X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli tym razem nie musze badan żadnych robić, witaminkami jestem obstawiona pewnie chce tylko sprawdzić szybko jak mały i tyle, tak myśle :p wiecej nie ma co robić ze mną . :)
    Padam dziś, słabo sie czuje jest upał a ja pol nocy nie spałam bo moj starszak odwalał maniany.. ;/ jak dziś bedzie to samo to palne sobie w łeb :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 17:39

Seli, Ally McBeal lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli tym razem nie musze badan żadnych robić, witaminkami jestem obstawiona pewnie chce tylko sprawdzić szybjo jak mały i tyle, taj myśle :p wiecej nie ma co robić ze mną . :)

W sumie dopatrzyłam jaki masz tc :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Cześć ;)
    Jak masz na imię? ;) I jak się macie w dwupaku?

Mam na imię Paulina. Dziękuję za miłe przywitanie. :)

Czujemy się trochę dziwnie, boli brzuch, boli głowa.. ale jak czytam to widzę, że większość z Was tak ma. To trochę uspokaja!

201901097452.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    A to zalezy jakie wielkie chcesz te pieluchy :)

chyba tradycyjne coo

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliqua wrote:
    No właśnie nie wiem,niby to jest standard przy cukrzycy...bo juz lekarz na bazie "swojego doświadczenia" przewiduje mi duże dziecko....idę we wrześniu jeszcze do innego lekarza,zobaczymy co on powie.W sumie wywoływany lub cesarka byłaby ok,ze względu na możliwość obecności mojego faceta przed i co najwazniejsze po porodzie przy mnie ale jeszcze daleka droga przed nami i myślę że wszysyko wyjdzie w praniu.to jest moja trzecia ciąża ale pierwsze maleństwo,ze tak to określe
    Wcale nie prawda z cukrzycą i wywoływaniem. Jak jest uregulowana to nie ma potrzeby. Trzeba tylko pilnować czy dziecko nie za duże i czy nic złego się nie dzieje.
    Co do zmiany lekarza nigdy nie jest za późno. Ja zmieniłam w pierwszej ciąży w 24 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 18:36

Aliqua lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli jak ja Ci zazdroszczę że czujesz ruchy. Ja nie czuję totalnie nic. 2 tygodnie temu miałam USG a już się martwię o małą. jutro idę zapisać się na połówkowe

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem spokojniejsza jak wariuje :) Ale wczoraj miałam taki dziwny ucisk... a potem przeszedł :P na razie martwi mnie pęcherz ;/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem co czujesz miałam pieczenie pęcherza kilka dni temu. Dwa dni piłam gorącą herbatę grzałam się i przeszło. W zeszłym tygodniu zobaczyłam plamkę brązowego śluzu na majtkach. Ze stresu myślałam że padnę. To się nie powtórzyło ale kurcze ciężko jest się nie martwić hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 20:01

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ja raz miałam plamki, rano i wieczorem i potem drugiego dnia rano więcej... Ale się już nie pojawiło potem.

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    chyba tradycyjne coo

A jakie sa tradycyjne wymiary? Bo szczerze mowiac nie mam pojecia a jeszcze nie kupowalam ;) 1m x 1m? Czy mniejsze ?

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    A jakie sa tradycyjne wymiary? Bo szczerze mowiac nie mam pojecia a jeszcze nie kupowalam ;) 1m x 1m? Czy mniejsze ?

Chyba mniejsze... Jak widzialam pieluszki tetrowe to bylo cos kolo 60x60

dZhdp1.png

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

zoska a zebym to ja wiedziala nie wiem :) :) myslalam ze Ty wiesz :).

Seli Ty juz czujesz takie kopniaki.... ??

Dziewczyny a co oznacza bo ma napisane na wyniku prenatalnym łożysko na tylnej ścianie nisko?? to cos nie tak ?

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:

Dziewczyny a co oznacza bo ma napisane na wyniku prenatalnym łożysko na tylnej ścianie nisko?? to cos nie tak ?
    Jak nie ma że orzodujace to ok. Tylko trzeba sprawdzać i pilnować czy się podnosi. W miarę rozwoju ciąży powinno się podnieść. Ważne żeby nie zachodziły na szynkę

toyotarav4 lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:

Nie nazwalabym tego kopniakami. Raczej skrobaniem, laskotaniem od wewnatrz. Bo dwa razy, ze maz przykladal dlon wieczorem i czul. Ale to po czekoladzie :D

toyotarav4 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli weż sobie furaginum zawczasu bo jak sie rozwinie to będzie gorzej. 15 tydz to triche za wczesnie na zamartwianie się w związku z brakiem odczuwania ruchow :p

Zośkaaa lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliqua wrote:
    Nieeeee,wcześniej ciąże były nieplanowane ;) mieszają mi Ci lekarze w głowie tylko więc może dzięki Wam cos mi sie rozjasni,bo ze mnie wstydnis ktory lekarza o nic nie zapyta,a Was sie nie boje :D
    Nie chce żebyś to źle odebrała, ale masz dziwne podejście... Po co chcesz zmieniać lekarza skoro wstydzisz się o cokolwiek go zapytać. Przecież lekarz jest dla Ciebie, a nie Ty dla niego. Oczywiście możesz się nas poradzić w niektórych tematach, ale my lekarzami nie jesteśmy.

Seli, Zośkaaa, olkakarolka lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli weż sobie furaginum zawczasu bo jak sie rozwinie to będzie gorzej. 15 tydz to triche za wczesnie na zamartwianie się w związku z brakiem odczuwania ruchow :p

A mozna?... Ten mi nic nie przepisal, ja sie mecze mocno drugi dzien, w necie wyczytalam aby chodzic cieplo ubrana i herbatka z miodkiem i tyle... :/

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A mozna?... Ten mi nic nie przepisal, ja sie mecze mocno drugi dzien, w necie wyczytalam aby chodzic cieplo ubrana i herbatka z miodkiem i tyle... :/

Gdzies juz pisalam I powtorze - duzo wody z cytryna, do tego herbata z pokrzywy i suszona zurawina. Woda z cytryna dzialala zawsze na mnie najszybciej.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    Jak nie ma że orzodujace to ok. Tylko trzeba sprawdzać i pilnować czy się podnosi. W miarę rozwoju ciąży powinno się podnieść. Ważne żeby nie zachodziły na szynkę

Uśmiałam się z tej "szynki"

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Chyba lepiej poki nie ma prawdziwej infekcji nie brac. Mi gin na problemy poradził jeść żurawinę, pić sok z żurwainy. Generalnie dużo pić.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ