STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli wrote:No było wyginanie u Ciebie sallvie
Ja wczoraj wybawiłam 3 - miesięczniakaTeraz próbuję skonstruować listę wydatków i tego co chcemy kupić.
-
Ja chcę rozplanować wydatki odpowiednio. To nie lada wyczyn
-
Ubraniowo to mam za dużo już
choć pewnie jeszcze będę coś dobierać bo są fajne rzeczy. Ja muszę kupić łóżeczko, komodę, materac, chce leżaczek tinylove, wyprawka do szpitala, ciuchy też muszę dla siebie kupić.
Na razie kupiłam tylko kocyk, mam ręczniczek, ciuszki... A cała masa wszystkiego przede mną -
Ile sztuk ubranek optymalnie miec z każdego rozmiaru ? Myślałam o 6 sztukach. Ja się już zastanawiam jakie buty na zimę kupić by były wsuwane bez schylania
lato całe śmigam w klapkach bez schylania A potem ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 09:28
-
My mamy duże łoże i nie zamieniłabym jego na inne
wygoda cudowna, a teraz kuzynostwo się śmiało, że będziemy się cisnąć bo będzie synuś, ja, kot i mąż
bo podobno lepiej by dziecko leżało po stronie matki, by ojciec nie zmiażdżył
że matka niby pilnuje się nawet śpiąc a ojciec nie hahaha
-
MonaLiza wrote:Ile sztuk ubranek optymalnie miec z każdego rozmiaru ? Myślałam o 6 sztukach. Ja się już zastanawiam jakie buty na zimę kupić by były wsuwane bez schylania
lato całe śmigam w klapkach bez schylania A potem ?
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
czarnaiwi wrote:wydaje mi się, że 6 może być mało. bo czasami się kilka razy dziennie dziecko przebierze (zabrudzi się od pieluchy albo się uleje), a biorąc pod uwagę, że to zima i pranie nie schnie migiem...
-
Ja kupuje śpiworek... Bo śpiworek raz dwa i wyrośnie. A śpiworek dłużej posłuży, a podobno jest w nim równie ciepło
-
Śpiworki mają jeden rozmiar, dlatego są (według mnie) lepsze od kombinezonów. Nie wiem jak u Was temperatury, ale u mnie styczeń, luty, marzec to pogoda jest ciepła, bez śniegu nawet
a jak się trafią parę dni przymrozków to i tak góra...
A czytałam,że są bardzo ciepłe.
Ja chcę kupić taki :
https://www.samiboo.com/kategoria/spiworek-zimowy/superb-spiworek-do-wozka-fotelika-gondoli-rosnie-z-dzieckiem-gory-gold -
Ally McBeal wrote:A ja się zastanawiałam nad wyjściem ze szpitala. Trzeba kupić taki zimowy kombinezonik?
rozmiar conajmniej 62, albo 68 bo musi do końca marca posłużyć
Sali do tego śpiworka co wkleiłaś to i tak pasuje coś ciepłego pod spód .Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 10:38
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
czarnaiwi wrote:najlepiej taki kombinezon gdzie nogi są razem. ważne, żeby pomiędzy nimi było nacięcie na pasy od fotelika.
rozmiar conajmniej 62, albo 68 bo musi do końca marca posłużyć
Sali do tego śpiworka co wkleiłaś to i tak pasuje coś ciepłego pod spód .
Pasuje, ale można cieplejszego pajacyka, nie kombinezon, jakoś mam obawy, że kombinezon za duży będzie nie wygodny albo coś, albo szybko będzie za mały, to wydaje się mi wygodne i praktyczne po prostu -
My też mamy duże łóżko. Będziemy musieli je trochę przestawić żeby zmieściło się łóżeczko. Myślę, że się pomieścimy:) Nie biorę w ogóle pod uwagę tego, że dziecko będzie spało w naszym łóżku. To podobno najgorsze czego można nauczyć... Widziałam u znajomych jak to wyglądało - tragedia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 10:50
-
Seli wrote:Pasuje, ale można cieplejszego pajacyka, nie kombinezon, jakoś mam obawy, że kombinezon za duży będzie nie wygodny albo coś, albo szybko będzie za mały, to wydaje się mi wygodne i praktyczne po prostu
-
Paulina_2603 wrote:My też mamy duże łóżko. Będziemy musieli je trochę przestawić żeby zmieściło się łóżeczko. Myślę, że się pomieścimy:) Nie biorę w ogóle pod uwagę tego, że dziecko będzie spało w naszym łóżku. To podobno najgorsze czego można nauczyć... Widziałam u znajomych jak to wyglądało - tragedia
Mam takie samo zdanie. Mamy jedną, dużą sypialnie i dużą kuchnie z salonem, ogólnie 50 m2 i mieszkanie jest suuuper, dużo przestrzeni otwartej. Jednak pokoiku dla dziecka nie ma... I liczymy, że przez rok będzie z nami w swoim łóżeczku w sypialni a potem się przeprowadzimy, kupimy nowe mieszkanie. Wolałabym by miało i oddzielny pokoik... no ale teraz to nie możliwe -
Ally McBeal wrote:No ja właśnie miałam taką pierwszą myśl jak oglądałam te kombinezony, że po wyjściu ze szpitala mogą się więcej nie przydać
a jak będziesz na spacery chodzić, jeździć do lekarza itd?
mi się kombinezon sprawdził, zima była dość mroźna, jeszcze dodatkowo ciepłym kocem okrywałam bo spacery były dłuższe.
ps urodziłam 7 stycznia, teraz wg ostatniego usg termin też mam na 7 (wg OM 09.01 )Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 11:02
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Lisa24 wrote:Mi się marzy na początek łóżeczko dostawnę
niby razem a jednak osobno
a chyba nawet jakbyśmy mieli wolny osobny pokój to takiego maluszka i tak nie zostawiłabym samego
marzę o chicco next2me.
wiadomo, że to może do max 6 miesięcy albo i krócej ale właśnie w tym okresie chyba najbardziej wygodne-do nocnego karmienia itd .
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml