X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szkołę rodzenia zapisywali od 27 tc. My zaczynamy w październiku.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze macie ze szkołą rodzenia. Też poszłam się zapisać wcześniej, jakiś miesiąc temu, żeby z dużym brzuchem tam nie jeździć. I usłyszałam ze się ktoś ze mną skontaktuje 2 m-ce przed terminem. Wychodzi na to że będę jeździć w listopadzie i grudniu. Ciekawe czy załapie się na wszystkie zajecia czy może Maleństwo zechce urodzic się wcześniej.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trzeba było z wyprzedzeniem :) idę na szkołę z nfz ale podobno fajna jest.

Popijam kawkę, biorę się do "roboty" bo czas mi ucieka.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Dobrze macie ze szkołą rodzenia. Też poszłam się zapisać wcześniej, jakiś miesiąc temu, żeby z dużym brzuchem tam nie jeździć. I usłyszałam ze się ktoś ze mną skontaktuje 2 m-ce przed terminem. Wychodzi na to że będę jeździć w listopadzie i grudniu. Ciekawe czy załapie się na wszystkie zajecia czy może Maleństwo zechce urodzic się wcześniej.

Może zadzwoń tam jeszcze? Może zapomnieli?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też jest szkoła rodzenia dopiero od 27tc. Położna kazała dzwonić dopiero w okolicach 25 tygodnia kiedy wszyscy będą po urlopach

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szkoła rodzenia jest od 21 tygodnia. Można też uczestniczyć w darmowym fitnessie dla kobiet w ciąży. Na nastepnej wizycie muszę zapytać ginki czy mogę chodzić. Wszyscy mówią, że warto bo później lepiej się rodzi i szybciej dochodzi do siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 09:02

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Moja szkoła rodzenia jest od 21 tygodnia. Można też uczestniczyć w darmowym fitnessie dla kobiet w ciąży. Na nastepnej wizycie muszę zapytać ginki czy mogę chodzić. Wszyscy mówią, że warto bo później lepiej się rodzi i szybciej dochodzi do siebie.

Fajna sprawa :D

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie prywatnie chodzicie ? U mnie szkoła rodzenia jest tak późno bo na nfz.
    Zmieniając temat Wam też się zdarza że dzieciaki fikają koziołki cały dzień? Kilka dni temu jeszcze się martwiłam że mała niemrawo rusza się tylko czasem wieczorem a wczoraj kopała praktycznie cały dzień i dziś już zaczęła od rana mimo że jeszcze nie zjadłam śniadania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 09:48

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    To pewnie prywatnie chodzicie ? U mnie szkoła rodzenia jest tak późno bo na nfz.
    Zmieniając temat Wam też się zdarza że dzieciaki fikają koziołki cały dzień? Kilka dni temu jeszcze się martwiłam że mała niemrawo rusza się tylko czasem wieczorem a wczoraj kopała praktycznie cały dzień i dziś już zaczęła od rana mimo że jeszcze nie zjadłam śniadania :D
    Właśnie też chodzimy na NFZ :)
    Co do ruchów, to szkoda że nie mogę dodać filmiku jak dzisiaj moje dziecko szaleje <3

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Marin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Pewnie jest głodna ;)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też już chodzimy na szkołę rodzenia :) jak na razie mieliśmy 2 zajęcia - obydwa baaardzo fajne, jestem zachwycona. Poważnie :) Dużo przydatnych wiadomości i też dostajemy jakieś "prezenty", a to raz krem, a to butelka avent, zobaczymy jak będzie dalej. I zajęcia same w sobie dłuuugie, pierwsze trwały 2 godz 30 minut, a drugie 2 godziny 45 minut... ;o a mamy mieć 11 spotkań, także myślę, że trochę wiedzy przez ten czas przyswoimy :)

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ostatnie trzy dni jest bardziej leniwe, w ciągu dnia czuje ale nie kopie tyle tylko ze dwa razy, coś się powierci i tyle :) A potrafi szaleć :P także idzie to pewnie w dwie strony :)

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy chodzić na bezpłatną szkołę rodzenia do szpitala, w którym chcę rodzić. Fnansowane przez miasto- jakaś taka akcja jest dla zameldowanych.
    Za to od przyszłego tygodnia zaczynamy chodzić na bezpłatne warsztaty dla ciężarnych. I tak przez cały wrzesień raz w tygodniu jakiś warsztat :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się obudziłam o 4 rano, bo młody już kopał :-D Może mój akrobata znów sobie wsadzał stopę do buzi :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli raczej wszystkie na darmowe szkoły chodzimy :)

dZhdp1.png

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy na płatną. Darmowa jest, owszem, ale w moim miejscu zamieszkania i jest, że tak to delikatnie ujmę-słaba... W sąsiednim mieście, w szpitalu, w którym chcę rodzić jest natomiast tylko płatna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 13:54

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie był spory wybór, tu mi się podobało :) Choć liczyłam na więcej spotkań, a oni weekendowo robią tak skupienie. Koleżanka chodzi na dzienną to miała to mocno rozbite.

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na NFZ, szkoła przy szpitalu w którym chcę rodzić. Tylko wkurza mnie ze dopiero w listopadzie zajecia. Myślałam że jak pójdę tam to dowiem się np co kupić dla dziecka, a co sobie darować, czym się kierować przy wyborze pieluchy, materaca, wózka itd. itp. Czuję się taka zielona...

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Ja też na NFZ, szkoła przy szpitalu w którym chcę rodzić. Tylko wkurza mnie ze dopiero w listopadzie zajecia. Myślałam że jak pójdę tam to dowiem się np co kupić dla dziecka, a co sobie darować, czym się kierować przy wyborze pieluchy, materaca, wózka itd. itp. Czuję się taka zielona...

No właśnie też czekam z kupnem wielu rzeczy by tego posłuchać :)

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mi nie bardzo się uśmiecha czekać na niemal ostatnią chwilę. Poza tym będzie już zimno, ciemno i w ogóle brrr.. na dworze. Mialam chęć ogarnąć wszelkie wyprawki i zakupy we wrześniu. W październiku mam kilka imprez rodzinnych, a na listopad nie chcę tego odkładać.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ