X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Kupilismy:) jestem zadowolona;)
    Po za tym że po kołach widać że był używany to jak nowy wygląda, żadnych rys, plam czy przetarć :) I fajnie się prowadzi;)

24ypjjm.jpg
    też mam zamiar kupić Bexę ;) ten niestety jak dla mnie ma za małe koła u mnie same dziury na chodnikach :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że wybór wózka też ciężka sprawa bo bexę oglądałam na żywo i była super ale kolory takie sobie. Z kolei na allegro wypatrzyłam wózek który praktycznie spełnia wszystkie mopje wymagania i jest w pięknych kolorach. Niestety jest 3w1 ale w super cenie. Ale na żywo nigdzie go nie obejrzę :/

https://allegro.pl/wozek-dzieciecy-3w1-tropical-gleboki-spacer-fotel-i7461634322.html

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel ale ma kolorki :D ciekawe ile waży, no i ten fotelik lipny, ciekawe czy da się podpiąć inny

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga wózka:16 kg tak jest napisane na aukcji :) Fotelik tragiczny ale nie będę go używać mam po siostrzenicy drogi fotelik ze wszystkimi certyfikatami.Gondola chyba trochę płytka bo 20 cm. . Widziałam głębsze ale możliwe że i tak się skuszę nawet mężowi się kolory podobają zwłaszcza papużki i tukany. No i oczywiście polska firma a mój mąż to tylko polskie by kupował ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 13:29

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po zajęciach :) jestesmy zadowoleni. Bylo duzo rad, bylo praktycznie na lalkach ;) Maz juz potrafi przewijac, trzymac, pierwsza pomoc ;p

Duzo bylo o wszystkim, uwazam ze warto. Mowili i o sn i o cc. O tym co po takich porodach sie dzieje, co moze niepokoic itp. Fajnie, czuje sie spokojniejsza w wielu aspektach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 15:27

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Waga wózka:16 kg tak jest napisane na aukcji :) Fotelik tragiczny ale nie będę go używać mam po siostrzenicy drogi fotelik ze wszystkimi certyfikatami.Gondola chyba trochę płytka bo 20 cm. . Widziałam głębsze ale możliwe że i tak się skuszę nawet mężowi się kolory podobają zwłaszcza papużki i tukany. No i oczywiście polska firma a mój mąż to tylko polskie by kupował ;)

Podobno nie brac uzywanych fotelikow, one maja termin waznosci, zuzywa sie material ich.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Podobno nie brac uzywanych fotelikow, one maja termin waznosci, zuzywa sie material ich.

Tez tak właśnie słyszałam, ze fotelik tak jak materacyk- lepiej kupić nowy :)

Mnie wczoraj pierwszy raz poprosili do kasy poza kolejka :P w Pepco, w sumie bardzo miłe uczucie ale się trochę speszylam, a w sumie przede mną stało trzech wielkich facetów

U mnie dzidzius ostatnie dni baaaardzo spokojny.. ale we wtorek już na szczęście gin a w piątek połówkowe, wiec muszę wytrzymać

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis tak wzdelo... uciska wszystko w srodku :/ a 3 dni nie mialam w ogole wzdecia w ciagu dnia...

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam z nóg... Nie śpię od 6. Moje dziecko uznało, że skoro ono nie śpi, to matka też nie będzie spała. Tak się ruszyło, że nie mogłam już zasnąć. Byliśmy też dzisiaj na warsztatach Mama Wie. Jeśli macie w swoim mieście lub okolicy to idźcie, bo warto chociażby dla Pawła Zawitkowskiego. Facet ma taką wiedzę, że szok. Szkoda, że miał tak mało czasu... Ale kupiłam jego książkę, więc będzie lektura :)
    Byliśmy też na spacerze nad jeziorem, w kościele i teraz ledwo żyje...

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Marin Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie się wszystkie podziały, co tu tak cicho?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pochwalcie sie swoimi wozkami zdobyczami?

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wózka nie mam to się nie pochwalę :D
    Mam za to komodę ciuszków, kocyk, na resztę będę polować :P

Choć patrząc, że dostałam taką spoko pensje w tym miesiącu to muszę kupić też coś dla siebie, kapcie mi się już rozwaliły to zamówię :D

Dziś mnie przeziębienie wzięło...

dZhdp1.png

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł
    To ja mam taką zdobycz..używaną..mam nadzieje ze będzie sprawował się dobrze Anex Sport.

a31616005784590bmed.jpg

Czekam jeszcze na dostawę ciuszków..jak zobaczę co mam to wtedy się zastanowić co muszę dokupić..a na razie cierpliwie czekam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 13:53

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zaczęłam szukać używki Ale mój mąż stwierdził że to jego pierwszy syn i kupi mu nowy wózek:) Jak sobie tam chce. A powiem Wam że znalazłam całkiem fajne. Ja planuję wózek ogarnąć w tym m-cu.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Też zaczęłam szukać używki Ale mój mąż stwierdził że to jego pierwszy syn i kupi mu nowy wózek:) Jak sobie tam chce. A powiem Wam że znalazłam całkiem fajne. Ja planuję wózek ogarnąć w tym m-cu.

Mój uważa podobnie bo używki nawet w dobrej cenie nie są a do tego słabo wyglądają :P

EBa lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    U mnie podobnie ;) Używki w moim województwie są w takim stanie że niektórych za darmo bym nie wzięła... Oboje z mężem uznaliśmy że to nasze pierwsze i ostatnie dziecko więc nie będziemy żałować. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku i budżetu. Używane będziemy mieć tylko ciuszki. Dzieciaczki szybko wyrastają i rzadko są zniszczone

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mnie dzis tak wzdelo... uciska wszystko w srodku :/ a 3 dni nie mialam w ogole wzdecia w ciagu dnia...
    u mnie wzdęcia są bardzo częste. pomaga espumisan. Do tego rano mam już skurcze B.Hicksa na szczęście to nie boli ale mnie budzi i ciężko zasnąć więc się sie średnio wysypiam bo w nocy latam sikać. byłam dziś odwiedzić dziewczyny w pracy. brakuje mi pracy szczerze mówiąc ;)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tych skurczy nie mam, albo nie czuje.
    Ale brzuch mam napięty i boli ;/ a zaparcia przeszły, gazy są... eh, sama nie wiem.

My myślimy o drugim dziecku, więc w sumie lepiej by wózek był lepszy i się przydał na potem. Ale mój tak się jakoś zaangażował, że nawet cybexa ogląda :P no ale synuś... Mam obawy momentami. Bo tak się angażuje, przeżywa... Boje się, że ja będę tylko od karmienia :P

Mi pracy też brakuje, dziś poszłabym pierwszy dzień :P odwiedzę dzieciaki niedługo.

Kurdę, miałam porobić, ale byłam w sklepie i nic z tego, wróciłam i leże bo brzuch mnie boli. Wezmę magnez i nospę, odleże trochę. Tak od wczoraj mam.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja tych skurczy nie mam, albo nie czuje.
    Ale brzuch mam napięty i boli ;/ a zaparcia przeszły, gazy są... eh, sama nie wiem.

My myślimy o drugim dziecku, więc w sumie lepiej by wózek był lepszy i się przydał na potem. Ale mój tak się jakoś zaangażował, że nawet cybexa ogląda :P no ale synuś... Mam obawy momentami. Bo tak się angażuje, przeżywa... Boje się, że ja będę tylko od karmienia :P

Mi pracy też brakuje, dziś poszłabym pierwszy dzień :P odwiedzę dzieciaki niedługo.

Kurdę, miałam porobić, ale byłam w sklepie i nic z tego, wróciłam i leże bo brzuch mnie boli. Wezmę magnez i nospę, odleże trochę. Tak od wczoraj mam.
    wiesz może to średnio zdrowy sposób ale mi taki bolący wzdęty brzuch pomaga też puszka zimnej coli wypita duszkiem. Potem mi się odbeka i jakoś luźniej jest :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    wiesz może to średnio zdrowy sposób ale mi taki bolący wzdęty brzuch pomaga też puszka zimnej coli wypita duszkiem. Potem mi się odbeka i jakoś luźniej jest :D

a nie jest gorzej od gazowanego? :P nie wiem, zobacze jak będzie jutro bo gazy to odprowadzam prawidłowo hahaha :P

dZhdp1.png

‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ