STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
spaceangel wrote:ktoś oprócz Seli czuje ruchy maleństwa?. ja się staram wsłuchuje ale mam wrażenie że wszystko co czuje to jelita i gazy. niestety. macica za to ciągnie niemiłosiernie wzdęcia napięty brzuch. to moja codzienność teraz. tylko rano ulga bo brzuch jest w miarę płaski
Ja też nic na razie nie czuję, mimo, iż mam już dwójkę dzieci. Mnie też okrutnie ciągnie macica, czasami jak się przewracam z boku na bok to boli to niemiłosiernie ale po chwili przechodzi.
Również nie mogę się doczekać pierwszych ruchów, tym bardziej, że w pierwszej poczułam w 21tc w drugiej w 17tc to może teraz będzie szybciejWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 13:45
-
Ja tam pewnie jeszcze z tydzień albo i dwa ma ruchy poczekam
Znów łożysko mam na przedniej ścianieKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
katepr wrote:Ja raz moze 2 razy czułam mini pęknięcie bańki bo tak ruchy czułam tez w pierwszej ciąży
a tak to cisza
Seli na tym etapie jednego dnia mozesz czuc ruchy a kolejnego nic :p
Tak sie domyslam, ale dziwnie mi z tym
Dzis boli, przyzwyczajam sie, ze czesto tak w poniedzialki i wtorki mnie ciagnie. -
spaceangel wrote:ktoś oprócz Seli czuje ruchy maleństwa?. ja się staram wsłuchuje ale mam wrażenie że wszystko co czuje to jelita i gazy. niestety. macica za to ciągnie niemiłosiernie wzdęcia napięty brzuch. to moja codzienność teraz. tylko rano ulga bo brzuch jest w miarę płaski
Ja czuję! Od 5 dni już codziennieO wlasnie sie maluch odzywa
I glownie czuję gdy siedze lub leżę. Gdy chodze to mały chyba spi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 16:53
Sylwunis, Agnuka lubią tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
U mnie balangi były codziennie praktycznie, do tej pory raz w czwartek był większy spokój i wczoraj wieczorem, dziś.
-
Zośkaaa wrote:Ja czuję! Od 5 dni już codziennie
O wlasnie sie maluch odzywa
I glownie czuję gdy siedze lub leżę. Gdy chodze to mały chyba spi
Czytałam, że właśnie jak my się ruszamy itp. to dziecia nie czuć, a jak my odpoczywamy to wtedy one rozrabiająI u mnie też tak jest, ruch czuje gdy kładę się spać, albo gdy sobie odpocznę na trochę.
-
nick nieaktualnyJa od kilku dni też czuję ruchy, wiadomo nie systematycznie, ale można już wyłapać
Dzisiaj po wizycie mała wymiarami wskakuje w 2018 rchoć i tak najbardziej mnie zszokowala szyjka - długa prawie na 6 cm (5.9)
SANKA wpiszesz mi w wolnej chwili córeczkę Klare?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 17:20
Agnuka, Sanka lubią tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Ja od kilku dni też czuję ruchy, wiadomo nie systematycznie, ale można już wyłapać
Dzisiaj po wizycie mała wymiarami wskakuje w 2018 rchoć i tak najbardziej mnie zszokowala szyjka - długa prawie na 6 cm (5.9)
SANKA wpiszesz mi w wolnej chwili córeczkę Klare?
Minnie co się nie chwalisz minionką?!
Ile waży? Jestem ciekawa bo odniosłam wrażenie po wizycie jak i po czytaniu forum, że jakieś duże dziecko mamyChrumka lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:U mnie balangi były codziennie praktycznie, do tej pory raz w czwartek był większy spokój i wczoraj wieczorem, dziś.
U mnie najwiecej rozrabiania było przedwczoraj. Wczoraj był spokojny. Dziś trochę cześciej się odzywa.
Swoja drogą, udalo mi się jakims cudem zarezerwowac pokoj nad morzem w Grzybowie ma pojutrze! Jedziemy na dwie doby, a w weekend mad jezioroJuż byłam tak zrezygnowana tym obdzwanianiem... Stwierdzilam w końcu, ze zadzwonie w jeszcze jedno miejsce i robie sobie przerwe i akurat się udało
Pogoda ma sprzyjac,mam nadzieje, ze nie umre
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
My za dwa tygodnie wyjeżdżamy. Liczę, że będzie pogoda
-
My szóstego
na dwa tygodnie a potem zaraz prenatalne
-
Ja też jeszcze nic nie czuję... Nie mogę się doczekać, bo ciekawi mnie jakie to uczucie. No ale mam łożysko na przedniej ścianie więc jeszcze pewnie sobie poczekam.
-
nick nieaktualny
-
Ja oprócz ruchów dziecka to od jakos 9 -10 tc czuje pulsowanie od pępka w dól
takie, że mi nawet skacze brzuch
czasem jak się położę na płasko to mi tak śmiesznie pulsuje.
-
Seli wrote:Ja oprócz ruchów dziecka to od jakos 9 -10 tc czuje pulsowanie od pępka w dól
takie, że mi nawet skacze brzuch
czasem jak się położę na płasko to mi tak śmiesznie pulsuje.
Minie Black lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny