X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od samego początku mała tak nisko kopie, praktycznie tylko na dole :) a jak chcesz sprawdzić czy wody to ponoć papierki do pomiaru ph się nadadzą

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam właśnie rurki z h&m, nie mogłabym innych :P ani proste nogawki a tym bardziej dzwony...
    Lato też w zwykłych ciuchach przechodziłam, lubię też luźne bluzki więc wszystko co mam nie ciążowe z bluzek pasuje nadal :) a ciążowe mam tylko te spodnie i kiedyś, gdzieś kupiłam taką sukienkę cieplejszą ciążową, no to mam ją jedyną ;P

Jedynie nad kurtką - parką się zastanawiam, widziałam ciążowe to parki są spoko.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, właśnie na początku miałam na czekoladę samą i faktycznie okazał się niedobór magnezu, zwiększyłam dawkę i było spoko.. a teraz to na wszystko co słodkie :P ptasie mleczko, żelki, tic taci, ciasta, lody, nawet płatki z mlekiem. Staram się ograniczać i zamieniać na owoce ale słabo mi to narazie wychodzi :/ mam nadzieje, że jak nagle przyszło tak nagle odejdzie i wrócę do normy :)

Kendy, jak się stresujesz, to mozesz poszukać testów w aptece do wykrywania wód płodowych, ostatnio gin mi o nich mówiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 20:36

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Seli, właśnie na początku miałam na czekoladę samą i faktycznie okazał się niedobór magnezu, zwiększyłam dawkę i było spoko.. a teraz to na wszystko co słodkie :P ptasie mleczko, żelki, tic taci, ciasta, lody, nawet płatki z mlekiem. Staram się ograniczać i zamieniać na owoce ale słabo mi to narazie wychodzi :/ mam nadzieje, że jak nagle przyszło tak nagle odejdzie i wrócę do normy :)

Kendy, jak się stresujesz, to mozesz poszukać testów w aptece do wykrywania wód płodowych, ostatnio gin mi o nich mówiła
    Dzięki, zapytam o nie w aptece. A stosowała któraś z was? Czy nie miałyście potrzeby.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Mnie od samego początku mała tak nisko kopie, praktycznie tylko na dole :) a jak chcesz sprawdzić czy wody to ponoć papierki do pomiaru ph się nadadzą
    Dzięki a jak to się nazywa?
    Już poleżalam chwilę na płasko i byly i kopniaki wyżej jak zwykle, może to chwilowe ale az tak nisko nisko jeszcze nie było jak dziś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 20:50

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Dzięki, zapytam o nie w aptece. A stosowała któraś z was? Czy nie miałyście potrzeby.

Ja od ostatniego razu mam spokoj, wiec na razie nie korzystałam, ale chyba sobie kupię jeden tak w razie w:)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili88 wrote:
    Ja też staram się unikać niezdrowego jedzenia ale czasem jest ciężko.

Kendy
    Po pierwszym porodzie też dostałam immunoglobuline. Ale mimo to nawet jak nie bedzie przeciwciał też chciała bym dostać zastrzyk bo bała bym się ryzykować.
    Zapytaj lekarza o to,bo myślę że to chyba konieczne.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Ja od ostatniego razu mam spokoj, wiec na razie nie korzystałam, ale chyba sobie kupię jeden tak w razie w:)
    A co miałaś takie obawy że sączą ci się wody?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Jakoś dziś synek mnie nisko kopie,bardzo nisko jakby nad spojeniem łonowym.Az tak nisko może być? Trochę się martwię i niekiedy mam takie wodniste upławy. Bezbarwne,bezzapachowe jak woda. Mam nadzieję ,że to nie wody płodowe się sączą . Na wizytach zawsze pytam czy wody płodowe ok. Może już świruje, dobrze że w czwartek wizyta .
    Nie martw się mnie też kopała bardzo nisko potem na wysokości pępka potem wyżej i tak w kółko. Maluchy mają mnóstwo miejsca więc pływają w tę i z powrotem :) Też mam upławy czasem są przeźroczyste czasem białawe to normalne w ciąży myślę że to nie wody.
    Ja dziś miałam zdecydowanie mało ruchów ostatnie 4 dni po prostu jak szalona się rwała w dzień i w nocy wierzgała a dzisiaj może kilkanaście kopniaczków mam nadzieję że to taki niemrawy dzień po prostu. Człowiek się martwi jak za mało kopniaków źle jak za dużo też źle hehe.
    Miałam iść dziś do gina właśnie w związku z tymi jej szaleństwami ale uznałam że poczekam do wizyty do czwartku bo musiałam bym iść znów po zwolnienie i tak. Ale dzisiaj że tak mało się rusza w porównaniu z ostatnimi dniami to już mnie trochę zmartwiło :D
    Klasyczna matka wariatka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 21:16

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.zapytajpolozna.pl/ciaza/artykuly/badania-w-ciazy/skroty-z-usg-ciazy

Dla dociekliwych jakby ktoś chciał tak jak ja rozszyfrować wszystkie skróty z badania USG :) ilość płynu owodniowego,wymiar główki,średni wiek ciąży,waga itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 21:42

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    A co miałaś takie obawy że sączą ci się wody?

Tak, ale ja miałam takie spore „chlup”, jak ze szklanki i przemoczylo mi spodnie. Koniec końców, to był prawdopodobnie śluz ale jak się powtórzy to mam dostac jakieś zastrzyki

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Nie martw się mnie też kopała bardzo nisko potem na wysokości pępka potem wyżej i tak w kółko. Maluchy mają mnóstwo miejsca więc pływają w tę i z powrotem :) Też mam upławy czasem są przeźroczyste czasem białawe to normalne w ciąży myślę że to nie wody.
    Ja dziś miałam zdecydowanie mało ruchów ostatnie 4 dni po prostu jak szalona się rwała w dzień i w nocy wierzgała a dzisiaj może kilkanaście kopniaczków mam nadzieję że to taki niemrawy dzień po prostu. Człowiek się martwi jak za mało kopniaków źle jak za dużo też źle hehe.
    Miałam iść dziś do gina właśnie w związku z tymi jej szaleństwami ale uznałam że poczekam do wizyty do czwartku bo musiałam bym iść znów po zwolnienie i tak. Ale dzisiaj że tak mało się rusza w porównaniu z ostatnimi dniami to już mnie trochę zmartwiło :D
    Klasyczna matka wariatka :P
    Dobrze wiedzieć ,że nie jestem sama. Oby wszystko było ok. To wizytujemy razem w czwartek póki co życzę nam spokojnego oczekiwania bez świrowania:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Tak, ale ja miałam takie spore „chlup”, jak ze szklanki i przemoczylo mi spodnie. Koniec końców, to był prawdopodobnie śluz ale jak się powtórzy to mam dostac jakieś zastrzyki
    Aha, to też bym się wystraszyła. A miałaś po tym badanie USG z badaniem wód ,ich ilości?
    Może faktycznie upławy ciążowe tak się zmieniają raz śluz biały i mleczny raz wodnisty i przezroczysty. Ten mleczny mnie nie martwi. Póki jest bez dziwnego zapachu wiem że to normalny objaw ale ten wodnisty mnie zastanawia trochę .U mnie tego wodnistego są niewielkie ilości, nie mogę powiedzieć że leci czy chlusło..poprostu lekko mokra wkładka i przy dotyku czuje zwilżoną dłoń, papier ale jak woda czysta woda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 21:44

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Aha, to też bym się wystraszyła. A miałaś po tym badanie USG z badaniem wód ,ich ilości?
    Może faktycznie upławy ciążowe tak się zmieniają raz śluz biały i mleczny raz wodnisty i przezroczysty. Ten mleczny mnie nie martwi. Póki jest bez dziwnego zapachu wiem że to normalny objaw ale ten wodnisty mnie zastanawia trochę .U mnie tego wodnistego są niewielkie ilości, nie mogę powiedzieć że leci czy chlusło..poprostu lekko mokra wkładka i przy dotyku czuje zwilżoną dłoń, papier ale jak woda czysta woda.

Tak, miałam Usg, wystarczające ilość wód, ale bez szału jak to stwierdziła gin. Za tydzień ide na następna wizytę i wtedy ma podjąć decyzje czy dajemy te zastrzyki cZy nie

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) co tak cicho tu dziś?

Witam się w 27tc ;) zostalo 100 dni do terminu ;) zostalo mi 25 min do ostatniego pobrania, jestem mega spiaca... a musze pomyslec o obiedzie jakims, ciasto bym zrobila bo jutro chyba goscie...

Lisa24, katepr, Sylwunis lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka . Jakie plany na studniówkę?
    Jesteś na glukozie ? Powodzenia.
    Jutro zaczynam 27 tydzień. Gonię Cię:)

Ja na obiad robię dziś carbonarę a co do ciasta ale to weekend robię albo nesquik bez pieczenia albo takie wynalazłam wczoraj
    https://www.przepisy.pl/przepis/bialy-puch?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=5-other-savoury_l_always_on_KASIA_przepisy.pl_Sep2018&utm_term=ms_PPL_1&utm_content=bialy_puch

Może być dobre choć nienajzdrowsze:) albo Szarlotka na ciepło z lodami:) ostatnio tak mi sie zachciało ,że mąż mi upiekł o 22 wieczorem. Najlepsza jaką jadłam . To było jakoś w 4 mcu. Już takie zachcianki trochę się uspkoily u mnie .Teraz jedynie ochota na " coś słodkiego " zostalaa inne zachcianki baaaardzoo sporadyczne.
    Pospałam dziś ,do szkoły na popołudnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 10:24

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonisz :D

Ja nie mam zachcianek... jak juz to np. kromka suchego chleba albo suchy makaron ;p

Carbonary i takich makaronowych rzeczy nie lubie. A chcialabym dzis zjesc fajny obiad ;p

Hmm ja mysle o czyms w stylu rafaello albo jakis sernik.

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam zachcianek.
    W niedzielę robiłam szarlotkę z tego przepisu www.kwestiasmaku.com/desery/szarlotki/szarlotka_z_duza_iloscia_jablek/przepis.html
    Najlepsza jaką jadłam. Tylko do jabłek dałam mniej cukru.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar zrobić pleśniaka z dżemem wiśniowym jutro :)
    Wymęczyłam wstępną listę zakupów dla dziecka. Ceny są orientacyjne wzięte z allegro bo pewnie większość tam kupimy ze względu na wykupiony pakiet z darmową przesyłką powyżej 40 zł. Ciuszki i rzeczy dla mnie do szpitala to osobna sprawa jeszcze :D
    Sugestie mile widziane :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanienka ze stelażem i termometrem - 100zł
    Niania elektroniczna - 100zł
    Termometr bezdotykowy - 50zł
    Przybornik na łóżeczko - 40zł
    Przewijak do łazienki - 40zł
    ręcznik kąpielowy z kapturem - 30zł
    Smarociąg na odkurzacz - 40zł
    Podkłady - 70zł
    smoczki dynamiczne - 4 szt - 40zł
    smoczki świecące w nocy - 2szt - 30zł
    pieluchy tetrowe 20 szt- 50zł
    zawieszki do smoczka z gryzakiem x2 (bez koralików!) - 40zł
    cążki do paznokci dla noworodka - 20zł
    lampka nocna z czujnikiem ruchu - 30 zł
    prześcieradła do łóżeczka x2 - 30zł
    octanisept 250ml - 30zł
    dodatkowy zestaw butelek antykolkowych x5szt - 75zł
    Płyn do kąpieli dla niemowląt - 20zł
    Pieluchy zapas
    Chusteczki zapas
    laktator - po porodzie jeżeli będę karmić
    Kapsułki lovela na próbę (mogą uczulać)

Rzeczy które już mamy:
    - łóżeczko i pościel
    - komoda
    - wózek i akcesoria
    - fotelik samochodowy (sprawdzić)
    -karuzela świecąca na łóżeczko
    - butelki do karmienia
    - bujak z wibracjami
    - maść do pupy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 11:49

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ