X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    a nie jest gorzej od gazowanego? :P nie wiem, zobacze jak będzie jutro bo gazy to odprowadzam prawidłowo hahaha :P
    no właśnie od coli nie bo gaz się gromadzi i szybko wychodzi razem z tymi gazami co tam się gromadzą w jelitach ;) u nas cole się nazywa odrdzewiaczem i się zgadza :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    no właśnie od coli nie bo gaz się gromadzi i szybko wychodzi razem z tymi gazami co tam się gromadzą w jelitach ;) u nas cole się nazywa odrdzewiaczem i się zgadza :D

coca cola najlepsza na grypę żołądkową :P

o ranyy... męża po musli z lidla wysłałam <3 uwielbiam te premium co jest z owocami i orzechami :D

Ale przez to jeszcze bardziej mam napchany brzuch :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z macierzyńskim ? Wiem że należy nam się 26 tygodni ale można to przedłużyć do roku i wtedy należy się 80% wynagrodzenia. Jak to jest? I jak się deklaruje długość macierzyńskiego?

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz od razu po porodzie zdeklarować, wziąć wszystkie trzy urlopy by był to rok, bo inaczej jakoś przepada... Więc ja od razu deklaruje się na rok, potem możesz sobie skrócić. Nie wiem tylko jak to z tymi procentami, o to nie pytałam :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Musisz od razu po porodzie zdeklarować, wziąć wszystkie trzy urlopy by był to rok, bo inaczej jakoś przepada... Więc ja od razu deklaruje się na rok, potem możesz sobie skrócić. Nie wiem tylko jak to z tymi procentami, o to nie pytałam :)

nie musisz deklarować od razu po porodzie. masz 3 opcje:

możesz wziąc tylko te pół roku i mieć 100% płatne
    możesz od razu wziąc rok i mieć 80%
    możesz mieć pół roku na 100% a potem dodatkowe rodzicielskie i płacone 60 %

Magdoczka lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jestem pewna, ale kojarzy mi się, że jak siostra była w pierwszej ciąży, to mogła wybrać z 2 opcji:
    -przez cały rok 80 % wynagrodzenia,
    albo
    - przez 1 część 100 %, a druga 60 %...

Magdoczka lubi tę wiadomość

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mi powiedziano, ze jak nie zdeklaruje od razu roku to nie mozna przedluzyc. Mozna skrocic ale nie przedluzac...

dZhdp1.png

• Renata 95 Znajoma

Wysłany: 4 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No to mi powiedziano, ze jak nie zdeklaruje od razu roku to nie mozna przedluzyc. Mozna skrocic ale nie przedluzac...
    Ja przy pierwszym synku najpierw wzięłam pół roku i potem dopiero się zdeklarowałam na drugie pół. Nikt z tego nie robił problemu.

Może z tym przedłużaniem/skracaniem chodziło o wychowawczy? Tam są trochę inne zasady ale nie orientuję się dokładnie jakie.

Chrumka lubi tę wiadomość

cd9b3e3kvxy0kc47.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

chcieli wiedzieć od razu na co mają się nastawiać, ale nie musisz ich słuchać bo możesz zdecydować później

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    chcieli wiedzieć od razu na co mają się nastawiać, ale nie musisz ich słuchać bo możesz zdecydować później

Nie no... I tak mowilam, ze chce jak najdluzej ;p nie bylo jakis zagrywek pod tym wzgledem. Raczej mysle, ze u nas kadrowa jest "doimformowana" ;)

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nieco skomplikowane sytuacja bo moja umowa o pracę kończy się w lutym 2020 :D ciekawe czy mi przedłużą jak zadeklaruję rok urlopu :P przed ciążą pracowałam u nich pół roku. Ciąża upragniona nie zaplanowana zobaczymy czy szefowa mi przedłuży

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel ale w 2020 juz bedziesz po rocznym.macierzynskim ;) wrocisz do pracy przedluzysz umowe i wezmiesz urlop zalegly ;)

Ja deklaruje rok 80% odrazu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 10:14

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Spaceangel ale w 2020 juz bedziesz po rocznym.macierzynskim ;) wrocisz do pracy przedluzysz umowe i wezmiesz urlop zalegly ;)

Ja deklaruje rok 80% odrazu
    tak wiem kwestia czy mi szefowa przedłuży :) też raczej zadeklaruje rok

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę na rok. Moja szefowa o tym wie. Mam na szczęście umowę na czas nieokreślony. Jak sobie policzyłam, wykorzystując zaległy urlop, do pracy wrócę koniec marca/początek kwietnia 2020 roku.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 4 września 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na rok. Zdecydowanie. :)

201901097452.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprócz tego będę miała 90 dni urlopu to jakoś wrócę w czerwcu 2020 :P

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy mierzycie sobie ciśnienie? Ja od kilku dni jakaś taka oslabiona jestem. Łapią mnie jakieś duszności, jest mi słabo jak przy omdleniu. Zawsze miałam niskie ciśnienie ale teraz to chyba już całkiem jak u kota. Dziś miałam 82/56, w sobotę identyczne. Miewacie podobne?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie muszę kupić ciśnieniomierz... Bo czasami czuje takie zjazdy albo jakby było za wysokie... Szczególnie, że kiedyś miałam bardzo wysokie i musiałam kontrolować.

Marin skonsultuj to sobie z lekarzem, bo jest mega niskie.

dZhdp1.png

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mierzę ciśnienie praktycznie codziennie, ale to bardziej z ciekawości niż z konieczności :P ciśnieniomierz stoi w pracy na sąsiednim biurku, także jak mam chwilkę wolnego, to mierzę, dla zabicia czasu. U mnie taki standard to między 100/65 a 110/75 i puls 80-90, ale nigdy nie miałam problemów ze złym ciśnieniem

Wiadomo, że ciśnienie to sprawa indywidualna, ale Twoje wydaje się być naprawdę niziutkie... skonsultuj z lekarzem i pij dużo wody, pomaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 13:43

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydz mam wizytę i na pewno o tym wspomnę. Swoją drogą już nie mogę się doczekać jak znowu zobaczę Maleństwo <3

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ