X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No było wyginanie u Ciebie sallvie :P

Ja wczoraj wybawiłam 3 - miesięczniaka :D Teraz próbuję skonstruować listę wydatków i tego co chcemy kupić.
    Też sobie robię taką listę i potem zastanawiam się co będzie potrzebne, a bez czego przeżyjemy. Ze względu na małą ilość miejsca chcę ograniczyć liczbę rzeczy :)

201901097452.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę rozplanować wydatki odpowiednio. To nie lada wyczyn :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja chcę rozplanować wydatki odpowiednio. To nie lada wyczyn :D
    Co do wydatków to najlepiej się obkupimy (ubraniowo) na promocjach w grudniu, jeśli nie będzie za późno :-)

201901097452.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubraniowo to mam za dużo już :P choć pewnie jeszcze będę coś dobierać bo są fajne rzeczy. Ja muszę kupić łóżeczko, komodę, materac, chce leżaczek tinylove, wyprawka do szpitala, ciuchy też muszę dla siebie kupić.

Na razie kupiłam tylko kocyk, mam ręczniczek, ciuszki... A cała masa wszystkiego przede mną :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się okazało, że jednak trzeba będzie dokupić komodę i nowe łożko dla nas bo to co jest to łoże duże i niestety musimy z tego zrezygnować

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile sztuk ubranek optymalnie miec z każdego rozmiaru ? Myślałam o 6 sztukach. Ja się już zastanawiam jakie buty na zimę kupić by były wsuwane bez schylania :) lato całe śmigam w klapkach bez schylania A potem ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 09:28

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy duże łoże i nie zamieniłabym jego na inne <3 wygoda cudowna, a teraz kuzynostwo się śmiało, że będziemy się cisnąć bo będzie synuś, ja, kot i mąż :D bo podobno lepiej by dziecko leżało po stronie matki, by ojciec nie zmiażdżył :P że matka niby pilnuje się nawet śpiąc a ojciec nie hahaha

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ile sztuk ubranek optymalnie miec z każdego rozmiaru ? Myślałam o 6 sztukach. Ja się już zastanawiam jakie buty na zimę kupić by były wsuwane bez schylania :) lato całe śmigam w klapkach bez schylania A potem ?:)
    wydaje mi się, że 6 może być mało. bo czasami się kilka razy dziennie dziecko przebierze (zabrudzi się od pieluchy albo się uleje), a biorąc pod uwagę, że to zima i pranie nie schnie migiem...

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    wydaje mi się, że 6 może być mało. bo czasami się kilka razy dziennie dziecko przebierze (zabrudzi się od pieluchy albo się uleje), a biorąc pod uwagę, że to zima i pranie nie schnie migiem...
    A ja się zastanawiałam nad wyjściem ze szpitala. Trzeba kupić taki zimowy kombinezonik?

201901097452.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje śpiworek... Bo śpiworek raz dwa i wyrośnie. A śpiworek dłużej posłuży, a podobno jest w nim równie ciepło :)

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki rozmiar tego śpiworka?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiworki mają jeden rozmiar, dlatego są (według mnie) lepsze od kombinezonów. Nie wiem jak u Was temperatury, ale u mnie styczeń, luty, marzec to pogoda jest ciepła, bez śniegu nawet :P a jak się trafią parę dni przymrozków to i tak góra...
    A czytałam,że są bardzo ciepłe.
    Ja chcę kupić taki :

https://www.samiboo.com/kategoria/spiworek-zimowy/superb-spiworek-do-wozka-fotelika-gondoli-rosnie-z-dzieckiem-gory-gold

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ally McBeal wrote:
    A ja się zastanawiałam nad wyjściem ze szpitala. Trzeba kupić taki zimowy kombinezonik?
    najlepiej taki kombinezon gdzie nogi są razem. ważne, żeby pomiędzy nimi było nacięcie na pasy od fotelika.

rozmiar conajmniej 62, albo 68 bo musi do końca marca posłużyć

Sali do tego śpiworka co wkleiłaś to i tak pasuje coś ciepłego pod spód .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 10:38

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    najlepiej taki kombinezon gdzie nogi są razem. ważne, żeby pomiędzy nimi było nacięcie na pasy od fotelika.

rozmiar conajmniej 62, albo 68 bo musi do końca marca posłużyć

Sali do tego śpiworka co wkleiłaś to i tak pasuje coś ciepłego pod spód .

Pasuje, ale można cieplejszego pajacyka, nie kombinezon, jakoś mam obawy, że kombinezon za duży będzie nie wygodny albo coś, albo szybko będzie za mały, to wydaje się mi wygodne i praktyczne po prostu :)

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy duże łóżko. Będziemy musieli je trochę przestawić żeby zmieściło się łóżeczko. Myślę, że się pomieścimy:) Nie biorę w ogóle pod uwagę tego, że dziecko będzie spało w naszym łóżku. To podobno najgorsze czego można nauczyć... Widziałam u znajomych jak to wyglądało - tragedia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 10:50

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Pasuje, ale można cieplejszego pajacyka, nie kombinezon, jakoś mam obawy, że kombinezon za duży będzie nie wygodny albo coś, albo szybko będzie za mały, to wydaje się mi wygodne i praktyczne po prostu :)
    No ja właśnie miałam taką pierwszą myśl jak oglądałam te kombinezony, że po wyjściu ze szpitala mogą się więcej nie przydać :)

201901097452.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    My też mamy duże łóżko. Będziemy musieli je trochę przestawić żeby zmieściło się łóżeczko. Myślę, że się pomieścimy:) Nie biorę w ogóle pod uwagę tego, że dziecko będzie spało w naszym łóżku. To podobno najgorsze czego można nauczyć... Widziałam u znajomych jak to wyglądało - tragedia :/

Mam takie samo zdanie. Mamy jedną, dużą sypialnie i dużą kuchnie z salonem, ogólnie 50 m2 i mieszkanie jest suuuper, dużo przestrzeni otwartej. Jednak pokoiku dla dziecka nie ma... I liczymy, że przez rok będzie z nami w swoim łóżeczku w sypialni a potem się przeprowadzimy, kupimy nowe mieszkanie. Wolałabym by miało i oddzielny pokoik... no ale teraz to nie możliwe :P

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ally McBeal wrote:
    No ja właśnie miałam taką pierwszą myśl jak oglądałam te kombinezony, że po wyjściu ze szpitala mogą się więcej nie przydać :)

a jak będziesz na spacery chodzić, jeździć do lekarza itd?

mi się kombinezon sprawdził, zima była dość mroźna, jeszcze dodatkowo ciepłym kocem okrywałam bo spacery były dłuższe.
    ps urodziłam 7 stycznia, teraz wg ostatniego usg termin też mam na 7 (wg OM 09.01 )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 11:02

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy na początek łóżeczko dostawnę :) niby razem a jednak osobno :P
    a chyba nawet jakbyśmy mieli wolny osobny pokój to takiego maluszka i tak nie zostawiłabym samego

klz99vvjhysycx8i.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Mi się marzy na początek łóżeczko dostawnę :) niby razem a jednak osobno :P
    a chyba nawet jakbyśmy mieli wolny osobny pokój to takiego maluszka i tak nie zostawiłabym samego
    to jest mega.
    marzę o chicco next2me.
    wiadomo, że to może do max 6 miesięcy albo i krócej ale właśnie w tym okresie chyba najbardziej wygodne-do nocnego karmienia itd .

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ