X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Często mam tak w nocy... Zasypiam właśnie chwile przed budzikiem męża do pracy. Dziś wyjatkowo przespałam całą noc smacznie :)

Mąż się śmieje, że czekam aż wstanie żeby jego miejsce zająć ;D

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ale Ona pisze o zmniejszonej czestotliwisci wystapienia infekcji a nie ilosci śluzu. Infekcja nie jest od śluzu. Cale zycie śpie w majtach i nie miałam infekcji ani razu.
    Pozatym nie dotyczy to ciąży, śluz w ciąży idzie z gory od szyjki a nie od błony śluzowej trąconej wg mamyginekolog wkładką. Także dla mnie nadal bzdura- a juz napewno w ciąży.

Dziewczyny chciałabym mieć tylko takie problemy ze spaniem xD ja dziś o 1 wstałam dać mleko dziecku, o 2 do mnie przyczłapał, o 3 go odniosłam, o 4 przyszedł że sie zasikał a o 7 pobudka, także ten. Cieszcie się że miżecie odespać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 12:58

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pamiętam, że była już o tym mowa, ale nie mogę teraz znaleźć :-(
    Nasze maluchy urodzą się w zimie i co kupić na wyjście ze szpitala i spacery? Jakiś kombinezon? Kurteczkę? Czy owijać w grube kocyki?
    Może już coś kupiłyście takiego?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, pamiętam, że była już o tym mowa, ale nie mogę teraz znaleźć :-(
    Nasze maluchy urodzą się w zimie i co kupić na wyjście ze szpitala i spacery? Jakiś kombinezon? Kurteczkę? Czy owijać w grube kocyki?
    Może już coś kupiłyście takiego?
    No właśnie... A jak kupujecie body to z długim czy krótkim rękawem? Można założyć dziecku np body z krótkim i na to kaftanik? Czy wystarczy body z długim i śpiochy, bądź półśpiochy? Ja nie mam o niczym zielonego pojęcia. Boję się ze trafię na salę z matkami które mają już dzieci i będą się na mnie patrzyły ze nic nie wiem i nie umie A to przecież wszystko takie naturalne i oczywiste i samo przychodzi. Macie tak?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Mnie dopiero czeka glukoza, ale mąż powiedział że pójdzie ze mną, więc chociaż tyle. Obawiam się, bo odrzuca mnie od słodkiego, wolę słone..

Mam dokładnie tak samo, odliczam dni do glukozy i już się boję bo słodkie w ciąży może dla mnie nie istnieć....

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    No właśnie... A jak kupujecie body to z długim czy krótkim rękawem? Można założyć dziecku np body z krótkim i na to kaftanik? Czy wystarczy body z długim i śpiochy, bądź półśpiochy? Ja nie mam o niczym zielonego pojęcia. Boję się ze trafię na salę z matkami które mają już dzieci i będą się na mnie patrzyły ze nic nie wiem i nie umie A to przecież wszystko takie naturalne i oczywiste i samo przychodzi. Macie tak?

Nie martw się, ja też jestem w tych tematach kompletnie zielona :)
    Ubranka będę kupować takie, o jakich piszą na stronie szpitala.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam na okazji kombinezon timberlanda :D z 430 zł na 60 przeceniony to zaszalałam :P a chce kupić śpiwór... Ale nie wiem, są fajne w h&m śpiworo-kombinezony zimowe, muszę przemyśleć to jeszcze.

Ja do szpitala mam na długi rękaw body i pół śpiochy, nie wiem jak z temperaturą tam, w zależności od tego dostosuję :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kombinezon na zimę i śpiworek. Polozna na szkole rodzenia mówiła, że na wyjście powinien być kombinezon, gruba czapka, rękawiczki, jeden kocyk do okrycia i drugi do okrycia w czasie przemieszczania po dworze.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już 2 śpiworki i trzy kombinezony haha no ale teściowa też nam kupuje dlatego to tak wygląda. U mojej siostry okazało się że też będzie chłopak także będę jej na bieżaco wydawać ciuszki heh :)
    A do szpitala będe miała body na krótki, na długi, półśpiochy i śpiochy i zobaczymy coś się wybierze bo nie wiadomo jaka temperatura będzie na sali i czy dzidzia będzie lubiła być cieplej czy chłodniej ubrana :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do fotelika śpiworek a tak to kombinezon, a wlasciwie dwa :D :) pamiętajmy ze gondola też osłania troszkę od zimna.

Body mam i na krótki i na długi :) w szpitalu zamierzam tylko w pajacyku trzymać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 16:40

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka ale takie śpiworki zimowe do wózka? Bo to przecież jeden wystarczy :)

Zdam tutaj też relację z wizyty dziś.
    Byłam na spontatnie, zupełnie na szybko u innego lekarza. Był termin, poleciałam za godzinę :P Wczoraj miałam bóle, od tygodnia ponad mam wynik z bakterią z kanału szyjki, lekarz mój prowadzący mnie mocno straszył po czym dostałam dziś smsa od niego, że to pomyłka laboratorium, że trzeba powtórzyć bo taka bakteria nie istnieje tu... No i straciłam do niego zaufanie. Także zmieniłam dziś prowadzącego. Wizytuję nadal kolejny raz 1.10 z racji tego, że inaczej nie przedłużę l4 i mam antybiotyk, pobierze mi wymaz po nim na nowo. Potem już wizyty co 3 tygodnie, ciąża nadal książkowa.
    Szyjka długa, wód sporo ale nie za dużo, synuś rośnie pięknie i lekarz z doświadczeniem. Czuję ulgę, że to zrobiłam :P nie miałam zaufania i pewnie do końca ciąży i przy porodzie bym się stresowała jak się on mną zajmie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem w lesie z ciuchami. na razie jesteśmy na wakacjach a jak wrócimy to czeka nas malowanie i mały remont naszego i małej pokoju. Miałam zrobić listę rzeczy niezbędnych ale ostatnio jestem ciągle zmęczona właściwie niczym bo nic nie robię

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Marin Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też molestuje mojego M o malowanie, w sumie to nie chcę wiele-tylko kuchnia. Może się uda ;)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej się waham z malowaniem :P bo chodzi tylko o dwie ściany w sypialni :P może by się skusił i pomalował :P Ale mało go męczyłam o to :)

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie rozmiary kombinezonów? Ja się boję, że 56 może być za mały, a 62 to się dziecko utopi :-/

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak wyszło że mam 56 i 62 :D ale generalnie brałabym 56 bo one i tak są ciut większe.

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa kupiliśmy Mazdę cx 5 :) już się nie mogę doczekać bo mój stary musiałam sprzedać a bez samochodu u mnie to jak bez ręki, zwłaszcza ze mieszkam na wsi.

Przed ciąża nie nosiłam wkładek ale jak u teściowej niedawno raz wstałam i momentalnie zrobiły mi się mokre spodnie to sobie nie wyobrażam bez.. i tak jak Seli, nosze teraz spodnie w torebce jak się wybieram gdzieś na dłużej :O

Planuje kupić śpiworek taki specjalny do foteliku samochodowego. Wezmę chyba rozmiar 62 bo u nas dzieci o wadze 4-4,5kg to norma.. ja sama ważyłam trochę ponad 5.. wiec się raczej nie łudzę ze dzidzius będzie malutki :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe właśnie jak duża będzie nasza córka. Ja i siostra urodziłyśmy się nie całe 3 kilo ale obydwie wyszłyśmy w 8 miesiącu - siostra okręcona pępowiną a ja odklejające łożysko. Mąż urodził się malutki 2300 tylko

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Reni Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Właśnie, poza ciąża spoko sprawa. Ale teraz nie wyobrazam sobie...

Matko, wrocilam do domu i zaczęło mi się slabo robic, oblalo mnie potem, rece zaczęły mi latać... Nie myślałam, że to aż taka rekcja będzie po glukozie...
    Ciekawa jestem Twojego wyniku ale reakcja jest podobna do mojej, tylko ze mi jeszcze obraz zaczął odjeżdżać.
    No i wyszla mi cukrzyca

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem w lesie z zakupami.

Bylam ostatnio na warsztatach bezpieczny maluch.
    Polecam. Super sprawa, prowadzony z humorem, więc nie jest sztywno i nudno.
    I tam mówili, ze dla noworodka nie używa się poduszki i kolder, kocykow.
    Kurde jak ja śpię pod grubą kołdrą to jak taki maluch tylko w spioszkach?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ