X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez pół roku mogłabym mieć z łóżeczkiem w sypialni, a potem oddzielnie. Ja bym nie dostawiała, miałabym obawy, że się za mocno przyzwyczai do nas i naszego łóżka.

Śpiworek też jest ciepły, można założyć coś cieplejszego pod spód, regulować tak by nie zmarzł malec albo się nie przegrzał.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    a jak będziesz na spacery chodzić, jeździć do lekarza itd?

mi się kombinezon sprawdził, zima była dość mroźna, jeszcze dodatkowo ciepłym kocem okrywałam bo spacery były dłuższe.
    ps urodziłam 7 stycznia, teraz wg ostatniego usg termin też mam na 7 (wg OM 09.01 )

dokładnie, chyba, że ktoś nie ma zamiaru wychodzić na spacery, moja starsza urodzona 26.01 po 2 tyg już na spacerze, nie wyobrażam sobie nie mieć kombinezonu

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunis wrote:
    dokładnie, chyba, że ktoś nie ma zamiaru wychodzić na spacery, moja starsza urodzona 26.01 po 2 tyg już na spacerze, nie wyobrażam sobie nie mieć kombinezonu

Ja zamierzam wychodzić i mieć śpiwór zimowy :)

Sylwunis lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli naprawde?? U nas styczen luty marzec jest najzimniej i zazwyczaj wtedy jest snieg.
    Ja mam i kombinezon i spiworek. No napewno bym nie kupowala kombinezonu na 68 bez jaj noworodek w tym sie utopi :p spiworek jest super, mam taki z mniejszych rozmiarow i napewno do kwietnia starczy. Ja mam dodatkowo kombinezon bo bede malucha wyciagac czasem pewnie na spacerkach ;)
    Ja uwazam ze 6 szt starczy ze wszystkiego no bo jak masz pajacykow 6 i spodenek i body 6 to razem.masz 12 kompletow a do tego jeszcze polspiochy, krotkie dlugie rekawy itd. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 11:20

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę :p u nas nie ma jako tako zimy... Śniegu to ledwie pruszy i najzimniejsza temperatura nie dochodziła nawet do -10 :P a nawet raz w grudniu było 15 na plusie :P także ten...
    A uważam, że do śpiworka mogę ubrać w ciepłego pajaca i jeszcze dorzucić kocyk, możliwości wiele, wierzę, że nie zmarznie. Do tego potem posłuży też i do spacerówki taki śpiworek.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) od ostatnich kilku dni praktycznie nie czułam ruchów małej i zaczynałam się bardzo martwić. Więc od wczoraj postanowiłam zapisywać w zeszycie to co wydawało mi się najprawdopodobniejszymi ruchami małej. Wychodzi na to młoda się trochę rusza rano jak zjem śniadanie i się na chwilę położę na kanapie. Wieczorem się rusza właściwie tylko kiedy mi uporczywe wzdęcia ustępują i byłam aktywna w ciągu dnia, jeżeli dużo leżałam to mała chyba po prostu się rozleniwia nie wiem. Jak dużo robię chodzę czy na przykład byłam nad jeziorem popływać to dziecko wieczorem trochę harcowało jakby się wyspało w ciągu dnia. Jak mam leniwy dzień to dziecko tylko rano trochę się rusza a potem cisza. Nie mogę się doczekać wtorku żeby upewnić się że moje obawy są bezpodstawne..
    Co do ubioru zamierzam się zabezpieczyć i mieć i kombinezon i śpiworek bo jednak ubiór zależy od tego jaka będzie zima w tym roku. W zeszłym roku zima u mnie była bardzo słaba raczej deszczowa niż mroźna i praktyczniejszy był śpiworek niż kombinezon. Na ostre mrozy już kombinezon lepszy

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do rozmiaru to ciężko wyczuć bo nie wiadomo jakie dziecko się urodzi, mój akurat nie był duży, ale przyjaciółki dziecko miało 62 cm.

ale kto będzie czekał z zakupem do porodu :P

co do ubranek teściowa mówiła-kup koniecznie dużo kaftaników-dobra-kupiłam, ale dla mnie to totalnie niewygodne, bo się na plecach podwijały. najfajniejsze dla mnie były pajace do spania, a na dzień body z dł. rękawem+półśpiochy albo śpiochy.
    body z krótkim rękawem w zimie praktycznie nie używałam, ale na wiosnę/lato to must have

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nakupiłam 56 i 62... A teraz widzę, że za dużo i szybko pójdzie bo maluch kuzynów, co urodził się z końcem maja z wagą 2600 teraz już jest spory i nosi 68 i bardzo szybko to się zmieniło. Opierniczyli nas, że tyle kupujemy bo by nam oddali, że mają niektóre w ogóle nie noszone bo tak się zdarzyło... Ale u mnie ciężko by było inaczej :P Moja mama kupuje... Ja też kupiłam parę rzeczy no i o... Nazbierało się.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja pod spiworek raczej ubiore normalnie plus bluze cieplejsza..on jest tak samo cieply jak.kombinezon :p
    No to fajne zimy macie tu jak nawali sniegu to masakra. Mam dziadkow w Nowym Saczu i kiedys bylam na swieta to bylo 20st i slonce... :D

Z ciuchow bede miec wszystko oprocz spiochow ktorych nienawidze i koszulek, no i te kaftaniki :p oczywiscie wiekszosc juz mam pozostalo kilka pierdol typu czapkA skarpetki bluzy...szybko poszlo :D
    Nawet jesli bedzie noworodek 62cm a dluzszego w calej mojej karierze nie widzialam to mysle ze spokojnie starczy rozm kombinezonu 62 one i tak sa ciut wieksze zawsze. A i tka bedzie się topił napoczątku :p a mamy usg na szczescie i miesiac przed porodem juz bedzie widac czy dziecko bedzie srednie, chudziutkie czy raczej wieksze ;)

Zaczynam dzis 20 tydzien! Wow :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 11:34

olkakarolka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketepr też tak myślę, że po prostu jakiś śpioch i tyle do śpiworka. Patrząc jak klimat się pozmieniał i jak tu wygląda zima to naprawdę nie będzie tragedii.
    Mam za to schizę by kupić oczyszczać powietrza taki mały do wózka :P bo u nas straszne jest powietrze zimą i jesienią. Wystarczy parę min a ma się zapchany, czarny nos tym wszystkim ;/ sama chodzę w maseczce na ten okres bo kaszel męczy i nos okropny...

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z tym powietrzem to fakt, trzeba na bieżąco monitorować stężenie pyłów i w razie czego rezygnować ze spacerów.

katepr, Katalonia lubią tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    a z tym powietrzem to fakt, trzeba na bieżąco monitorować stężenie pyłów i w razie czego rezygnować ze spacerów.

to u mnie trzeba by było zamknąć się w domu na cały ten okres ;/ chyba, że może któraś słyszała o jakiś moskitierach/pokrowcach na wózek na taki czas?

Ja myślę intensywnie o małym oczyszczaczu, podobno super...
    Tylko to droga impreza.

https://www.oddechtozycie.pl/produkt/wynd/?gclid=CjwKCAjwtvnbBRA5EiwAcRvnpk39XT1fSKzP89YxjvC_H6brjyovuNsZoJT6JEslDFLfYt1zTqZCRBoCd8sQAvD_BwE

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z żimami jest różnie..Ale przeważnie najzimniej w lutym właśnie. To już sama nie wiem co z tymi kombinezonki ale chyba na razie nie kupię bo mam dwa jakieś używane. Może mi starczy. Na pewno będę chciała spiworek bo wydaje mi się wygodniejsze i prostszy w obsludze.
    Co do kaftanikow jak tak czytam Wasze opinie to też ich nie chce.. Ale moja teściowa już mi drugi kupiła i co zakupy to kaftanik :/ chyba jej w końcu powiem żeby już ich nie kupowała :)
    Ja od razu będę mieć osobny pokój dla małej. Szukałam wczoraj mojej upatrzonej komody i lozeczka żeby jak najtaniej kupić w necie. A się okazało że u mnie pod domem w w sklepie jest najtaniej :) Jutro kupimy :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    to u mnie trzeba by było zamknąć się w domu na cały ten okres ;/ chyba, że może któraś słyszała o jakiś moskitierach/pokrowcach na wózek na taki czas?

Ja myślę intensywnie o małym oczyszczaczu, podobno super...
    Tylko to droga impreza.

https://www.oddechtozycie.pl/produkt/wynd/?gclid=CjwKCAjwtvnbBRA5EiwAcRvnpk39XT1fSKzP89YxjvC_H6brjyovuNsZoJT6JEslDFLfYt1zTqZCRBoCd8sQAvD_BwE

wow, nie wiedziałam,że są takie przenośne!

może gdzieś można wypożyczyć? albo kupić używany?

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    wow, nie wiedziałam,że są takie przenośne!

może gdzieś można wypożyczyć? albo kupić używany?

muszę poszukać, raczej wypożyczenia nie ma możliwości ale może używka się znajdzie...

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    to jest mega.
    marzę o chicco next2me.
    wiadomo, że to może do max 6 miesięcy albo i krócej ale właśnie w tym okresie chyba najbardziej wygodne-do nocnego karmienia itd .

Taaak, mi tez właśnie:) supe jest ze ma kolka, to będę jeździć po całym mieszkaniu nim :D a później jak urośnie mam prawie nowe łóżeczko od bratowej :) tylko mterac dokupić

klz99vvjhysycx8i.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, dziewczyny, ale macie szybkie tempo ;-) Ja nie mam totalnie nic. Mało tego, ja nawet nie wiem, czym się różnią od siebie body, pajace, kombinezony, śpiochy, półśpiochy.. :-D

Seli, Reni, olkakarolka lubią tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Kurczę, dziewczyny, ale macie szybkie tempo ;-) Ja nie mam totalnie nic. Mało tego, ja nawet nie wiem, czym się różnią od siebie body, pajace, kombinezony, śpiochy, półśpiochy.. :-D
    Ja też jeszcze nie rozróżniam2 spiochow od pajacow np :) ale mam u mnie w notesie narysowane :D

Magdoczka lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tylko ja nie mam takiego fioła zakupowego na razie, fakt przeglądam wózki bo chcę kupić używany w bardzo dobrym stanie ale na razie nie planuję zakupów może od połowy września dopiero, nie mam ani jednej rzeczy na razie :) może jeszcze przyjdzie szał

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    no i rampersy ;-)

Magdoczka lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ