X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już bym z chęcią popłynęła z zakupami ;-) pooglądała wózki, łóżeczka ..eh
    w Pepco są takie ciuchy, że oczopląsu można dostać

mój mąż jeszcze nie chce, boi się zapeszyć
    pewnie dopiero po połówkowych dostane zielone światło :-)

wczoraj go nastraszyłam, że w sumie z remontem chaty, zakupami musimy wyrobić się do grudnia, bo kto wie czy się wcześniej nie urodzi i lepiej nie zostawiać na ostatnią chwilę

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja głównie sypialnie chce ogarnąć póki mam dużo energii :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w sypialni doszła w końcu duża szafa, więc musieliśmy łóżko przestawić :-( żeby łóżeczko weszło obok
    trochę ciasno

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja już bym z chęcią popłynęła z zakupami ;-) pooglądała wózki, łóżeczka ..eh
    w Pepco są takie ciuchy, że oczopląsu można dostać

mój mąż jeszcze nie chce, boi się zapeszyć
    pewnie dopiero po połówkowych dostane zielone światło :-)

wczoraj go nastraszyłam, że w sumie z remontem chaty, zakupami musimy wyrobić się do grudnia, bo kto wie czy się wcześniej nie urodzi i lepiej nie zostawiać na ostatnią chwilę
    u mnie podobnie. czekam do połówkowych mąż się dziwi kasa odłożona ale ja się po prostu boję. na razie zamierzam wylicytowac wielką pakę ciuchów używanych od 56 do 68 i to tyle. resztę zaplanuję po połówkowych. jednak strata ciąży zmienia myślenie całkowicie

Reni, Agnuka lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama już nie wiem jakie rozmiary kupować.. w sumie u nas 80% dzieci to ponad 4kg, a sama ważyłam trochę ponad 5kg i miałam 64cm długości.. wiec chyba takie mega malutkie rozmiary sobie odpuszczę..

klz99vvjhysycx8i.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    u mnie podobnie. czekam do połówkowych mąż się dziwi kasa odłożona ale ja się po prostu boję. na razie zamierzam wylicytowac wielką pakę ciuchów używanych od 56 do 68 i to tyle. resztę zaplanuję po połówkowych. jednak strata ciąży zmienia myślenie całkowicie

oj dobrze wiem o co chodzi. Wprawdzie nie straciliśmy dziecka, ale staraliśmy się o naszą Małą ponad dwa lata, powiedziano nam, że praktycznie nie mamy szans i niedługo po tym zobaczyliśmy 2 kreski na teście ;)
    także cały czas z tyłu głowy mamy jakiś niepokój i niczego nie kupowaliśmy, poza paką używanych ubranek z olx właśnie - i powiem Ci, że jestem zachwycona jakością rzeczy, a wyszło nam to naprawdę grosze.
    Na resztę przygotowań czekamy minimum do wtorku do połówkowych, wtedy może zaczniemy coś więcej myśleć

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:

Kochana rozumiem co czujesz...

czasami mam wrażenie, że inni są bardziej "zaangażowani" i "podekscytowani" niż ja, a ja się po prostu bardzo boję..

do tej pory o ciąży wie tylko kilka osób...mama, teściowa, bracia, przyjaciółka a reszta rodziny i znajomi jeszcze nie

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mimo 2 poronien i ponad 2 letnich staran już szaleje :) Już się tak bardzo nie boję jak na początku i wierzę że będzie dobrze. Jest dobrze i będzie już tak cały czas na pewno. Tak więc właśnie idę oglądać wózki :)

Paulina_2603, Zośkaaa lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest nas wiele niestety. Mój mąż stara się zrozumieć i kocham go za wsparcie i cierpliwość ale on jest nastawiony optymistycznie a ja nie potrafię jeszcze niestety i często robie z igły widły :) łóżeczko komoda upatrzone wybrane miałam kupić już tydzień temu ale w ostatniej chwili jak już miałam kliknąć stchórzyłam i czekam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:02

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam tak samo...mimo,że to moja pierwsza ciąża i nie miałam strat,ale też cały czas boję się kupic nawet skarpetki...mam listę zrobioną,ale postanowilismy z partnerem,że wstrzymujemy się do połówkowych,te są 31 sierpnia,więc po tym czasie zaszaleje...poza tym chcę mieć pewność na 100% jaki konkretnie pasażer mieszka w brzuszku :)

82o5ppm.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poszalelismy z ciuszkami...
    A trzeba ogarnac sypialnie. Myslalam, ze komoda wystarczy ale jakis regal by sie przydal jeszcze.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nic nie mam jeszcze. Czekamy na połówkowe za tydzień w piątek i przede wszystkim zobaczymy kto w brzuchu siedzi ;) A później zacznę coś powoli kompletować. Rozglądam się za wózkami i innymi rzeczami ale wrzucam tylko do zakładek ;)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam na razie jedną listę. Mam dużo zakładek itp. Kupimy komodę i łóżeczko może w niedzielę w ikei. Zobaczymy jak przegadamy dziś pokój.

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nic nie mam i szczerze mówiąc - nie czuję jeszcze potrzeby szaleństw zakupowych. Czuję się przy Was jak jakaś wyrodna matka :)

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Jaskolka93 Nowa

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie, też jeszcze w ogóle nie jestem przygotowana, nie mam nic oprócz skarpetuś które dostałam od przyjaciółki po informacji że noszę dzidziusia:)... po części pewnie to przez śllub który za pasem, w przyszły weeeknd :) potem sie zajmę wyprawką, poza tym w listopadzie mamy targi w mojm mieście wiec liczę że tam złapie jakieś promocje i trochę się uposażę :)

Dziewczyny, bolą Was czasem stopy, tzn tak pod stopami jakby bolało piekło przy chodzeniu, najczęściej rano?

p19ucsqvl6ax1kyn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też targi w listopadzie :D ale nie nastawiam się na super zakupy. Bo na targach zazwyczaj drożej, już nie raz się z tym spotkałam. Co prawda na dziecięcych nie byłam ale na innych :P

Mi słabo jak pomyślę o wydatkach związanych z przemeblowaniem pokoju...

dZhdp1.png

• Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskolka93 wrote:

Dziewczyny, bolą Was czasem stopy, tzn tak pod stopami jakby bolało piekło przy chodzeniu, najczęściej rano?

Ja tak mam rano, stopy tak mnie bolą jakbym całą noc stała na palcach, nie jest to przyjemne;)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy wystawialiśmy się na targach i z doświadczenia wiem że się wystawiają drogie firmy zazwyczaj z najdroższymi produktami. Warto pójść żeby się zorientować co i jak

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskolka93, to pięknego ślubu Wam życzę! Jaki fason sukienki dobrałaś do brzuszka?

A czujesz już ruchy? tutaj większość dziewczyn jest jednak z 20 tyg+, więc nic dziwnego. Ja coś tam czuję, ale nie mam pewności czy to nie jelita...

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Jaskolka93, to pięknego ślubu Wam życzę! Jaki fason sukienki dobrałaś do brzuszka?

A czujesz już ruchy? tutaj większość dziewczyn jest jednak z 20 tyg+, więc nic dziwnego. Ja coś tam czuję, ale nie mam pewności czy to nie jelita...

Co do jelit, z racji, że mam chorobe zwiazana z nimi to mogę doradzic, że ruchy jelit czuć lub słychać jakby calkiem po bokach brzucha lub w nadbrzuszu ;) Najczesciej słychać jelito grube, cienkie już nie tak bardzo ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ