STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ja mam właśnie rurki z h&m, nie mogłabym innych
ani proste nogawki a tym bardziej dzwony...
Lato też w zwykłych ciuchach przechodziłam, lubię też luźne bluzki więc wszystko co mam nie ciążowe z bluzek pasuje nadala ciążowe mam tylko te spodnie i kiedyś, gdzieś kupiłam taką sukienkę cieplejszą ciążową, no to mam ją jedyną ;P
Jedynie nad kurtką - parką się zastanawiam, widziałam ciążowe to parki są spoko. -
Seli, właśnie na początku miałam na czekoladę samą i faktycznie okazał się niedobór magnezu, zwiększyłam dawkę i było spoko.. a teraz to na wszystko co słodkie
ptasie mleczko, żelki, tic taci, ciasta, lody, nawet płatki z mlekiem. Staram się ograniczać i zamieniać na owoce ale słabo mi to narazie wychodzi
mam nadzieje, że jak nagle przyszło tak nagle odejdzie i wrócę do normy
Kendy, jak się stresujesz, to mozesz poszukać testów w aptece do wykrywania wód płodowych, ostatnio gin mi o nich mówiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 20:36
-
Lisa24 wrote:Seli, właśnie na początku miałam na czekoladę samą i faktycznie okazał się niedobór magnezu, zwiększyłam dawkę i było spoko.. a teraz to na wszystko co słodkie
ptasie mleczko, żelki, tic taci, ciasta, lody, nawet płatki z mlekiem. Staram się ograniczać i zamieniać na owoce ale słabo mi to narazie wychodzi
mam nadzieje, że jak nagle przyszło tak nagle odejdzie i wrócę do normy
Kendy, jak się stresujesz, to mozesz poszukać testów w aptece do wykrywania wód płodowych, ostatnio gin mi o nich mówiła -
katepr wrote:Mnie od samego początku mała tak nisko kopie, praktycznie tylko na dole
a jak chcesz sprawdzić czy wody to ponoć papierki do pomiaru ph się nadadzą
Już poleżalam chwilę na płasko i byly i kopniaki wyżej jak zwykle, może to chwilowe ale az tak nisko nisko jeszcze nie było jak dziś...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 20:50
-
Lili88 wrote:Ja też staram się unikać niezdrowego jedzenia ale czasem jest ciężko.
Kendy
Po pierwszym porodzie też dostałam immunoglobuline. Ale mimo to nawet jak nie bedzie przeciwciał też chciała bym dostać zastrzyk bo bała bym się ryzykować. -
Kendy wrote:Jakoś dziś synek mnie nisko kopie,bardzo nisko jakby nad spojeniem łonowym.Az tak nisko może być? Trochę się martwię i niekiedy mam takie wodniste upławy. Bezbarwne,bezzapachowe jak woda. Mam nadzieję ,że to nie wody płodowe się sączą . Na wizytach zawsze pytam czy wody płodowe ok. Może już świruje, dobrze że w czwartek wizyta .
Też mam upławy czasem są przeźroczyste czasem białawe to normalne w ciąży myślę że to nie wody.
Ja dziś miałam zdecydowanie mało ruchów ostatnie 4 dni po prostu jak szalona się rwała w dzień i w nocy wierzgała a dzisiaj może kilkanaście kopniaczków mam nadzieję że to taki niemrawy dzień po prostu. Człowiek się martwi jak za mało kopniaków źle jak za dużo też źle hehe.
Miałam iść dziś do gina właśnie w związku z tymi jej szaleństwami ale uznałam że poczekam do wizyty do czwartku bo musiałam bym iść znów po zwolnienie i tak. Ale dzisiaj że tak mało się rusza w porównaniu z ostatnimi dniami to już mnie trochę zmartwiło
Klasyczna matka wariatka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 21:16
11.2017 - aniołek 8tc
-
https://www.zapytajpolozna.pl/ciaza/artykuly/badania-w-ciazy/skroty-z-usg-ciazy
Dla dociekliwych jakby ktoś chciał tak jak ja rozszyfrować wszystkie skróty z badania USGilość płynu owodniowego,wymiar główki,średni wiek ciąży,waga itp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 21:42
-
spaceangel wrote:Nie martw się mnie też kopała bardzo nisko potem na wysokości pępka potem wyżej i tak w kółko. Maluchy mają mnóstwo miejsca więc pływają w tę i z powrotem
Też mam upławy czasem są przeźroczyste czasem białawe to normalne w ciąży myślę że to nie wody.
Ja dziś miałam zdecydowanie mało ruchów ostatnie 4 dni po prostu jak szalona się rwała w dzień i w nocy wierzgała a dzisiaj może kilkanaście kopniaczków mam nadzieję że to taki niemrawy dzień po prostu. Człowiek się martwi jak za mało kopniaków źle jak za dużo też źle hehe.
Miałam iść dziś do gina właśnie w związku z tymi jej szaleństwami ale uznałam że poczekam do wizyty do czwartku bo musiałam bym iść znów po zwolnienie i tak. Ale dzisiaj że tak mało się rusza w porównaniu z ostatnimi dniami to już mnie trochę zmartwiło
Klasyczna matka wariatka -
Lisa24 wrote:Tak, ale ja miałam takie spore „chlup”, jak ze szklanki i przemoczylo mi spodnie. Koniec końców, to był prawdopodobnie śluz ale jak się powtórzy to mam dostac jakieś zastrzyki
Może faktycznie upławy ciążowe tak się zmieniają raz śluz biały i mleczny raz wodnisty i przezroczysty. Ten mleczny mnie nie martwi. Póki jest bez dziwnego zapachu wiem że to normalny objaw ale ten wodnisty mnie zastanawia trochę .U mnie tego wodnistego są niewielkie ilości, nie mogę powiedzieć że leci czy chlusło..poprostu lekko mokra wkładka i przy dotyku czuje zwilżoną dłoń, papier ale jak woda czysta woda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 21:44
-
Kendy wrote:Aha, to też bym się wystraszyła. A miałaś po tym badanie USG z badaniem wód ,ich ilości?
Może faktycznie upławy ciążowe tak się zmieniają raz śluz biały i mleczny raz wodnisty i przezroczysty. Ten mleczny mnie nie martwi. Póki jest bez dziwnego zapachu wiem że to normalny objaw ale ten wodnisty mnie zastanawia trochę .U mnie tego wodnistego są niewielkie ilości, nie mogę powiedzieć że leci czy chlusło..poprostu lekko mokra wkładka i przy dotyku czuje zwilżoną dłoń, papier ale jak woda czysta woda.
Tak, miałam Usg, wystarczające ilość wód, ale bez szału jak to stwierdziła gin. Za tydzień ide na następna wizytę i wtedy ma podjąć decyzje czy dajemy te zastrzyki cZy nieKendy lubi tę wiadomość
-
Hejka
co tak cicho tu dziś?
Witam się w 27tczostalo 100 dni do terminu
zostalo mi 25 min do ostatniego pobrania, jestem mega spiaca... a musze pomyslec o obiedzie jakims, ciasto bym zrobila bo jutro chyba goscie...
Lisa24, katepr, Sylwunis lubią tę wiadomość
-
Hejka . Jakie plany na studniówkę?
Jesteś na glukozie ? Powodzenia.
Jutro zaczynam 27 tydzień. Gonię Cię
Ja na obiad robię dziś carbonarę a co do ciasta ale to weekend robię albo nesquik bez pieczenia albo takie wynalazłam wczoraj
https://www.przepisy.pl/przepis/bialy-puch?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=5-other-savoury_l_always_on_KASIA_przepisy.pl_Sep2018&utm_term=ms_PPL_1&utm_content=bialy_puch
Może być dobre choć nienajzdrowsze:) albo Szarlotka na ciepło z lodami:) ostatnio tak mi sie zachciało ,że mąż mi upiekł o 22 wieczorem. Najlepsza jaką jadłam . To było jakoś w 4 mcu. Już takie zachcianki trochę się uspkoily u mnie .Teraz jedynie ochota na " coś słodkiego " zostalaa inne zachcianki baaaardzoo sporadyczne.
Pospałam dziś ,do szkoły na popołudnieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 10:24
-
Gonisz
Ja nie mam zachcianek... jak juz to np. kromka suchego chleba albo suchy makaron ;p
Carbonary i takich makaronowych rzeczy nie lubie. A chcialabym dzis zjesc fajny obiad ;p
Hmm ja mysle o czyms w stylu rafaello albo jakis sernik. -
Ja też nie mam zachcianek.
W niedzielę robiłam szarlotkę z tego przepisu www.kwestiasmaku.com/desery/szarlotki/szarlotka_z_duza_iloscia_jablek/przepis.html
Najlepsza jaką jadłam. Tylko do jabłek dałam mniej cukru. -
Ja mam zamiar zrobić pleśniaka z dżemem wiśniowym jutro
Wymęczyłam wstępną listę zakupów dla dziecka. Ceny są orientacyjne wzięte z allegro bo pewnie większość tam kupimy ze względu na wykupiony pakiet z darmową przesyłką powyżej 40 zł. Ciuszki i rzeczy dla mnie do szpitala to osobna sprawa jeszcze
Sugestie mile widziane
11.2017 - aniołek 8tc
-
Wanienka ze stelażem i termometrem - 100zł
Niania elektroniczna - 100zł
Termometr bezdotykowy - 50zł
Przybornik na łóżeczko - 40zł
Przewijak do łazienki - 40zł
ręcznik kąpielowy z kapturem - 30zł
Smarociąg na odkurzacz - 40zł
Podkłady - 70zł
smoczki dynamiczne - 4 szt - 40zł