STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina ale Ona pisze o zmniejszonej czestotliwisci wystapienia infekcji a nie ilosci śluzu. Infekcja nie jest od śluzu. Cale zycie śpie w majtach i nie miałam infekcji ani razu.
Pozatym nie dotyczy to ciąży, śluz w ciąży idzie z gory od szyjki a nie od błony śluzowej trąconej wg mamyginekolog wkładką. Także dla mnie nadal bzdura- a juz napewno w ciąży.
Dziewczyny chciałabym mieć tylko takie problemy ze spaniem xD ja dziś o 1 wstałam dać mleko dziecku, o 2 do mnie przyczłapał, o 3 go odniosłam, o 4 przyszedł że sie zasikał a o 7 pobudka, także ten. Cieszcie się że miżecie odespaćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 12:58
-
Magdoczka wrote:Dziewczyny, pamiętam, że była już o tym mowa, ale nie mogę teraz znaleźć
Nasze maluchy urodzą się w zimie i co kupić na wyjście ze szpitala i spacery? Jakiś kombinezon? Kurteczkę? Czy owijać w grube kocyki?
Może już coś kupiłyście takiego? -
olkakarolka wrote:Mnie dopiero czeka glukoza, ale mąż powiedział że pójdzie ze mną, więc chociaż tyle. Obawiam się, bo odrzuca mnie od słodkiego, wolę słone..
Mam dokładnie tak samo, odliczam dni do glukozy i już się boję bo słodkie w ciąży może dla mnie nie istnieć.... -
Marin wrote:No właśnie... A jak kupujecie body to z długim czy krótkim rękawem? Można założyć dziecku np body z krótkim i na to kaftanik? Czy wystarczy body z długim i śpiochy, bądź półśpiochy? Ja nie mam o niczym zielonego pojęcia. Boję się ze trafię na salę z matkami które mają już dzieci i będą się na mnie patrzyły ze nic nie wiem i nie umie A to przecież wszystko takie naturalne i oczywiste i samo przychodzi. Macie tak?
Nie martw się, ja też jestem w tych tematach kompletnie zielona
Ubranka będę kupować takie, o jakich piszą na stronie szpitala.
-
Ja kupiłam na okazji kombinezon timberlanda
z 430 zł na 60 przeceniony to zaszalałam
a chce kupić śpiwór... Ale nie wiem, są fajne w h&m śpiworo-kombinezony zimowe, muszę przemyśleć to jeszcze.
Ja do szpitala mam na długi rękaw body i pół śpiochy, nie wiem jak z temperaturą tam, w zależności od tego dostosuję -
My mamy kombinezon na zimę i śpiworek. Polozna na szkole rodzenia mówiła, że na wyjście powinien być kombinezon, gruba czapka, rękawiczki, jeden kocyk do okrycia i drugi do okrycia w czasie przemieszczania po dworze.
-
Ja mam już 2 śpiworki i trzy kombinezony haha no ale teściowa też nam kupuje dlatego to tak wygląda. U mojej siostry okazało się że też będzie chłopak także będę jej na bieżaco wydawać ciuszki heh
A do szpitala będe miała body na krótki, na długi, półśpiochy i śpiochy i zobaczymy coś się wybierze bo nie wiadomo jaka temperatura będzie na sali i czy dzidzia będzie lubiła być cieplej czy chłodniej ubrana
-
Ja mam do fotelika śpiworek a tak to kombinezon, a wlasciwie dwa
pamiętajmy ze gondola też osłania troszkę od zimna.
Body mam i na krótki i na długiw szpitalu zamierzam tylko w pajacyku trzymać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 16:40
-
Wisienka ale takie śpiworki zimowe do wózka? Bo to przecież jeden wystarczy
Zdam tutaj też relację z wizyty dziś.
Byłam na spontatnie, zupełnie na szybko u innego lekarza. Był termin, poleciałam za godzinęWczoraj miałam bóle, od tygodnia ponad mam wynik z bakterią z kanału szyjki, lekarz mój prowadzący mnie mocno straszył po czym dostałam dziś smsa od niego, że to pomyłka laboratorium, że trzeba powtórzyć bo taka bakteria nie istnieje tu... No i straciłam do niego zaufanie. Także zmieniłam dziś prowadzącego. Wizytuję nadal kolejny raz 1.10 z racji tego, że inaczej nie przedłużę l4 i mam antybiotyk, pobierze mi wymaz po nim na nowo. Potem już wizyty co 3 tygodnie, ciąża nadal książkowa.
Szyjka długa, wód sporo ale nie za dużo, synuś rośnie pięknie i lekarz z doświadczeniem. Czuję ulgę, że to zrobiłamnie miałam zaufania i pewnie do końca ciąży i przy porodzie bym się stresowała jak się on mną zajmie.
-
ja jestem w lesie z ciuchami. na razie jesteśmy na wakacjach a jak wrócimy to czeka nas malowanie i mały remont naszego i małej pokoju. Miałam zrobić listę rzeczy niezbędnych ale ostatnio jestem ciągle zmęczona właściwie niczym bo nic nie robię
11.2017 - aniołek 8tc
-
Ja dalej się waham z malowaniem
bo chodzi tylko o dwie ściany w sypialni
może by się skusił i pomalował
Ale mało go męczyłam o to
-
Zośkaaa kupiliśmy Mazdę cx 5
już się nie mogę doczekać bo mój stary musiałam sprzedać a bez samochodu u mnie to jak bez ręki, zwłaszcza ze mieszkam na wsi.
Przed ciąża nie nosiłam wkładek ale jak u teściowej niedawno raz wstałam i momentalnie zrobiły mi się mokre spodnie to sobie nie wyobrażam bez.. i tak jak Seli, nosze teraz spodnie w torebce jak się wybieram gdzieś na dłużej
Planuje kupić śpiworek taki specjalny do foteliku samochodowego. Wezmę chyba rozmiar 62 bo u nas dzieci o wadze 4-4,5kg to norma.. ja sama ważyłam trochę ponad 5.. wiec się raczej nie łudzę ze dzidzius będzie malutki -
Zośkaaa wrote:Właśnie, poza ciąża spoko sprawa. Ale teraz nie wyobrazam sobie...
Matko, wrocilam do domu i zaczęło mi się slabo robic, oblalo mnie potem, rece zaczęły mi latać... Nie myślałam, że to aż taka rekcja będzie po glukozie...
No i wyszla mi cukrzyca -
Ja tez jestem w lesie z zakupami.
Bylam ostatnio na warsztatach bezpieczny maluch.
Polecam. Super sprawa, prowadzony z humorem, więc nie jest sztywno i nudno.
I tam mówili, ze dla noworodka nie używa się poduszki i kolder, kocykow.
Kurde jak ja śpię pod grubą kołdrą to jak taki maluch tylko w spioszkach?