X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    ktoś oprócz Seli czuje ruchy maleństwa?. ja się staram wsłuchuje ale mam wrażenie że wszystko co czuje to jelita i gazy. niestety. macica za to ciągnie niemiłosiernie wzdęcia napięty brzuch. to moja codzienność teraz. tylko rano ulga bo brzuch jest w miarę płaski

Ja też nic na razie nie czuję, mimo, iż mam już dwójkę dzieci. Mnie też okrutnie ciągnie macica, czasami jak się przewracam z boku na bok to boli to niemiłosiernie ale po chwili przechodzi.

Również nie mogę się doczekać pierwszych ruchów, tym bardziej, że w pierwszej poczułam w 21tc w drugiej w 17tc to może teraz będzie szybciej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 13:45

p19ugzu3pxudumn2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam pewnie jeszcze z tydzień albo i dwa ma ruchy poczekam :)
    Znów łożysko mam na przedniej ścianie

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Ja raz moze 2 razy czułam mini pęknięcie bańki bo tak ruchy czułam tez w pierwszej ciąży :) a tak to cisza :)
    Seli na tym etapie jednego dnia mozesz czuc ruchy a kolejnego nic :p

Tak sie domyslam, ale dziwnie mi z tym :)
    Dzis boli, przyzwyczajam sie, ze czesto tak w poniedzialki i wtorki mnie ciagnie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też jeszcze nie odczuwam żadnych ruchów i nie mogę się doczekać :)
    Co do bólów głowy-brałam paracetamol, przy silnych atakach migreny. Od 2 tygodni nic ni boli i oby tak zostało już :)

Ally McBeal lubi tę wiadomość

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic jeszcze nie czuję. Ale mąż jak zaczyna rozmawiać z brzuchem i przyłoży głowę, to mówi, że słyszy takie jakby pukanięcia od środka i bąbelki :-) Może to jednak wzdęcia?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    ktoś oprócz Seli czuje ruchy maleństwa?. ja się staram wsłuchuje ale mam wrażenie że wszystko co czuje to jelita i gazy. niestety. macica za to ciągnie niemiłosiernie wzdęcia napięty brzuch. to moja codzienność teraz. tylko rano ulga bo brzuch jest w miarę płaski

Ja czuję! Od 5 dni już codziennie :) O wlasnie sie maluch odzywa ;) I glownie czuję gdy siedze lub leżę. Gdy chodze to mały chyba spi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 16:53

Sylwunis, Agnuka lubią tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie balangi były codziennie praktycznie, do tej pory raz w czwartek był większy spokój i wczoraj wieczorem, dziś.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Ja czuję! Od 5 dni już codziennie :) O wlasnie sie maluch odzywa ;) I glownie czuję gdy siedze lub leżę. Gdy chodze to mały chyba spi :)

Czytałam, że właśnie jak my się ruszamy itp. to dziecia nie czuć, a jak my odpoczywamy to wtedy one rozrabiają :) I u mnie też tak jest, ruch czuje gdy kładę się spać, albo gdy sobie odpocznę na trochę.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni też czuję ruchy, wiadomo nie systematycznie, ale można już wyłapać :)
    Dzisiaj po wizycie mała wymiarami wskakuje w 2018 r :O choć i tak najbardziej mnie zszokowala szyjka - długa prawie na 6 cm (5.9) :D

SANKA wpiszesz mi w wolnej chwili córeczkę Klare? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 17:20

Agnuka, Sanka lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ja od kilku dni też czuję ruchy, wiadomo nie systematycznie, ale można już wyłapać :)
    Dzisiaj po wizycie mała wymiarami wskakuje w 2018 r :O choć i tak najbardziej mnie zszokowala szyjka - długa prawie na 6 cm (5.9) :D

SANKA wpiszesz mi w wolnej chwili córeczkę Klare? :)

Minnie co się nie chwalisz minionką?! :)

Ile waży? Jestem ciekawa bo odniosłam wrażenie po wizycie jak i po czytaniu forum, że jakieś duże dziecko mamy :D

Chrumka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    U mnie balangi były codziennie praktycznie, do tej pory raz w czwartek był większy spokój i wczoraj wieczorem, dziś.

U mnie najwiecej rozrabiania było przedwczoraj. Wczoraj był spokojny. Dziś trochę cześciej się odzywa.

Swoja drogą, udalo mi się jakims cudem zarezerwowac pokoj nad morzem w Grzybowie ma pojutrze! Jedziemy na dwie doby, a w weekend mad jezioro :) Już byłam tak zrezygnowana tym obdzwanianiem... Stwierdzilam w końcu, ze zadzwonie w jeszcze jedno miejsce i robie sobie przerwe i akurat się udało :) Pogoda ma sprzyjac,mam nadzieje, ze nie umre ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za dwa tygodnie wyjeżdżamy. Liczę, że będzie pogoda :)

dZhdp1.png

• 8485 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 11 sierpnia ruszamy nad morze

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szóstego :) na dwa tygodnie a potem zaraz prenatalne :P

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nic nie czuję... Nie mogę się doczekać, bo ciekawi mnie jakie to uczucie. No ale mam łożysko na przedniej ścianie więc jeszcze pewnie sobie poczekam.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczorem jak się położę i położę rękę na brzuchu to w tym miejscu czuje takie wypychanie i napięcie.
    Co do bólu głowy to robiłam okłady i brałam apap. Ale słabo pomagało. Trzeba było orzeczrkac

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała waży 160 g :)
    nie chwale się, bo teraz w weekend wróciliśmy z wakacji i mam tyle zaległości, że nie mogę się sama ogarnąć :D a dzisiaj wizytowalismy :)

Seli lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprócz ruchów dziecka to od jakos 9 -10 tc czuje pulsowanie od pępka w dól :P takie, że mi nawet skacze brzuch :D czasem jak się położę na płasko to mi tak śmiesznie pulsuje.

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja oprócz ruchów dziecka to od jakos 9 -10 tc czuje pulsowanie od pępka w dól :P takie, że mi nawet skacze brzuch :D czasem jak się położę na płasko to mi tak śmiesznie pulsuje.
    Przypomniało mi się że tak miałam w pierwszej ciąży lekarz mówił że to pulsijaca krew

Minie Black lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli - to pulsowanie jest Twoje :) potwierdzam to co napisała koleżanka powyżej :)

‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ