STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli wrote:a nie jest gorzej od gazowanego?
nie wiem, zobacze jak będzie jutro bo gazy to odprowadzam prawidłowo hahaha
u nas cole się nazywa odrdzewiaczem i się zgadza
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:no właśnie od coli nie bo gaz się gromadzi i szybko wychodzi razem z tymi gazami co tam się gromadzą w jelitach
u nas cole się nazywa odrdzewiaczem i się zgadza
coca cola najlepsza na grypę żołądkową
o ranyy... męża po musli z lidla wysłałamuwielbiam te premium co jest z owocami i orzechami
Ale przez to jeszcze bardziej mam napchany brzuch -
Musisz od razu po porodzie zdeklarować, wziąć wszystkie trzy urlopy by był to rok, bo inaczej jakoś przepada... Więc ja od razu deklaruje się na rok, potem możesz sobie skrócić. Nie wiem tylko jak to z tymi procentami, o to nie pytałam
-
Seli wrote:Musisz od razu po porodzie zdeklarować, wziąć wszystkie trzy urlopy by był to rok, bo inaczej jakoś przepada... Więc ja od razu deklaruje się na rok, potem możesz sobie skrócić. Nie wiem tylko jak to z tymi procentami, o to nie pytałam
nie musisz deklarować od razu po porodzie. masz 3 opcje:
możesz wziąc tylko te pół roku i mieć 100% płatne
możesz od razu wziąc rok i mieć 80%
możesz mieć pół roku na 100% a potem dodatkowe rodzicielskie i płacone 60 %
Magdoczka lubi tę wiadomość
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
No to mi powiedziano, ze jak nie zdeklaruje od razu roku to nie mozna przedluzyc. Mozna skrocic ale nie przedluzac...
-
Seli wrote:No to mi powiedziano, ze jak nie zdeklaruje od razu roku to nie mozna przedluzyc. Mozna skrocic ale nie przedluzac...
Może z tym przedłużaniem/skracaniem chodziło o wychowawczy? Tam są trochę inne zasady ale nie orientuję się dokładnie jakie.Chrumka lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:No to mi powiedziano, ze jak nie zdeklaruje od razu roku to nie mozna przedluzyc. Mozna skrocic ale nie przedluzac...
chcieli wiedzieć od razu na co mają się nastawiać, ale nie musisz ich słuchać bo możesz zdecydować później
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
czarnaiwi wrote:chcieli wiedzieć od razu na co mają się nastawiać, ale nie musisz ich słuchać bo możesz zdecydować później
Nie no... I tak mowilam, ze chce jak najdluzej ;p nie bylo jakis zagrywek pod tym wzgledem. Raczej mysle, ze u nas kadrowa jest "doimformowana" -
U mnie nieco skomplikowane sytuacja bo moja umowa o pracę kończy się w lutym 2020
ciekawe czy mi przedłużą jak zadeklaruję rok urlopu
przed ciążą pracowałam u nich pół roku. Ciąża upragniona nie zaplanowana zobaczymy czy szefowa mi przedłuży
11.2017 - aniołek 8tc
-
katepr wrote:Spaceangel ale w 2020 juz bedziesz po rocznym.macierzynskim
wrocisz do pracy przedluzysz umowe i wezmiesz urlop zalegly
Ja deklaruje rok 80% odrazuteż raczej zadeklaruje rok
11.2017 - aniołek 8tc
-
Ja też idę na rok. Moja szefowa o tym wie. Mam na szczęście umowę na czas nieokreślony. Jak sobie policzyłam, wykorzystując zaległy urlop, do pracy wrócę koniec marca/początek kwietnia 2020 roku.
-
Ja oprócz tego będę miała 90 dni urlopu to jakoś wrócę w czerwcu 2020
-
Dziewczyny, czy mierzycie sobie ciśnienie? Ja od kilku dni jakaś taka oslabiona jestem. Łapią mnie jakieś duszności, jest mi słabo jak przy omdleniu. Zawsze miałam niskie ciśnienie ale teraz to chyba już całkiem jak u kota. Dziś miałam 82/56, w sobotę identyczne. Miewacie podobne?
-
Ja właśnie muszę kupić ciśnieniomierz... Bo czasami czuje takie zjazdy albo jakby było za wysokie... Szczególnie, że kiedyś miałam bardzo wysokie i musiałam kontrolować.
Marin skonsultuj to sobie z lekarzem, bo jest mega niskie. -
ja mierzę ciśnienie praktycznie codziennie, ale to bardziej z ciekawości niż z konieczności
ciśnieniomierz stoi w pracy na sąsiednim biurku, także jak mam chwilkę wolnego, to mierzę, dla zabicia czasu. U mnie taki standard to między 100/65 a 110/75 i puls 80-90, ale nigdy nie miałam problemów ze złym ciśnieniem
Wiadomo, że ciśnienie to sprawa indywidualna, ale Twoje wydaje się być naprawdę niziutkie... skonsultuj z lekarzem i pij dużo wody, pomagaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 13:43