ale mam nadzieję, że obejdzie się bez silnych leków:) a chodzisz na nfz czy prywatnie do gina?
    Ja chodzę na nfz, mam naprawdę fajnego lekarza tylko niestety kiepski sprzet ma w gabinecie, więc jak chce jakieś dokładniejsze lub częstsze usg to muszę iść prywatnie, bo mój gin mi ostatnie usg robił chyba w 8/9 tyg, tak to tylko badanie ginekologiczne i plus morfologia:(

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Ja miałam od początku przeczucia że chłopak a tu dziewczyna także tym nie ma co się kierować

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dobrych wieści. Lekarz chyba się nie mylil i rzeczywiście te moje uporczywe twardnienia i bolesna piłka to zapalenie pęcherza. Wzięłam wczoraj tą magiczna saszetkę i dziś jest o niebo lepiej już mnie tak nie ciśnie i twarde jest mniej o wiele. Byłam w stanie posprzątać w domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 17:56

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Ja miałam od początku przeczucia że chłopak a tu dziewczyna także tym nie ma co się kierować
    A kiedy powiedzieli Ci płeć, na usg genetycznym czy jakos niedawno?
    Gratuluję córy:)

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie już widoczne brzuszki? :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie, i ostatnio dzidzia się wierciła i dopilnował by dobrze zajrzeć :) Więc myślę, że i tym razem znajdzie sposób :D

Mi ciśnienia nikt nie mierzył... Hah, ciekawe jakie mam :P

Mnie też dopadł pęcherz, ewidentnie ;/ męcze się ;/

dZhdp1.png

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ