STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas Anastazja i Artur
więc jest zgoda w małżeństwie i szczęście
hehehe
-
Ja śmigam od paru dni i siuśnęłam na taki różowo-czerwony i przez moment serce mi zamarło ale przypomniałam sobie, że soku z buraków przecież się nachlałam
-
Ja mam swoje typy: Jan, Wojciech, Adam.
Mąż się jeszcze nie wypowiedział w temacie. Ale będę go urabiać na Jasia
Mam nadzieję, że płeć już się nie zmieni, bo dla dziewczynki nie mam pomysłu. -
Vew wrote:Dziewczyny a macie może wstępnie wybrane imiona? Ja podobno mam mieć chłopca i myślę o Czarku albo Stasiu, jeśli zmieniłoby się na dziewczynkę to Hania, Helenka albo Pola
Ja mam w brzuszku też Czarka na 99,9%! Piękne imięMnóstwo zdrobnien.
Jeśli jednak jakimś cudem okazalaby się dziewczynka to będzie Zośka po mojej kochanej babci
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Paulina_2603 wrote:Ja mam swoje typy: Jan, Wojciech, Adam.
Mąż się jeszcze nie wypowiedział w temacie. Ale będę go urabiać na Jasia
Mam nadzieję, że płeć już się nie zmieni, bo dla dziewczynki nie mam pomysłu.
Nasza ginekolog chyba ma dobre okoTeż mam nadzieję, że już się płeć nie zmieni bo już często mówię do brzuszka Czarek
Paulina_2603 lubi tę wiadomość
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Dziś w nocy czułam niewyraźne ruchy w miejscu łożyska, dwa kopniaczki. A, że łożysko na przedniej ścianie to nie czułam tak wyraźnie, ale to było to na pewno
Także Czarko skopał mi łożysko dziś
Paulina_2603 lubi tę wiadomość
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Seli wrote:Zazdraszczam Wam tej wiedzy
Seli ja wiem, ze fajnie jest znać płeć, rozumiem wszystkie wydatki i rozłożenie ich by nie zbankrutować, ale po prostu niektóre dzieci są tak wstydliwe i nie pokażą tak od razu co mają miedzy nóżkami i na Twoim miejscu w tym momencie cieszylabym się, ze wszystko ok, że waży już całe 117g, ma wszystko na swoim miejscu, a nie wkurzała się aż tak przez to, ze nie znam płci... Na wizycie zresztą nawet zapomniałam sama ostatnio zapytać o płeć, byłam oczarowana rączkami, paluszkami, otwieraniem tych małych usteczek i dopiero ginka mnie pyta czy na prenatalnych były jakieś podejrzenia co do płci... Wózek np.kupilabyn unisex, bo trafi się druga ciąża z inna płcią niż obecna i będziesz wozić przykładowo chłopca w typowym dziewczecym wózku czy kupisz drugi?
Wyluzuj, przed następna wizyta zjedz coś słodkiego, naprawdę nie.masz się czego az tak wkurzac
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Zośkaaa wrote:Seli ja wiem, ze fajnie jest znać płeć, rozumiem wszystkie wydatki i rozłożenie ich by nie zbankrutować, ale po prostu niektóre dzieci są tak wstydliwe i nie pokażą tak od razu co mają miedzy nóżkami i na Twoim miejscu w tym momencie cieszylabym się, ze wszystko ok, że waży już całe 117g, ma wszystko na swoim miejscu, a nie wkurzała się aż tak przez to, ze nie znam płci... Na wizycie zresztą nawet zapomniałam sama ostatnio zapytać o płeć, byłam oczarowana rączkami, paluszkami, otwieraniem tych małych usteczek i dopiero ginka mnie pyta czy na prenatalnych były jakieś podejrzenia co do płci... Wózek np.kupilabyn unisex, bo trafi się druga ciąża z inna płcią niż obecna i będziesz wozić przykładowo chłopca w typowym dziewczecym wózku czy kupisz drugi?
Wyluzuj, przed następna wizyta zjedz coś słodkiego, naprawdę nie.masz się czego az tak wkurzac
Ale ginekolog widział co ma, tylko stwierdził, że wygląda zarówno na wargi sromowe jak i na jąderka. I jadłam słodkie. Na usg brzusznym nie było widać ale na dopochwowym już tak. Więc to nie tak, że NIC NIE WIDAĆ. A widać nie wiadomo co ;/ I mam prawo się wkurzać, bo zależało mi na poznaniu płci, co nie znaczy, że nie cieszę się z innych rzeczy. Wy tu wszystkie już sobie możecie szaleć z zakupami, mówić imieniem a dla nas dalej to bezimienny ktoś i to nie jest fajne.
Co do wózka to nie wiem kiedy trafi się druga ciąża, o ile się zdecydujemy to na pewno nie przez najbliższe dwa lata, więc tak, sprzedałabym wózek (nie mam gdzie trzymać nawet go tyle czasu do drugiego dziecka). I jak pisałam na fb nie mam ochoty kupować byle czego, beznamiętnego uniseksu. Mam prawo by cieszyć się pierwszą ciążą, może jedyną. Tyle w temacie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 11:11
-
Seli wrote:Ale ginekolog widział co ma, tylko stwierdził, że wygląda zarówno na wargi sromowe jak i na jąderka. I jadłam słodkie. Na usg brzusznym nie było widać ale na dopochwowym już tak. Więc to nie tak, że NIC NIE WIDAĆ. A widać nie wiadomo co ;/ I mam prawo się wkurzać, bo zależało mi na poznaniu płci, co nie znaczy, że nie cieszę się z innych rzeczy. Wy tu wszystkie już sobie możecie szaleć z zakupami, mówić imieniem a dla nas dalej to bezimienny ktoś i to nie jest fajne.
Co do wózka to nie wiem kiedy trafi się druga ciąża, o ile się zdecydujemy to na pewno nie przez najbliższe dwa lata, więc tak, sprzedałabym wózek (nie mam gdzie trzymać nawet go tyle czasu do drugiego dziecka). I jak pisałam na fb nie mam ochoty kupować byle czego, beznamiętnego uniseksu. Mam prawo by cieszyć się pierwszą ciążą, może jedyną. Tyle w temacie
Dobra, nie będę dyskutować, bo to bez sensu, mamy inne poglądy, jednak na moje lekko dramatyzujesz. Cierpliwości życzęMonaLiza, Paulina_2603, wisienka94, olkakarolka, Agnuka lubią tę wiadomość
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Zośkaaa wrote:Dobra, nie będę dyskutować, bo to bez sensu, mamy inne poglądy, jednak na moje lekko dramatyzujesz. Cierpliwości życzę
Hah, dramat a złość to trochę inne emocjeprzecież nie płaczę tu na forum i nie przeklinam całego świata, napisalam, że jestem zawiedziona i zła. Tyle
A cierpliwość nigdy nie była moją dobrą stroną.
-
Seli wrote:Hah, dramat a złość to trochę inne emocje
przecież nie płaczę tu na forum i nie przeklinam całego świata, napisalam, że jestem zawiedziona i zła. Tyle
A cierpliwość nigdy nie była moją dobrą stroną.
Ale też na dobrą sprawę no kogo teraz jesteś zła? Na dziecko? Na lekarza?
Polecam haft krzyżykowy - uczy cierpliwości jak diabliBisia lubi tę wiadomość
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Zośkaaa wrote:Ale też na dobrą sprawę no kogo teraz jesteś zła? Na dziecko? Na lekarza?
Polecam haft krzyżykowy - uczy cierpliwości jak diabli
Nie dziękuje. Chyba ogólnie jestem zła, nie na kogośSplotło się to z tym, że na wizycie było opóźnienie na tyle wielkie, że ominęła mnie zabawa do połowy, a nie chciałam zawieść koleżanki... W sumie tak wiele czynników z wczorajszego wieczoru wokół tej wizyty. Bo na dobrą sprawę nawet nie potrzebnie tam byłam. Mogłam poczekać kolejne dwa tygodnie. Nic by to nie zmieniło. No ale już nie będę tu wypisywać całej wczorajszej historii bo nie ma sensu
Zjadłam śniadanie, mąż zrobił jajecznicę, podał kawkę, przeżywał, że późno wróciłam - jakby panieński miał się kończyć o 20!Muszę się zebrać z praniem, sobą i idziemy do kina.
-
Seli ja Cię w pełni rozumiem masz prawo być zawiedziona ale wiesz płeć też nigdy nie jest pewna do dość późnego etapu. Siostra miała USG w 16 tygodniu i dziewczynka. kupiła trochę ciuchów. w 20 tygodniu już było na 100% widać że jednak chłopiec. ja jeszcze nic nie kupiłam a to co kupię w najbliższych miesiącach czyli łóżeczko i wózek będzie w kolorach unisex. ja na szczęście wolę spokojne kolory i zwierzątka niż róże, kokardki i tiule
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 12:47
11.2017 - aniołek 8tc
-
ja dziś mam do zrobienia z 15 słoikow ogórków. na 1 rzut idą musztardowe. Mąż pojechał do rodziny a ja na razie leżę z moim goldenem i słuchamy jak pralka i zmywarka robią moją robotę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 12:46
Seli lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
Ja ubranek nie kupuje
choc jakby nie patrzec... Moze przesadzilam z wozkiem i mebelkami. Bo spodobal mi sie turkusowy, gladki, wczesniej braz. Wiec nie jest jakis taki typowy. Mebelki szaro-brazowe wiec tez takie nijakie. W sumie nie wiem jak za to sie zabrac. Nie ma na to jakos czasu na razie. Ale zaczne od mebli by miec jak skladowac inne pierdolety.
-
My też zaczynamy od mebli żeby mieć gdzie to wszystko chować. Meble to zbyt dużo powiedziane, bo musimy kupić tylko komodę. Łóżeczko mamy - drugie pokolenie się w nim wychowa
Ja i moja siostra, jej dwie córki i teraz nasz synuś
Wózek też już mamy. Kupiliśmy miesiąc temu już (nie chwalilam się, bo byście uznały, że jestem nienormalna
). Trafiła nam się taka okazja, znajomych sąsiedzi chcieli sprzedać. Wózek 3w1 Roan Bass za 650 zl. Wygląda jak nowy. Koła jakby w ogóle nie było jezdzone. Normalnie takie wózki używane są za około 1000 zł. Grzech było nie wziąć
Kolor granatowy z białymi i szarymi elementami. Dokladnie taki jak na zdjęciu.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c617e3dba14.png
Trochę ryzykowalismy z kolorem, ale uważam że dla dziewczynki też byłby okZawsze lepiej dziewczynka w granatowym niż chłopiec w różowym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 15:48