X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niewiele w domu dziś zrobiłam, przetarłam lustro i poskładałam pranie, już jest twardy, napięty i mi ciężko... A nic takiego przecież nie zrobiłam.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez dpadają twardnienie brzucha i od czasu do czasu kucie

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje, że się przemęczam i wtedy twardnieje ;/ więc wtedy siadam i odczekuje...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja czuje, że się przemęczam i wtedy twardnieje ;/ więc wtedy siadam i odczekuje...
    ja godzinę spałam ale i tak nadal twardy. Wieczorami trochę odpuszcza. Bierz 2x więcej magnezu i leż więcej. U. mnie to nie pomaga ale skoro Tobie tak to trzeba i tyle :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak poznać czy jest twardy czy nie.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale obiad jakis wypada zrobic, zakupy dronne...A co bedzie potem? I tak wiele za mnie maz robi. Przeraza mnie to.

MonaLiza po prostu w dotyku jest napiety, dotykasz to twardy, palce sie nie zapadaja ;p

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja nie wiem jak poznać czy jest twardy czy nie.
    Uwierz mi że będziesz wiedziała jak będziesz miała twardy :) jakbyś twarda malutka piłkę pod skórą nosiła. Przyciśniesz poczujesz opór i nie jest to przyjemne uczucie

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • cotton Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel a kiedy masz wizytę u swojego lekarza?
    Dokladnie, to po prostu czuc, u mnie praktycznie caly czas napięte podbrzusze, a momentami robi sie twarde jak skala,wyraznie mozna wyczuc granice. Cholera za wczesnie troche jak na takie numery. Kiedyś byl przepisywany Fenoterol i to ratowalo dziewczyny w takiej sytuacji, a teraz dupa, nie ma odpowiednika, a ten lek wycofali.
    Ja mam wizytę 6.08, zakladamy pessar, więc mam nadzieję, ze troche ta szyjka bedzie jednak chroniona.

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje w poniedziałek, przed wyjazdem. Dopytam się co i jak z globulkami czy mogę spokojnie pływać w morzu :P i o nagłe sytuacje - typu taki brzuch jak się przemęczę.
    Bo ja tego nie czuje.
    Czuję energię, coś robię i nagle bach. Czuje jak brzuch twardy, ciągnie wręcz i muszę odleżeć bo i boli ;/ a nie chce zaszkodzić sobie i dziecku... Nie potrafię wyczuć momentu co jest za dużo... Bo raz za dużo jest pójście do piekarni a raz długi spacer... Czy porobienie obiadów, ciasta, wysprzątania domu...

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotton wrote:
    Spaceangel a kiedy masz wizytę u swojego lekarza?
    Dokladnie, to po prostu czuc, u mnie praktycznie caly czas napięte podbrzusze, a momentami robi sie twarde jak skala,wyraznie mozna wyczuc granice. Cholera za wczesnie troche jak na takie numery. Kiedyś byl przepisywany Fenoterol i to ratowalo dziewczyny w takiej sytuacji, a teraz dupa, nie ma odpowiednika, a ten lek wycofali.
    Ja mam wizytę 6.08, zakladamy pessar, więc mam nadzieję, ze troche ta szyjka bedzie jednak chroniona.
    16 sierpnia ale nie zamierzam czekać. jak po tygodniu to nie osłabnie to pójdę do szpitala

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja wizytuje w poniedziałek, przed wyjazdem. Dopytam się co i jak z globulkami czy mogę spokojnie pływać w morzu :P i o nagłe sytuacje - typu taki brzuch jak się przemęczę.
    Bo ja tego nie czuje.
    Czuję energię, coś robię i nagle bach. Czuje jak brzuch twardy, ciągnie wręcz i muszę odleżeć bo i boli ;/ a nie chce zaszkodzić sobie i dziecku... Nie potrafię wyczuć momentu co jest za dużo... Bo raz za dużo jest pójście do piekarni a raz długi spacer... Czy porobienie obiadów, ciasta, wysprzątania domu...
    u mnie twardy i ciągnie ale dopóki nie nacisnę ręką to nie czuję bólu

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    u mnie twardy i ciągnie ale dopóki nie nacisnę ręką to nie czuję bólu

A ja czuję bez dotykania... Więc od razu siadam/kładę i odpoczywam, wtedy szybko przechodzi.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli miłego wypoczynku tak w ogóle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 17:53

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A ja czuję bez dotykania... Więc od razu siadam/kładę i odpoczywam, wtedy szybko przechodzi.
    też czuje właśnie jakbym napiętą piłkę nosiła co mi naciska na inne narządy :D ale bez bólu na szczęście. Unikam leżenia na płasko bo wtedy najbardziej odczuwam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 17:54

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, ale jedziemy dopiero 06.08 :D więc jeszcze trochę :)
    Ja właśnie czuję ból ;/ wyszłam po męża z pracy, zrobiliśmy zakupy bym ja nie dźwigała i boli już ;/ mimo, że mąż zrobił nawet obiad. Muszę podpytać gina bo to za często się chyba zdarza ostatnio. A jeszcze po tym weselu jakoś nie czuje ruchów tylko właśnie ból i co chwila napięcie ;/ Niby czułam coś wczoraj, tak jakby ruchy jak wcześniej ale jakby przytłumione i z bólem w miejscu... Trochę świruje bo w miejscu, gdzie jest dzidzia czuje mocny ból ale on trwa tak parę sekund i mija, jest rzadko ale jednak jest... Zastanawiam się czy panikuje i sobie wymyślam czy co... Bo naprawdę nic nie robię takiego by tak się przemęczać ;(

dZhdp1.png

• cotton Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    16 sierpnia ale nie zamierzam czekać. jak po tygodniu to nie osłabnie to pójdę do szpitala

Pewnie,do 16 sierpnia jeszcze kupa czasu.
    Ja w zasadzie od poczatku ciąży leżę ile mogę, a jak wstaje to kurcze czasami mam wrażenie, ze ten brzuch taki ciezki ze sobie go podtrzymać musze.

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotton wrote:
    Pewnie,do 16 sierpnia jeszcze kupa czasu.
    Ja w zasadzie od poczatku ciąży leżę ile mogę, a jak wstaje to kurcze czasami mam wrażenie, ze ten brzuch taki ciezki ze sobie go podtrzymać musze.

Tak czuje właśnie jak się przemęczam ;/ a brzucha prawie nie mam...

dZhdp1.png

• cotton Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli kochana rob tylko to co niezbędne, pojdziesz do lekarza to o wszystko wypytasz. Co do ruchow to dzidzius jest jeszcze malutki, mogłaś cos wczesniej czuć, a teraz brzdąc sie moze jakos inaczej obrocil, ze go nie czujesz.
    Ja sie jakos jeszcze przed jakies 3 tygodnie za bardzo na ruchy nie nastawiam:)
    W ogóle tak myślę, czy z poznaniem płci nie czekac do prenatalnych we wrześniu, zeby juz bylo po tym dla mnie ciezkim 20 tygodniu.

Natalka 09.12.'15 ♥️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotton wrote:
    Seli kochana rob tylko to co niezbędne, pojdziesz do lekarza to o wszystko wypytasz. Co do ruchow to dzidzius jest jeszcze malutki, mogłaś cos wczesniej czuć, a teraz brzdąc sie moze jakos inaczej obrocil, ze go nie czujesz.
    Ja sie jakos jeszcze przed jakies 3 tygodnie za bardzo na ruchy nie nastawiam:)
    W ogóle tak myślę, czy z poznaniem płci nie czekac do prenatalnych we wrześniu, zeby juz bylo po tym dla mnie ciezkim 20 tygodniu.

Przez prawie dwa tygodnie czułam go właśnie bardzo wyraźnie, a teraz głównie ból... Najgorzej właśnie, że w tamtym miejscu...

Robię tylko to co niezbędne i to mega mnie męczy... Wyjście po pieczywo, zrobienie sobie śniadania i np. obiadu, albo czasem i to odpuszczam i robię sobie coś i jest jakaś masakra...

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamietajcie ze macica jest twardsza od naszego tluszczu na brzuchu i zawsze bedzie jakby lekko twarda dla nas...to nie koniecznie sa twardnienia . Jesli nie boli to jest ok. Potem kolo 20tyg zaczna sie skurcze ale takie niegrozne i niebolesne, pojedyncze spinania się macicy. ;)

Mlody mnie zarazil. Smarkam i kicham w kolko :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 19:56

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ