STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
katepr wrote:Emolientow się wlasnie nie poleca na początek, są one do skory problematycznej a nie czysto noworodkowej. Ja polecam Hipp od noworodka maly się w tym kąpie. Po kapieli nie zamierzam niczym smarować jesli skora nie będzie przesuszona
Seli chcialabys się nie kapać 2 tygodnie? No każdy zrobi jak zechce. Ja odrazu będe kapać i wprowadzac codzienny rytuał kąpielowyjak zasnie szybciej to jasne ze nie bede budzić ale zamierzam kąpać, juz w szpitalu sobie wykąpię odrazu pod kraniszczem :p
Sylwunis olej tego lekarza 4.5kg a jestes po polowie ciąży. Ja też już tyle mam, jakiś świr
Mój M stwierdzil tak samo, że codziennie będzie kąpany, bo przeciez my tez się codziennie kąpiemy. Tak zarządził ojciecPaulina_2603, Agnuka lubią tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
A poza tym kąpiel nie ma służyć tylko i wyłącznie zabiegom pielęgnacyjnym. Ma być to relaks dla dziecka i możliwość poznawania świata przez inne zmysły.
Zośkaaa, Agnuka lubią tę wiadomość
-
No nie wiem, niby maz chroni itp.
To nie chodzi o to przeciez by ograniczac ciagle kapiel ale tylko ten poczatek. -
My też zamierzamy kąpać codziennie, tak robiłam z dwoma córkami i tak teraz będę robić. Wprowadzenie takiego rytuału na pewno przyzwyczaja dziecko do pewnego schematu. u Mnie zawsze była kąpiel, karmienie i spanie dziecko szybko się do tego przyzwyczaja i wydaje mi się, że dla rodzica też to duże ułatwienie.
Paulina_2603, Zośkaaa, Agnuka lubią tę wiadomość
-
Paulina_2603 wrote:Tak naprawdę wszystko wyjdzie w praniu
Nie ma co się stresować na zapas.
Dokładnie, jeszcze do niedawna w ogóle mój M nie myślał o drugim dziecku, chcielismy przetrwac ta ciąże, a ostatnio w jakiejs rozmowie powiedział, że będziemy mieć drugie
Tylko się zasmialam, że ma mi dac trochę odpoczac od zastrzykow i tony leków, bo watroba też musi odpoczac
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Sylwunis wrote:My też zamierzamy kąpać codziennie, tak robiłam z dwoma córkami i tak teraz będę robić. Wprowadzenie takiego rytuału na pewno przyzwyczaja dziecko do pewnego schematu. u Mnie zawsze była kąpiel, karmienie i spanie dziecko szybko się do tego przyzwyczaja i wydaje mi się, że dla rodzica też to duże ułatwienie.
Dobry plan, fajnie gdyby udało się wyrobic taki właśnie rytuał
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Sylwunis wrote:My też zamierzamy kąpać codziennie, tak robiłam z dwoma córkami i tak teraz będę robić. Wprowadzenie takiego rytuału na pewno przyzwyczaja dziecko do pewnego schematu. u Mnie zawsze była kąpiel, karmienie i spanie dziecko szybko się do tego przyzwyczaja i wydaje mi się, że dla rodzica też to duże ułatwienie.
Dokładnie, tak samo uważam i na pewno będziemy kąpać codziennie. Schemat dnia to naszym zdaniem bardzo ważna kwestia
i jakoś tak myślę, że nawet Małej będzie przyjemniej się zasypiało, jak troszkę 'popływa' w wodzieSylwunis lubi tę wiadomość
-
Arturek ma juz 554 gramy! Wód mamy 1,5 litra, ogolnie szyjka dluga na 6 cm, lozysko odrobine odsunelo sie od ujscia.
Musze powtorzyc krzywa ;( juz 4 raz w tym roku, to jakis koszmar ale powiedzial, ze musze...czarnaiwi, olkakarolka, Sylwunis lubią tę wiadomość
-
No w gore to za duzo powiedziane ;p ale minimetrami sie przesunelo.
A jak to mierzy to nie mam pojecia ;p -
Seli wrote:Arturek ma juz 554 gramy! Wód mamy 1,5 litra, ogolnie szyjka dluga na 6 cm, lozysko odrobine odsunelo sie od ujscia.
Musze powtorzyc krzywa ;( juz 4 raz w tym roku, to jakis koszmar ale powiedzial, ze musze...Współczuje glukozy
ja ledwo przetrwałam pierwszą próbę bez pawia, na szczęście krzywa w normie i nie trzeba poprawiać. W Anglii każą przestać jeść i pić o 18 godzinie dzień przed... ja jeszcze jadłam coś o 21 ciekawe czy to ma jakiś wpływ
11.2017 - aniołek 8tc
-
Dziewczyny ja wiem ze teraz takie zalecenia ale kilka dni po porodzie a nie 2 tyg. Dla.mnie wytracie chusteczkami to zadne obmycie :p dla mnie to obrzydliwe i bede kapac :p maz zostaje tylko w pachwinach, pod pachami mozna ich poprostu mocno nie szorować :p
-
Chusteczkami odradzala, lepiej np. brac waciki kosmetyczne i miec wode i przemywac tak przy przewijaniu itp. A chusteczki to na wyjscie.
Ja nie mam zdania w tym temacie, mowie tylko co uslyszalam na szkole rodzenia. A nigdy nie ufam slepo we wszystko co mowi jeden "specjalista"
A co do przyjemnosci w kapieli to chyba u kilku miesieczniakow i to tez roznie bo sa dzieci co przt kapieli sie dra i nie lubia. Podobno dobrze wtedy np. Owinac lekko malucha w tetrowke i lepiej znosi... Jak sie urodza to zobaczymynie wiem co bedzie u mnie.
-
Zośkaaa wrote:Se jeszcze z godzine poczekam pod gabinetem zanim wejde
-
Paulina_2603 wrote:To kiepsko... Te opóźnienia u niej są straszne. Ja raz czekałam 1.5 godziny...
Ja ostatnio czekalam 1,5h I teraz niecale 1,5h. Czarek ma się dobrze, wazy 551g i ma przecudowną słodką buzięPozniej dodam zdjęcie
Paulina_2603, Seli, czarnaiwi, olkakarolka lubią tę wiadomość
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Starania o drugie bobo od 10.2019