X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ally my mamy Roana Bass :) Mam nadzieję, że się sprawdzi.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ally a masz dziś wizytę? :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Ally my mamy Roana Bass :) Mam nadzieję, że się sprawdzi.
    Jest polski i bardzo ładny, przyjaciółka też ma i teraz będzie używać przy 2 dzieciaczku. Esso to nowszy model, ale Bass ma lepsze amortyzatory i mąż stwierdził, że się łatwiej składa. :)

201901097452.png
  • Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ally a masz dziś wizytę? :)
    TAK, połówkowe. A ja to panikarz i myśliciel jestem...

201901097452.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    A ja jakoś nie czytam opinii o wozkach :D Jedynie chcę, abu gondola była dość duza. Bardzo podobaja mi się retro wozki, najlepiej z wiklinową gondolą <3 jednak te nie mają zazwyczaj skrętnych przednich kół i mój mąż powiedzial, że on nie chce bez skretnych kół... A mi to wsio czy będą skretne czy nie. Z bratem jezdzilam bez skrętnych 14 lat temu i nie widzę w tym problemu.
    Na wagę też nie zwracam uwagi bo mamy swoj domek, wniesienie wozka do domu to kwestia 5 stopni.
    u mnie właśnie koniecznie musi blokada skrętu przednich kół. bo te skrętne są po prostu okropne w prowadzeniu. siostra miała skrętne bez blokady i wózek był niestabilny jeździł na boki tam gdzie chciał.wózek był super porządny drogi duża gondola ale skrętne koła nigdy więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 11:52

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się zastanawiamy nad Maxi Cosi Zeli. Podoba mi się pomysł składanej i lekkiej gondoli... ale nie ma jeszcze za dużo opini

klz99vvjhysycx8i.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ally McBeal wrote:
    Jest polski i bardzo ładny, przyjaciółka też ma i teraz będzie używać przy 2 dzieciaczku. Esso to nowszy model, ale Bass ma lepsze amortyzatory i mąż stwierdził, że się łatwiej składa. :)
    Mi też się podoba Roan Esso. I chyba to weźmiemy. Biorę jeszcze na ta chwilę pod uwagę Anex Cross.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    My się zastanawiamy nad Maxi Cosi Zeli. Podoba mi się pomysł składanej i lekkiej gondoli... ale nie ma jeszcze za dużo opini

ma bardzo nisko usadowioną gondole...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Mi też się podoba Roan Esso. I chyba to weźmiemy. Biorę jeszcze na ta chwilę pod uwagę Anex Cross.
    Roan Esso ma fajny system podnoszenia wyżej główki w gondoli i płozy pod spodem do lekkiego bujania, ale nie wiem czy z tym bujaniem to w ogole się przyda, nie mam kompletnie doświadczenia. ;)

201901097452.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sobotę byliśmy w dwóch sklepach z wózkami, i totalną porażką... same jakieś takie badziewne mi się wydały, trzeba wybrać się do większego miasta;) kompletnie nie wiem nawet czego ja chce:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętajcie że gondola się przydaje tylko na kilka miesięcy :) ja nie będę wydawać za dużo na gondole bo po 4-5 miesiącach trzeba będzie zainwestować w porządną spacerówkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 12:30

Seli lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne, ale nie ma wozkow samych glebokich i warto patrzec na to by te 2w1 mialy sensowma gondole. By pomiescila dziecko ze spiworkiem/kombinezonem. Albo by nie schylac sie tak mega jak w niektorych czy tez by nie byla to kobyla bo niektore wozki sa przeogromne ;p a co za tym idzie 2w1 nie zawsze maja fajne spacerowki a to ze spacerowek wiecej bedziemy korzystac.

dZhdp1.png

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No jasne, ale nie ma wozkow samych glebokich i warto patrzec na to by te 2w1 mialy sensowma gondole. By pomiescila dziecko ze spiworkiem/kombinezonem. Albo by nie schylac sie tak mega jak w niektorych czy tez by nie byla to kobyla bo niektore wozki sa przeogromne ;p a co za tym idzie 2w1 nie zawsze maja fajne spacerowki a to ze spacerowek wiecej bedziemy korzystac.
    Sorki, że się wtrącę, ale są same wózki z gondolą. Fakt jest mały wybór, ale są.

M&M
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    A ja jakoś nie czytam opinii o wozkach :D Jedynie chcę, abu gondola była dość duza. Bardzo podobaja mi się retro wozki, najlepiej z wiklinową gondolą <3 jednak te nie mają zazwyczaj skrętnych przednich kół i mój mąż powiedzial, że on nie chce bez skretnych kół... A mi to wsio czy będą skretne czy nie. Z bratem jezdzilam bez skrętnych 14 lat temu i nie widzę w tym problemu.
    Na wagę też nie zwracam uwagi bo mamy swoj domek, wniesienie wozka do domu to kwestia 5 stopni.

jeezu, ja też jestem zakochana w wózkach retro! Teraz jestem na etapie zachwytu nad Emmą np tą http://www.premiumbaby.pl/wozki-dzieciece-Emmaljunga/Mondial-de-Luxe/
    Oczywiście będę kupować używany, mamy zaplanowane, że w 2,5 tysiąca chcemy się zmieścić, a Emma to jednak wygoda dla dziecka (świetna amortyzacja, a u nas jest to mus), płynne prowadzenie wózka i klasa sama w sobie :) jeżeli chodzi o wagę, to w ogóle tym się nie martwię, bo też mieszkamy w domu, także żaden problem. Podejrzewam, że na tym wózku skończymy, ale to bliżej października ;)

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my zdecydowaliśmy się na polskiego Tutka
    Grander jest fajny, widziałam na żywo
    sąsiadka była nim na plaży i szedł jak burza, a ja potrzebuję właśnie taki z większymi skrętnymi i blokowanymi kołami
    gondola głęboka
    a spacerówka o tyle fajna, że po rozłożeniu dziecko może spokojnie spać bez wiszących nózek
    podjadę jeszcze do fabryki obejrzeć inne modele

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 13:26

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was oglądała wozki Tako, np. City Move? Ja myślałam o czymś takim ale jakoś nikt o nich nie wspomina. Nie wiem czy nie wpadłyście na nie w necie czy może opadają z jakichś względów.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Sorki, że się wtrącę, ale są same wózki z gondolą. Fakt jest mały wybór, ale są.

Nie wiadomo jakiej firmy. Mieszkam w dyzym miescie i nie ma takich stacjonarnie.

dZhdp1.png

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w dużym też i widziałam.

M&M
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    No ja w dużym też i widziałam.

A widzisz, ja nie ;) a jednak wole obejrzec na zywo wozek nim zamowie czy kupie.

dZhdp1.png

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A widzisz, ja nie ;) a jednak wole obejrzec na zywo wozek nim zamowie czy kupie.
    Z tym się zgodzę, że trzeba na żywo zobaczyć:)

M&M
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ