X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Jaskolka93, to pięknego ślubu Wam życzę! Jaki fason sukienki dobrałaś do brzuszka?

A czujesz już ruchy? tutaj większość dziewczyn jest jednak z 20 tyg+, więc nic dziwnego. Ja coś tam czuję, ale nie mam pewności czy to nie jelita...
    Pierwsze ruchy poczułam mniej więcej w połowie 18 tygodnia więc już możecie czuć :) ja najczęściej czuję w podbrzuszu na początku "bańki" teraz już wypychania i delikatne kopniaki jeżeli za długo siedzę mojej córce to nie odpowiada :) Do teraz czasem mam wrażenie że to jelita ale powoli uczę się odróżniać

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słabo czuje ruchy i rzadko ;(

uwo99n73lnbybmmo.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja słabo czuje ruchy i rzadko ;(
    mam dni kiedy w ogóle nie czuję. jeszcze wcześnie dziecko ma dużo miejsca. i też panikuje ale nie możemy się dać zwariować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:39

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piersze w 14+6 :D potem chwila przerwy i 15+3 i tak potem w miare regularnie a od 2 tygodni szalenstwo - mocne kopniaki i wygibasy ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Jaskolka93 Nowa

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Jaskolka93, to pięknego ślubu Wam życzę! Jaki fason sukienki dobrałaś do brzuszka?

A czujesz już ruchy? tutaj większość dziewczyn jest jednak z 20 tyg+, więc nic dziwnego. Ja coś tam czuję, ale nie mam pewności czy to nie jelita...

Dziękuje bardzo! Przez moje roztargnienie spowodowane hormonami kilka rzeczy jest jeszcze do załatwienia, ale mam nadzieje że finalnie będzie pięknie i kompletnie :) suknie dobrałam odcinaną pod biustem i spuszczoną, taka Ala księżniczka,, choćby się przypatrywać to kompletnie nie można powiedzieć że jestem w ciąży , a brzuszek już nono pokaźny mam, a Ty jak z wielkością brzuszka? Idziemy łeb w łeb :):):) ruchy... chyba nie czuje ich jeszcze ;( od wczoraj myślałam że już czuje, tak po boku brzucha, ale któraś z nas pisała że po bokach brzucha to jelita , wiec nadzieja stracona :D i dalej czekam :)

p19ucsqvl6ax1kyn.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskolka93 wrote:
    Dziękuje bardzo! Przez moje roztargnienie spowodowane hormonami kilka rzeczy jest jeszcze do załatwienia, ale mam nadzieje że finalnie będzie pięknie i kompletnie :) suknie dobrałam odcinaną pod biustem i spuszczoną, taka Ala księżniczka,, choćby się przypatrywać to kompletnie nie można powiedzieć że jestem w ciąży , a brzuszek już nono pokaźny mam, a Ty jak z wielkością brzuszka? Idziemy łeb w łeb :):):) ruchy... chyba nie czuje ich jeszcze ;( od wczoraj myślałam że już czuje, tak po boku brzucha, ale któraś z nas pisała że po bokach brzucha to jelita , wiec nadzieja stracona :D i dalej czekam :)

Dziecko też może kopac po bokach. Jednak jeśli to będzie dziecko a nie jelita, to nie pomylisz tego, na pewno nie :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pierwszy raz wykorzystałam fakt bycia w ciąży w kasie pierwszeństwa. Byliśmy w Ikei i jak to bywa w weekend, masa ludzi przy kasie. Czułam na sobie te nienawistne spojrzenia :D wiecie gdzie to miałam... :D

Marin, Magdoczka, Reni lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u Was dziewczyny jak tam weekend? u mnie wreszcie się ochłodziło deszcz pada od 2 dni. Niestety głowa mi pęka od 3 dni nic nie pomaga ani okłady ani apap. przypuszczam że to od hormonów bo obecnie schodze stopniowo do zera

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo!!! A my jutro ikea.

Chcemy ogarnąć sypialnie dla maleństwa.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Dzisiaj pierwszy raz wykorzystałam fakt bycia w ciąży w kasie pierwszeństwa. Byliśmy w Ikei i jak to bywa w weekend, masa ludzi przy kasie. Czułam na sobie te nienawistne spojrzenia :D wiecie gdzie to miałam... :D

Ja już od jakieś czasu wykorzystuję :-D A to w Lidlu, a to na stacji benzynowej. Bawią mnie te nienawistne spojrzenia. A najbardziej mąż się cieszy, że pierwszy raz w życiu nie musi w kolejce stać:-D

Seli, Reni lubią tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ooooo!!! A my jutro ikea.

Chcemy ogarnąć sypialnie dla maleństwa.
    Przed nami wybór farby do pokoju małej :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Przed nami wybór farby do pokoju małej :)

my nie mamy oddzielnego pokoju, będzie w naszej sypialni... Mam nadzieje, że szybko kupimy nowe mieszkanie :P

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    my nie mamy oddzielnego pokoju, będzie w naszej sypialni... Mam nadzieje, że szybko kupimy nowe mieszkanie :P
    póki dziecko małe to nie ma problemu że śpi w tym samym pokoju. my mamy taką możliwość więc będzie miała swój pokój żebyśmy mogli czasem się pokłócić bez budzenia jej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 22:34

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Ja już od jakieś czasu wykorzystuję :-D A to w Lidlu, a to na stacji benzynowej. Bawią mnie te nienawistne spojrzenia. A najbardziej mąż się cieszy, że pierwszy raz w życiu nie musi w kolejce stać:-D
    Sama zagadujesz że jesteś w ciąży i idziesz na początek czy jak ?:)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pamietam kiedy sie klocilismy... Wczoraj mielismy spiecie ale to nawet za duze slowo. Bo nawymyslalismy sie co przemeblujemy, co kupimy i obie wizje byly ekstremalne :D my raczej... no dobra, ja :D lubie szpileczke wpiac w ciagu dnia, no taka zlosliwa jestem. Ale on to lubi. Zawsze sie z tego smieje i jak robi odwet to mnie tylko to bawi. U nas wszystko na luzie i w formie zartu.

Ja dzis powiem, ze jestem w ciazy i chce pierwsza :p moze bym sie nie sapala ale mam zaparcie :/ pierwszy raz takie i pobolewa mnie brzuch od tego :( ale nie wzdelo mnie kosmicznie. Nawet koszule zalozylam sprzed ciazy, taka flanelke na guziki. No nie widac :p a dzie jestem napieta. Ciekawe ile zejdzie brzucha jak zaparcie minie...

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Sama zagadujesz że jesteś w ciąży i idziesz na początek czy jak ?:)

Zakładam ubrania, w których widać ciążę, podchodzę do kolejki i głośno mówię: "poproszę o przepuszczenie, jestem w ciąży" i nie czekając na pozwolenie idę na początek kolejki :-D Jeśli tylko w sklepie jest kasa z pierwszeństwem (u mnie w Lidlu jest), to obowiązkowo idę do takiej kasy. A jak nie ma, to idę to każdej i mówię to samo :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka chyba też tak zacznę robić :) u mnie w Tesco jest kasa pierwszeństwa
    A na początku ciąży w jednym sklepie jak stałam już przy kasie to kasjerka zawolala z kolejki babkę z brzuszkiem. I musiałam ja przepuścić mimo że sama byłam w ciąży , ale poczatkowej. Nic nie powiedzialam i ja przepuscilam.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Co u Was dziewczyny jak tam weekend? u mnie wreszcie się ochłodziło deszcz pada od 2 dni. Niestety głowa mi pęka od 3 dni nic nie pomaga ani okłady ani apap. przypuszczam że to od hormonów bo obecnie schodze stopniowo do zera
    Polecam wypicie kawy z cytryną. I ssanie goździków. Mi po 3 dniach w końcu ospusciło

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my kupilismy lozeczko, komode i taka skrzynie do siadania ;D i sporo pierdół dla malenstwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 14:33

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, powiedz miałaś już wszystko upatrzone. Bo nie wierzę że tak szybko wybrałaś te wszystkie rzeczy.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ