X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w 23tc :-)
    ale ten czas leci

mój kolega ma termin na poniedziałek
    okazuje się, że w piątek dopiero wózek kupią, w weekend będzie jeszcze malował mieszkanie, na pełnym luzie Hein86.gif
    no ale to ich 4 dziecko, więc mają wprawę
    a ja już teraz sraczkuję, że nie zdążymy, o czymś zapomnimy MDR18.gif

Seli, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak, makaron bez dodatków :D I to nie tylko w ciąży :P nie zjem żadnego makaronu z sosem, z żadnego zapiekanego, z serem no nic :P i to tak mam od zawsze, a jak ugotuje sobie i zjem "na sucho" to jest ok :P i rosół jem z makaronem, innej zupy nie tknę, ale ja taki dziwoląg jestem :)

Jajka sadzonego nie ruszę :P oj... Robię po prostu pizze :P jak święto to święto :P ciasto rośnie, zjem z brokułem, zieloną papryczką, pomidorkami i kukurydzą :D a sernik zrobię z mojego wymyślonego, sprawdzonego przepisu na ciepło.

Ja ogólnie nie mam apetytu... Staram się pić sok wyciskany (jak już pisałam sama robię), owoce i kanapkę jakoś zdarzy mi się... Ale ostatnio dość cienko mi to idzie. Jakiś sucha kromka chleba podpieczona w piekarniku, albo właśnie ten suchy makaron... Zaczynam mieć schizę, że źle się odżywiam i dziecko głoduje :( ale ja nawet nie odczuwam głodu... A jak za coś się wezmę to i o 14/15 przypomni mi się, że nic nie jadłam cały dzień ;/
    Nie przejmuj się dziecko wyciągnie z Ciebie co potrzebuje gorzej z Tobą :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Nie przejmuj się dziecko wyciągnie z Ciebie co potrzebuje gorzej z Tobą :D

Sobą to się nigdy nie przejmowałam i zawsze żyłam na "niczym" :P przed ciążą starałam się ok. 3 lata poprawić swoje żywienie by nie zaszkodzić dziecku, by być "dobra" w ciąży... no i średnio to szło, dużo lepiej niż kiedyś ale w ciąży ucieszyłam się jak odrzuciło mnie od pizzy, słodyczy, fastfoodów i jadłam np. zielony groszek surowy, świeży :P albo warzywka, w miarę dobrze jadłam a teraz jest tragedia...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marin Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, w małych paznokietkach mam wprawę ;) Mam bratanka 8 m-cy, byłam pierwszą chetną do obcinania mu paznokci.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do apetytu, ja jem co 3 godz. Nie ważne czy jestem głodna czy nie.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    witam sie w 23tc :-)
    ale ten czas leci

mój kolega ma termin na poniedziałek
    okazuje się, że w piątek dopiero wózek kupią, w weekend będzie jeszcze malował mieszkanie, na pełnym luzie Hein86.gif
    no ale to ich 4 dziecko, więc mają wprawę
    a ja już teraz sraczkuję, że nie zdążymy, o czymś zapomnimy MDR18.gif
    Tak, 4 dziecko, pełen luz. A my tu przeżywamy :)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Co do apetytu, ja jem co 3 godz. Nie ważne czy jestem głodna czy nie.

zazdroszczę, ja na przymus nigdy nic w siebie nie wmusiłam... bo jak nie mam ochoty a mam zjeść to wymiotuje.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 102 dni do godziny W i chyba mi się macica podniosła. Kopniaki dziecka czuję nie tylko pod pępkiem, ale już niemal pod cyckami i ciężej mi się oddycha. Też tak macie?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, 102 dni do godziny W i chyba mi się macica podniosła. Kopniaki dziecka czuję nie tylko pod pępkiem, ale już niemal pod cyckami i ciężej mi się oddycha. Też tak macie?

u mnie właśnie tak 3 dni temu się zaczęło :D a dziś 100 dni zostało :) ale oddycham normalnie, a kopniaki pod żebrami !

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mała od dwóch dni jest bardzo spokojna. Trochę się tym martwię... Jutro mam diabetologa więc będzie usg. Oby wszystko było dobrze.
    Po wczorajszym fitnessie mam takie zakwasy w nogach, że nie mogę chodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 19:07

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja już też wysoko czuje kopniaczkiem pod żebrami. Rosną brzuszki, macice i dzieci :)

Seli
    Ja na brak apetytu na szczęście a czasami trochę na nieszczescie nie narzekam. Staram się jesc zdrowo i też co 3 godziny coś małego ale tak też robię się głodna. A jak u ciebie tak to każda zachciankę traktuj na wagę złota i nie żałuj sobie. Jednak w trzecim trymestrze wzrasta zapotrzebowanie na składniki odżywcze.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    A moja mała od dwóch dni jest bardzo spokojna. Trochę się tym martwię... Jutro mam diabetologa więc będzie usg. Oby wszystko było dobrze.
    Po wczorajszym fitnessie mam takie zakwasy w nogach, że nie mogę chodzić :)
    Może mała też ma zakwasy z mamą i odpoczywa :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie czuję pod żebrami :) bardziej na wysokości pępka ostatnimi czasy :) Ja jestem głodna co 3 godziny więc nie mam tego problemu. Gorzej ze zdrowym jedzeniem :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko właśnie moje zachcianki to suchy chleb :P ehhh... martwi mnie to a nie potrafię się zmuszać ;/ Postaram się pilnować...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cię
    Popilnujemy:)
    Jutro robię placki z dyni? Lubisz? Robisz ze mną?;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    My cię
    Popilnujemy:)
    Jutro robię placki z dyni? Lubisz? Robisz ze mną?;)

O to co lubię może nie pytajmy :P bo to bardzo ograniczony temat, a odkąd przestało mnie odrzucać od "moich smaków" tak jest słabo :P bo przynajmniej jadłam różności... Bez odruchu wymiotnego.

Ale jesień, sezon dyniowy... Kiedyś zasmakowała mi minestrone, muszę to powtórzyć.

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Tak ja już też wysoko czuje kopniaczkiem pod żebrami. Rosną brzuszki, macice i dzieci :)

Seli
    Ja na brak apetytu na szczęście a czasami trochę na nieszczescie nie narzekam. Staram się jesc zdrowo i też co 3 godziny coś małego ale tak też robię się głodna. A jak u ciebie tak to każda zachciankę traktuj na wagę złota i nie żałuj sobie. Jednak w trzecim trymestrze wzrasta zapotrzebowanie na składniki odżywcze.
    Ja mam trochę problem z tym żeby to były małe porcje ;) Różnie mi to wychodzi.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakiś sprawdzony sklep internetowy albo sprzedawcę na allegro z ubrankami, pieluszkami, kocykami?
    Dziś byłam w smyku, ceny mnie rozśmieszyły :P

Z polecenia koleżanki kupiłam na Aliexpress taki kocyk: https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?spm=a2g0s.9042647.6.5.6ed35c0fo9d4Ie&orderId=94703442348271&productId=32824905329
    i od tego samego sprzedawcy jeszcze:
    https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?spm=a2g0s.9042647.6.2.6ed35c0fo9d4Ie&orderId=94703442338271&productId=32818485176

Ona zamawiała i w ogóle to nie śmierdziało chińczykiem, więc też się skusiłam, w końcu jednak większość rzeczy w sklepach i tak jest szyte w Chinach.

Ja dziś musiałam kupić kurtkę przejściową, w ogóle nie w stylu w jakim zwykle chodzę, ale wraz z ochłodzeniem dotarło do mnie info, że moje obcisłe kurtki i płaszcze nie dopinają się na brzuchu.

No i ja królowa promocji kupiłam kurtkę która średnio mi się podoba za 250 zł :P

Seli lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam drugą przejściówkę cieplejszą i jeszcze się dopinam, ale muszę pomyśleć o zimowej...

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch dni chodzę w kurtce męża :-D W takiej przejściowej. Wisi na mnie, ale przynajmniej się zapinam ;-) Nie wiem, jak będzie w zimie. Trochę szkoda mi kasy na kurtkę ciążową.

Reni lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ