X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Anastazja i Artur :) więc jest zgoda w małżeństwie i szczęście :D hehehe

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie Emilka. jeżeli coś się zmieni to będzie Franek. wczoraj trochę się narobiłam zebrałam ogórki zakupy polatałam. i wieczorem mała plamka brązowego śluzu. Więcej nic już się nie pokazało. ale zmartwiłam się. muszę zwolnić

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śmigam od paru dni i siuśnęłam na taki różowo-czerwony i przez moment serce mi zamarło ale przypomniałam sobie, że soku z buraków przecież się nachlałam :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No buraczki potrafią napedzić strachu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 09:57

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam swoje typy: Jan, Wojciech, Adam.
    Mąż się jeszcze nie wypowiedział w temacie. Ale będę go urabiać na Jasia ;)
    Mam nadzieję, że płeć już się nie zmieni, bo dla dziewczynki nie mam pomysłu.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vew wrote:
    Dziewczyny a macie może wstępnie wybrane imiona? Ja podobno mam mieć chłopca i myślę o Czarku albo Stasiu, jeśli zmieniłoby się na dziewczynkę to Hania, Helenka albo Pola

Ja mam w brzuszku też Czarka na 99,9%! Piękne imię :) Mnóstwo zdrobnien.
    Jeśli jednak jakimś cudem okazalaby się dziewczynka to będzie Zośka po mojej kochanej babci :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Ja mam swoje typy: Jan, Wojciech, Adam.
    Mąż się jeszcze nie wypowiedział w temacie. Ale będę go urabiać na Jasia ;)
    Mam nadzieję, że płeć już się nie zmieni, bo dla dziewczynki nie mam pomysłu.

Nasza ginekolog chyba ma dobre oko ;) Też mam nadzieję, że już się płeć nie zmieni bo już często mówię do brzuszka Czarek :)

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdraszczam Wam tej wiedzy :P

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w nocy czułam niewyraźne ruchy w miejscu łożyska, dwa kopniaczki. A, że łożysko na przedniej ścianie to nie czułam tak wyraźnie, ale to było to na pewno :) Także Czarko skopał mi łożysko dziś ;)

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Zazdraszczam Wam tej wiedzy :P

Seli ja wiem, ze fajnie jest znać płeć, rozumiem wszystkie wydatki i rozłożenie ich by nie zbankrutować, ale po prostu niektóre dzieci są tak wstydliwe i nie pokażą tak od razu co mają miedzy nóżkami i na Twoim miejscu w tym momencie cieszylabym się, ze wszystko ok, że waży już całe 117g, ma wszystko na swoim miejscu, a nie wkurzała się aż tak przez to, ze nie znam płci... Na wizycie zresztą nawet zapomniałam sama ostatnio zapytać o płeć, byłam oczarowana rączkami, paluszkami, otwieraniem tych małych usteczek i dopiero ginka mnie pyta czy na prenatalnych były jakieś podejrzenia co do płci... Wózek np.kupilabyn unisex, bo trafi się druga ciąża z inna płcią niż obecna i będziesz wozić przykładowo chłopca w typowym dziewczecym wózku czy kupisz drugi?

Wyluzuj, przed następna wizyta zjedz coś słodkiego, naprawdę nie.masz się czego az tak wkurzac ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Seli ja wiem, ze fajnie jest znać płeć, rozumiem wszystkie wydatki i rozłożenie ich by nie zbankrutować, ale po prostu niektóre dzieci są tak wstydliwe i nie pokażą tak od razu co mają miedzy nóżkami i na Twoim miejscu w tym momencie cieszylabym się, ze wszystko ok, że waży już całe 117g, ma wszystko na swoim miejscu, a nie wkurzała się aż tak przez to, ze nie znam płci... Na wizycie zresztą nawet zapomniałam sama ostatnio zapytać o płeć, byłam oczarowana rączkami, paluszkami, otwieraniem tych małych usteczek i dopiero ginka mnie pyta czy na prenatalnych były jakieś podejrzenia co do płci... Wózek np.kupilabyn unisex, bo trafi się druga ciąża z inna płcią niż obecna i będziesz wozić przykładowo chłopca w typowym dziewczecym wózku czy kupisz drugi?

Wyluzuj, przed następna wizyta zjedz coś słodkiego, naprawdę nie.masz się czego az tak wkurzac ;)

Ale ginekolog widział co ma, tylko stwierdził, że wygląda zarówno na wargi sromowe jak i na jąderka. I jadłam słodkie. Na usg brzusznym nie było widać ale na dopochwowym już tak. Więc to nie tak, że NIC NIE WIDAĆ. A widać nie wiadomo co ;/ I mam prawo się wkurzać, bo zależało mi na poznaniu płci, co nie znaczy, że nie cieszę się z innych rzeczy. Wy tu wszystkie już sobie możecie szaleć z zakupami, mówić imieniem a dla nas dalej to bezimienny ktoś i to nie jest fajne.

Co do wózka to nie wiem kiedy trafi się druga ciąża, o ile się zdecydujemy to na pewno nie przez najbliższe dwa lata, więc tak, sprzedałabym wózek (nie mam gdzie trzymać nawet go tyle czasu do drugiego dziecka). I jak pisałam na fb nie mam ochoty kupować byle czego, beznamiętnego uniseksu. Mam prawo by cieszyć się pierwszą ciążą, może jedyną. Tyle w temacie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 11:11

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ale ginekolog widział co ma, tylko stwierdził, że wygląda zarówno na wargi sromowe jak i na jąderka. I jadłam słodkie. Na usg brzusznym nie było widać ale na dopochwowym już tak. Więc to nie tak, że NIC NIE WIDAĆ. A widać nie wiadomo co ;/ I mam prawo się wkurzać, bo zależało mi na poznaniu płci, co nie znaczy, że nie cieszę się z innych rzeczy. Wy tu wszystkie już sobie możecie szaleć z zakupami, mówić imieniem a dla nas dalej to bezimienny ktoś i to nie jest fajne.

Co do wózka to nie wiem kiedy trafi się druga ciąża, o ile się zdecydujemy to na pewno nie przez najbliższe dwa lata, więc tak, sprzedałabym wózek (nie mam gdzie trzymać nawet go tyle czasu do drugiego dziecka). I jak pisałam na fb nie mam ochoty kupować byle czego, beznamiętnego uniseksu. Mam prawo by cieszyć się pierwszą ciążą, może jedyną. Tyle w temacie :)

Dobra, nie będę dyskutować, bo to bez sensu, mamy inne poglądy, jednak na moje lekko dramatyzujesz. Cierpliwości życzę ;)

MonaLiza, Paulina_2603, wisienka94, olkakarolka, Agnuka lubią tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Dobra, nie będę dyskutować, bo to bez sensu, mamy inne poglądy, jednak na moje lekko dramatyzujesz. Cierpliwości życzę ;)

Hah, dramat a złość to trochę inne emocje :) przecież nie płaczę tu na forum i nie przeklinam całego świata, napisalam, że jestem zawiedziona i zła. Tyle :) A cierpliwość nigdy nie była moją dobrą stroną.

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hah, dramat a złość to trochę inne emocje :) przecież nie płaczę tu na forum i nie przeklinam całego świata, napisalam, że jestem zawiedziona i zła. Tyle :) A cierpliwość nigdy nie była moją dobrą stroną.

Ale też na dobrą sprawę no kogo teraz jesteś zła? Na dziecko? Na lekarza?
    Polecam haft krzyżykowy - uczy cierpliwości jak diabli ;)

Bisia lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Ale też na dobrą sprawę no kogo teraz jesteś zła? Na dziecko? Na lekarza?
    Polecam haft krzyżykowy - uczy cierpliwości jak diabli ;)

Nie dziękuje. Chyba ogólnie jestem zła, nie na kogoś :) Splotło się to z tym, że na wizycie było opóźnienie na tyle wielkie, że ominęła mnie zabawa do połowy, a nie chciałam zawieść koleżanki... W sumie tak wiele czynników z wczorajszego wieczoru wokół tej wizyty. Bo na dobrą sprawę nawet nie potrzebnie tam byłam. Mogłam poczekać kolejne dwa tygodnie. Nic by to nie zmieniło. No ale już nie będę tu wypisywać całej wczorajszej historii bo nie ma sensu :P

Zjadłam śniadanie, mąż zrobił jajecznicę, podał kawkę, przeżywał, że późno wróciłam - jakby panieński miał się kończyć o 20! :P Muszę się zebrać z praniem, sobą i idziemy do kina.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja Cię w pełni rozumiem masz prawo być zawiedziona ale wiesz płeć też nigdy nie jest pewna do dość późnego etapu. Siostra miała USG w 16 tygodniu i dziewczynka. kupiła trochę ciuchów. w 20 tygodniu już było na 100% widać że jednak chłopiec. ja jeszcze nic nie kupiłam a to co kupię w najbliższych miesiącach czyli łóżeczko i wózek będzie w kolorach unisex. ja na szczęście wolę spokojne kolory i zwierzątka niż róże, kokardki i tiule

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 12:47

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś mam do zrobienia z 15 słoikow ogórków. na 1 rzut idą musztardowe. Mąż pojechał do rodziny a ja na razie leżę z moim goldenem i słuchamy jak pralka i zmywarka robią moją robotę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 12:46

Seli lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranek nie kupuje ;) choc jakby nie patrzec... Moze przesadzilam z wozkiem i mebelkami. Bo spodobal mi sie turkusowy, gladki, wczesniej braz. Wiec nie jest jakis taki typowy. Mebelki szaro-brazowe wiec tez takie nijakie. W sumie nie wiem jak za to sie zabrac. Nie ma na to jakos czasu na razie. Ale zaczne od mebli by miec jak skladowac inne pierdolety.

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zaczynamy od mebli żeby mieć gdzie to wszystko chować. Meble to zbyt dużo powiedziane, bo musimy kupić tylko komodę. Łóżeczko mamy - drugie pokolenie się w nim wychowa :) Ja i moja siostra, jej dwie córki i teraz nasz synuś :) Wózek też już mamy. Kupiliśmy miesiąc temu już (nie chwalilam się, bo byście uznały, że jestem nienormalna :P). Trafiła nam się taka okazja, znajomych sąsiedzi chcieli sprzedać. Wózek 3w1 Roan Bass za 650 zl. Wygląda jak nowy. Koła jakby w ogóle nie było jezdzone. Normalnie takie wózki używane są za około 1000 zł. Grzech było nie wziąć :) Kolor granatowy z białymi i szarymi elementami. Dokladnie taki jak na zdjęciu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c617e3dba14.png
    Trochę ryzykowalismy z kolorem, ale uważam że dla dziewczynki też byłby ok :) Zawsze lepiej dziewczynka w granatowym niż chłopiec w różowym :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 15:48

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina fajny ten wózek i kolor właśnie uniwersalny.
    A ja się sobie ostatnio tak nie podobam. Te wszystkie szerokie ciuchy i dodatkowe kilogramy nie napawają mnie optymizmem.

uwo99n73lnbybmmo.png
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ