STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
spaceangel wrote:Dziewczyny co mają wózek kupiony albo upatrzony jaką macie głębokośc gondoli? Bo wacham się między wózkami różnią się właśnie głębokościa gondoli
Reni lubi tę wiadomość
-
U nas mutsy jakoś 30 cm... Myślałam wcześniej o x-landerze ale nie było tego modelu nigdzie na żywo, a nie chce zamawiać w ciemno.
-
Gratulujea macie imię?
Reni lubi tę wiadomość
-
katepr wrote:Ja niewiem ile u mnie ale nie zamierzam wozić dziecka w gondoli które siada czy sie obraca :p
Reni super gratki
Wiesz co, dziewczynom raczej chodzi o to,że zima to będzie i trzeba będzie śpiworek włożyć itp.ja widziałam fajny wózek wizualnie ale gondola mega płytka... Jakby tak włożyć dziecko ze śpiworem to by wystawało - serio... Więc to tak.. Jakoś mało praktyczne. Poszli niektórzy w wygląd, lekkość itp. Latem jeszcze jako tako ta gonodla by przeszła ale zimą raczej nie.
Reni lubi tę wiadomość
-
Reni gratulacje synka !
Ja tez już po wizycie. Na szczęście z dzidziusiem wszystko okej, Hania mega ruchliwaodwróciła się już główka w dol, zobaczymy czy tak zostanie:) szyjka długa, 4,5 cm. Wód płodowych wystarczająca ilość ale jak to stwierdziła „bez szaleństwa” i jeśli jeszcze raz zdarzy się taki epizod ze nagle poleci taka ilość, że aż przemoczy spodnie to stwierdziła ze nie będziemy ryzykować i zakładać, ze to na pewno śluz tylko mam mieć jakieś zastrzyki, które maja uszczelnić worek płodowy i zwiększyć ilość wód.. do tego wspomniała mi o jakiś testach, które można kupić w aptece, służą właśnie do odróżnienia wód płodowych od śluzu, ale mówi, ze nie wie na ile są miarodajne te testy. Oprócz tego straaasznie spuchłam, zatrzymało mi się ponad 2kg wody, wypisała mi mnóstwo badań nerkowych, wątrobowych i białko i kazała się codziennie rano i wieczorem ważyć i mierzyć ciśnienie. Przez ta wodę i do tego stres prawdopodobnie mniej czułam maleństwo, sle twierdzi ze taka ruchliwa, ze się jeszcze stęsknie za tymi dniami spokoju
mega się cieszę, ze poszłam na ta dodatkowa kontrole, kamiec z serca jednak
Reni lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o wózek, to u nas jest teraz na tapecie valco snap 4 trend, mega lekki, zachwycił mnie na żywo ostatnio, zwłaszcza jego funkcjonalność, ale jeszcze się wahamy
na necie pokazują wysokość gondoli jako 60cm:O tylko wydaje mi się za to trochę wąska
-
Lisa24 wrote:Jeśli chodzi o wózek, to u nas jest teraz na tapecie valco snap 4 trend, mega lekki, zachwycił mnie na żywo ostatnio, zwłaszcza jego funkcjonalność, ale jeszcze się wahamy
na necie pokazują wysokość gondoli jako 60cm:O tylko wydaje mi się za to trochę wąska
Mutsy wysoki jest na 58 ale głęboki na jakieś 30 bo przecież tam idzie spód, stelarz i materacyk, więc to nie do końca głębokość o jakiej piszemy -
Lisa24 wrote:Jeśli chodzi o wózek, to u nas jest teraz na tapecie valco snap 4 trend, mega lekki, zachwycił mnie na żywo ostatnio, zwłaszcza jego funkcjonalność, ale jeszcze się wahamy
a ten wózek to gondola? Bo wygooglałam z ciekawości to same spacerówki mi pokazało... -
Seli wrote:Mutsy wysoki jest na 58 ale głęboki na jakieś 30 bo przecież tam idzie spód, stelarz i materacyk, więc to nie do końca głębokość o jakiej piszemy
aaaa to samej głębokosci nie moge znależć ;/ ale na oko wydaje sie głęboka ale za to troche waska.
taak, z gondolą, tylko trzeba dodatkowo wpisać, bo głównie jest spacerówka, a później wyszła wersja 2w1
Zależy mi przede wszystkim, żeby wózek był lekki i był ze składaną gondolą. Wszędzie poruszam się samochodem, więc wieeelkie plastkiowe gondole odpadają
z wyglądu meeeega mi się podoba ten https://nodik.pl/wozek-wielofunkcyjny-lupo-comfort-baby-design-quartz-edycja-limitowana-p-12389.html?gclid=CjwKCAjwxILdBRBqEiwAHL2R842ldBo2uPZMjO9i-p0mrn2jcckPOzOnTdAem7BT3vBeT7XdnjCfIxoCKs0QAvD_BwE
ale jest juz troche cięższy i nie ma chyba składanej gondoliWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 20:45
-
Ale że co może przeszkadzać ten wystający śpiworek? :p taki problem to dla mniw nie problem, tak jak pisałam niewiem ile moja ma glebokosci i nawet nie zamierzam sprawdzać :p dobrze ze w styczniu rodzimy 3 miechy i wiosna
Lisa jak to składana gondola? Że do ze do zera na płasko czy jak? Nie widziałam takich :p
-
Lisa24 wrote:Reni gratulacje synka !
Ja tez już po wizycie. Na szczęście z dzidziusiem wszystko okej, Hania mega ruchliwaodwróciła się już główka w dol, zobaczymy czy tak zostanie:) szyjka długa, 4,5 cm. Wód płodowych wystarczająca ilość ale jak to stwierdziła „bez szaleństwa” i jeśli jeszcze raz zdarzy się taki epizod ze nagle poleci taka ilość, że aż przemoczy spodnie to stwierdziła ze nie będziemy ryzykować i zakładać, ze to na pewno śluz tylko mam mieć jakieś zastrzyki, które maja uszczelnić worek płodowy i zwiększyć ilość wód.. do tego wspomniała mi o jakiś testach, które można kupić w aptece, służą właśnie do odróżnienia wód płodowych od śluzu, ale mówi, ze nie wie na ile są miarodajne te testy. Oprócz tego straaasznie spuchłam, zatrzymało mi się ponad 2kg wody, wypisała mi mnóstwo badań nerkowych, wątrobowych i białko i kazała się codziennie rano i wieczorem ważyć i mierzyć ciśnienie. Przez ta wodę i do tego stres prawdopodobnie mniej czułam maleństwo, sle twierdzi ze taka ruchliwa, ze się jeszcze stęsknie za tymi dniami spokoju
mega się cieszę, ze poszłam na ta dodatkowa kontrole, kamiec z serca jednak
11.2017 - aniołek 8tc
-
Przy tych właśnie wąskich i płytkich jakoś tak nie widziałam dziecka w szpiworku czy kombinezonie. Na lato owszem, bo potem jak dziecko większe to i spacerówka
Ja patrzę głównie na to jak będzie wyglądać spacerówka, bo gondoli to mało będziemy używać. W styczniu w zależności od temperatur (u mnie też i smogu) spacerów wielu nie będzie... Końcówka lutego i marzec to już powinien być luzikAle nawet na chwilę nie widzę dziecka wsadzonego na siłę jak pikla w gondolę
nawet jak patrzyłam na taki standardowy śpiwór to jakby ledwo wchodził w to... Poza tym te lekkie i małe to i takie hmmm... jak to nazwać, cienkie? Jakby rozpaść się miały, niby dół coś usztywniony ale boki takie... No do mnie to nie przemawia, niektóre są po prostu słabe. Choć mi te wielkie kabiny, kombajny też mi się nie podobają
-
Lisa24 wrote:aaaa to samej głębokosci nie moge znależć ;/ ale na oko wydaje sie głęboka ale za to troche waska.
taak, z gondolą, tylko trzeba dodatkowo wpisać, bo głównie jest spacerówka, a później wyszła wersja 2w1
Zależy mi przede wszystkim, żeby wózek był lekki i był ze składaną gondolą. Wszędzie poruszam się samochodem, więc wieeelkie plastkiowe gondole odpadają
z wyglądu meeeega mi się podoba ten https://nodik.pl/wozek-wielofunkcyjny-lupo-comfort-baby-design-quartz-edycja-limitowana-p-12389.html?gclid=CjwKCAjwxILdBRBqEiwAHL2R842ldBo2uPZMjO9i-p0mrn2jcckPOzOnTdAem7BT3vBeT7XdnjCfIxoCKs0QAvD_BwE
ale jest juz troche cięższy i nie ma chyba składanej gondoli
A to nie lepiej stelaż plus fotelik samochodowy? Skoro jeździsz samochodem to na tą chwilę, gdzie potrzebujesz poza samochodem na wyjeździe wózka to chyba fotelik? Widzę jak tutaj ludzie do sklepu z samochodu biorą stelaż i fotelik. No chyba, że gdzieś jedziesz i to nie będzie takie krótkie wyjście poza samochód. -
katepr wrote:Ale że co może przeszkadzać ten wystający śpiworek? :p taki problem to dla mniw nie problem, tak jak pisałam niewiem ile moja ma glebokosci i nawet nie zamierzam sprawdzać :p dobrze ze w styczniu rodzimy 3 miechy i wiosna
Lisa jak to składana gondola? Że do ze do zera na płasko czy jak? Nie widziałam takich :p
na płasko, tak, że zajmują jakies 10 cm na wysokość -
Seli wrote:A to nie lepiej stelaż plus fotelik samochodowy? Skoro jeździsz samochodem to na tą chwilę, gdzie potrzebujesz poza samochodem na wyjeździe wózka to chyba fotelik? Widzę jak tutaj ludzie do sklepu z samochodu biorą stelaż i fotelik. No chyba, że gdzieś jedziesz i to nie będzie takie krótkie wyjście poza samochód.
Gondola w valcobaby jest właśnie dość gruba, miękka i ma gruby materacyk i dobrze usztywnione boki, tylko szerokość mnie troche zniechęca..
Właśnie chodzi mi o dłuższe wyjazdy, rodze końcem stycznia/początek lutego, w marcu/kwietniu już licze na dłuższe spacery jeszcze w gondoli. Niestety, w mojej miejscowości ruch ogromny.. a chodników nie ma ;/ więc na spacery będę wyjeżdzać gdzieś dalej, dlatego zależy mi żeby było lekko i nie zajmowało całego bagażnika, choć i tak mamy dość duzyJeśli chodzi o wożenie w fotelikach samochodowych, to też zależy na jak długo, bo nie zalecają trzymania w nich dziecka dłużej niż 2h, u mnie jazda do Krakowa do dużego marketu to ok 20-30 min w zależnośći od korków, plus powrót, a jeszcze czas na zakupy i stanie w kolejkach
dlatego planuje jednak przekładać dziecko do gondoli/spacerówki. Na szybki wypad wiadomo, że fotelik samochodowy wystarczy, ale u mnie mimo wszystko, ze względów demograficznych zapowiadają się nie takie krótki wycieczki..
-
Lisa24 wrote:Gondola w valcobaby jest właśnie dość gruba, miękka i ma gruby materacyk i dobrze usztywnione boki, tylko szerokość mnie troche zniechęca..
Właśnie chodzi mi o dłuższe wyjazdy, rodze końcem stycznia/początek lutego, w marcu/kwietniu już licze na dłuższe spacery jeszcze w gondoli. Niestety, w mojej miejscowości ruch ogromny.. a chodników nie ma ;/ więc na spacery będę wyjeżdzać gdzieś dalej, dlatego zależy mi żeby było lekko i nie zajmowało całego bagażnika, choć i tak mamy dość duzyJeśli chodzi o wożenie w fotelikach samochodowych, to też zależy na jak długo, bo nie zalecają trzymania w nich dziecka dłużej niż 2h, u mnie jazda do Krakowa do dużego marketu to ok 20-30 min w zależnośći od korków, plus powrót, a jeszcze czas na zakupy i stanie w kolejkach
dlatego planuje jednak przekładać dziecko do gondoli/spacerówki. Na szybki wypad wiadomo, że fotelik samochodowy wystarczy, ale u mnie mimo wszystko, ze względów demograficznych zapowiadają się nie takie krótki wycieczki..
Rozumiem, to inna sprawa
Ja jestem trochę podłamana parkiem obok... Po prostu wali szczynami i siedzą tam same łapsy...nie ogarniam, że to prawie centrum miasta... Będę chodziła w inne strony.
-
spaceangel wrote:No mi nigdy aż tak nie leci żeby przemokły spodnie co najwyżej majtki mokre. Ale na wszelki wypadek podpytam lekarza. Nigdy nie miałam mierzonej ilości wód płodowych możliwe że na połówkowych to sprawdził bo robiłam prywatnie ale nic mi nie wspomniał.
Ja na połówkowych miałam tylko powiedziane ze w normie, teraz tez powiedziała, ze wystarczająco ale mogłoby być trochę więcej